Taliansko – Švédsko 1:0 (kon.) | Česko – Chorvátsko 2:2 (kon.) | Španielsko – Turecko 3:0 (kon.)
koniec
Česko
2:2 (0:1)
Chorvátsko
Piatok 17.06.2016, 18:00 • Stade Geoffroy Guichard, Saint-Etienne • Majstrovstvá Európy • Skupina D
Predzápasové kurzy

     
    Skončilo sa nám pravdepodobne najdramatickejšie stretnutie v doterajšom priebehu šampionátu. Chorváti v druhom polčase v 59. minúte zvýšili svoje vedenie na 0:2 a nič nenasvedčovalo tomu, žeby sa zápas mohol skončiť inak než výhrou Chorvátska. Česi však zápas nenechali na náhodu a najprv znížili v 76. minúte a nakoniec v tretej nadstavenej minúte zariadil Čechom bod Necid, ktorý premenil pokutový kop.

    Česko získava dôležitý bod a stále je v hre o postup!
    Ďakujeme za pozornosť a prajeme pekný zvyšok večera. (19:57:39)

     
    90+10
    Koniec zápasu.
     
    90+9
    Darida z rohového kopu poslal center na vzdialenejšiu žrď, kde si priestor hľadal Josef Šural. Úspešne zakončiť však nedokázal.
     
    90+8
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Ivan Strinić, prichádza Šime Vrsaljko.
     
    90+7
    Šanca pre Česko! Z hranice pokutového územia vystrelil Necid, ktorého zakončenie bolo ešte tečované, ale mierilo do stredu brány, kde stál pripravený Subašić.
     
    90+7
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Ivan Rakitić, prichádza Gordon Schildenfeld.
     
    90+6
    Vladimír Darida posúval loptu pred Subašića, kde však bol účinne postavený Ćorluka a loptu vykopol do autu.
     
    90+5
    Chorvátsko si značne pokazilo tento zápas. Po jasnom vedení 0:2 je z toho zrazu vyrovnaný stav 2:2. Česi povstali z mŕtvych a ešte majú šancu. Až v týchto chvíľach sa nadstavuje, budú to štyri minúty.
    90+3. Tomáš Necid (CZE) - 2:2
     
    90+3
    Česko dalo gól!
    TOMÁŠ NECID napálil loptu pod brvno a vyrovnal stav stretnutia! Skvelé vyrovnanie Čechov, ktorí sa vrátili do zápasu!
    90+3. Domagoj Vida (CRO)
     
    90+3
    Penalta pre Česko! V súboji Sivoka s Vidom zasiahol hráč Chorvátska Vida rukou!
     
    90+3
    Aktuálne nevieme, aký je údaj o nadstavenom čase, pretože hlavný rozhodca Clattenburg asi na nejaký moment pozastavil čas.
     
    90+2
    Mateo Kovačić vypálil z dobrého miesta v šestnástke, no jeho zakončenie bolo zblokované smerom mimo bránky.
     
    90
    Vyzerá to tak, že v zápase sa bude pokračovať.
     
    88
    Na jednej z chorvátskych tribún sa začali fanúšikovia biť s usporiadateľmi. Boje v hľadisku pokračujú naďalej a zatiaľ ešte nevieme, ako bude zápas pokračovať. Či vôbec bude.
    87.
     
    87
    Následne diváci hodili na trávnik petardu, ktorá padla tesne vedľa jedného z usporiadateľov! Vyzerá to tak, že Mark Clattenburg preruší zápas!
     
    86
    Záver zápasu sprevádzajú nepríjemnosti. Niekoľko svetlíc dopadlo do blízkosti brankára Petra Čecha. Pravdepodobne to hodili chorvátski fanúšikovia, pretože svetlice padli blízko sektoru Chorvátov.
     
    86
    Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Jaroslav Plašil, prichádza Tomáš Necid.
     
    85
    Perišić z ľavej strany našiel fantastickou prihrávkou do pokutového územia Marcela Brozovića, ktorého zakončenie sklzom však mierilo mimo a bolo zblokované.
     
    84
    Ivan Rakitić odohral ďalší rohový kop. Jeho center bezpečne skrotil brankár Petr Čech, ktorý už vzápätí rozohrával.
     
