Mexiko – Venezuela 1:1 (kon.) | Uruguaj – Jamajka 3:0 (kon.)
koniec
Uruguaj
3:0 (1:0)
Jamajka
cz Utorok 14.06.2016, 04:21 • Levi's Stadium, Santa Clara (kapacita: 68 500) • Copa América • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše. U dalších on-line přenosů na shledanou! (06:25:35)
    Konečná tabulka skupiny C

     
    Závěrečná snaha Donaldsona už branku nepřinesla a Uruguay se tak může radovat z pohodového vítězství. V 67. minutě si totiž vlastní branku na 2:0 vstřelil Je-Vaugh Watson a v samotném závěru ještě pečetil výhru uruguayské reprezentace střídající Matías Corujo. Když navíc přičteme několik neproměněných gólovek Edínsona Cavaniho, musím konstatovat, že vítězství Uruguaye bylo jednoznačně zasloužené.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ne, ne a ne! Cavani gól nedá ani za sto let! Lodeiro mu nyní na hlavu poslal krásný centr, avšak útočník Paris Saint-Germain poslal míč opět těsně nad!
     
    90+2
    Rohový kop Uruguaye sice nic nepřinesl, ale poměrně záhy po něm byl napravo faulován Lodeiro. Ještě jedna standardní situace pro vítěze dnešního utkání.
     
    90+1
    Edinson Cavani gól prostě a jednoduše vstřelit chce, ale ani jeho dosud poslední akce mu přání nesplnila. Střelu po rychlém manévru totiž zablokoval jeden z jamajských stoperů.
     
    90
    Nad rámec řádných devadesáti jsou nastaveny celkem tři minuty.
    88. Mathías CORUJO - 3:0
     
    88
    Uruguay právě vstřelila branku!
    Je definitivně hotovo! Edínson Cavani nejprve neproměnil velkou šanci, ale záhy nato vyslal Muslera dlouhý nákop, Watson podcenil souboj s MATÍASEM CORUJEM a ten už si proti Blakeovi věděl rady!
     
    87
    Jamajka se ještě jednou podívala na útočnou polovinu, ale ani tentokrát nedošlo k ohrožení Muslery. Dopředu se vydává Uruguay.
     
    85
    Cavani se nejprve prodral až do šestnáctky a poté, co ho zradilo zpracování, mohl střílet jeden z jeho spoluhráčů. Andre Blake se položil do vzduchu a pěknou ránu ještě pěknějším zákrokem zneškodnil.
     
    84
    Rodolph Austin (JAM) u půlící čáry naprosto zbytečně zajel do soupeře a je druhým hráčem, který v tomto utkání viděl žlutou kartu.
     
    83
    Aktivní Edinson Cavani se nechce smířit s tím, že na tomto šampionátu ještě nevstřelil branku, ale nyní je opět usvědčen z ofsajdu.
     
    81
    Záhy po Jamajce se ke třetí změně odhodlala i Uruguay. Poslední minuty zápasu bude na trávníku makat Matías Corujo, který šel na plac místo Álvara Gonzáleze.
     
    81
    Uruguayci z pravé strany pronikli až do pokutového území, avšak finální přihrávka na hranici šestnáctky nesnesla nejpřísnější měřítka.
     
    80
    A Jamajka střídá i podruhé. Hotovo má pro dnešek Joel McAnuff, závěrečné minuty jamajského učinkování na tomto šampionátu naopak odehraje Michael Binns.
     
    79
    Jamajčané se na malou chvíli usadili v blízkosti pokutového území před Muslerovou bránou, ale jejich veškerou snahu ukončil opět útočný faul.
     
    77
    Orgill byl při napadání Gastóna Silvy až příliš dotěrný a nakonec vše končí faulem. Uruguay může v pohodě kombinovat u poloviny hřiště.
     
    75
    Edinson Cavani se teď hodně rozčiluje a nutno říci, že oprávněně. Zjevil se totiž za obranou Jamajky a dobíhající Taylor ho zezadu poslal k zemi. Tady se měla pískat penalta!
     
    74
    Podruhé střídá také Uruguay. Odpracováno má výborně hrající Abel Hernández, místo kterého na trávník vbíhá Gastón Ramírez.
     
    74
    Na pravé straně pokutového území se snažil hrát Cavani, nicméně ani forvard takového kalibru neměl proti přesile sebemenší šanci.
     
