Taliansko – Švédsko 1:0 (kon.) | Česko – Chorvátsko 2:2 (kon.) | Španielsko – Turecko 3:0 (kon.)
koniec
Španielsko
3:0 (2:0)
Turecko
Piatok 17.06.2016, 21:00 • Stade de Nice, Nice (35 000) • Majstrovstvá Európy • Skupina D
Predzápasové kurzy

     
    Bezproblémové víťazstvo 3:0 posúva Španielsko do osemfinále. Už prvý polčas priniesol takmer všetko podstatné, pretože v krátkom slede sa presadil Alváro Morata a Nolito. Útočník Juventusu pridal krátko po zmene strán ešte jeden presný zásah a tým aj určil konečný výsledok.

    "La Furia Roja" je vôbec prvým tímom na tohtoročnom Eure, ktorý strelil tri góly v jednom zápase. Zároveň si David de Gea udržal druhé čisté konto.

    Na druhej strane sa Turecko veľmi trápi. Kritika po druhej prehre a žiadnom góle bude len narastať. Zverenci Fatiha Terima majú už len poslednú šancu a to proti Česku, udobriť si svojich priaznivcov. (22:53:17)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Zápas sa už len dohráva. Turecko ešte na oko útočí, lenže jeho hráči sa nevedia dostať do žiadnej možnosti. Španielsko je jednoznačným a zaslúženým víťazom tohto stretnutia.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90
    Posledná minúta riadneho hracieho času v zápase, ktorý má a malo Španielsko celý čas pod kontrolou. Súpera k ničomu nepustilo, samo strelilo tri góly a postúpi už po dvoch zápasoch do osemfinále.
     
    89
    Nolito si narazil na hranici šestnástky s Kokem, ešte spravil kľučku, ktorou sa vytlačil z dobrej streleckej pozície, no posunul dozadu na Bruna Soriana. Zakončenie záložníka Villarrealu ide vysoko nad.
     
    88
    Yilmaz vyhral súboj a cez ďalšieho Turka sa lopta dostala až do šestnástky súpera na Sahana, ktorý sa ocitol sám pred de Geom. Včas sa ale vrátil Azpiliceuta, ktorý jeho zakončenie zrazil a následná dorážka ide mimo.
     
    87
    Ofsajdové postavenie na strane Turecka ideálne nie je, pretože ďalšia akcia, alebo aspoň jej náznak je zastavený hvizdom.
     
    86
    Nízky center ľavého beka sa neujal, odvrátiť Morata a následný pas späť odstránil pred Yilmazom spoľahlivý obranca Sergio Ramos.
     
    86
    Ďalší faul Španielov, tentoraz je jeho obeťou Younes Malli. Turci ešte skúsia nejaký ten center pred de Geu, pri lopte už Erkin.
     
    86
    Sergio Ramos vyhral hlavičkový súboj s Burakom Yilmazom, lenže následne, takmer okamžite po tom, sa faulu dopúšťa Azpilicueta.
     
    85
    Sergio Busquets sa parádne pohral s dvojicou protihráčov v strede poľa a to aj napriek tomu, že bol celý čas ťahaný za ruku jedným z nich. Hlavný arbiter píska faul na záložníka Barcelony.
     
    84
    Ako som písal, opäť z akcie Turecka nič nebolo. Prienik, alebo aspoň snaha oň po pravom krídle k ničomu neviedla. Odkopávať od svoje brány bude de Gea.
     
    83
    Nolito opäť s faulom, opäť to bolo po tom, ako sa zrodila chyba v prihrávke Španielov na polovici súpera. Turecko sa bude ďalej snažiť niečo vymyslieť, aj keď sa to zdá ako úplne zbytočné, ba až nemožné.
     
    82
    Erkin so spoluhráčom rozohrali na krátko, ale prihrávka späť na ľavého beka prišla do ofsajdu. Táto chyba len znázorňuje trápenie Turecka.
     