    83
    Šural pekne posunul do vápna Milanovi Škodovi, ktorý sa ocitol v gólovej tutovke, no nakoniec sa ukázalo, že bol v ofsajdovej pozícii.
    82. Marcelo Brozović (CRO)
     
    82
    Plašil prihral pred šestnástkou Rosickému, ktorý sa snažil zrýchliť českú akciu. Následne však prihral iba na kopačky chorvátskych hráčov.
     
    80
    Rakitić prihral v šestnástke Marcelovi Brozovićovi, ktorý sa ešte otočil okolo protihráča a vystrelil. Loptu mu zblokoval protihráč na rohový kop!
     
    80
    Krejčí poslal prízemnú loptu do pokutového územia. Chorváti tam však boli vo väčšom počte a loptu vyprevadili preč.
     
    78
    Z malého vápna však nepríjemne hlavičkoval Perišić a Čech sa musel mať opäť na pozore. Hlavička chorvátskeho krídelníka však nebola presná.
     
    77
    Gól v chorvátskej sieti znamená, že aj tu prítomní českí fanúšikovia na štadióne v Saint-Étienne ožívajú a povzbudzujú svojich naďalej dopredu.
    76. Milan ŠKODA - 1:2
     
    76
    Česko dalo gól!
    Česko už vyzeralo byť odpísané v tomto zápase, no českí futbalisti sa vracajú späť do hry! Rosický centrom do šestnástky našiel nenápadného MILANA ŠKODU, ktorý perfektnou hlavičkou k ľavej žrdi prekonal Subašića!
     
    75
    Česi sa ešte nevzdávajú a pokúšajú sa ešte skorigovať stav stretnutia. Kadeřábek centrom našiel v šestnástke svojho spoluhráča, ale nebola z toho šanca.
     
    74
    Hubník rozohrával ležérne. Nechal na seba pripútať Marcela Brozovića, ktorý českého futbalisti fauloval. Dostáva za to žltú kartu.

     
    72
    Ivan Rakitić bol aktérom terajšieho priameho kopu približne z 25 metrov. Obstreliť múr sa mu síce podarilo, ale lopta mierila nad Čechovu bránku.
     
    72
    Mario Mandžukić v hlavičkovom súboji dostal nepríjemný úder od Sivoka. Za tento zákrok dostáva český stopér žltú kartu.
     
    70
    Chorváti v zápase vyzerajú aj naďalej presvedčivo a českých futbalistov nepúšťajú do veľkých príležitostí.
     
    67
    Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Jiří Skalák, prichádza Josef Šural.
     
    67
    Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza David Lafata, prichádza Milan Škoda.
    66. Mario Mandžukić (CRO)
     
    66
    Príležitosť pre Chorvátsko! Kadeřábek sklzom zastavil prihrávku do šestnástky na Rakitića, ale dostal ju iba na kopačku Mandžukića, ktorý ihneď strieľal, no mieril vysoko nad!
     
    65
    Hubník dlhým pasom na ľavú stranu hľadal Daridu, ktorý sa však proti Ćorlukovi príliš nepresadil. Lopta doputovala až ku Subašićovi.
     
    64
    Rakitić odcentroval loptu z rohovej zástavky. Petr Čech si pripravil svoje rukavice a loptu vyboxoval preč.
     
    63
    Ďalšia šanca pre Chorvátsko! Rakitić prihrávkou na ľavú stranu našiel v medzere voľného Maria Mandžukića, ktorý už mohol z dobrej pozície strieľať, no ešte sa snažil prihrávkou nájsť Brozovića. Všetko nebezpečenstvo zažehnal Čech!
     
    62
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Luka Modrić, prichádza Mateo Kovačić.
     
    61
    V zjavných problémoch je momentálne hráč Realu Madrid a jeden z pilierov stredu poľa Chorvátska Luka Modrić. Pravdepodobne bude striedať.
    59. Ivan Rakitić (CRO) - 0:2
     
    59
    Chorvátsko dalo gól!
    Chorváti sa dostávajú do dvojgólového vedenia v tomto zápase! Brozović peknou prihrávkou do medzery pred šestnástkou našiel IVANA RAKITIĆA, ktorý nebol v ofsajde, prebral si loptu a lobom prekonal Čecha!
     
