Taliansko – Švédsko 1:0 (kon.) | Česko – Chorvátsko 2:2 (kon.) | Španielsko – Turecko 3:0 (kon.)
koniec
Španielsko
3:0 (2:0)
Turecko
Piatok 17.06.2016, 21:00 • Stade de Nice, Nice (35 000) • Majstrovstvá Európy • Skupina D
Predzápasové kurzy

     
    Bezproblémové víťazstvo 3:0 posúva Španielsko do osemfinále. Už prvý polčas priniesol takmer všetko podstatné, pretože v krátkom slede sa presadil Alváro Morata a Nolito. Útočník Juventusu pridal krátko po zmene strán ešte jeden presný zásah a tým aj určil konečný výsledok.

    "La Furia Roja" je vôbec prvým tímom na tohtoročnom Eure, ktorý strelil tri góly v jednom zápase. Zároveň si David de Gea udržal druhé čisté konto.

    Na druhej strane sa Turecko veľmi trápi. Kritika po druhej prehre a žiadnom góle bude len narastať. Zverenci Fatiha Terima majú už len poslednú šancu a to proti Česku, udobriť si svojich priaznivcov. (22:53:17)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Zápas sa už len dohráva. Turecko ešte na oko útočí, lenže jeho hráči sa nevedia dostať do žiadnej možnosti. Španielsko je jednoznačným a zaslúženým víťazom tohto stretnutia.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90
    Posledná minúta riadneho hracieho času v zápase, ktorý má a malo Španielsko celý čas pod kontrolou. Súpera k ničomu nepustilo, samo strelilo tri góly a postúpi už po dvoch zápasoch do osemfinále.
     
    89
    Nolito si narazil na hranici šestnástky s Kokem, ešte spravil kľučku, ktorou sa vytlačil z dobrej streleckej pozície, no posunul dozadu na Bruna Soriana. Zakončenie záložníka Villarrealu ide vysoko nad.
     
    88
    Yilmaz vyhral súboj a cez ďalšieho Turka sa lopta dostala až do šestnástky súpera na Sahana, ktorý sa ocitol sám pred de Geom. Včas sa ale vrátil Azpiliceuta, ktorý jeho zakončenie zrazil a následná dorážka ide mimo.
     
    87
    Ofsajdové postavenie na strane Turecka ideálne nie je, pretože ďalšia akcia, alebo aspoň jej náznak je zastavený hvizdom.
     
    86
    Nízky center ľavého beka sa neujal, odvrátiť Morata a následný pas späť odstránil pred Yilmazom spoľahlivý obranca Sergio Ramos.
     
    86
    Ďalší faul Španielov, tentoraz je jeho obeťou Younes Malli. Turci ešte skúsia nejaký ten center pred de Geu, pri lopte už Erkin.
     
    86
    Sergio Ramos vyhral hlavičkový súboj s Burakom Yilmazom, lenže následne, takmer okamžite po tom, sa faulu dopúšťa Azpilicueta.
     
    85
    Sergio Busquets sa parádne pohral s dvojicou protihráčov v strede poľa a to aj napriek tomu, že bol celý čas ťahaný za ruku jedným z nich. Hlavný arbiter píska faul na záložníka Barcelony.
     
    84
    Ako som písal, opäť z akcie Turecka nič nebolo. Prienik, alebo aspoň snaha oň po pravom krídle k ničomu neviedla. Odkopávať od svoje brány bude de Gea.
     
    83
    Nolito opäť s faulom, opäť to bolo po tom, ako sa zrodila chyba v prihrávke Španielov na polovici súpera. Turecko sa bude ďalej snažiť niečo vymyslieť, aj keď sa to zdá ako úplne zbytočné, ba až nemožné.
     
    82
    Erkin so spoluhráčom rozohrali na krátko, ale prihrávka späť na ľavého beka prišla do ofsajdu. Táto chyba len znázorňuje trápenie Turecka.
     
    82
    Nový hráč César Azpilicueta v prvom defenzívnom zákroku, zabránil Gonulovi odcentrovať za cenu rohového kopu.
     
    82
    Nolito sa zo stredu poľa pokúsil o kolmicu za defenzívu súpera pre Alvára Moratu, ten sa k prihrávke cez súperov nedostal.

    Matej Kubove

    Góly: 34. Morata, 37. Nolito, 48. Morata

    Karty:   2. Ramos (ESP) – 9. Yılmaz (TUR), 41. Tufan (TUR)


    Španielsko: de Gea – Torres Juanfran, Piqué, Ramos (C), Alba (81. Azpilicueta) – Fàbregas (71. Koke), Busquets, Iniesta – Silva (64. B. Soriano), Morata, Nolito.
    Náhradníci: Casillas, S. Rico – Azpilicueta, Bartra, Koke, L. Vázquez, Pedro, Bellerín, Th. Alcântara, San José, B. Soriano, Aduriz.

    Turecko: Babacan – Gönül, Topal, Balta, Erkin – Tufan, Inan (70. Malli), Özyakup (62. Şahan) – Çalhanoğlu (46. Şahin), Yılmaz, Arda Turan (C).
    Náhradníci: Kivrak, Tekin – Kaya, Çalık, Şahin, Tosun, Şahan, Köybaşı, Malli, Şen, Mor, Özbayraklı.

    Rozhodca: Milorad Mažić (SRB) – Milovan Ristić (SRB), Dalibor Djurdjević (SRB) – Aleksei Kulbakov (BLR) – Danilo Grujić (SRB) Nenad Djokić (SRB)