    82
    Nový hráč César Azpilicueta v prvom defenzívnom zákroku, zabránil Gonulovi odcentrovať za cenu rohového kopu.
     
    82
    Nolito sa zo stredu poľa pokúsil o kolmicu za defenzívu súpera pre Alvára Moratu, ten sa k prihrávke cez súperov nedostal.
     
    81
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Jordi Alba, prichádza César Azpilicueta.
     
    81
    Center Topala cez Albu síce odkopol Sergio Ramos, lenže len do hráča súpera. Všetko nakoniec vyriešil druhý stopér Gerard Piqué.
     
    80
    Nolito sa prekvapivo dopúšťa pomerne veľa faulov, teraz prichádza ďalší útočný po tom, ako sa do hry Španielov vniesla maličká nepresnosť.
     
    79
    Ďalší prihrávkový kolotoč v strede poľa, Španielsko má času a času. Víťazstvo takmer vo vrecku a tým pádom aj postup do osemfinále.
     
    78
    Koke sa po prihrávke v strede poľa veľmi rýchlo otočil, zodvihol hlavu a poslal pas vzduchom pre Juanfrana na hranicu šestnástky, lenže spoluhráč z Atlética Madrid nebol dostatočne rýchly.

     
    77
    Bruno Soriano chcel pokryť loptu a nechať ju prejsť až za čiaru, lenže napokon ju odkopol a našiel iba tureckých hráčov. Center do šestnástky odkopol Sergio Ramos. Následne ešte Malli vyskúšal svoje šťastie spoza šestnástky, asi ho nemá, keďže bránu minul.
     
    76
    Pre zmenu ofenzívny faul Španielska, proti pravidlám sa previnil Nolito, ktorému loptu odobral krajný bek Gokhan Gonul pri autovej čiare.
     
    75
    Malli prešiel okolo Piquého až do šestnástky, center poslal hrozne dlhý a nepresný. Z druhej strany to ešte znásobil Gonul, jeho pas bol ešte horší. Končí len v aute.
     
    74
    Alba dostal pas na hranicu šestnástky, z prvej prihral Nolitovi, avšak ten neprihral a ani nevystrelil. Akcia Španielska pokračovala a sprava centroval Juanfrana, veľmi nepresne.
     
    73
    Iniesta si prvým dotykom spracoval loptu a druhým fantasticky posunul okolo svojho súpera, lenže ten ho okamžite poslal k zemi za cenu faulu bez žltej karty.
     
    72
    Španielsko zase na polovici súpera drží loptu, nikam sa neponáhľa a netlačí sa ani do zakončenia. Iniesta ju však stratil a následne od Nolita ide do autu.
     
    71
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Cesc Fàbregas, prichádza Koke.
     
    70
    Striedanie v tíme Turecko: z ihriska odchádza Selçuk Inan, prichádza Yunus Malli.
     
    70
    Alváro Morata získal loptu v strede poľa, no následne bol faulovaný Sahinom, čo Španielsku len vyhovuje.
     
    69
    Po rozohrávke sa na zadnej žrdi ocitol úplne sám Piqué, ktorý zahral pri spracovaní rukou, čo si hlavný arbiter nevšimol, lenže stopér Barcelony nasmeroval prihrávku len do rukavíc brankára Babacana.
    68. Bruno Soriano (ESP)
     
    68
    Španielske čáry-máry pred šestnástkou súpera deptajú tureckých hráčov, ktorí nevedia, kam skôr skočiť. Následne sa pokúsil o strelu novic Bruno Soriano, Babacan vyráža na roh.
     
    67
    Sahin poslal pekný pas do krídla pre Gonula, lenže rýchlonohý Alba pribehol a odkopol do bezpečia. Španieli po aute získali roh a smerujú dopredu.
     
    66
    Dlhý nákop zo zadných tureckých radov bol síce presný, lenže Gonul sa ocitol v ofsajdovom postavení a tak hra vracia pred Babacana. Tam sa pretláčal Morata so stopérmi, no neuspel.
     
