Sev. Írsko – Nemecko 0:1 (kon.) | Ukrajina – Poľsko 0:1 (kon.) | Chorvátsko – Španielsko 2:1 (kon.)
Česko – Turecko 0:2 (kon.)
koniec
Chorvátsko
2:1 (1:1)
Španielsko
Utorok 21.06.2016, 21:00 • Stade de Bordeaux, Bordeaux • Majstrovstvá Európy • Skupina D
Predzápasové kurzy
    Chorvatsko v souboji o první místo ve skupině porazilo Španělsko, které mělo k dispozici penaltu a vedlo.

     
    V druhom polčase Chorvátsko vyčkávalo, hralo veľmi zodpovedne a organizovane. Prinieslo im to úspech, pretože v 87. minúte strelil rozhodujúci gól Perišić a zariadil Chorvátom mimoriadne cenné tri body. Chorvátsko teda končí ako líder skupiny D s plným bodovým ziskom a Španielsko je šokované na druhej pozícii.
    To je aj nová informácia pre Slovensko, ktoré sa určite v osemfinále nestretne so Španielskom.

    Ďakujeme za pozornosť a prajeme ešte pekný zvyšok večera! (22:54:36)
    Španělsko poprvé od roku 2004 na EURO prohrálo. Neuvěřitelně dlouhá a skvělá série je po 12 letech u konce.

     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    David Silva mohol v poslednej šanci vyrovnať! Dostal sa k strele z malého vápna, no trafil iba chorvátskeho hráča!
     
    90+4
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Ivan Perišić, prichádza Andrej Kramarić.
     
    90+3
    Chorváti už iba zbierajú posledné sekundy. Jedvaj teraz nechal po faule Busquetsa rozohrať brankára Subašića, ktorý sa k lopte veľmi neponáhľal.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Marko Pjaca, prichádza Duje Čop.
     
    90+2
    Silva odcentroval do pokutového územia, no loptu zastavil Badelj. Následne Busquets zbytočne fauloval chorvátskeho hráča.
     
    90+1
    Rozhodcovia nadstavujú ešte tri minúty. Prvá minúta je už v polovici.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Ivan Perišić (Chorvátsko).
     
    89
    Tak toto je naozaj veľké prekvapenie dnešného stretnutia. Chovrátsko perfektne otočilo stav stretnutia z 0:1 na 2:1 a je blízko k víťazstvu v skupine!
    87. Ivan Perišić (CRO) - 2:1
     
    87
    Chorvátsko dalo gól!
    Chorváti po následnej akcii okamžite vyštartovali do protiútoku a strieľajú vedúci gól. Kalinić si spracoval loptu na útočnej polovici a potiahol akciu. Na ľavú stranu v šestnástke prihral IVANOVI PERIŠIĆOVI, ktorý prízemnou strelou trafil popri pravej nohe de Geu a k pravej žrdi!
     
    87
    Španieli po dlhšom čase pekne prenikli na hranicu pokutového územia a v šanci sa ocitol Aritz Aduriz, ktorý však namieril do protihráča!
     
    86
    David Silva sa snažil prudkým centrom prekvapiť chorvátsku defenzívu, no okamžite hlavičkou odvrátil Badelj a jeho spoluhráči sa do zakončenia ani nedostali.
     
    85
    Ćorluka dlhou loptou na hrot hľadal Badelja. Proti nemu však vystúpil spoľahlivý stopér Piqué a razantne odhlavičkoval.
     
    84
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Cesc Fàbregas, prichádza Thiago Alcântara.
     
    83
    Aduriz vyhral hlavičkový súboj pre Davida Silvu, ktorý následne predvádzal rôzne manévre s loptou. Nakoniec to až moc prekombinoval a príležitosť nevytvoril.
     
    82
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Marko Rog, prichádza Mateo Kovačić.
     
    81
    V menších zdravotných problémoch sa ocitol Vedran Ćorluka, ktorý musí ihrisko na nejaký moment opustiť. Nevyzerá to však s ním zle a mal by pokračovať ďalej.
     
    80
    Fábregas centrom z pravej strany hľadal pri vzdialenejšej žrdi Jordiho Albu, ktorý si nabiehal do týchto priestorov, ale nebol rýchlejší ako letiaca lopta.
     