    58
    Ivan Rakitić si tentokrát celkom dovolil kľučku na Plašila. Český hráč ho fauloval a Chorváti teda získavajú ďalšiu loptu.
     
    57
    Ivan Perišić sa dokázal uvoľniť proti dvojici protivníkov, následne ho však Plašil zastavil svojím zákrokom. Nevyzeralo to hrôzostrašne.

     
    55
    Čechom následne vôbec nevyšla kombinácia po autovom vhadzovaní. Kadeřábek prihral Plašilovi, ktorý sa snažil svojmu spoluhráčovi vrátiť, no prihral absolútne do protipohybu.
     
    54
    Rakitić rozvíjal kombináciu s Brozovićom, ktorý sa snažil ešte hľadal Mandžukića, ale český obranca ho dostúpil a nedovolil mu prihrávať.
     
    53
    Luka Modrić dlhou prihrávkou na ľavú stranu hľadal nabiehajúceho Perišća. Proti nemu však dobrým sklzom zasiahol Kadeřábek.
     
    52
    Subašić si pripísal prvý zákrok v zápase. Plašil centroval do vnútra pokutového územia a loptu pekným zadným volejom trafil Ladislav Krejčí. Chorvátsky brankár ju pri žrdi bezpečne zachytil.
     
    52
    Česi teraz mierne zatlačili súpera na útočnej polovici a Skalák sa dostal k strele z hranice vápna. Jeho pokus však bol zablokovaný.
     
    51
    Darida prihrávkou k šestnástkovému oblúku hľadal Davida Lafatu, ktorý však loptu vôbec nespracoval. Aj toto naznačilo pokračujúcu českú nemohúcnosť.
     
    50
    Rakitić bežal s loptou proti Sivokovi a v medzierke sa snažil nájsť Perišića, ktorý však ťah svojho spoluhráča úplne nepochopil a šanca z toho nebola.

     
    49
    Skalákov center z pravej strany vyrazili chorvátski futbalisti preč z nebezpečnej zóny. Česko sa stále nevie nijako ofenzívne presadiť.
     
    48
    Pavel Kadeřábek bežal za nastrelenou loptou a snažil sa týmto spôsobom podporiť útok, no v súboji so Strinićom vyšiel naprázdno.
     
    47
    Srna poslal dlhý aut do vnútra pokutového územia, kde však s prehľadom ubránili situáciu českí obrancovia.
     
    46
    Cez polčasovú prestávku sa ani jeden z trénerov nerozhodli obmeniť zostavu, a tak sa v poli pokračuje s pôvodnými jedenástkami.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.

     
    V závere nadstavenej minúty už hlavný rozhodca Clattenburg nenechal Chorvátom odohrať rohový kop, a tak sa prvý polčas už končí.
    V úvodnom polčase boli jasne lepší chorvátski futbalisti, ktorí mali hru vo svojej réžii a vyťažili z nej aj gól. V 37. minúte sa presadil Perišić.
    Druhý polčas sa začne približne o 19:01.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Česko opäť pochybilo pri rozohrávke v strede poľa a nakoniec českí hráči aj faulovali. Chorváti teda môžu pokojne rozohrať a nikam sa neponáhľať.
     
    45+1
    Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    45
    Chorváti sa snažia prvý polčas už ukončiť pokojne bez žiadnych problémov. Teraz však loptu stratili a aut budú vhadzovať Česi.
     
    44
    David Lafata nakoniec zahrával a pálil. Jeho strela však mierila iba do múru a aj následné zakončenie taktiež našlo iba chorvátskych futbalistov.
     
    43
    Plašil bol bezradný a nemohol príliš vymýšľať. Prihrávkou pred pokutové územie hľadal Lafatu, ktorého však fauloval Badelj a Česi budú mať štandardku z pozície asi dva metre za šestnástkou.
    42. Domagoj Vida (CRO)
     
    42
    Rakitićov center v šestnástke zasiahol Domagoj Vida, ktorý to však nečakal, pretože sa vzájomne s Ćorlukom ponúkali, kto zakončí. Odrazená lopta skončila napokon mimo brány.
     