    65
    Všetko na seba zobral Sergio Ramos, ktorý sa oprel do lopty a tvrdo ju poslal smerom na bránu, lenže medzi týmito dvomi telesami stál ešte múr a v ňom aj bývalý hráč Realu Nuri Sahin, ktorého projektil zasiahol.
     
    64
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza David Silva, prichádza Bruno Soriano.
     
    64
    Nolito padá po faule pred šestnástkou súpera asi 25 metrov od brány, takže nasledovať bude zaujímavá situácia a pre dobrého exekútora skvelá šanca na priamy kop.
     
    63
    Narážačky Španielska pred šestnástkou súpera síce nevyšli, lenže aj keď loptu Tufan získal a dokázal ju vyviesť dopredu, nakoniec musel prihrať len do územia nikoho.
     
    62
    Striedanie v tíme Turecko: z ihriska odchádza Oğuzhan Özyakup, prichádza Olcay Şahan.
     
    61
    David Silva opäť v šanci, tentoraz sa v šestnástke zvrtol okolo protivníka a až tak vystrelil, lenže bránu minul. Pri druhom pokuse to bolo bez teču súpera.
     
    60
    Fabregas našiel na hranici šestnástky Juanfrana, ktorý prestrčil loptu ešte na Silvu, lenže tomu v obklopení protihráčov strelu zrazil Balta na roh.
     
    59
    Piqué veľmi dobre vystúpil k pozície stopéra k postrannej čiare, kde zastúpil Juanfrana loptu dvojici Turkov odobral. Španielsko tak začína ďalší rad "nekonečných" prihrávok.
     
    58
    Najvyššie vyskočil Gerard Piqué, ani po tomto rohu šancu Turecka neuvidíme. De Gea si na loptu pri zákroku ešte nesiahol.
     
    58
    Burak Yilmaz dostal prihrávku od Erkina na hranicu šestnástky. Sklepol loptu pre Turana a odbehol si do lepšej pozície, avšak záložník Barcelony mu neprihral, ale vypálil sám. Získal rohový kop.

     
    57
    Nolito prešiel do šestnástky, kde sa otočil aj okolo Gonula, lenže Topal bol už navyše. Tento stopér ho zastavil a nepustil až do zakončenia, ktoré si útočník tak dobre pripravoval.
     
    56
    Rýchly prechod až do šance neprejde, pretože pas na Nolita dokázal včas odkopnúť rýchlo sa vracajúci obranca Gokhan Gonul.
     
    55
    Tentoraz to Inan kopol dobre, no pred de Geom na päťke odvrátil stopér Piqué a cez Silvu sa lopta dostáva až na polovicu súpera.
     
    55
    Fabregas nedosiahol na loptu a tak nejakých 25 metrov od vlastnej brány sklzom fauluje Topala. Je to ale viac pri postrannej čiare, takže uvidíme center Inana.
     
    54
    Nebol to najlepší center, pretože skončil na hlave Alvára Moratu,ktorý poslal z prvej žrde loptu do bezpečia. Turecko síce ostalo v ofenzíve, lenže následne už nič nedokázalo vymyslieť.
     
    53
    Burak Yilmaz opäť zastavený vo svojej ofenzívnej snahe, ale tentoraz vybojoval aspoň prvý rohový kop pre turecké farby. zahrá ho Selcuk Inan.
     
    52
    Prihrávka zo stredu poľa nemala, ale prešla až na Buraka Yilmaza, ktorý sa ocitol proti poslednému Piquému. Toho si dokázal zaseknúť a tam mal dobrú možnosť obstreliť de Geu, avšak strela mu nevyšla a poslal ju vysoko nad.
     
    51
    Silvova prihrávka na krídlo pre Albu cez Tufana neprešla, no Španieli okamžite vysunuli presing, ktorý končí len faulom Nolita.
     
    50
    Morata blízko hattricku, lenže hlavička spoza obrancu mieri tesne vedľa ľavej žrdi. Útočník Juventusu to myslel dobre, pretože loptu poslal do protipohybu Babacana, ale niečo málo chýbalo.
     
