Čile – Bolívia 2:1 (kon.) | Argentína – Panama 5:0 (kon.)
koniec
Čile
2:1 (0:0)
Bolívia
cz Sobota 11.06.2016, 01:00 • Gillette Stadium (Foxborough, Massachusetts) • Copa América • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    Reprezentace Chile se tak bodově dotáhla na duo Argentina – Panama, jejichž souboj o čelo tabulky bude na programu už za několik minut. (03:23:43)
     
    Chile v souboji dvou posledních týmů skupiny dokázalo udolat Bolívii 2:1 a slaví zisk tří bodů. Vítězství favorizovaného týmu se však nerodilo vůbec lehce a dvěma vstřelenými góly o něm rozhodl Arturo Vidal, přičemž ten poslední padl z penalty proměněné až v deváté minutě nastavení.
     
    90+12
    Konec zápasu.
    90+12. Rodrigo Ramallo (BLV)
     
    90+12
    V samotném závěru zápasu se bolívijským fotbalistům málem podařilo vyrovnat! Campos totiž odhodlaně vběhl do pokutového území, kde předložil míč Rodrigu Ramallovi, jehož kulervoucí zakončení prolétlo jen několik centimetrů od bližší tyče. Tahle nevyužitá šance bude Bolívii ještě dlouho mrzet!
    90+9. Arturo VIDAL - 2:1
     
    90+9
    Chile právě vstřelilo branku!
    Exekutorem nařízené penalty se stal ARTURO VIDAL a proměnil ji s naprostým přehledem. Lampe skočil na opačnou stranu a byl tak absolutně bez šance.
     
    90+9
    Nesouhlasné projevy směrem k hlavnímu arbitrovi měl i Luis Alberto Gutiérrez (Bolívie) a také on tak dostal příležitost prohlédnout si žlutě obarvenou kartičku.
     
    90+9
    Za protesty inkasoval žlutou kartu Wálter Veizaga (Bolívie).
     
    90+8
    Gutiérrez zahrál ve vápně rukou a hlavní sudí neváhal ukázat na značku pokutového kopu.
     
    90+7
    Bolívijci se osvobodili razantním odkopem míče směřujícím daleko za postranní čáru a je dost možné, že pořadatelé budou balon hledat ještě zítra...
     
    90+6
    Vargasova přihrávka byla sražena do zámezí. Autové vhazování pro fotbalisty Chile.
     
    90+5
    V rukou čtvrtého rozhodčího se objevila světelná tabule, na které se rozsvítila číslice osm. Přesně tolik minut tak bylo nastaveno nad rámec řádné hrací doby.
     
    90+3
    Probíhá již třetí nastavená minuta a až v této chvíli je Ronald Eguino prostřednictvím nosítek odnášen ze hřiště.
     
    90
    Marvin Bejarano a chvíli po něm i Ronald Eguino se posadili na zem a trpělivě vyčkávají, až budou oba ošetřeni. Čas mezitím stále běží.
    87. Eduardo Vargas (CLE)
     
    87
    Bránit, bránit, bránit! Takhle v posledních minutách zní taktika bolívijských reprezentantů. Jenže svěřencům trenéra Baldiviesa to příliš nevychází. O tom alespoň svědčí šance, do níž se dostal Eduardo Vargas. Proti němu ale rychle vyběhl Lampe a ránu z ostrého úhlu vynikajícím zákrokem vykryl.
     
    85
    Chilští hráči dostali možnost ještě jednoho kopu od rohového praporku. K němu si balon postavil Jean Beausejour a míč se od houfu hráčů v předbrankovém prostoru odrazil mimo velké vápno.
     
    84
    Reprezentanti Chile zahrávali hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu, jenže zkonsolidovaná defenziva výběru Bolívie se v obou případech bez větších potíží ubránila.
     
    82
    Poslední střídání také v mužstvu Bolívie: ze hřiště odchází Yasmani Duk, v závěrečné desetiminutovce bude moci předvést své schopnosti Wálter Veizaga.
     
    79
    Americký sudí během krátké chvíle znovu vytáhl žlutý kartónek ze své kapsičky a ukázal ho Pablu Hernándezovi (Chile).
     
    78
    Jhasmani Campos (Bolívie) nešetrným skluzem prověřil kvalitu Hernandezových kopaček a od hlavního rozhodčího si vysloužil žlutou kartu.
     
    76
    Třetí a zároveň poslední střídání v týmu Chile: ze hřiště odchází Mauricio Isla, místo něj přichází na trávník José Fuenzalida.
     