    41
    Modrić sa snažil o akúsi parádičku, ktorou sa snažil obhodiť si Rosického. Český futbalista zahral rukou a Chorváti budú zahrávať štandardku.

     
    40
    Rosický centrom do vnútra pokutového územia hľadal Kadeřábka, ktorý však po súboji s Perišićom spadol na trávnik. Loptu do rúk zachytil Danijel Subašić.
     
    39
    Následne sa Česi pokúšali okamžite zaskočiť svojho súpera. Lafata bežal za loptou na hranicu vápna, ale Vida ho jednoznačne odzbrojil.
    37. Ivan Perišić (CRO) - 0:1
     
    37
    Chorvátsko dalo gól!
    Chorvátski futbalisti sa dostávajú do vedenia v tomto zápase! IVAN PERIŠIĆ si prebral loptu v strede poľa, vbehol do šestnástky, oklamal kľučkou Sivoka a umiestnenou krížnou strelou k ľavej žrdi prekonal Čecha!
     
    37
    Obrovská šanca pre Chorvátsko! Ivan Rakitić potiahol loptu po pravej strane a zasekol si šikovne Hubníka. Jeho následná strela skončila na Čechovi, ktorý výborne zasiahol!
     
    36
    Chorvátski futbalisti zatiaľ jasne dominujú vo viacerých štatistických ukazovateľoch, ako sú držanie lopty, počet striel a rohových kopov.
     
    34
    Skalák centrom z blízkosti rohovej zástavky hľadal v malom vápne Davida Lafatu, no ten počas svojho pokusu o zakončenie fauloval Subašića.
     
    33
    Lafata hlavičkou posúval loptu na Kadeřábka, ktorý si ju síce pri postrannej čiare spracoval, no následne mu z kopačky ušla.
     
    32
    Rosický sa snažil vymyslieť prihrávku na Jiřího Skaláka, ale kapitánovi českej reprezentácie prvý polčas zatiaľ nevychádza podľa predstáv.

     
    30
    Česi zachytili chorvátsku rozohrávku v strede poľa, ale Rosický loptu ďaleko nepotiahol. Následne šiel Rakitić s Mandžukićom do rýchleho protiútoku, ale tiež sa to dobre neskončilo.
     
    28
    Nasledujúci center od Srnu brankár Čech iba jednoducho rukou stečoval na hranicu šestnástky, odkiaľ z voleja pálil Ivan Perišić, ale mieril veľmi nepresne.
     
    28
    Brozović centrom od rohovej zástavky hľadal v malom vápne Rakitića. Pred ním však dôsledne zasiahol brankár Čech.
     
    26
    Limberský časovo neodhadol svoj zákrok, ktorým chcel zabrániť prieniku prihrávky na Rakitića. Chorvátskemu playmakerovi nakoniec však spracovanie nevyšlo.
     
    25
    Modrić dával naslepo Rakitićovi na pravú stranu, ktorý hľadal prihrávkou na hranicu šestnástky Perišića. Ten sa už k strele nedostal.
     
    23
    Po polovici prvého polčasu sú Chorváti jednoznačne lepším tímom. Kvalitu vieme jasne rozpoznať, Chorvátsko má hernú aj územnú prevahu. Česi ešte ani raz nevystrelili na bránu.
     
    22
    David Limberský nasadil Perišićovi stoličku a chorvátsky reprezentant nepríjemne z výšky padol na ľavú ruku. Po chvíli strávenej na trávniku sa však postavil a pokračuje v hre.
    21. Ivan Perišić (CRO)
     
    21
    Chorváti následne predviedli výborný protiútok. Mandžukić bežal s loptou po ľavej strane a presnou prihrávkou našiel v malom vápna Ivana Perišića, ktorý však sklzom o centimetre netrafil loptu!
     
    21
    Krejčí sa predral do pokutového územia a bol zasiahnutý protihráčom. Po páde si pýtal aj penaltu, no Clattenburg nepískal.
    20. Petr Čech (CZE)
     
    20
    Rakitić šikovne odcentroval z ľavej strany a dobrou loptou našiel pri vzdialenejšej žrdi Maria Mandžukića, na ktorého si Čech nedal pozor a hlavička skončila práve na jeho hlave. Brankár Česka mal tentokrát aj kus šťastia.
     