    49
    Už len zázrak môže zachrániť nádej na bod pre Turecko. Ale stať sa môže všetko, stačí si len spomenúť na Česko proti Chorvátsku. Toto je však iná pesnička.
    48. Álvaro Morata (ESP) - 3:0
     
    48
    Španielsko dalo gól!

    Famózny gól! Andrés Iniesta vymyslel perfektnú prihrávku do jednoznačného ofsajdu na Albu, ktorý sa ocitol pred Babacanom, ale nestrieľal. Ešte prihral na ÁLVARA MORATU a ten nemal problém. Chybu však spravil postranný arbiter, pretože ľavý bek Barcelony bol jednoznačne mimo hru.
     
    47
    Turci držia loptu a kombinujú s ňou na ľavom krídle vedľa šestnástky súpera, lenže k ničomu to nevedie. Nakoniec sa Erkin odhodlal k centru, no ten odpratal do bezpečia Alba.
     
    46
    Striedanie v tíme Turecko: z ihriska odchádza Hakan Çalhanoğlu, prichádza Nuri Şahin.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Favorit zápasu Španielsko si ide jednoznačne za svojim cieľom. Hrá si svoju hru a nepúšťa Turecko k absolútne ničomu. To nemalo ešte ani jednu šancu, zatiaľ čo reprezentácia z Pyrenejského polostrova vedie 2:0 vďaka presným zásahom Alvára Moratu a Nolita. Oba góly delili iba tri minúty.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Rohový kop dostali Turci preč z vlastnej šestnástky a následný center bol až príliš dlhý. Ramos ho síce dobehol, no nevrátil do ohňa. Protiútok slabšieho tímu končí faulom Silvu.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45
    Ale rýchlo na druhú stranu, pretože Morata má voľnú diaľnicu na krídle. Dostal sa až k šestnástke a centroval na jej os, kam si z pozície stopéra nabehol Piqué, lenže bol dobre postrážený Topalom.
     
    45
    Ozyakup rýchlo potiahol hru k šestnástke súpera, kde bol naľavo voľný jeden hráč, lenže nedostal dobrý pas a následne sa Turci dostali len k nepresnému centru Erkina.
     
    44
    David Silva sa dostal z krídla do šestnástky, lenže cez prehustený priestor nemal kde prihrať a tak cez Fabregasa vrátil až k Piquému. Ten sa pokúsil o ranu z diaľky, avšak vôbec sa mu nepodarila.
     
    43
    Iniesta hrá ako keby tureckí hráči boli kužeľami. Loptu má prilepenú k telu a obchádza jednu prekážku za druhou. Zastavila ho až trojica na šestnástke.
     
    42
    Juanfran sa sám zamotal v strede poľa medzi niekoľkými hráčmi, lenže Turecko sa ani po chybe súpera k ničomu nedostalo. Perfektný obranný zákrok predviedol Sergio Ramos.
     
    41
    Centrovaná lopta Davida Silvu nebezpečenstvo nenarobila, ani jeden zo Španielov ju nedokázal stihnúť v šestnástke a tak sa hra dostala do stredu poľa.
     
    41
    Iniesta a všetci Španieli hrajú s ešte väčšou ľahkosťou. Tentoraz sa práve spomínaný Barcelončan prešmykol okolo dvojice hráčov a tesne vedľa hranice šestnástky a bránkovej čiary ho za dres potiahol Tufan.
     
    40
    Nolito rozohral po zemi, prekvapivo na Davida Silvu a ten sa snažil o strelu z prvej. Lopta mu nesadla, skĺzla sa po kopačke a ušla, takže z tohto šanca nebude.
     
    39
    Morata bol vytlačený Topalom až k rohovej zástavke, kde pribehol ešte jeden Turek, lenže útočník Juventusu to spravil vynikajúce. Loptu si pokryl a získal priamy kop.
     
    38
    Caner Erkin z prvej poslal prihrávku z krídla do stredu poľa. Tá síce nebola presná, lenže po chybe Albu sa Arda Turan nakoniec k strele dostal. Tú poslal po zemi nepresne vedľa brány de Geu.
    37. Nolito (ESP) - 2:0
     
    37
    Španielsko dalo gól!

