Sev. Írsko – Nemecko 0:1 (kon.) | Ukrajina – Poľsko 0:1 (kon.) | Chorvátsko – Španielsko 2:1 (kon.)
Česko – Turecko 0:2 (kon.)
koniec
Chorvátsko
2:1 (1:1)
Španielsko
Utorok 21.06.2016, 21:00 • Stade de Bordeaux, Bordeaux • Majstrovstvá Európy • Skupina D
Predzápasové kurzy
    87. Ivan Perišić (CRO) - 2:1
     
    87
    Chorvátsko dalo gól!
    Chorváti po následnej akcii okamžite vyštartovali do protiútoku a strieľajú vedúci gól. Kalinić si spracoval loptu na útočnej polovici a potiahol akciu. Na ľavú stranu v šestnástke prihral IVANOVI PERIŠIĆOVI, ktorý prízemnou strelou trafil popri pravej nohe de Geu a k pravej žrdi!
    45. Nikola Kalinić (CRO) - 1:1
     
    45
    Chorvátsko dalo gól!
    Chorvátom sa darí vyrovnať stav stretnutia! Perišić sa s loptou na ľavej strane uvoľnil na center a loptu poslal do malého vápna. Pravačkou loptu zo vzduchu dokázal zasiahnuť NIKOLA KALINIĆ a umiestnil ju k pravej žrdi!
    7. Álvaro Morata (ESP) - 0:1
     
    7
    Španielsko dalo gól!
    Učebnicová akcia Španielska! Aktuálni majstri Európy ukázali všetkým, ako sa vytvára gólová šanca. Silva zachytil odrazenú loptu na pravej strane, premiestnil sa na stred a v medzere našiel nabiehajúceho Fábregasa. Ten sa neulakomil a ešte prihrávkou nakrátko našiel v malom vápne voľného ÁLVARA MORATU, ktorý už loptu iba doklepol do prázdnej brány!

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 45. N. Kalinić, 87. Perišić – 7. Morata

    Karty:   29. Rog (CRO), 70. Vrsaljko (CRO), 70. Srna (CRO), 90. Perišić (CRO)

    Nepremenená penalta: 72. Ramos (ESP), brankár Subašić zneškodnil


    Chorvátsko: Subašić – Srna, Ćorluka, Jedvaj, Vrsaljko – Rog (82. Kovačić), Badelj – Perišić (90+4. Kramarić), Rakitić, Pjaca (90+2. Čop) – N. Kalinić.
    Náhradníci: Vargić, L. Kalinić – Strinić, Kovačić, Kramarić, Modrić, Schildenfeld, Brozović, Mandžukić, Ćorić, D. Vida, Čop.

    Španielsko: de Gea – Torres Juanfran, Piqué, Ramos, Alba – Fàbregas (84. Th. Alcântara), Busquets, Iniesta – Silva, Morata (67. Aduriz), Nolito (60. B. Soriano).
    Náhradníci: Casillas, S. Rico – Azpilicueta, Bartra, Koke, L. Vázquez, Pedro, Bellerín, Th. Alcântara, San José, B. Soriano, Aduriz.

    Rozhodca: Kuipers – van Roekel, Zeinstra (všetci NED)