    74
    Velice rušno bylo na území Bolívie také o chvíli později, kdy se v obrovské šanci objevil Arturo Vidal. Jeho pokus přibližně z penaltového puntíku prosvištěl jen těsně vedle levé brankové konstrukce.
    72. Alexis Sánchez (CLE)
     
    72
    Fotbalisté Chile pořádně zahrozili z přímého volného kopu. Z kopačky Alexise Sáncheze byl vyprodukován ostrý projektil, který Carlos Lampe u své pravé tyče bravurně vyrazil.
     
    69
    Edson Puch se pokusil vpadnout rovnou do pokutového území, při nadměrné snaze ale provinil proti pravidlům a hlavní arbitr mu odpískal útočný faul.
     
    68
    Avizované střídání v týmu Chile: hřiště opouští Fabián Orellana, na trávník vbíhá Edson Puch.
     
    66
    Juan Pizzi připravuje střídání. Kterého z hráčů pošle španělský kouč do hry však zatím zůstává tajemstvím.
     
    64
    Chilané se s inkasovanou brankou za žádnou cenu nehodlají smířit a směle kombinují na útočné polovině.
     
    63
    Střelou z hranice velkého vápna dal o sobě vědět Arturo Vidal, mířil ale jen doprostřed brány, kde stál připravený Lampe.
    61. Jhasmani CAMPOS - 1:1
     
    61
    Bolívie právě vstřelila branku!
    Po Aranguizově nedovoleném zákroku byla nařízena standardní situace, k jejíž rozehrávce se postavil JHASMANI CAMPOS. Ten podle očekávání zvolil přímý střelecký pokus, který zatočil do levého horního rohu brány a svůj příchod na hřiště tak po dvou minutách oslavil důležitým vyrovnávacím gólem.
     
    60
    Alexis Sánchez podnikl stezku odvahy, během níž se dokázal vyhnout dvěma obráncům, ten další ale jeho průnik bez okolků zastavil.
     
    59
    Střídání proběhlo rovněž v týmu Bolívie: ze hřiště odešel Raúl Castro a na hrací plochu nastoupil Jhasmani Campos.
     
    58
    Střídání v týmu Chile: pro dnešek dohrál Mauricio Pinilla, nahradí ho Eduardo Vargas.
     
    56
    Jean Beausejour krásným centrem posadil balon na hlavu naskakujícího Fabiana Orellany, který ze záklonu vysoko přestřelil břevno.
     
    54
    Střídání v týmu Bolívie: ze hry odstupuje Juan Carlos Arce a jeho pozici zaujme Rodrigo Ramallo.
     
    52
    Zdvojnásobit náskok svého týmu se pokusil Mauricio Pinilla, který si uvnitř vápna udělal prostor pro střelu, kterou poslal jen kousíček vedle levé konstrukce Lampeho svatyně.
     
    50
    Svěřenci Španěla Pizziho mají také po změně stran více ze hry, a hráti Bolívie proto zaujali defenzivní postavení.
     
    48
    Hra se přesunula doprostřed hřiště, kde probíhají četné a urputné souboje o balon, který se častěji nachází na kopačkách fotbalistů Chile.
    46. Arturo VIDAL - 1:0
     
    46
    Chile právě vstřelilo branku!
    Hned v úvodu druhého dějství hráči Chile otevírají gólový účet utkání! Mauricio Pinilla přesnou přihrávkou z levé strany oslovil ARTURA VIDALA a ten se z pozice penaltového puntíku nemýlil, když balon poslal naomylně k pravé tyči.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Reprezentanti obou zemí už se vracejí zpět na hřiště.
     
    Úvodní dějství záživné nebylo a moc fotbalovosti tedy nenabídlo. Reprezentanti Chile disponovali výraznou územní převahou, ale za celých padesát minut si vypracovali jen jednu gólovou šanci, což je žalostně málo. Bolívijci se prezentovali hrou ze zajištěné obrany a zkoušeli hrozit po rychlých přechodech do útoku. Ani jim se ovšem rozvlnit síť nepodařilo.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Carlos Lampe se po svém zákroku, kdy ukořistil vzdušný centr, ocitl na zemi a těžce se z ní zvedá. Střídání ale nakonec nebude třeba.
     
    45+1
    V prvním poločase byly nastaveny tři minuty.
     
    45
    Reprezentační brankář Bolívie musel čelit střele Pabla Pedra Hernándeze, rána letící doprostřed brány však pro něj byla doslova lahůdkou, na které si s chutí smlsl.
     