    Favorit sa ujíma už dvojgólového vedenia, ale tentoraz je to po chybe Mehmeta Topala. ten nedokázal odvrátiť nákop Fabregasa do šestnástky, ktorý šiel presne na neho, ale poslal ho len NOLITOVI pred svojho brankára a útočník Celty Vig nemal problém skórovať.
     
    36
    Nákop na ľavú stranu pre Nolita až k tomuto hráčovi neprešiel a navyše Alba fauluje v strede poľa Calhanoglua, takže snaha favorita na chvíľu zastane.
     
    35
    Španieli sa dostali na koňa a keďže sú od začiatku lepším tímom, bude zaujímavé sledovať, ako a či vôbec dokážu Turci odpovedať. Tí si doposiaľ nevypracovali ani jednu šancu.
    34. Álvaro Morata (ESP) - 1:0
     
    34
    Španielsko dalo gól!

    Len čo som to dopísal prišiel center pravačkou od ľavej postrannej čiary v podaní Nolita a ÁLVARO MORATA ostal sám pred päťkou. Loptu mu stačilo jemne tečovať a tá skončila nechytateľne za Babacanom.
     
    34
    Piqué bude pokračovať v hre a už sa aj chopil rozohrávky. Lopta smeruje na záložníkov a od nich na krídlo, lenže dobre postavení zadáci Turecka šance nepripúšťajú.
     
    33
    Burak Yilmaz išiel do súboja vo vzduchu ako tank a nie len, že zbúral Gerarda Piquého, ktorý je v opatere lekárov, ale stopér Barcelony ešte narazil do Busquetsa. Ten je na tom však lepšie.
     
    32
    Silva videl priestor medzi dvomi zadákmi súpera a tak poslal peknú kolmicu na hranicu šestnástky pre Juanfrana. Ten poslal prihrávku po zemi do druhej vlny na Nolita, ktorému zakončenie znepríjemnil Tufan, takže útočník Celty Vigo nenamieril presne.
     
    31
    David de Gea musel vybehnúť z vlastnej šestnástky, pretože Ramosa nákop preskočil a smeroval priamo do šance pre Yilmaza. Gólman Manchesteru United situáciu odkopom vyriešil.
     
    30
    Busquets veľmi pekne prehodil obrancov súpera a našiel hlavu Fabregasa. Ten však musel rýchlo prihrávať, no nenamieril presne na Nolita. Akciu Španielska následne faulom zastavil Silva.
    29. Nolito (ESP)
     
    29
    Nolito ostal osamotený na hranici šestnástky a tak mal dostatok času sa otočiť, pripraviť si strelu a zamieriť. Všetko to aj spravil, lenže technickým obstrelom bránu tesne minul.
     
    28
    Alba s Busquetsom sa zamotali pri postrannej čiare a dostali sa pod tlak dvojice protihráčov. Nakoniec všetko končí faulom na záložníka Barcelony.
     
    27
    Oprel sa do toho pravačkou a skúsil to technicky. Múr sa mu podarilo prestreliť, lenže lopta mierila stále veľmi vysoko, preto bránu o nejaký ten metrík minula.
     
    26
    Napokon je to vzdialenosť 29 metrov. Rozohrávka sa mierne naťahuje, tak viďme, čo si Calhanoglu pripravil.
     
    25
    Arda Turan padá necelých desať metrov od šestnástky súpera. Na zem ho poslal bývalý spoluhráč Juanfran, takže Turci budú mať šancu na priamy kop z dobrej pozície. Hlavne Calhanoglu je na toto majstrom.
    25.
     
    25
    Morata nezakončí ani tentoraz, pretože v súboji s Mehmetom Topalom si pomáhal nedovolene a tak je proti nemu pískaný faul.
     
    24
    Iniesta poslal fantastickú uličku do krídla pre Albu, ktorý mal dostatok priestoru a tak poslal kvalitný center. Dvojica španielskych hráčov v pokutovom území sa k zakončeniu nedostala.
     
