Sev. Írsko – Nemecko 0:1 (kon.) | Ukrajina – Poľsko 0:1 (kon.) | Chorvátsko – Španielsko 2:1 (kon.)
Česko – Turecko 0:2 (kon.)
koniec
Chorvátsko
2:1 (1:1)
Španielsko
Utorok 21.06.2016, 21:00 • Stade de Bordeaux, Bordeaux • Majstrovstvá Európy • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    David Silva mohol v poslednej šanci vyrovnať! Dostal sa k strele z malého vápna, no trafil iba chorvátskeho hráča!
     
    90+4
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Ivan Perišić, prichádza Andrej Kramarić.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Marko Pjaca, prichádza Duje Čop.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Ivan Perišić (Chorvátsko).
     
    89
    Tak toto je naozaj veľké prekvapenie dnešného stretnutia. Chovrátsko perfektne otočilo stav stretnutia z 0:1 na 2:1 a je blízko k víťazstvu v skupine!
    87. Ivan Perišić (CRO) - 2:1
     
    87
    Chorvátsko dalo gól!
    Chorváti po následnej akcii okamžite vyštartovali do protiútoku a strieľajú vedúci gól. Kalinić si spracoval loptu na útočnej polovici a potiahol akciu. Na ľavú stranu v šestnástke prihral IVANOVI PERIŠIĆOVI, ktorý prízemnou strelou trafil popri pravej nohe de Geu a k pravej žrdi!
     
    87
    Španieli po dlhšom čase pekne prenikli na hranicu pokutového územia a v šanci sa ocitol Aritz Aduriz, ktorý však namieril do protihráča!
     
    84
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Cesc Fàbregas, prichádza Thiago Alcântara.
     
    82
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Marko Rog, prichádza Mateo Kovačić.
    72. Sergio Ramos (ESP)
     
    72
    Sergio Ramos vypálil do stredu brány a brankár Danijel Subašić excelentne vychytal!
    70. Žltá karta
     
    70
    Iniesta sledoval pohyb Davida Silvu, ktorému následne poslal center do šestnástky. Silva bol faulovaný Šimem Vrsaljkom a Španielsko má pokutový kop. Žltú kartu za protesty následne dostal aj Srna.
     
    67
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Álvaro Morata, prichádza Aritz Aduriz.
     
    60
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Nolito, prichádza Bruno Soriano.
    57.
     
    57
    Šance Chorvátska! Po rohovom kope Chorváti ešte ostali v okolí brány. Srna odcentroval do šestnástky, kde si loptu spracoval Jedvaj, no trafil iba de Geu. Následne to nožničkami skúšal aj Marko Pjaca, no mieril mimo brány!
     
    54
    Teraz však Silva pekne prehodil na Albu na ľavú stranu, ktorý okažmite z prvej prihrával na hranicu malého vápna Álvarovi Moratovi. Jeho strela mierila mimo brány.
    45. Nikola Kalinić (CRO) - 1:1
     
    45
    Chorvátsko dalo gól!
    Chorvátom sa darí vyrovnať stav stretnutia! Perišić sa s loptou na ľavej strane uvoľnil na center a loptu poslal do malého vápna. Pravačkou loptu zo vzduchu dokázal zasiahnuť NIKOLA KALINIĆ a umiestnil ju k pravej žrdi!
     
    44
    Španieli vytiahli súpera viac k stredu ihriska a následne udreli. Fábregas fantastickou kolmou prihrávkou hľadal na hrote Álvara Moratu, ktorý však loptu v šestnástke tesne nedobehol.
     
    29
    Hlavný arbiter Kuipers prvýkrát vyťahuje zo svojho vrecka žltú kartu. Udelil ju Markovi Rogovi, ktorý na útočnej polovici fauloval Fábregasa.
     
    23
    V nebezpečnom prieniku sa ocitol David Silva, ktorý vybehol s loptou z ľavej strany a z hranice šestnástky vystrelil. Subašić strelu vyrazil.
    14. Ivan Rakitić (CRO)
     
    14
    Kuriózna situácia, po ktorej bola obrovská šanca pre Chorvátsko! David de Gea vyšiel ďaleko z brány a Ivan Rakitić sa ho snažil prekvapiť dlhou strelou z diaľky. Lopta padla na hornú žŕdku a následne na bránkovú čiaru!
     
    9
    Španieli následne pokračujú v ofenzívnom ťažení. Podarilo sa im získať rohový kop, na ktorý skákal strelec Morata, no nezakončil. Následne centroval ešte z ľavej strany Silva, ale Nolito loptu tesne netrafil.
    7. Álvaro Morata (ESP) - 0:1
     
    7
    Španielsko dalo gól!
    Učebnicová akcia Španielska! Aktuálni majstri Európy ukázali všetkým, ako sa vytvára gólová šanca. Silva zachytil odrazenú loptu na pravej strane, premiestnil sa na stred a v medzere našiel nabiehajúceho Fábregasa. Ten sa neulakomil a ešte prihrávkou nakrátko našiel v malom vápne voľného ÁLVARA MORATU, ktorý už loptu iba doklepol do prázdnej brány!

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 45. N. Kalinić, 87. Perišić – 7. Morata

    Karty:   29. Rog (CRO), 70. Vrsaljko (CRO), 70. Srna (CRO), 90. Perišić (CRO)

    Nepremenená penalta: 72. Ramos (ESP), brankár Subašić zneškodnil


    Chorvátsko: Subašić – Srna, Ćorluka, Jedvaj, Vrsaljko – Rog (82. Kovačić), Badelj – Perišić (90+4. Kramarić), Rakitić, Pjaca (90+2. Čop) – N. Kalinić.
    Náhradníci: Vargić, L. Kalinić – Strinić, Kovačić, Kramarić, Modrić, Schildenfeld, Brozović, Mandžukić, Ćorić, D. Vida, Čop.

    Španielsko: de Gea – Torres Juanfran, Piqué, Ramos, Alba – Fàbregas (84. Th. Alcântara), Busquets, Iniesta – Silva, Morata (67. Aduriz), Nolito (60. B. Soriano).
    Náhradníci: Casillas, S. Rico – Azpilicueta, Bartra, Koke, L. Vázquez, Pedro, Bellerín, Th. Alcântara, San José, B. Soriano, Aduriz.

    Rozhodca: Kuipers – van Roekel, Zeinstra (všetci NED)