    19
    Modrić zrýchlil akciu, keď loptu presunul na pravú stranu Srnovi, no kapitán Chorvátska už celú akciu zbrzdil a Česi sa teda stihli vrátiť.
     
    18
    Jiří Skalák šprintoval za nastrelenou loptou po pravom krídle. V prebratí mu však jednoznačne zabránil Vida, ktorý sklzom odstavil českého futbalistu.
     
    17
    Krejčí zahrával priamy kop a loptu zaujímavo stočil k vzdialenejšej žrdi, kde skákal Plašil, no nakoniec hlavičkové zakončenie neuskutočnil.
     
    16
    Po Čechovom odkope sme videli sériu hlavičkových súbojov v strede poľa. Úspešnejší boli Chorváti, ktorí získavajú aut.
     
    15
    Subašić nie veľmi presvedčivo odohral kop od bránky a pri poliacej čiare ho odhlavičkoval Skalák. Aut pre Chorvátsko.
    14. Milan Badelj (CRO)
     
    14
    V 14. minúte stretnutia rozhodca prvýkrát vyťahuje žltú kartu. V hlavičkovom súboji Badelj nepríjemne rukou zasiahol Daridu a dostáva za to žltú kartu.

     
    13
    Srna vhodil loptu do pokutového územia, ale českí hráči tam boli v presile a ubránili sa. Následne si Chorváti prihrávali až na obrannej polovici a pomaličky idú do útoku.
     
    12
    Rakitić nakrátko posunul loptu na pravú stranu Mandžukićovi, ktorý však centrom trafil iba českého hráča. Chorvátsko má aut.
     
    11
    Následne po Čechovom zachytení získali loptu českí futbalisti, ktorých však Chorváti zavreli na obrannej polovici a prinútili ich urobiť chybu.
     
    10
    Strinić pokojne odohral autové vhadzovanie. Loptu prihral na svojich spoluhráčov v obrane a Chorvátsko sa teda môže pokúsiť o ďalší útok.
     
    9
    Brozović nízkym centrom z pravej strany hľadal niekoho zo svojich spoluhráčov v šestnástke. Česi vytvorili defenzívny blok a loptu vykopli preč.
     
    8
    Chorváti vyvinuli peknú akciu. Rakitić sa predral po pravom krídle. Dostal sa do šestnástky a prihral Ćorlukovi. Ten následne posúval na hranicu šestnástky Badeljovi, ktorého strela nebola razantná a navyše nepresná.

     
    7
    Rakitić pekne odcentroval po následnom faule Limberského. Lopta smerovala k Vidovi, ktorý ju však ideálne hlavou netrafil.
     
    6
    Rosického center skončil v šestnástke, kde Chorváti neisto zasiahli loptu. Subašić vybehol z bránky a tesne pred Lafatom sa mu podarilo loptu v poslednej sekunde zachytiť.
     
    5
    Česi vysoko napádali svojho súpera a napokon sa im podarilo loptu vybojovať. Limberský bol faulovaný Brozovićom a Česi budú zahrávať štandardku.
     
    4
    Krejčí vysoko napádal Srnu až pri rohovej zástavke. Srna odohral loptu pod tlakom, ale nakoniec z toho bol aut pre Chorvátsko.
     
    3
    Po zákroku Čecha teda nasledoval ďalší rohový kop, ale tentokrát z opačnej strany. Česi loptu dostali preč, ale následne ju okamžite získal Rakitić a posielal center na vzdialenejšiu žrď. Mandžukićovi však nevyšlo zakončenie.
     
    2
    Darijo Srna centroval prvú loptu od rohovej zástavky. Nebezpečne z hranice malého vápna hlavičkoval Ćorluka a Čech sa musel za loptou natiahnuť.
     
    1
    Úvodného výkopu stretnutia sa ujali futbalisti českej republiky, ktorí sa snažili okamžite nakopnúť loptu dopredu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.

     
    Na štadióne v Saint-Etienne už znejú štátny hymny. Chorváti dnes budú hrať v modrých dresoch, Česi v bielych.