    23
    Turecko má loptu na kopačkách, no len v strede poľa, kde sa mu nedarí nič nebezpečné vymyslieť. Postupne prešli až k šestnástke, kde sa okolo Fabregasa uvoľnil Calhnoglu, ale mieril veľmi vysoko nad.
     
    22
    Piqué videl pohyb Juanfrana a tak mu poslal pas do šestnástky. Pravý bek bol pri lopte skôr, ako Babacan, avšak na rozdiel od brankára sa ocitol v postavení mimo hru.
     
    21
    Španielsko opäť s držaním lopty v strede poľa, ale tentoraz ju strácajú a tak prichádza rýchla kontra súpera. Ten to spravil takmer super, lenže Ozyakup namiesto spoluhráča na pravom krídle prihral Yilmazovi do ofsajdu.
     
    20
    Iniesta v strede poľa tvrdo atakovaný Tufanom, ktorý sa čuduje, ale záložník Barcelony ostáva s bolestivou grimasou ležať na zemi.

     
    19
    Pre nepresnosť mu to teraz nevýjde, avšak po výkope brankára Babacana sa lopta vracia na španielske kopačky, takže tí môžu opäť začať s akciou od úplného začiatku.
     
    18
    Španielsko drží loptu ďaleko od brány Babacana, čo znamená, že predvádza svoju typickú hru. Snaží sa súpera uspať a potom zaútočiť.
     
    17
    Silvov pretiahnutý center stihol Piqué až pri odvrátenej postrannej čiare, no prihral len na kopačky hráčov súpera. Turecko tým pádom ide dopredu, avšak len postupným útokom, nie rýchlou kontrou.
     
    16
    Nolito poslal veľmi peknú kolmicu pomedzi obrancov súpera až za defenzívu, lenže Morata nebol rýchlejší ako Mehmet Topal. Útočník Juventusu získal aspoň rohový kop.
     
    15
    Iniestov veľmi pekný pas našiel v šestnástke Silvu, ktorý zrazil pre Fabregasa, avšak ten musel poslať loptu von zo šestnástky. Juanfran ju udržal a následne sa na osi ihriska z hranice šestnástky dostal do zakončenia Iniesta. Jeho pokus bol zrazený.
     
    14
    Nákop Erkina na Yilmaza síce Ramos neodvrátil dostatočne, keďže loptu iba zastavil, ale útočník Turecka sa k šanci nedostal, pretože včas zasiahol Alba.
     
    13
    Juanfran nedokázal prihral okolo Erkina loptu k bránkovej čiare na Silvu. Ľavý bek prihrávku zachytil a následne aj získal nákopom do obrancu Atlética Madrid odkop od brány.
    12. Gerard Piqué (ESP)
     
    12
    Po rozohrávke rohu prichádza ďalšia obrovská šanca úradujúcich obhajcov. Gerard Piqué hlavičkoval na hranici päťky úplne osamotený, avšak bránu koníčkom minul.
     
    11
    Tá už následne prichádza, pretože dobrý pas Albu síce Morata nezakončil, no jeho strážca si opečiatkoval vlastnú tyč.
     
    11
    Nolito sa snažil poslal prihrávku do šestnástky na nabiehajúceho Fabregasa, pred ním predviedol dobrý sklz Tufan a zabránil šanci.
     
    10
    Po dlhej rozohrávke Španielska prichádza nákop Sergia Ramosa smerom na pravé krídlo, no dosť nepresný. K lopte sa nedostal ani Juanfran a ani Silva.
     
    9
    Žltú kartu dostáva Burak Yılmaz (Turecko).
     
    9
    Alba dostal prihrávku za chrbát Calhanoglua. Center ľavého beka Barcelony ideálny nebol, pretože ho pred Moratom odkopol jeden zo stopérov Turecka.
     
    8
    Calhanoglu sa snažil vysunúť do krídelného priestoru vedľa šestnástky de Geu Buraka Yilmaza. Mohutný útočník si ale v súboji s malým Jordim Albom pomáhal nedovolene.
     