    79
    David Silva následným centrom z rohovej zástavky opäť hľadal Sergia Ramosa. Bola to pre neho ťažká pozícia, z ktorej vyťažil iba hlavičku smerujúcu nad bránku.
     
    78
    Silva pretlačil loptu na Aritza Aduriza, ktorý však následne bol okamžite obliehaný hráčmi Chorvátska a vystreliť nemohol.
     
    77
    Perišić sa však následne v šestnástke dopustil útočného faulu na Ramosa a odkopávať sa bude od de Geovej bránky.
     
    76
    Tin Jedvaj pekným dlhým krížnym pasom našiel Darija Srnu, ktorý si loptu dokázal spracovať a Chorvátsko následne pokračuje na útočnej polovici.
     
    75
    Ivan Rakitić odohral priamy kop. Lopta letela zo vzdialenosti asi štyridsiatich metrov, ale mierila vysoko nad bránku.
     
    74
    Kalinić posunul dopredu na Ivana Perišića, ktorý mal pred sebou otvorený priestor, no zastavil sa a následne sa až štvorica protihráčov dokázala vrátiť.
     
    73
    Iniesta prihrávkou do medzierky na ľavej strane hľadal typickou barcelonskou akciou Jordiho Albu, no toho si stihli až dvaja hráči Chorvátska pokryť.
    72. Sergio Ramos (ESP)
     
    72
    Sergio Ramos vypálil do stredu brány a brankár Danijel Subašić excelentne vychytal!
    70. Žltá karta
     
    70
    Iniesta sledoval pohyb Davida Silvu, ktorému následne poslal center do šestnástky. Silva bol faulovaný Šimem Vrsaljkom a Španielsko má pokutový kop. Žltú kartu za protesty následne dostal aj Srna.
     
    69
    Chorváti získali loptu a pokúsili sa ju nakopnúť na útočnú polovicu. Tam ju Ivan Rakitić dobre nespracoval a majú ju opäť Španieli.
     
    67
    Po rohovom kope sa v sľubnej pozícii ocitol Sergio Ramos, ktorý bol voľný v šestnástke na Silvov center, no mieril tesne vedľa ľavej žrde. Bolo to asi polmetra mimo.
     
    67
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Álvaro Morata, prichádza Aritz Aduriz.
     
    66
    O nejaký záblesk akcie sa pokúsil Jordi Alba, ktorý si urobil streleckú pozíciu cez Pjacu, ale následne mu zakončenie zblokoval Badelj.
    65. Ivan Perišić se zastal spoluhráče a zkrotil Álvara Moratu.

     
    65
    Španieli si vymieňajú pozície pred šestnástkou, no nedokážu si vypracovať jasnú príležitosť napríklad nájdením spoluhráča v prieniku, tak ako im to šlo v prvom polčase.
     
    64
    Marko Pjaca po súboji so Sergiom Ramosom padol v pokutovom území, no penaltu si nevypýtal.
     
    62
    Španieli sa natlačili pred pokutové územie Chorvátska. Chorváti však v tejto fáze zápasu dobre dostupujú protihráčov a nenechávajú im až tak veľa priestoru na realizáciu nebezpečných prihrávok.
     
    61
    Tin Jedvaj zahnal brankára Danijela Subašića. Subašić si už musel dať pozor, pretože k nemu šprintoval Morata. Chorvátsky brankár aj pod tlakom odkopol loptu do autu.
     
    60
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Nolito, prichádza Bruno Soriano.
     
    59
    Iniesta prihral na pravej strane Silvovi, ktorý sa veľmi neponáhľal do pokutového územia, a to Chorváti využili a zobrali mu loptu z kopačky.
    57.
     
    57
    Šance Chorvátska! Po rohovom kope Chorváti ešte ostali v okolí brány. Srna odcentroval do šestnástky, kde si loptu spracoval Jedvaj, no trafil iba de Geu. Následne to nožničkami skúšal aj Marko Pjaca, no mieril mimo brány!
     
    56
    Rakitić vyslal center do malého vápna, kde si zbiehal do najlepšej pozície Tin Jedvaj, no cez pozorného Ramosa sa do zakončenia nedostal. Je z toho však ešte rohový kop.
     
    55
    Darijo Srna šikovne presunul loptu na Marka Pjacu, ktorého zozadu fauloval Nolito a spredu sa mu do cesty ešte postavil aj Ramos. Štandardka pre Chorvátov z priestoru nad ľavým rohom šestnástky.
     