    73
    Další střídání Jamajky. Na hřiště vbíhá útočník Dever Orgill, jenž vystřídal záložníka Garatha McClearyho. Jedná se tak o posílení ofenzívy.
     
    71
    Po centru od rohového praporku byly v pokutovém území trochu zmatky, ale míč nakonec přeci jenom končí v rukavicích pozorného Fernanda Muslery.
     
    70
    Jamajka se dvacet minut před koncem řádné hrací doby pokouší dobýt šestnáctku Uruguaye, avšak zatím si vybojovala jen rohový kop.
     
    69
    K prvnímu zásahu do sestavy se odhodlává i jamajský trenér. Místo Leeho Williamsona zaujal Rodolph Austin.
    66. Je-Vaughn WATSON - 2:0
     
    66
    Uruguay právě vstřelila branku!
    Tentokrát už ale Andre Blake loví míč ze své sítě podruhé. Skákavá přihrávka z levé strany totiž doputovala až k Hernándezovi, jenž nedokázal pořádně zakončit, ale JE-VAUGH WATSON míč nešťastně rukou srazil do vlastní brány.
     
    66
    Dochází k prvnímu střídání tohoto zápasu. Nepříliš viditelného Carlose Sáncheze nahrazuje Matías Vecino.
    64. Hlavička Edinsona Cavaniho si to namířila do tyče
     
    64
    Teď byla Uruguay hodně blízko druhé branky! Edinson Cavani si našel místo za defenzivní řadou Jamajky a jemnou hlavičkou trefil tyč!
     
    63
    Jamajka zahrávala rohový kop, po kterém se míč odrazil od Mariappy a Muslera mohl být rád, že se kulatý nesmysl dokutálel do jeho rukavic.
     
    62
    Míč na střelu si tentokrát nachystal Giles Barnes, ale jeho projektil z poměrně velké dálky letěl několik metrů nad břevno Muslerovy brány.
     
    61
    Registrujeme druhý střelecký pokus, který mohl ohrozit Musleru. Rána z dvaceti metrů si to ale nakonec namířila poměrně dost mimo tři tyče.
     
    60
    Hodina hry je fuč a Uruguayi se právě podařilo vytlačit soupeře s míčem až na čtyřicet metrů od jamajské brány.
     
    59
    Nákop od půlící čáry sice doputoval k nohám rozběhnutého McClearyho, avšak ten míč zpracovat nedokázal a následuje odkop od brány.
     
    58
    Jamajská převaha z počátku poločasu pomalu vyprchává. Uruguay se již nyní stále častěji dostává hlouběji na útočnou polovinu.
    56. Edinson Cavani pálil nad břevno
     
    56
    Po odvráceném volném kopu Jamajky předvedli Uruguayci rychlý protiútok, který byl nejprve zabrzděn, ale po chvíli míč dostal Cavani a jeho rána letěla jen těsně nad!
     
    55
    Ke střele se odhodlal Carlos Sánchez! Pokus pravého záložníka Uruguaye se určitě měl točit ke vzdálenější tyči, ale místo toho mířil několik metrů vedle Blakeovy svatyně.
     
    54
    Uruguay se pokoušela překonat obrannou řadu Jamajky zajímavým obloučkem, nicméně míč se přes dva beky nedostal až k osamocenému Cavanimu.
     
    53
    Giles Barnes se prezentoval povedenou individuální akcí, když na hranici velkého vápna umotal dva protihráče. Poté ale předal míč spoluhráči a ten ho ztratil.
     
    52
    Pro velmi dlouhý aut v podání Mariappy si v pokutovém území došel Fernando Muslera, ale následná akce Lodeira měla jepičí život.
     
    51
    Uruguayští reprezentanti se v posledních minutách dopouštějí naprosto zbytečných a jednoduchých ztrát ve středu hřiště. I díky tomu se Jamajce neustále daří zaměstnávat jejich defenzívu.
     
    50
    Jamajka pokračuje v útočení a Diego Godín zahrává raději na jistotu do autu. Aktivita je jednoznačně na straně Jamajčanů.
     
    49
    Konečně se Jamajka prodrala až ke střele. Několik metrů za pokutovým územím dostal nabito Michael Hector, avšak jeho střela placírkou mířila doprostřed brány.
     
