USA – Ekvádor 2:1 (kon.)
koniec
USA
2:1 (1:0)
Ekvádor
cz Piatok 17.06.2016, 03:30 • CenturyLink Field, Seattle, USA (kapacita: 67.385) • Copa América • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Gyasi Zardes, přichází Steve Birnbaum.
    90+1. John Brooks si málem vstřelil vlastní branku
     
    90+1
    Jedovatou přízemní přihrávku z levé strany odvrátil John Brooks velmi riskantně na rohový kop! Nad rámec řádných devadesáti se budou hrát celkem čtyři minuty.
    90. Za tuto reakci byl ekvádorský trenér vykázán z lavičky
     
    90
    Trenér Ekvádoru, Gustavo Quinteros, je za zlostnou reakci vykázán na tribunu a dnešní utkání tak nedokoučuje!
     
    84
    Další žlutou kartu tohoto zápasu ukazuje hlavní sudí Bradu Guzanovi (USA), jenž takticky zdržoval navázání hry.
     
    82
    Enneru Valenciovi byl naprosto chybně odmáván ofsajd. Žádné protesty ale nepřichází a Ekvádor v pohodě potřetí střídá. Místo Juana Carlose Paredese zaujal Jaime Ayoví.
     
    81
    Pro dnešek odpracováno má Alejandro Bedoya. Na poslední minuty přichází na hřiště Graham Zusi.
     
    77
    Američané se z předchozí akce vůbec nepoučili a Enner Valencia znovu neatakován hlavičkoval! Opět šel jeho pokus jen těsně mimo!
     
    76
    Mohlo být vyrovnáno! Enner Valencia si skvěle naběhl na lehounký centr, ale z bezprostřední blízkosti svou hlavičku namířil mimo tři tyče!
     
    74
    Domácí na branku Ekvádoru reagují střídáním. Stažen je Clint Dempsey, na jehož místo přichází Kyle Beckerman.
    74. Michael ARROYO - 2:1
     
    74
    Ekvádor právě vstřelil branku!
    Perfektně sehraný volný kop přináší kontaktní branku! MICHAEL ARROYO na hranici šestnáctky čekal na přízemní přihrávku, kterou také obdržel, a výborně trefenou střelou poslal míč mimo dosah Brada Guzana!
     
    73
    Napravo pronikajícího Paredese ještě před šestnáctkou stáhl k zemi Alejandro Bedoya (USA), který se po inkasování žluté karty stává dalším hráčem, jenž si nezahraje semifinále.
     
    72
    Díky rychlému přechodu do útoku je rohovým kopem odměněn pro změnu Ekvádor. Na hřiště navíc vbíhá čerstvý Cristian Ramírez, který nahradil Carlose Grueza.
    65. Gyasi ZARDES - 2:0
     
    65
    Američané právě vstřelili branku!
    Zničehonic přichází druhá branka Spojených států amerických! Wood si pohlídal ofsajd a po následné kombinaci dokázal Zardes hlavou v šestnáctce dostat míč k Dempseymu. Americký kanonýr v pádu posunul míč ke vzdálenější tyči a GYANI ZARDES už jednoduše dorazil míč do odkryté brány!
     
    64
    Juan Carlos Paredes (ECU) nyní šel do souboje s Woodem hodně nebezpečně a nohu vytáhl až k hlavě domácího reprezentanta. Žlutá karta znamená, že si Paredes, stejně jako Wood, nezahraje v případném semifinále.
     
    62
    Ze hřiště odchází zdravotně indisponovaný Christian Noboa, jehož místo zaujme Fernando Gaibor.
     
    53
    Zatímco Jones teprve pomalu míří ze hřiště, hlavní rozhodčí již nechal pokračovat ve hře. Následoval další faul a žlutá karta pro Bobbyho Wooda (USA).
     
    52
    Přímo červenou kartu ale ještě dostává i Jermaine Jones (USA), jenž byl hodně aktivní v následné strkanici. Žádný úder do tváře či něco podobného ale vidět nebyl a jedná se tak o opravdu hodně přísné rozhodnutí!
    52. Faul Antonia Valenciy, který znamenal druhou žlutou kartu a konečnou pro záložníka Manchesteru United
     
    52
    No páni tak tady se začínají dít věci! Antonio Valencia (ECU) nevybíravě podkopl Bedoyu a dostává druhou žlutou kartu v utkání!
     
    48
    Výborně zahraný volný kop prodloužil Antonio Valencia na Ennera Valenciu, který se před Guzanem položil do vzduchu, ale k proměnění velké šance mu chybělo pár centimetrů!
     
    45+1
    Na konci první minuty nastavení se na Guzana trochu ze strany řítil zapomenutý hráč Ekvádoru, nicméně brankář anglické Aston Villy včas vyběhl a gólovku vytáhl na roh!
    42. Alejandro Bedoya ve stoprocentní šanci nedokázal navýšit vedení USA!
     
    42
    Tak to byla tutovka Spojených států amerických! Dempsey výborně zpracoval dlouhou přihrávku a předložil míč Bedoyovi. Domácí záložník měl před sebou jen brankáře, avšak nevýraznou střelou po zemi ho překonat nedokázal!
     
    37
    Antonio Valencia (ECU) se snažil zpracovat míč, ale místo toho kopl hlavičkujícího Brookse a dostává první žlutou kartu zápasu.
    22. Clint DEMPSEY - 1:0
     
    22
    Američané právě vstřelili branku!
    Domácí reprezentace jde po zásluze do vedení! Wood si nejprve v pokutovém území dokázal podržet míč a předložit ho Jonesovi. Ten následně nacentroval přesně na hlavu CLINTA DEMPSEYHO, jenž Domínguezovi v bráně Ekvádoru přesně umístěnou hlavičkou nedal šanci!

    Lukáš Podleśny

    Góly: 22. Dempsey (Jones), 65. Zardes (Dempsey) – 74. Arroyo (W. Ayoví)

    Karty:   53. Wood (USA), 73. Bedoya (USA), 84. Guzan (USA) – 37. A. Valencia (ECU), 64. Paredes (ECU)   52. A. Valencia (ECU)   52. Jones (USA)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:10. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 12:13.
    USA: Guzan – Besler, Cameron, Brooks, Johnson – Zardes (90+4. Birnbaum), Bradley, Jones, Bedoya (81. Zusi) – Dempsey (74. Beckerman), Wood.
    Náhradníci: Howard, Horvath – Birnbaum, Nagbe, Orozco, Beckerman, Kitchen, Pulisic, Wondolowski, Zusi, Castillo.

    Ekvádor: Alexander Domínguez – Paredes (82. J. Ayoví), A. Mina, Erazo, W. Ayoví – Noboa (62. Gaibor), Gruezo (72. Ramírez) – A. Valencia, Arroyo, Montero – E. Valencia.
    Náhradníci: Banguera, Dreer – Ramírez, Gaibor, F. Martínez, Mena, Larrea, J. Ayoví, Cazares, Arboleda, Achilier, Bolaños.

    Rozhodca: Wilmar Roldán – Alexander Guzmán, Wilmar Navarro (vš. COL)

    Diváci: 47 322