    42
    Edward Zenteno v bolestech chvíli ležel na hrací ploše, nakonec se ale bolívijský obránce bez cizí pomoci zvedl a v utkání bude moci nadále pokračovat.
    40. Alexis Sánchez (CLE)
     
    40
    První vážná šance zápasu se zrodila až před koncem úvodního poločasu! Gólman Lampe nedosáhl na centrovaný míč a přihrávku proti noze pak obdržel Alexis Sánchez, který však v obrovské příležitosti selhal, když zamířil pouze do míst, v nichž se vyskytoval obránce Edward Zenteno, který si tak na chvíli zahrál na strážce tří tyčí, když mezi nima úspěšně zastoupil bolívijského brankáře. Od svých spoluhráčů a trenéra tak po příchodu do kabin jistě sklidí významnou pochvalu.
     
    37
    Obránce Edward Zenteno odhlavičkoval balon mimo vápno, kde se do něj opřel Pablo Pedro Hernández. Jeho pokusu ovšem scházela potřebná přesnost, takže Lampe zasahovat nemusel.
     
    36
    Naopak nyní mohli zahrozit Bolívijci, kteří kopali roh. Smedberg-Dalenceho provedení ale zrovna nepatřilo mezi úspěšné.
     
    35
    Přestože reprezentanti Chile disponují výraznou územní převahou, nedokáží si vypracovat žádnou vyloženou příležitost.
     
    33
    Po neúspěšném centru se na hranici vápna dostal k míči Mauricio Pinilla, jehož pokus skončil v někde horních řadách tribuny.
     
    32
    Ten samý hráč jej rozehrál krátkou přihrávkou, po které hráči Chile obléhají šestnáctku svých protivníků.
     
    31
    Alexis Sánchez zkonsolidovanou obranou Bolívie sice neprošel, ale pro svůj celek alespoň získal výhodu rohového kopu.
     
    30
    Lampe vyběhl proti centrovanému míči a poté, co ho vyboxoval do bezpečného prostoru, byl nedovoleně atakován Arturem Vidalem.
     
    29
    Aktivita je na straně reprezentantů Chile, kteří se právě chystají rozehrát rohový kop.
     
    27
    Míč rovnou do šestnáctky vyslal Martin Smedberg-Dalence, nejvýše ale vyskočil jeden z obránců a balon uklidil do bezpečí.
     
    26
    Znovu v akci Arce, který se tentokrát dostal k centru, jenž byl obráncem odvrácen na roh.
     
    25
    Ofenzivní tažení Bolívie nemělo dlouhého trvání, Juanu Arce byl totiž odmáván ofsajd.
     
    23
    Po chvíli zavelel k útoku Alexis Sánchez, jeho pas z levé strany se ale stal kořistí připravené bolívijské obrany.
     
    22
    Na hřišti se nic zajímavého neděje, míč se pohybuje na kopačkách fotbalistů Chile kteří si vyměňují přihrávky v blízkosti středového kruhu.
     
    20
    Lampe čelil Jarově centru ze strany, po kterém gólman Bolívie ukryl míč ve své náruči a následně ho rozdal spoluhráčům v poli.
     
    18
    Střeleckou štěstěnu pokoušel ze střední vzdálenosti Martin Smedberg-Dalence, neměl ale dostatečně přesně seštelovaná mířidla, a prostor mezi třemi tyčemi tek netrefil.
     
    16
    Útok Chilanů po levé straně byl zastaven jen za cenu faulu a střílený centr Alexise Sáncheze z přímého kopu vyboxoval do bezpečí gólman Lampe.
     
    15
    Na levém křídle se na chvíli otevřel prostor před Beausejourem, toho ale zakřižoval Edward Zenteno a úspěšným skluzem poslal míč do zámezí.
     
    14
    Na opačné straně fotbalové šachovnice vymyslel centr Sánchez, míč ale správného adresáta, kterým měl být Aránguiz, nenašel.
     
    13
    Saavedra se na území Chile tak vehementně snažil dostat k míči, až mu byl odpískán útočný faul.
     
    11
    Z něj byl vyprodukován přetažený centr a hra bude navázána odkopem od Lampeho svatyně.
     
    10
    Chilané nakonec zahrozili prostřednictím prudkého centru, který Edward Zenteno odhlavičkoval na roh.
     
    9
    Fotbalisté Chile právě kombinují na útočné polovině, kde se snaží nalézt nějaké skuliny v bolívijské obraně.
     
    8
    Po faulu Erwina Saavedry zahrávalo Chile přímý volný kop. Na centr zleva si uvnitř vápna naskočil Mauricio Pinilla, ale zařízení netrefil.
     