    7
    Nolitov veľmi nízky pas poslal Topal iba na nohu Piquého, avšak ten nedokázal náročnú loptu spracovať a tak o ňu prišiel.
     
    6
    Alváro Morata síce dostal prihrávku medzi dvoch hráčov súpera a ocitol sa tak v ťažkej pozícií, no dostal sa z nej a prudko vypálil k bližšej žrdi. Babacan vyráža na rohový kop.
     
    6
    Mehmet Topal zachytil nákop smerom na Moratu a prešiel cez niekoľkých hráčov takmer až k šestnástke súpera, lenže Španieli ho poslali k autovej čiare a tam mu loptu odobral Sergio Ramos.
     
    5
    Fabregas prenechal loptu pred šestnástkou Silvovi a nabehol do nej, kde aj následne smerovala prihrávka Albu, lenže záložník Chelsea mal od lopty veľmi ďaleko.
     
    4
    Po rohu na krátko už center v podaní Silvu prišiel. Jeho prudká lopta smerovala na hlavu Sergia Ramosa, ktorý sa v hlavičkovom súboji nepresadil.
     
    4
    David Silva sa nedostal po krídle k centru, ale po zrazenom pase získava favorit zápasu prvý roh v tomto dueli.
     
    3
    Juanfran sa na svojej strane veľmi dobre postavil do cesty akcii dvojice Turan – Erkin a získal loptu pre svoje farby. Španielsko tak môže ísť po ľavej strane dopredu.
     
    2
    Dlhočizný center Selcuka Inana do šestnástky súpera problémy defenzíve nenarobil, pretože Hakan Balta poslal loptu hlavou len za seba do územia nikoho.
     
    2
    Žltú kartu dostáva Sergio Ramos (Španielsko).
     
    1
    Po výkope prešli Španieli dopredu, kde ale veľmi rýchlo prišlo k nepresnosti a preto sa lopta ocitá v aute. Turci pri nej dlho neostali, už rozohráva Ramos s Piquém.
    1.

     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -2
    Kapitáni Sergio Ramos s Ardom Turanom si podali ruky a hlavný arbiter Milorad Mažič hodil mincou. Výkop bude mať reprezentácia Španielska.
     
    -4
    Naopak, Španieli si veľa nezaspievajú, keďže ich národná hymna slová nemá. Výrečnejší by určite chceli byť na ihrisku vďaka futbalovému umeniu.
     
    -5
    Začína turecká hymna, ktorú spievajú všetci hráči aj fanúšikovia na tribúnach.
     
    Úvodné zostavy:

    Španielsko: de Gea – Torres Juanfran, Piqué, Ramos (C), Alba – Fàbregas, Busquets, Iniesta – Silva, Morata, Nolito.
    Náhradníci: Casillas, S. Rico – Azpilicueta, Bartra, Koke, L. Vázquez, Pedro, Bellerín, Th. Alcântara, San José, B. Soriano, Aduriz.

    Turecko: Babacan – Gönül, Topal, Balta, Erkin – Tufan, Inan, Özyakup – Çalhanoğlu, Yılmaz, Arda Turan (C).
    Náhradníci: Kivrak, Tekin – Kaya, Çalık, Şahin, Tosun, Şahan, Köybaşı, Malli, Şen, Mor, Özbayraklı.

    Rozhodca: Milorad Mažić (SRB) – Milovan Ristić (SRB), Dalibor Djurdjević (SRB) – Aleksei Kulbakov (BLR) – Danilo Grujić (SRB) Nenad Djokić (SRB).
     
    Zaujímavé bude sledovať, ako sa rozhodne Vicente Del Bosque a komu dá prednosť v bráne, pretože proti Turecku sa vôbec prvýkrát od MS 2000 stalo, že Iker Casillas by nenastúpil. Jeho miesto zaujal David de Gea, čo po zápase kouč úradujúcich obhajcov označil za jedno z najťažších rozhodnutí.
     
