Čile – Bolívia 2:1 (kon.) | Argentína – Panama 5:0 (kon.)
koniec
Čile
2:1 (0:0)
Bolívia
cz Sobota 11.06.2016, 01:00 • Gillette Stadium (Foxborough, Massachusetts) • Copa América • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    Reprezentace Chile se tak bodově dotáhla na duo Argentina – Panama, jejichž souboj o čelo tabulky bude na programu už za několik minut. (03:23:43)
     
    Chile v souboji dvou posledních týmů skupiny dokázalo udolat Bolívii 2:1 a slaví zisk tří bodů. Vítězství favorizovaného týmu se však nerodilo vůbec lehce a dvěma vstřelenými góly o něm rozhodl Arturo Vidal, přičemž ten poslední padl z penalty proměněné až v deváté minutě nastavení.
     
    90+12
    Konec zápasu.
    90+12. Rodrigo Ramallo (BLV)
     
    90+12
    V samotném závěru zápasu se bolívijským fotbalistům málem podařilo vyrovnat! Campos totiž odhodlaně vběhl do pokutového území, kde předložil míč Rodrigu Ramallovi, jehož kulervoucí zakončení prolétlo jen několik centimetrů od bližší tyče. Tahle nevyužitá šance bude Bolívii ještě dlouho mrzet!
    90+9. Arturo VIDAL - 2:1
     
    90+9
    Chile právě vstřelilo branku!
    Exekutorem nařízené penalty se stal ARTURO VIDAL a proměnil ji s naprostým přehledem. Lampe skočil na opačnou stranu a byl tak absolutně bez šance.
     
    90+9
    Nesouhlasné projevy směrem k hlavnímu arbitrovi měl i Luis Alberto Gutiérrez (Bolívie) a také on tak dostal příležitost prohlédnout si žlutě obarvenou kartičku.
     
    90+9
    Za protesty inkasoval žlutou kartu Wálter Veizaga (Bolívie).
     
    90+8
    Gutiérrez zahrál ve vápně rukou a hlavní sudí neváhal ukázat na značku pokutového kopu.
     
    90+7
    Bolívijci se osvobodili razantním odkopem míče směřujícím daleko za postranní čáru a je dost možné, že pořadatelé budou balon hledat ještě zítra...
     
    90+6
    Vargasova přihrávka byla sražena do zámezí. Autové vhazování pro fotbalisty Chile.
     
    90+5
    V rukou čtvrtého rozhodčího se objevila světelná tabule, na které se rozsvítila číslice osm. Přesně tolik minut tak bylo nastaveno nad rámec řádné hrací doby.
     
    90+3
    Probíhá již třetí nastavená minuta a až v této chvíli je Ronald Eguino prostřednictvím nosítek odnášen ze hřiště.
     
    90
    Marvin Bejarano a chvíli po něm i Ronald Eguino se posadili na zem a trpělivě vyčkávají, až budou oba ošetřeni. Čas mezitím stále běží.
    87. Eduardo Vargas (CLE)
     
    87
    Bránit, bránit, bránit! Takhle v posledních minutách zní taktika bolívijských reprezentantů. Jenže svěřencům trenéra Baldiviesa to příliš nevychází. O tom alespoň svědčí šance, do níž se dostal Eduardo Vargas. Proti němu ale rychle vyběhl Lampe a ránu z ostrého úhlu vynikajícím zákrokem vykryl.
     
    85
    Chilští hráči dostali možnost ještě jednoho kopu od rohového praporku. K němu si balon postavil Jean Beausejour a míč se od houfu hráčů v předbrankovém prostoru odrazil mimo velké vápno.
     
    84
    Reprezentanti Chile zahrávali hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu, jenže zkonsolidovaná defenziva výběru Bolívie se v obou případech bez větších potíží ubránila.

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 46. Arturo Vidal (Pinilla), 90+9. Arturo Vidal (pen.) – 61. Campos

    Karty:   79. P. Hernández (CLE) – 4. Eguino (BLV), 78. Campos (BLV), 90+9. Veizaga (BLV), 90+9. Gutiérrez (BLV)


    Držení míče: 79 % : 21 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 8:2. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:18.
    Čile: Bravo (C) – Isla (76. Fuenzalida), Medel, G. Jara, Beausejour – Arturo Vidal, P. Hernández, Aránguiz – Alexis Sánchez, Pinilla (58. E. Vargas), Orellana (68. Puch).
    Náhradníci: Herrera, Toselli – Fuenzalida, Mark González, Castillo, M. Díaz, Puch, Pulgar, Roco, F. Silva, E. Vargas.

    Bolívia: Lampe – Saavedra, Eguino, Zenteno, Gutiérrez, M. Bejarano – Smedberg-Dalence, Meleán, Castro (59. Campos) – Arce (C) (54. Ramallo), Duk (82. Veizaga).
    Náhradníci: Quiñónez, Vizcarra – Algarañaz, Azogue, D. Bejarano, Cabrera, Veizaga, Campos, Ramallo, Machado.

    Rozhodca: Marrufo – Rockwell, Manikowski (všichni USA)