     
    Úvodné zostavy:

    Česká republika: Čech – Kadeřábek, Sivok, Hubník, Limberský – Plašil, Darida – Skalák, Rosický (C), Krejčí – Lafata.
    Náhradníci: Koubek, Vaclík – Gebre Selassie, M. Kadlec, Suchý, Dočkal, Kolář, Pavelka, Pudil, Josef Šural, Necid, Milan Škoda.

    Chorvátsko: Subašič – Srna (C), Ćorluka, D. Vida, Strinić – Badelj, Modrić – Brozović, Rakitić, Perišič – Mandžukić.
    Náhradníci: L. Kalinić, Vargić – Jedvaj, Schildenfeld, Vrsaljko, Ćorić, Kovačić, Pjaca, Rog, Čop, N. Kalinič, Kramarić.

    Rozhodca: Clattenburg – Beck, Collin (všetci ENG).

     
    Prajem vám príjemný futbalový večer a vítam vás pri pokračovaní Majstrovstiev Európy vo futbale 2016. V skupine D nás čaká súboj Česka s Chorvátskom. Zápas sa začne o 18:00 a odohrá sa na štadióne Geoffroya Guicharda v Saint-Etiénne. Povedie ho trojica anglických rozhodcov na čele s hlavným arbitrom Markom Clattenburgom.

    Česko
    Českí futbalisti v úvodnom zápase na šampionáte predviedli bojovný výkon proti favorizovanému Španielsku. Bezgólový stav sa im podarilo držať až do 87. minúty, keď ich nakoniec hlavičkou zostrelil Gerard Piqué. Česi bol pod neustálym tlakom. Loptu držali na kopačkách iba 33% zo zápasu, Španieli 67%. Celkom vyslali sedem striel, zatiaľ čo reprezentanti Španielska predviedli dokopy 17 streleckých pokusov. Ak chcú naši západní susedia pomýšľať na postup, musia už proti Chorvátom bezpodmienečne bodovať.

    Chorvátsko
    Chorvátskym reprezentantom vyšiel prvý zápas na turnaji. Chorváti sa v Paríži predstavili proti výberu Turecka, ktoré bolo určite nepríjemným súperom. V 41. minúte zápasu sa gólovo presadil Luka Modrić a Chorváti dokázali stav 0:1 udržať až do záverečného hvizdu píšťalky Jonasa Erikssona. Zápas to bol aj herne veľmi vyrovnaný. Turci držali loptu 51% z hry a Chorváti 49%. Na strely to však už bolo v prospech Chorvátov, ktorí dokopy vyslali 18 pokusov, zatiaľ čo tureckí futbalisti len deväť. Chorvátsko má teda po prvom zápase na konte tri body, čo je ideálny štart pre ďalšie pokračovanie.

    Tieto dva tímy sa v rámci medzištátneho zápasu stretli naposledy 9. februára 2011. Chorvátsko vtedy zdolalo Česko 4:2.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 76. Milan Škoda, 90+3. Necid (pen.) – 37. Perišić, 59. Rakitić

    Karty:   72. Sivok (CZE) – 14. Badelj (CRO), 74. Brozović (CRO)


    Česko: Čech – Kadeřábek, Sivok, Hubník, Limberský – Plašil (86. Necid), Darida – Skalák (67. Josef Šural), Rosický (C), Krejčí – Lafata (67. Milan Škoda).
    Náhradníci: Koubek, Vaclík – Gebre Selassie, M. Kadlec, Suchý, Dočkal, Kolář, Pavelka, Pudil, Josef Šural, Necid, Milan Škoda.

    Chorvátsko: Subašić – Srna (C), Ćorluka, D. Vida, Strinić (90+8. Vrsaljko) – Badelj, Modrić (62. Kovačić) – Brozović, Rakitić (90+7. Schildenfeld), Perišić – Mandžukić.
    Náhradníci: L. Kalinić, Vargić – Jedvaj, Schildenfeld, Vrsaljko, Ćorić, Kovačić, Pjaca, Rog, Čop, N. Kalinič, Kramarić.

    Rozhodca: Clattenburg – Beck, Collin (všetci ENG)