    Vzájomné zápasy

    Doteraz sa tieto dve reprezentácie proti sebe postavili trinásťkrát a lepšiu bilanciu má Španielsko, ktoré vyhrali šesť stretnutí.

    Remíza sa zrodila v štyroch prípadoch a víťazstvo Turecka prišlo trikrát.

    Okrem toho Španielsko strelili aj viac gólov a síce devätnásť, zatiaľ čo Turecko "len" dvanásť.

    Španielsko navyše proti Turecku neprehralo už 52 rokov!
     
    Úvodné zápasy oboch celkov

    Španielsko v úvode narazilo na reprezentáciu našich západných susedov z Česka a tí ich poriadne vytrápili. Nakoniec z toho bolo iba tesné víťazstvo 1:0, ktoré hlavičkou zariadil stopér Barcelony Gerard Piqué.

    Španielsko 1:0 Česko (0:0)

    Gól:
    87. Piqué

    ŽK: 61. Limberský (CZE)

    Španielsko: de Gea – Torres Juanfran, Piqué, Ramos (C), Alba – Fàbregas (70. Th. Alcântara), Busquets, Iniesta – Silva, Morata (62. Aduriz), Nolito (82. Pedro).

    Česká republika: Čech – Kadeřábek, Sivok, Hubník, Limberský – Darida, Plašil – Gebre Selassie (86. Josef Šural), Rosický (C) (88. Pavelka), Krejčí – Necid (75. Lafata).

    Rozhodca: Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz (POL)

    Diváci: 29 400

    Tureckí futbalisti narazili zase na jeden z tímov, ktorí môže patriť medzi čiernych koňov turnaja. Chorváti ním svojou kvalitou a vyváženosťou v tíme skutočne môžu byť. Aj tu padol iba jeden jediný gól a ten skutočne stál za to. Presadil sa záložník Realu Madrid Luka Modrič parádnou strelou z voleja spoza šestnástky, ktorá bude patriť medzi najkrajšie góly šampionátu.

    Turecko 0:1 Chorvátsko (0:0)

    Gól:
    41. Modrič

    ŽK: 31. Tosun (TUR), 48. Balta (TUR), 90+1. Şen (TUR) – 80. Strinić (CRO)

    Turecko: Babacan – Gönül, Topal, Balta, Erkin – Çalhanoğlu, Tufan, Inan, Özyakup (46. Şen), Arda Turan (C) (65. Yılmaz) – Tosun (69. Mor).

    Chorvátsko: Subašič – Srna (C), Ćorluka, D. Vida, Strinić – Modrić, Badelj – Brozović, Rakitić (89. Schildenfeld), Perišič (87. Kramarić) – Mandžukić (90+3. Pjaca).

    Rozhodca: Jonas Eriksson – Klasenius, Wärnmark (všetci SWE)
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Matej Kubove

    Góly: 34. Morata, 37. Nolito, 48. Morata

    Karty:   2. Ramos (ESP) – 9. Yılmaz (TUR), 41. Tufan (TUR)


    Španielsko: de Gea – Torres Juanfran, Piqué, Ramos (C), Alba (81. Azpilicueta) – Fàbregas (71. Koke), Busquets, Iniesta – Silva (64. B. Soriano), Morata, Nolito.
    Náhradníci: Casillas, S. Rico – Azpilicueta, Bartra, Koke, L. Vázquez, Pedro, Bellerín, Th. Alcântara, San José, B. Soriano, Aduriz.

    Turecko: Babacan – Gönül, Topal, Balta, Erkin – Tufan, Inan (70. Malli), Özyakup (62. Şahan) – Çalhanoğlu (46. Şahin), Yılmaz, Arda Turan (C).
    Náhradníci: Kivrak, Tekin – Kaya, Çalık, Şahin, Tosun, Şahan, Köybaşı, Malli, Şen, Mor, Özbayraklı.

    Rozhodca: Milorad Mažić (SRB) – Milovan Ristić (SRB), Dalibor Djurdjević (SRB) – Aleksei Kulbakov (BLR) – Danilo Grujić (SRB) Nenad Djokić (SRB)