    54
    Teraz však Silva pekne prehodil na Albu na ľavú stranu, ktorý okažmite z prvej prihrával na hranicu malého vápna Álvarovi Moratovi. Jeho strela mierila mimo brány.
    Španělsko inkasovalo na EURO první gól po 735 minutách.

     
    53
    Iniesta sa dostal do súboja so Srnom a podarilo sa mu získať loptu pre svoj tím. Španieli v posledných sekundách prechádzajú do svojej uspávacej hry s množstvom prihrávok.
     
    52
    Sergio Ramos dlhou prihrávkou po ľavej strane hľadal Jordiho Albu, s ktorým si však celkom ľahko poradil Ćorluka. Sklzom mu zastavil loptu a následne ju ešte zachytil pred postrannou čiarou.
     
    50
    Španielski hráči si kombinovali na malom priestore. Loptu si posúvali najmä Nolito s Moratom a Albom. Toto trio však nič nebezpečné vymyslieť nedokázalo.
     
    49
    Kalinić šikovnou pätičkou prihral z pravej strany na hranicu vápna, kde si loptu prevzal Marko Pjaca. Jeho následný pokus o center bol zablokovaný.
     
    48
    Španieli kombinovali v okolí hranice pokutového územia. Silva si chystal loptu na strelu, no následne ešte vertikálne posunul na Juanfrana, ktorého delovka šla mimo.
     
    47
    Marko Rog zvádzal osobný súboj s Andrésom Iniestom. Chorvátsky hráč si musel dať pozor, pretože žltú kartu už v tomto stretnutí dostal.
     
    46
    Žiaden z trénerov sa cez polčasovú prestávku nerozhodol k striedaniu. Pokračuje sa tak v úvodných jedenástkach.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
    Chorvatsku se podařilo těsně před přestávkou srovnat krok. O vyrovnávací gól se v závěru prvního poločasu postaral Nikola Kalinić.

     
    V úvodnom polčase diktovali tempo hry španielski futbalist, ktorí otvorili skóre už v 7. minúte gólom Moratu. Chorváti si vyškali na správny moment a v 45. minúte sa im podarilo vyrovnať zásluhou Kalinića.
    Druhý polčas sa začne približne o 22:01.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
    45. Nikola Kalinić (CRO) - 1:1
     
    45
    Chorvátsko dalo gól!
    Chorvátom sa darí vyrovnať stav stretnutia! Perišić sa s loptou na ľavej strane uvoľnil na center a loptu poslal do malého vápna. Pravačkou loptu zo vzduchu dokázal zasiahnuť NIKOLA KALINIĆ a umiestnil ju k pravej žrdi!
     
    44
    Španieli vytiahli súpera viac k stredu ihriska a následne udreli. Fábregas fantastickou kolmou prihrávkou hľadal na hrote Álvara Moratu, ktorý však loptu v šestnástke tesne nedobehol.
     
    42
    Španieli získali rohový kop. Po centri Nolita sa do vzduchu zavesil Sergio Ramos, ale hlavičkou triafal mimo bránky.
     
    41
    Busquets krátkou prihrávkou do medzery hľadal Jordiho Albu. Situácia však bola veľmi očividná a včas stihol reagovať Srna.
     
    39
    Darijo Srna poslal do pokutového územia dlhý center, na ktorý razantne vyskočil Ivan Perišić, ale odhlavičkoval mimo bránky.
     
    38
    Kalinić si bežal pre loptu po pravej strane ihriska. Bez problémov ho však dokázal eliminovať kapitán Španielska Sergio Ramos.
    Fotbalisté Španělska na mistrovství Evropy 14 zápasů v řadě neprohráli a navíc přes více než 690 minut neinkasovali gól.

     
    37
    Španieli sa nedokázali prihrávkami dostať k šestnástke a protiútok mohli využiť Chorváti. Perišić vypálil spoza vápna, no iba do protihráča.
     
    35
    Bjorn Kuipers zašiel za Moratom, ktorému vysvetlil, aby pri hlavičkových súbojoch kontroloval pohyb svojich rúk. Podnetom bol súboj s Jedvajom, v ktorom bol španielsky hráč mimoriadne aktívny.
     