    6
    Byl z toho rychlý protiútok, který ovšem skončil odmávaným ofsajdem, v němž se pohyboval Yasmani Duk.
     
    5
    Z pravé strany se pokusil natlačit do pokutového území Isla, jenže do cesty se mu postavil Bejarano a chilského obránce čistým způsobem obral o míč.
     
    4
    Za podražení Sáncheze uprostřed hracího pole uviděl žlutou kartu Ronald Eguino (Bolívie).
     
    3
    Kousek od půlící čáry došlo k nedovolenému, po kterém si míč postavil Gutiérrez. Ten se rozhodl vyslat dlouhý centr, který byl pozornou obranou Chile odvrácen.
     
    2
    Úvod zápasu nabízí hru uprostřed hřiště, kde probíhají četné a urputné souboje o míč, který střídá svého majitele.
     
    1
    Úvodní výkop duelu provedli Chilani.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Reprezentanti Chile oblékli dresy bílé barvy a fotbalisté Bolívie zápas odehrají v zelených dresech.
     
    Dohrály hymny obou zemí, po úvodních pozdravech a losu stran bude utkání konečně zahájeno!
     
    Hlavní aktéři právě nastupují na hrací plochu.
     
    Úvodní sestavy:

    Chile: Bravo – Isla, Medel, G. Jara, Beausejour – Arturo Vidal, P. Hernández, Aránguiz – Alexis Sánchez, Pinilla, Orellana.
    Náhradníci: Herrera, Toselli – Fuenzalida, Mark González, Castillo, M. Díaz, Puch, Pulgar, Roco, F. Silva, E. Vargas.

    Bolívie: Lampe – Saavedra, Eguino, Zenteno, Gutiérrez, M. Bejarano – Smedberg-Dalence, Meleán, Castro – Arce, Duk.
    Náhradníci: Quiñónez, Vizcarra – Algarañaz, Azogue, D. Bejarano, Cabrera, Veizaga, Campos, Ramallo, Machado.

    Rozhodčí: Marrufo – Rockwell, Manikowski (všichni USA).
     
    Úspěšný vstup do šampionátu neprožili ani reprezentanti Bolívie, kteří prohráli rovněž 1:2, a sice v souboji s Panamou. Její hráči se ujali brzkého vedení a ovládli první polovinu dějství, po změně stran se Bolivijcům sice povedlo vyrovnat, ale poslední slovo měla Panama, která o své výhře rozhodla gólem z 87. minuty.
     
    Fotbalisté Chile vstoupili do turnaje porážkou 1:2, kterou utrpěli v duelu s favorizovanou Argentinou. Ta si v repríze loňského finále vypracovala solidní dvoubrankový náskok, který se Chile v samém závěru podařilo už jenom snížit. Argentinci se přitom museli obejít bez své největší hvězdy Messiho, který kvůli nedoléčenému zranění zad sledoval zápas pouze ze střídačky.
     
    Vítejte u jihoamerického mistrovství Copa América, kde se v rámci skupiny B střetnou reprezentační celky Chile a Bolívie. Zápas začíná v jednu hodinu a jeho průběhem vás prostřednictvím textové online reportáže bude provázet Lukáš Jasoněk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 46. Arturo Vidal (Pinilla), 90+9. Arturo Vidal (pen.) – 61. Campos

    Karty:   79. P. Hernández (CLE) – 4. Eguino (BLV), 78. Campos (BLV), 90+9. Veizaga (BLV), 90+9. Gutiérrez (BLV)


    Držení míče: 79 % : 21 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 8:2. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:18.
    Čile: Bravo (C) – Isla (76. Fuenzalida), Medel, G. Jara, Beausejour – Arturo Vidal, P. Hernández, Aránguiz – Alexis Sánchez, Pinilla (58. E. Vargas), Orellana (68. Puch).
    Náhradníci: Herrera, Toselli – Fuenzalida, Mark González, Castillo, M. Díaz, Puch, Pulgar, Roco, F. Silva, E. Vargas.

    Bolívia: Lampe – Saavedra, Eguino, Zenteno, Gutiérrez, M. Bejarano – Smedberg-Dalence, Meleán, Castro (59. Campos) – Arce (C) (54. Ramallo), Duk (82. Veizaga).
    Náhradníci: Quiñónez, Vizcarra – Algarañaz, Azogue, D. Bejarano, Cabrera, Veizaga, Campos, Ramallo, Machado.

    Rozhodca: Marrufo – Rockwell, Manikowski (všichni USA)