    48
    Ani další akce Jamajky, která byla vedena po pravé straně, neznamenala nebezpečí. Centrovaný míč se totiž vytočil až za brankovou čáru.
     
    47
    Ofenzivní postup byl nyní pro změnu zamezen Cavanimu, jenž byl faulován zhruba u půlící čáry.
     
    46
    Na začátku druhého poločasu je podle očekávání aktivnější Jamajka, avšak prúniková akce zprava nepřinesla ani rohový kop.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 5:23.
     
    Úvodních pětačtyřicet minut je tedy za námi a Uruguay zatím po zásluze vede. Během prvního poločasu se favorit dnešního utkání dostal do několika zajímavých šancí a Abel Hernández nakonec jednu z nich dokázal proměnit ve 21. minutě. Jamajka se naopak prakticky neprodrala ke střele a ve druhém poločase musí hodně změnit.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu. Jamajka nyní mohla zahrozit z rohového kopu, ale střílený centr od praporku byl prodloužen za šestnáctku a posléze je pískán faul Donaldsona.
     
    44
    Lodeiro se nyní snažil vymyslet cosi zajímavějšího na levé straně, ale v tísni dokázal přihrát jen přímo před jamajského brankáře, který míč uzmul do rukavic.
     
    43
    Ani s blížícím se koncem poločasu se Jamajka ne a ne dostat do nějaké střelecké příležitosti. Uruguayská defenzíva je zatím velice pozorná.
     
    42
    Další vysokou přihrávku před svou bránu již zlikvidoval Muslera, ale ten při zákroku trefil kolenem záda Gastóna Silvy. Obránce Uruguaye si na chvíli musí oddechnout.
     
    41
    Jamajčané rozehráli rohový kop nakrátko a poté ke vzdálenější tyči přilétl zajímavý centr, jenž byl odvrácen na poslední chvíli.
     
    40
    Abel Hernández se tentokrát předvedl i v defenzívě, když v blízkosti pokutového území zastavoval střílený centr mířící před Musleru.
     
    38
    Jamajka se pokoušela o rychlejší přechod na útočnou polovinu, nicméně na pravé straně doputovala pouze několik metrů za půlící čáru.
     
    37
    Rohový kop Jamajčané opět nedokázali odvrátit a Godín mohl navýšit uruguayské vedení. Hlavičkou v záklonu ale poslal míč vysoko nad.
    36. Blake se vytáhl proti další šanci Abela Hernándeze
     
    36
    K nevůli jamajských hráčů byla Donaldsonovi pískána ruka a po bleskovém nákopu Uruguaye došlo k zaváhání defenzívy Jamajky. Míč totiž propadl k Hernándezovi, který Blakea donutil k parádnímu zákroku.
     
    34
    Po dalekém autovém vhazování Uruguaye se Jamajčanům nepodařilo odvrátit míč trochu důrazněji a Hernández záhy mohl přihrávat Cavanimu. Přihrávka si to namířila přímo do rukavic Andreho Blakea.
     
    33
    Hra pokračovala nepovedenou ofenzivní akcí Uruguaye a po chvíli je, před minutou potrestaný, Michael Hector pro změnu faulován.
     
    32
    Přihází první žlutá karta utkání. Álvaro González si u postranní čáry naběhl do ruky Michaela Hectora (JAM) a sudí právě Hectorovi ukazuje kartónek žluté barvy.
     
    31
    Kolumbijský sudí píská útočný faul a Jamajka je tak připravena o potenciální šanci ohrozit Musleru v bráně uruguayské reprezentace.
     
    30
    Jose Giménez si pohlídal střílený centr na bližší tyč. Po dalším odvráceném míči bude následně Jamajka rozehrávat třetí rohový kop v řadě.
     
    29
    Velmi pěkný centr teď naopak dolétl až na zadní tyč a Maxi Pereira míč před McAnuffem musel odvracet na rohový kop.
     
    28
    Trochu vzrušení teď zaznamenal také Fernando Muslera, nicméně nepříliš povedená střela jednoho z Jamajčanů se sotva došourala k jeho rukavicím.
     
    27
    Už čtvrtý či pátý ofsajd je nyní odpískán Uruguayi. Zřejmě třetí pak Edinsonovi Cavanimu, jenž se ne a ne srovnat s obranou Jamajky.
     