    34
    Nolito vyšprintoval po ľavej strane. Čistil si priestor pred sebou a nakrátko si vymenil loptu s Moratom. Chorváti už však následný pohyb Nolita prečítali.
     
    33
    Darijo Srna dlhým centrom z pravej strany hľadal v šestnástke pri vzdialenejšej žrdi Perišića. Pred ním však hlavičkou zasiahol Piqué.
     
    32
    Makro Pjaca pekne prenikol až k pokutovému územiu a narazil si loptu s Nikolom Kalinićom, ktorý mu ju však neposunul presne.
     
    31
    Chorváti sa pokúšali o zrýchlenie ofenzívy tromi prihrávkami. Kombinácia však nevyšla a lopta skončila za postrannou čiarou.
     
    29
    Hlavný arbiter Kuipers prvýkrát vyťahuje zo svojho vrecka žltú kartu. Udelil ju Markovi Rogovi, ktorý na útočnej polovici fauloval Fábregasa.
     
    29
    Iniesta nepríjemne centroval z pravej strany do vnútra šestnástky, kde nabiehali štyria hráči La Furia Roja. Loptu suverénne vyboxoval Subašić.
     
    28
    Španieli boli opäť na dostrel. Vypracovávali si príležitosť v pokutovom území. Nakoniec z hranice vápna strieľal Cesc Fábregas, no jeho zblokovaná strela skončilo mimo bránky.
     
    26
    Lopty sa ujal David Silva, ale ľavačkou ju poslal iba do chorvátskeho múru zloženého z veľkého počtu hráčov. Lopta, pochopiteľne, ani nemala kadiaľ preniknúť.
     
    25
    David Silva získal rýchlosť pred vápnom a smeroval do zakončenia. Rukou ho od seba odstrčil Marko Pjaca a Kuipers prisúdil Španielom priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti.
     
    23
    V nebezpečnom prieniku sa ocitol David Silva, ktorý vybehol s loptou z ľavej strany a z hranice šestnástky vystrelil. Subašić strelu vyrazil.
     
    22
    Tin Jedvaj nepresne rozohrával pri stredovej čiare a pri Nolitovi musel nebezpečenstvo zažehnať Srna.
     
    21
    Nolito si spracoval loptu na hranicu šestnástky a pomerne dlho vyčkával. Priestor strážili dvaja Chorváti. Následne pribehol Morata, no loptu na neho neprepasíroval.
    20. Statistiky po dvaceti minutách hry. Na střely vedou Chorvati, na skóre ovšem zásluhou Álvara Moraty Španělé.

     
    20
    Juanfran pred šestnástkou prihral Fábregasovi, ktorý krátkym oblúčikom chcel vyslať do zakončenia Nolita, ale ten nebol dostatočne rýchly.
     
    19
    Ćorluka skákal na center od rohovej zástavky. Spadol na trávnik a pýtal si pokutový kop, no márne. Následne už majú autové vhadzovanie Španieli.
     
    18
    Perišić hľadal Kalinića, pred ktorým v šestnástke hlavičkoval Piqué a k lopte sa takmer dostal Rakitić. Španielski hráči následne zasiahli a odkopli na rohový kop.
     
    17
    Fábregas bol na dostrel, keď sa blížil do vnútra šestnástky. Správny moment však premárnil a následne loptu iba odovzdal Silvovi.
     
    16
    Nolito z pravej strany prihrávkou našiel na hranici šestnástky Davida Silvu, ktorý pálil. Lopta však skončila iba na chorvátskych futbalistoch.
     
    15
    Proti Iniestovi odhodlane vystúpil Marko Rog a španielskeho futbalového virtuóza poslal k trávniku za cenu faulu.
    14. Ivan Rakitić (CRO)
     
    14
    Kuriózna situácia, po ktorej bola obrovská šanca pre Chorvátsko! David de Gea vyšiel ďaleko z brány a Ivan Rakitić sa ho snažil prekvapiť dlhou strelou z diaľky. Lopta padla na hornú žŕdku a následne na bránkovú čiaru!
     
    13
    Loptu z rohovej zástavky odcentroval Ivan Rakitić. Chorváti sa dostali k hlavičkovému zakončeniu, ale lopta mierila vysoko a nepresne.
     
