Belgicko – Írsko 3:0 (kon.) | Island – Maďarsko 1:1 (kon.) | Portugalsko – Rakúsko 0:0 (kon.)
koniec
Belgicko
3:0 (0:0)
Írsko
Sobota 18.06.2016, 15:00 • Nouveau Stade de Bordeaux • Majstrovstvá Európy • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 8:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:10. (16:53:24)
     
    A je tu záver dnešného stretnutia. Belgicko sa napriek veľkému tlaku v prvom polčase nedokázalo strelecky presadiť, no v druhom polčase sa podarilo Belgičanom nájsť trhlinu v defenzíve Írov, strelili otvárací gól z kopačky Lukakua. Íri v snahe o vyrovnanie museli viac otvoriť hru, z čoho pramenili ďalšie šance Belgičanov, ktorí strelili ďalšie tri góly a po záverečnom hvizde oslavujú svoj prvý triumf na tohtoročnom európskom šampionáte, keď rozdielom triedy zdolali Írov.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Brady z ľavej strany teraz našiel dobrým centrom McGeadyho, ktorý zakončoval ale z ťažkej pozície a jeho pokus skončil ďaleko od brány Belgicka.

     
    90+2
    Courtois poslal loptu z belgickej polovice dlhým výkopom. Lopta je na kopačkách Írov, ktorí taktiež vyčkávajú na záver stretnutia.
     
    90+2
    Coleman navyše pri rohovej zástavke držal za dres Hazarda v osobnom súboji. K lopte sa tak sťahujú Belgičania, ktorí sa nikam neponáhľajú.
     
    90+1
    Lopta sa ocitla v aute, Íri sú blízko šestnástky brankára Courtoisa, no nedokážu si vypracovať žiadnu sľubnú streleckú príležitosť.
     
    90+1
    Pri lopte sú Íri, ktorí sa sympaticky snažia o strelenie čestného úspechu, belgická obrana ale dnes pracuje na sto percent.
     
    90+1
    V závere zápasu sa budú nadstavovať tri minúty.
     
    90
    Íri sa teraz dostali k strele, no half-volej z hranice šestnástky skončil len v hľadisku. Zápas sa dohráva v pokojnom tempe, oba tímy vyčkávajú na záver stretnutia.
     
    89
    Mertens teraz prihrávkou do behu vyzval do šance Bentekeho, no Randolph dobre prečítal hru a ukryl loptu vo svojom náručí.
     
    89
    Štadiónom v Bordeaux sa ozýva mohutné oslavné chorály v podaní belgických fanúšikov, ktorí oslavujú víťazstvo Belgicka v dnešnom súboji.
     
    88
    Íri to teraz skúšali dlhou prihrávkou za obranu. Defenzíva Belgicka ale túto situáciu zvládla na jednotku.
     
    87
    Belgicko trpezlivo kontroluje hru v závere stretnutia. Lopta je pred šestnástou Courtoisa, no v moci belgických hráčov, ktorí sa nikam neponáhľajú a vyčkávajú za záverečným hvizdom hlavného rozhodcu Cüneyta Çakıra.
     
    87
    Lopta je pri brankárovi Randolphovi, ktorý ju bude rozohrávať dlhým odkopom, lopta končí v moci Belgicka.

     
    86
    Pri lopte sú Íri, ktorí trpezlivo držia loptu na svojich kopačkách a sú si vedomí, že na zisk bodov by v dnešnom súboji potrebovali zažiť zázrak.
     
    86
    Po pravej strane sa do šestnástky predieral Mertens, no írska obrana ho zdvojila a so situáciou si napokon poradila.

    Dávid Lech

    Góly: 48. R. Lukaku, 61. Witsel, 70. R. Lukaku

    Karty:   50. Vermaelen (BEL) – 42. Hendrick (IRL)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 8:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:10.
    Belgicko: Courtois – Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Witsel, Dembélé (57. Nainggolan) – Ferreira-Carrasco (64. D. Mertens), De Bruyne, E. Hazard (C) – R. Lukaku (82. Benteke).
    Náhradníci: Mignolet, J-F. Gillet – Nainggolan, Fellaini, D. Mertens, Denayer, Origi, Kabasele, Benteke, J. Lukaku, Batshuayi, Ciman.

    Írsko: Randolph – Coleman, O'Shea (C), Clark, Ward – Hendrick, Whelan, James McCarthy (62. McClean), Brady – Hoolahan (72. McGeady) – Long (78. Keane).
    Náhradníci: K. Westwood, Given – Keogh, McGeady, Keane, McClean, Duffy, Walters, Christie, Meyler, Murphy, Quinn.

    Rozhodca: Cüneyt Çakır – Bahattin Duran, Tarik Ongun