    26
    Už už si to Abel Hernánez mašíroval za obranu Jamajky, ale tentokrát byl včas dostižen a balón mu byl odebrán. Na tyhle chyby si ale Jamajčané musí dávat pozor.
     
    24
    Již poněkolikáté v tomto utkání si jeden z Uruguayců nedokázal pohlídat postavení a proto je pískán ofsajd. Jamajka tedy může pokračovat v ofenzivních výpadech.
     
    23
    Jamajčané se okamžitě pokoušeli zareagovat nějakou povedenější útočnou kombinací, avšak jejich postup zastavuje hvizd hlavního rozhodčího, který viděl faul.
    21. Abel HERNÁNDEZ - 1:0
     
    21
    Uruguay právě vstřelila branku!
    Třetí šance favorizované Uruguaye již přináší branku! Akce začala na levé straně hřiště odkud se míč dostal k Lodeirovi, jenž perfektní přihrávkou vyslal do gólovky ABELA HERNÁNDEZE. Ten se ve své druhé tutovce zápasu tentokrát nemýlil!
     
    20
    Jamajka se po delší době podívala hlouběji na útočnou polovinu. Celá akce však dospěla k centrovanému míči, který si v pohodě sebral Fernando Muslera.
     
    19
    Krátce po rohovém kopu přilétl do velkého vápna před Blakem pěkný oblouček za obranu, avšak Cavani i Hernández se nacházeli v postavení mimo hru.
    18. Cavani chybu soupeřova brankáře nepotrestal
     
    18
    Edinson Cavani vystihl velmi špatnou rozehrávku jamajského gólmana a dostal se díky tomu do dobré šance. Střelou z úhlu však vybojoval pouze rohový kop.
     
    17
    Wes Morgen výborně prošel středem hřiště a zničehonic vypadala ofenzivní akce Jamajky docela zajímavě. Morgan ale vše pokazil nepřesnou přihrávkou.
     
    15
    Střílený centr zprava našel jen hlavu Lodeira, který se nacházel na hranici šestnáctky a k výraznějšímu ohrožení jamajského brankáře tak nedošlo.
     
    14
    Jenže ofenzivní choutky Jamajky byly zastaveny dalším útočným faulem. U postranní čáry tak míč z klidové pozice bude rozehrávat Jose Giménez.
     
    13
    Povedená kombinace na pravé straně sice Uruguayi přinesla trochu otevřenějšího prostoru, ale následná nepřesnost darovala míč opět Jamajce.
     
    12
    Uruguay se poměrně rychle přesunula na útočnou polovinu, avšak po chvíli opět přichází nedovolený zákrok. Tentokrát byl u půlící čáry nedovoleně atakován Hector.
     
    10
    Ani další akce Jamajky nekončí zrovna úspěšně. Po dlouhém vhazování Mariappy je odpískán útočný faul.
     
    9
    Maxi Pereira se provinil faulem, když tvrdě zajel do jednoho ze soupeřů, nicméně z volného kopu se Jamajce bránu ohrozit vůbec nepodařilo.
     
    8
    Hned z rohového kopu zahrozili Uruguayci podruhé. Tentokrát hlavičkoval Cavani a míč minul bránu jamajského gólmana jen o pár decimetrů.
    7. Abel Hernández selhal ve velké šanci
     
    7
    Abel Hernández se zjevil v obrovské šanci! mezi dvěma stopery si pohlídal hranici ofsajdu a rázem se ocitl za obranou Jamajky. Andre Blake jeho zakončení ale dokázal vytáhnout na roh.
     
    6
    Již druhý ofsajd v tomto utkání je odmáván Cavanimu. Dopředu se tedy může vydat pro změnu zase Jamajka.
     
    5
    Jamajka zvolila pozvolnou rozehrávku a rychle ztratila míč. Naštěstí pro hráče v zelenožluté kombinaci se nepřesností prezentovali také Uruguayci.
     
    4
    Cavani v souboji u brankové čáry vybojoval rohový kop, ale ani jeden ze tří následných centrů nepřinesl nebezpečí. Ten poslední vypadal nadějně, avšak Cavani byl usvědčen z ofsajdu.
     
    3
    Uruguayský kapitán už je za postranní čárou v péči doktorů a hra tak může být navázána dlouhatánským nákopem Fernanda Muslery.
     
