Maďarsko – Portugalsko 3:3 (kon.) | Island – Rakúsko 2:1 (kon.) | Švédsko – Belgicko 0:1 (kon.)
Taliansko – Írsko 0:1 (kon.)
koniec
Island
2:1 (1:0)
Rakúsko
Streda 22.06.2016, 18:00 • Stade de France, Paríž/St. Denis • Majstrovstvá Európy • Skupina F
    90+4. Arnor Ingvi Traustason (ISL) - 2:1
     
    90+4
    Island dáva gól!
    Senzačný gól Islandu znamená, že Island získava tri body! Celá akcia sa začala na pravej strane. Elmar Bjarnason prihral v pokutovom území ARNOROVI INGVIMU TRAUSTASONOVI, ktorý sklzom poslal loptu do bránky!
     
    86
    Striedanie v tíme Island: z ihriska odchádza Johann Gudmundsson, prichádza Sverrir Ingason.
     
    82
    Brankár Islandu Hannes Halldórsson si koledoval o žltú kartu kvôli zdržovaniu pri rozohrávke a tentokrát už hlavný arbiter Marciniak stratil trpezlivosť a udelil mu ju.
    81.
     
    81
    David Alaba rozohral štandardku pre Rakúsko približne zo vzdialenosti asi tridsiatich metrov. Namieril k brvnu a Halldórsson musel zasahovať!
     
    80
    Striedanie v tíme Island: z ihriska odchádza Kolbeinn Sigthórsson, prichádza Arnor Ingvi Traustason.
     
    80
    Žltú kartu dostáva Kári Árnason (Island).
     
    78
    Striedanie v tíme Rakúsko: z ihriska odchádza Marcel Sabitzer, prichádza Jakob Jantscher.
    72. Alessandro Schöpf (AUT)
     
    72
    Alaba prihrávkou do medzery našiel Janka, ktorý iba poľahky prestrčil na hranicu malého vápna Alessandrovi Schöpfovi, no strelec zatiaľ jediného rakúskeho gólu sa do streleckej listiny druhýkrát nezapísal. Halldórsson jeho strelu do stredu brány bezpečne zachytil!
     
    71
    Striedanie v tíme Island: z ihriska odchádza Jón Dadi Bödvarsson, prichádza Elmar Bjarnason.
     
    71
    Trošku kuriózna situácia. Marc Janko sa dostal do kliešťov s Ragnarom Sigurdssonom, ktorého ťahal za dres a vyvliekol ho až von zo šestnástky. Za zákrok dostal žltú kartu.
    69. Marc Janko (AUT)
     
    69
    Sabitzer šikovnou prihrávkou našiel pred malým vápnom Marca Janka, ktorý zakončoval z prvej, no mieril tesne vedľa bližšej ľavej žrdi!
     
    65
    Príležitosť pre Island! Bjarnason potiahol loptu do pokutového územia a peknou prihrávkou našiel Gylfiho Sigurdssona, ktorý zakončil z dobrej pozície, no Rakúšanov v tejto chvíli skvelým zákrokom zachránil Almer!
    60. Alessandro Schöpf (AUT) - 1:1
     
    60
    Rakúsko dalo gól!
    Tlak Rakúšanov vyústil predsa len do vedenia v tomto zápase! ALESSANDRO SCHOPF sa šikovne preštrikoval cez dvoch hráčov Islandu a tesne po prekročení hranice šestnástky poslal loptu k ľavej žrdi!
     
    55
    Sabitzer prihral loptu na hranicu šestnástky Alessandrovi Schöpfovi, ktorý volil strelu na bránku. Hannes Halldórsson bezpečne loptu zachytil v rukách.
     
    51
    Žltú kartu dostáva Kolbeinn Sigthórsson (Island).
    47. David Alaba (AUT)
     
    47
    Rakúšania opäť preberajú iniciatívu a idú do zakončenia. David Alaba vystrelil z hranice malého vápna, no loptu skvelo vyrazil na rohový kop Kári Árnason!
    42. Julian Baumgartlinger (AUT)
     
    42
    Tesne spoza hranice pokutového územia nepríjemne vypálil Julian Bamugartlinger. Halldórsson loptu pri brvne pohladil rukavicami.
     
    37
    K lopte sa postavil nie Alaba, ale Aleksandar Dragović, ktorý penaltu trestuhodne zahodil! Namieril do pravej žrde.
    36. Aleksandar Dragović (AUT)
     
    36
    V šestnástke však nik nehlavičkoval a následne si Rakúšania rozohrali loptu. Baumgartlinger centrom našiel v šestnástke Alabu, ktorého však fauloval Ari Skúlason a Rakúsko bude kopať penaltu!
    18. Jón Dadi Bödvarsson (ISL) - 1:0
     
    18
    Island dáva gól!
    Islanďania sa prekvapujúco dostávajú do vedenia! Islandskí hráči zahrávali aut priamo do šestnástky. Loptu predĺžil Árnason na JÓNA DADIHO BODVARSSONA a ten šikovnou strelou k pravej žrdi prekonal Almera!
    11. Marko Arnautović (AUT)
     
    11
    Po obrovskej chybe brankára Halldórssona, ktorému počas rozohrávky vypichol Marko Arnautović malo Rakúsko gólovú tutovku. Arnautović sa však nešťastne pošmykol a lopta mu z kopačky ušla!
     
    2
    Loptu prvýkrát v stretnutí prevzali reprezentanti Islandu, ktorí sa s ňou najprv trochu pohrali na obrannej polovice a následne prišla aj prvá strela. Spoza šestnástky pálil Johann Gudmundsson a napálil spojnicu!

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 18. Bödvarsson, 90+4. Traustason – 60. Schöpf

    Karty:   36. A. Skúlason (ISL), 51. Sigthórsson (ISL), 80. Árnason (ISL), 82. Halldórsson (ISL) – 71. Janko (AUT)

    Nepremenená penalta: 37. Dragović (AUT), mimo


    Island: Halldórsson – A. Skúlason, R. Sigurdsson, Árnason, Sävarsson – B. Bjarnason, G. Sigurdsson, Gunnarsson (C), Gudmundsson (86. Ingason) – Sigthórsson (80. Traustason), Bödvarsson (71. E. Bjarnason).
    Náhradníci: Jónsson, Kristinsson – Hauksson, Hermannsson, Ingason, Sigurjónsson, E. Bjarnason, Magnússon, Hallfredsson, Traustason, Gudjohnsen.

    Rakúsko: Almer – Dragović, Prödl, Hinteregger, Fuchs (C) – Klein, Ilsanker, Baumgartlinger, Arnautović – Alaba – Sabitzer (78. Jantscher).
    Náhradníci: Lindner, Özcan – Garics, Okotie, Junuzović, Harnik, Suttner, Wimmer, Schöpf, Hinterseer, Janko, Jantscher.

    Rozhodca: Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz (všetci POL)