Belgicko – Írsko 3:0 (kon.) | Island – Maďarsko 1:1 (kon.) | Portugalsko – Rakúsko 0:0 (kon.)
koniec
Portugalsko
0:0 (0:0)
Rakúsko
Sobota 18.06.2016, 21:00 • Parc des Princes, Paríž, Francúzsko • Majstrovstvá Európy • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Dnešné stretnutie sleduje 49291 divákov!
     
    88
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza Nani, prichádza Rafa Silva.
     
    87
    Striedanie v tíme Rakúsko: z ihriska odchádza Stefan Ilsanker, prichádza Kevin Wimmer.
    86. Cristiano Ronaldo (POR)
     
    86
    Alessandro Schöpf (Rakúsko) dohral súboj na útočnej polovici ihriska a za svoj zákrok videl žltú kartu.
     
    84
    Striedanie v tíme Rakúsko: z ihriska odchádza Marcel Sabitzer, prichádza Lukas Hinterseer.
     
    83
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza André Gomes, prichádza Éder.
    79. Cristiano Ronaldo (POR)
     
    79
    Cristiano Ronaldo nedal penaltu! Brankár Robert Almer smeroval k svojej ľavej žrdi, zatiaľ čo portugalský útočník poslal loptu do opačnej strany. Jeho radosť však zastavila pravá tyčka a ani následná dorážka jedného z jeho spoluhráčov nebola úspešná!
     
    78
    Pokutový kop pre Portugalsko! Z ľavej strany prichádzal center do vápna, kde sa rútil Cristiano Ronaldo, ale Martin Hinteregger (Rakúsko) ho evidentne stiahol k zemi. Okrem penalty sme videli aj žltú kartu pre rakúskeho obrancu.
     
    71
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza Ricardo Quaresma, prichádza João Mário.
     
    65
    Striedanie v tíme Rakúsko: z ihriska odchádza David Alaba, prichádza Alessandro Schöpf.
     
    61
    Christian Fuchs (Rakúsko) zastavil prenikajúceho Ricarca Quaresmu, ktorý však k zemi išiel veľmi ochotne. Toto bola trochu prísna žltá karta a čuduje sa aj rakúsky stopér.
     
    57
    Robert Almer je mužom zápasu! Cristiano Ronaldo si nabehol na center z rohu a jeho hlavičku gólman Rakúska reflexívnym zákrokom vyrazil do bezpečia!
    56. Cristiano Ronaldo (POR)
     
    56
    Šanca Portugalska! Prudkú strelu k ľavej žrdi vyslal Cristiano Ronaldo spoza pokutového územia, ale bol tam včas aj brankár Robert Almer, ktorý odvrátil na rohový kop!
     
    48
    Martin Harnik (Rakúsko) poriadne prebrúsil súpera v strede poľa a zaslúžene videl žltú kartu.
     
    41
    Šanca Rakúska! David Alaba bol exekútorom priameho kopu a prudkým centrom hľadal na zadnej žrdi svojho spoluhráča Martina Harnika, ale pred ním skvele zakročil Vieirinha, ktorý pravdepodobne odvrátil gól do siete jeho mužstva.
     
    40
    Alaba sa predieral dopredu cez pravú stranu, ale Pepe (Portugalsko) ho nešetril a zobral všetko čo mu stálo v ceste. Síce bola prvá lopta, ale druhou ho poriadne prebrúsil a môže byť rád, že to bola iba žltá karta.
     
    31
    Ricardo Quaresma (Portugalsko) sa nepresadil v súboji pri rohovej zástavke a potom hlavnému rozhodcovi uštedril pár slov, ktoré taliansky arbiter ocenil žltou kartou.
    29. Nani (POR)
     
    29
    Tyčka! Portugalčania rozohrali rohový kop veľmi rýchlo a odcentrovali pred bránu, kde bol nestrážený Nani. Ten sa oprel do hlavičky, ale trafil iba pravú tyčku rakúskej brány! Následne prišla ešte strela Joãoa Moutinha, ale jeho pokus už nebol presný.
    22. Cristiano Ronaldo (POR)
     
    22
    Obrovská šanca Portugalska! Krásna akcia hráčov v červených dresoch, ale už tomu chýbalo iba presné zakončenie. Raphaël Guerreiro na ľavej strane spolu s ďalším spoluhráčov vykombinovali obranu Rakúska a následne poslal prihrávku pod seba pred bránu. Tam si výborne nabehol jeho spoluhráč Cristiano Ronaldo, ale ten strelou z prvej mieril iba tesne vedľa pravej tyče!
     
    14
    Následne prišla ďalšia nebezpečná strela od Vieirinhu, ale aj tentoraz sa vyznamenal brankár Robert Almer, ktorý tento pokus končekmi prstov vyrazil na rohový kop! Tak teraz mali Portugalčania dve veľké šance na otvorenie skóre!
     
    13
    Obrovská šanca Portugalska! Nani sa presadil v súboji so Sebastianom Prödlom a rútil sa na brankára Roberta Almera z uhla. Nakoniec zvolil prízemnú strelu na zadnú žrď, lenže gólman ľavou nohou túto strelu pohotovo vyrazil!
     
    5
    Obrovská šanca Rakúska! Martin Harnik si výborne nabehol do pokutového územia a dostal nadýchaný center presne na hlavu. Jeho pokus z približne troch metrov mieril tesne vedľa pravej tyče brankára Ruia Patrícia! Tak a už sme takmer videli úvodný presný zásah!

    Marek Farkaš

    Góly:

    Karty:   31. Quaresma (POR), 40. Pepe (POR) – 48. Harnik (AUT), 61. Fuchs (AUT), 78. Hinteregger (AUT), 86. Schöpf (AUT)

    Nepremenená penalta: 79. Ronaldo (POR), mimo


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 10:2. Rohy: 10:0. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 15:16.
    Portugalsko: Patrício – Vieirinha, Pepe, R. Carvalho, Guerreiro – Quaresma (71. Mário), W. Carvalho, Moutinho, A. Gomes (83. Éder) – Ronaldo (C), Nani (88. R. Silva).
    Náhradníci: Eduardo, A. Lopes – Alves, Fonte, Soares, Eliseu, Mário, D. Pereira, Sanches, A. Silva, R. Silva, Éder.

    Rakúsko: Almer – Klein, Prödl, Hinteregger, Fuchs (C) – Ilsanker (87. Wimmer), Baumgartlinger – Harnik, Alaba (65. Schöpf), Arnautović – Sabitzer (84. Hinterseer).
    Náhradníci: Lindner, Özcan – Garics, Okotie, Suttner, Wimmer, Schöpf, Hinterseer, Janko, Jantscher.

    Rozhodca: Nicola Rizzoli – Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini – Daniele Orsato, Antonio Damato (Všetci Taliansko – Alexandru Tudor (Rumunsko)

    Diváci: 49291