    2
    Hned ve druhé minutě musí hlavní rozhodčí důrazně domlouvat Michaelu Hectorovi, jenž šlapákem zasáhl nohu Diega Godína. Zatím se to obejde bez karty.
     
    1
    Jamajčané se soupeře snažili překvapit okamžitě po úvodním výkopu, nicméně míč si to namířil vysoko nad Muslerovu bránu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před úvodním výkopem byla držena symbolická minuta ticha za oběti střelby v americkém Orlandu, ale nyní už je vše připraveno k zahájení posledního zápasu Uruguaye a Jamajky na tomto šampionátu.
     
    Obě státní hymny jsou úspěšně za námi. Utkání bude zahájeno za několik desítek vteřin.
     
    Kolumbijský hlavní rozhodčí přivádí aktéry dnešního utkání na hrací plochu. Od začátku zápasu nás dělí jen státní hymny obou zemí a obvyklé předzápasové procedury.
     
    Úvodní sestavy:

    Uruguay: Muslera – Pereira, J. Giménez, Godín, G. Silva – C. Sánchez, Arévalo Ríos, Álvaro González, Lodeiro – A. Hernández, Cavani.
    Náhradníci: Campaña, Silva – Fucile, Pereira, Laxalt, G. Ramírez, Stuani, Victorino, Vecino, Corujo, Rolán.

    Jamajka: Blake – Mariappa, Morgan, J. Taylor, J.-V. Watson – McCleary, Williamson, M. Hector, McAnuff – Donaldson, Barnes.
    Náhradníci: Kerr, Thompson – Solomon, Harriott, Orgill, Marsh, Vanzie, Binns, Ottey, Austin, Grant.

    Rozhodčí: W. Lamouroux – A. Guzmán (oba COL), C. Parker (USA).
     
    JAMAJKA

    Největší outsider skupiny C se podle očekávání rovněž rozloučí se šampionátem již po dnešním zápase. Momentálně má navíc Jamajka po výsledcích 0:1 s Venezuelou a 0:2 s Mexikem velmi nelichotivé skóre, a dnes jí tak půjde zřejmě hlavně o to, aby konečně vstřelila branku. I v posledním vzájemném zápase s Uruguayí však Jamajčané nedokázali skórovat a minulý rok na Copa América prohráli 0:1.
    Nenaseazení do minulého zápasu nesl Luis Suárez velmi nelibě

     
    URUGUAY

    Jeden z nejlepších celků Jižní Ameriky se sice ve kvalifikačním cyklu na MS 2018 předvádí ve skvělém světle a v jihoamerické skupině je první, ale na Copa América Centenário stoprocentně skončí již po základní části. Uruguayci totiž nejprve nestačili na výborně hrající Mexiko, kterému podlehli 3:1 a o čtyři dny později je porazila i Venezuela. V druhém utkání naprosto selhala ofenzíva, která vyslala jen jednu střelu na bránu, a také trenér, jenž na hřiště nepustil zřejmě nejlepšího útočníka současnosti Luise Suáreze. Dnes tak bude hrát Uruguay jen o čest.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Lukáš Podleśny

    Góly: 21. A. Hernández (Lodeiro), 66. J.-V. Watson (vla.), 88. Corujo

    Karty:   32. M. Hector (JAM), 84. Austin (JAM)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 7:1. Fauly: 7:15.
    Uruguaj: Muslera – Pereira, J. Giménez, Godín (C), G. Silva – C. Sánchez (66. Vecino), Arévalo Ríos, Álvaro González (81. Corujo), Lodeiro – A. Hernández (74. G. Ramírez), Cavani.
    Náhradníci: Campaña, Silva – Fucile, Pereira, Laxalt, G. Ramírez, Stuani, Victorino, Vecino, Corujo, Rolán.

    Jamajka: Blake – Mariappa (C), Morgan, J. Taylor, J.-V. Watson – McCleary (73. Orgill), Williamson (69. Austin), M. Hector, McAnuff (80. Binns) – Donaldson, Barnes.
    Náhradníci: Kerr, Thompson – Solomon, Harriott, Orgill, Marsh, Vanzie, Binns, Ottey, Austin, Grant.

    Rozhodca: W. Lamouroux – A. Guzmán (oba COL), C. Parker (USA)