Čile – Bolívia 2:1 (kon.) | Argentína – Panama 5:0 (kon.)
koniec
Argentína
5:0 (1:0)
Panama
cz Sobota 11.06.2016, 03:30 • Soldier Field, Chicago (kapacita: 61.500 diváků) • Copa América • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    Záhy po závěrečném hvizdu na hřiště vlétl jeden z fanatických příznivců Lionela Messiho, avšak byl poměrně rychle zpacifikován místní ochrankou. Alespoň objetí se svým idolem se však stejně dočkal. Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemně strávenou sobotu! (05:34:53)
    Lionel Messi dnes opět ohromil celý fotbalový svět

     
    Dnešní utkání je tedy u konce a Argentina může slavit postup ze základní skupiny. Proti nevyzpytatelné Panamě se sice dlouho trápila a až do 68. minuty vedla jen 1:0, ale poté přišlo galapředstavení Lionela Messiho. Ten přišel na hřiště přibližně po hodině hry a poté stihl do 87. minuty celý hattrick! Na tento skvělý výkon svého kapitána pak ještě navázal Sergio Agüero, který v závěru hlavou pečetil výhru svého celku.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Prakticky celé nastavení se odehrává zhruba u půlící čáry. Ani jeden z celků už opravdu nemá, kam by spěchal.
     
    90+1
    Čtvrtý rozhodčí právě oznámil, že budou nastaveny dvě minuty.
    90. Sergio AGÜERO - 5:0
     
    90
    Argentina právě vstřelila branku!
    Ale pojďme zpátky ke hře, protože Lionel Messi předvedl parádní přihrávku na Roja, jenž si zaběhl za obranu soupeře a připravil šanci pro SERGIA AGÜERO. Útočník Manchesteru City zakončil prudkou hlavičkou a Peneda už jen rezignovaně vylovil míč ze své sítě.
     
    89
    Argentina tedy pomalu může slavit postup do čtvrtfinále, neboť to si dnešním vítězstvím již s jistotou zajistí. Naopak Panama bude muset bojovat s Chile.
    87. Lionel MESSI - 4:0
     
    87
    Argentina právě vstřelila branku!
    Jenže na žádné dohrávání z povinnosti nebere ohledy LIONEL MESSI! Panama jednoduše ztratila míč, který se rychle dostal do šestnáctky k nohám argentinského kapitána. Ten si poradil s Baloyem a střelou k tyči dokonal svůj hattrick!
     
    86
    Ani jeden z týmů se už nikam moc netlačí. Je rozhodnuto a utkání se proto dohrává už jen z povinnosti.
     
    84
    Sergio Agüero se pohyboval na hranici ofsajdu, dostal míč a okamžitým zakončením nedal Penedovi šanci. Veškeré vzrušení je ale pro postavení mimo hru zbytečné.
     
    82
    Messi si pomalu připravoval střeleckou pozici, avšak ve finální fázi svého postupu narazil na důrazného soupeře a to vedlo ke ztrátě míče.
     
    81
    Nedovolený zákrok tentokrát odpískán jednomu z panamských reprezentantů a mezitím byla oznámena návštěvnost. Dnešní utkání sleduje 53 885 diváků!
     
    80
    Další ofenzivní akce vedoucího celku dospěla až do pokutového území, avšak Lamela se při dotírání na stopera soupeře dopustil faulu.
    78. Lionel MESSI - 3:0
     
    78
    Argentina právě vstřelila branku!
    A je definitivně hotovo! K exekuci přímého volného kopu se postavil LIONEL MESSI, který bez problémů obstřelil zeď a naprosto dokonalou střelou poslal míč mimo dosah natahujícího se Penedy!
     
    77
    Krásně si teď Messi povodil Henríqueze, který neudržel nervy na uzdě a poslal argentinského kouzelníka na trávník. Zajímavá standardní situace pro Argentinu.

    Lukáš Podleśny

    Góly: 7. Otamendi (Di María), 68. Messi (Higuaín), 78. Messi, 87. Messi (Rojo), 90. Agüero (Rojo)

    Karty:   15. Augusto Fernández (ARG), 17. Mascherano (ARG), 66. Gaitán (ARG) – 6. Pérez (PNM), 17. Baloy (PNM), 22. Godoy (PNM), 47. Cooper (PNM)   31. Godoy (PNM)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 17:15.
    Argentína: Romero – Mercado, Otamendi, Ra. Funes Mori, Rojo – Augusto Fernández (61. Messi (C)), Mascherano (C) – Gaitán, Banega, Di María (43. Lamela) – Higuaín (76. Agüero).
    Náhradníci: Andújar, Guzmán – Cuesta, Maidana, Roncaglia, Biglia, Kranevitter, Lamela, Pastore, Agüero, Lavezzi, Messi (C).

    Panama: Penedo – Machado, Baloy (C), L. Henríquez, Miller – Cooper (76. Abdiel Arroyo), Godoy, Pimentel (20. Camargo), G. Gómez, A. Quintero – Pérez (75. Tejada).
    Náhradníci: Calderón, Rodríguez – Cummings, Escobar, M. Gómez, Buitrago, Camargo, A. Henríquez, Abdiel Arroyo, Nurse, Tejada, G. Torres.

    Rozhodca: J. Aguilar – J. Zumba, W. Torres (vš. SAL)

    Diváci: 53 885