    12
    Prvý zákrok si na svoje konto pripísal David de Gea. Z hranice pokutového územia vyslal strelu na bránku Nikola Kalinić, ale španielsky brankár loptu vyrazil na rohový kop.
    12. Nikola Kalinić (CRO)
     
    12
    Jordi Alba bol v hlavičkovom súboji faulovaný Rakitićom a loptu teda poľahky získali reprezentanti Španielska.
     
    11
    Fábregas šikovnou kolmicou hľadal na hrote Álvara Moratu, ktorého však dobehol rýchlejší Tin Jedvaj.
     
    10
    Chorvátsko získalo loptu na svoje kopačky, ale zatiaľ sa ďaleko nedostalo. Španieli sa snažia napádať vysoko a súperovi nenechať veľa priestoru.
     
    9
    Španieli následne pokračujú v ofenzívnom ťažení. Podarilo sa im získať rohový kop, na ktorý skákal strelec Morata, no nezakončil. Následne centroval ešte z ľavej strany Silva, ale Nolito loptu tesne netrafil.
    7. Álvaro Morata (ESP) - 0:1
     
    7
    Španielsko dalo gól!
    Učebnicová akcia Španielska! Aktuálni majstri Európy ukázali všetkým, ako sa vytvára gólová šanca. Silva zachytil odrazenú loptu na pravej strane, premiestnil sa na stred a v medzere našiel nabiehajúceho Fábregasa. Ten sa neulakomil a ešte prihrávkou nakrátko našiel v malom vápne voľného ÁLVARA MORATU, ktorý už loptu iba doklepol do prázdnej brány!
     
    6
    Nolito na pravú stranu premiestnil ťažisko hry. Loptu si spracoval Juanfran, ktorý poslal na bránu taký polocenter alebo polostrelu. Subašić tento pokus s istotou zachytil.
     
    5
    Chorváti získali autové vhadzovanie, no neodohrali ho úspešne. Loptu spracovali španielski futbalisti a prihrávajú si ju na polovici.
     
    4
    Chorváti zamestnali de Geu. Rog predĺžil z hranice šestnástky loptu pred bránku, kde utekal Marko Pjaca, ale už spomínaný de Gea bezpečne rukami loptu zachytil.
     
    3
    Úvod stretnutia je neistý z oboch strán. Videli sme pár súbojov na malom priestore. Loptu teraz prevzali na kopačky Chorváti a Subašić ju nakopol dopredu.
     
    2
    Markovi Rogovi sa nepodarilo jednoznačne prepasírovať loptu na Pjacu. Tvrdým zákrokom ho k zemi poslal Nolito.
     
    1
    Úvodného výkopu sa ujali futbalisti Španielska, ktorí dnes večer nastupujú v dresoch s bielou, červenou a žltou farbou. Chorváti hrajú v modrých dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Štadiónom v Bordeaux znejú štátne hymny. Najprv tá španielska.
     
    Úvodné zostavy:

    Chorvátsko: Subašić – Srna (C), Ćorluka, Jedvaj, Vrsaljko – Rog, Badelj – Perišić, Rakitić, Pjaca – N. Kalinić.
    Náhradníci: Vargić, L. Kalinić – Strinić, Kovačić, Kramarić, Modrić, Schildenfeld, Brozović, Mandžukić, Ćorić, D. Vida, Čop.

    Španielsko: de Gea – Torres Juanfran, Piqué, Ramos (C), Alba – Fàbregas, Busquets, Iniesta – Silva, Morata, Nolito.
    Náhradníci: Casillas, S. Rico – Azpilicueta, Bartra, Koke, L. Vázquez, Pedro, Bellerín, Th. Alcântara, San José, B. Soriano, Aduriz.

    Rozhodca: Kuipers – van Roekel, Zeinstra (všetci NED).
    Početná skupina chorvatských fanoušků v ulicích Bordeaux.
     
    Prajem vám pekný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu skupiny D medzi Chorvátskom a Španielskom. Tento súboj sa na Stade de Bordeaux začne o 21:00 a z pozície hlavného arbitra ho povedie Holanďan Björn Kuipers. Stretnutie bude určite zaujímavé, pretože sa hrá o prvenstvo v skupine!

    Chorvátsko
    Chorvátski futbalisti vstúpili do turnaja víťazne. Turecko porazili po góle Luku Modrića zo 41. minúty 0:1 a zabezpečili si prvé tri body. V nasledujúcom zápase proti Česku to mali Chorváti takisto rozbehnuté veľmi dobre. Od začiatku diktovali tempo hry a Čechov nepustili v prvom polčase k Subašićovi takmer vôbec. V 37. minúte otvoril skóre Perišić a v 59. minúte zvýšil na 0:2 Rakitić. Čechom sa však v 76. minúte podarilo vyrovnať zásluhou Škodu a v 85. minúte sa odohral nepríjemný incident. Zo sektora, v ktorom boli chorvátski priaznivci, priletelo na trávnik niekoľko svetlíc. Jedna dokonca zasiahla usporiadateľa, ktorý padnuté svetlice zbieral zo zeme. Hlavný rozhodca Clattenburg na chvíľu prerušil zápas, ale pokračovalo sa bez dlhšieho zdržania. Česi zatlačili súpera a vybojovali si pokutový kop v 89. minúte, ktorý premenil Necid. Chorvátsko napokon s Českom remízovalo 2:2. Na konte teda majú Chorváti štyri body a ak so Španielskom neprehrajú, postúpia do osemfinále bez ohľadu na výsledok zápasu Česko – Turecko.

    Španielsko
    Obhajca trofeje pre majstra Európy sa mimoriadne trápil v prvom zápase s Českom. V zápase mal síce drvivú hernú aj streleckú prevahu (držanie lopty – 67%, strely celkom – 17), ale na výsledku to príliš vidno nebolo. Španielom sa podarilo streliť vedúci a aj jediný gól v zápase až v 87. minúte. Z hlavičky sa presadil stopér barcelonského FC Gerard Piqué a zariadil svojmu tímu tri body. V nasledujúcom zápase s Tureckom to pre Španielsko nebolo veľmi náročné. Skóre v 34. minúte otvoril Morata a hneď tri minúty po ňom zvyšoval na 2:0 Nolito. V 48. minúte ešte náskok zvýšil Morata a Španielom sa tento stav podarilo udržať až do záverečného hvizdu bez vážnejších komplikácii. Španielsko má teda na konte 6 bodov a istý postup zo skupiny. Španielom už ide iba o to, či budú postupovať z prvého alebo z druhého miesta. Na víťazstvo v skupine im stačí s Chorvátskom aj remíza.

    Španielsko a Chorvátsko odohrali v histórii dokopy päť zápasov. Trikrát zaznamenali víťazstvo Španieli, raz Chorváti. Zrodila sa aj jedna remíza. Naposledy sa tieto dve krajiny stretli v základnej skupine na majstrovstvách Európy v roku 2012. Španieli vtedy po góle Navasa z 88. minúty zvíťazili 0:1.

    Stávkové kancelárie sa prikláňajú viac na stranu Španielska. Na výhru Chorvátska je vypísaný kurz vysoký okolo 4.95. Výhra Španielska je ohodnotená kurzom približne 1.98. Kurz na remízu sa pohybuje okolo hodnoty 3.00.

    Sledujte teda s nami ďalší zaujímavý zápas majstrovstiev Európy. Pekný športový záži
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 45. N. Kalinić, 87. Perišić – 7. Morata

    Karty:   29. Rog (CRO), 70. Vrsaljko (CRO), 70. Srna (CRO), 90. Perišić (CRO)

    Nepremenená penalta: 72. Ramos (ESP), brankár Subašić zneškodnil


    Chorvátsko: Subašić – Srna, Ćorluka, Jedvaj, Vrsaljko – Rog (82. Kovačić), Badelj – Perišić (90+4. Kramarić), Rakitić, Pjaca (90+2. Čop) – N. Kalinić.
    Náhradníci: Vargić, L. Kalinić – Strinić, Kovačić, Kramarić, Modrić, Schildenfeld, Brozović, Mandžukić, Ćorić, D. Vida, Čop.

    Španielsko: de Gea – Torres Juanfran, Piqué, Ramos, Alba – Fàbregas (84. Th. Alcântara), Busquets, Iniesta – Silva, Morata (67. Aduriz), Nolito (60. B. Soriano).
    Náhradníci: Casillas, S. Rico – Azpilicueta, Bartra, Koke, L. Vázquez, Pedro, Bellerín, Th. Alcântara, San José, B. Soriano, Aduriz.

    Rozhodca: Kuipers – van Roekel, Zeinstra (všetci NED)