San Jose – Pittsburgh 1:3 (kon.)
koniec
San Jose Sharks
1:3 (0:1, 0:1, 1:1) Stav série: 1:3
Pittsburgh Penguins
Utorok 07.06.2016, 02:00 • SAP Center, San Jose • Play-off NHL • Finále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejistom San Jose Sharks dnes zlyhala koncovka. V domácom stretnutí s Pittsburghom Penguins boli síce strelecky aktívnejším tímom, vyslali na bránu súpera 24 striel, no ujala sa len jedna z hokejky Melkera Karlssona, zatiaľ čo Pittsburghu Penguins stačilo na strelenie troch gólov 20 streleckých pokusov.

    Dôrazná fyzická hra "žralokov" neslávila úspech, pensylvánsky celok si na konto pripísal mimoriadne cenné víťazstvo, ktoré Pittsburgh Penguins výrazne priblížilo k zisku Stanley Cupu. „Tučniaci" v sérii vedú už 3:1 na zápasy a len jedno víťazstvo ich delí od celkového víťazstva v sezóne 2015/2016. Využiť svoj prvý matchbal budú môcť v noci zo štvrtka na piatok, keď v zhodnom čase o 2:00 hod privítajú v Consol Energy Center kalifornský celok.

    Družina okolo kapitána Sidneyho Crosbyho je tak veľmi blízko Stanley Cupu a nutno dodať, že zaslúžene. Vo finále slávi úspech aktívny hokej Pittsburghu založený na korčuľovaní, fyzická hra Sharks zatiaľ nedokáže zastaviť dobre rozbehnutý tím "Pens," čo sa odráža aj na výsledku série po štyroch stretnutiach. Pittsburgh má nakročené k zisku najcennejšej hokejovej trofeje a výrazný podiel majú na tom výkony mladučkého brankára Matta Murrrayho. 22-ročný Kanaďan s holandskými koreňmi vynikajúco zastúpil v play-off za zraneného Marca-Andreho Fleuryho, dostal sa do formy a jeho kolega po vyliečení sleduje dianie vo vyraďovacej časti len ako tímová dvojka.

    Murray aj dnes predviedol vynikajúci výkon, v bránkovisku sa prezentoval veľmi spoľahlivým výkonom a výraznou mierou sa podpísal pod fakt, že hokejisti Pittsburghu Penguins po dvoch dueloch na pôde San Jose Sharks letia domov s možnosťou spečatenia víťazstva Stanley Cupu po piatich dueloch finále Stanley Cupu. (05:17:25)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:08
    Brent Burns sa teraz snažil prestreliť všetko, čo mu stálo v ceste, no jeho projektil skončil len na Mattovi Cullenovi.
     
    58:56
    O kontaktný gól sa 64 sekúnd pred koncom duelu pokúšal Joonas Donskoi, no v mikrosúboji s hrdinom dnešnej noci Mattom Murraym neuspel.
     
    58:35
    K strele sa ešte dostal Marc-Edouard Vlasic, no Nick Bonino dokázal zblokovať jeho strelu. Do konca zápasu ostáva 95 sekúnd, čo je na strelenie dvoch gólov skutočne veľmi málo.
     
    57:58
    Pittsburgh Penguins dáva gól! A víťazstvo Pittsburghu Penguins je spečatené! Azda posledný klinec do rakvy San Jose Sharks v dnešnom súboji zatĺka ERIC FEHR svojím tretím gólom v tohtoročnom play-off.
    Asistencie: Carl Hagelin, Olli Määttä
    Fehr (PIT) - 1:3
     
    57:23
    Strela českého obrancu Romana Poláka bola zblokovaná Nickom Boninom. Diváci v aréne ženú svojich miláčikov dopredu, no Sharks veľa času na vyrovnanie neostáva.
     
    56:29
    Eric Fehr teraz vystrašil vypredaný domovský stánok San Jose strelou vyslanou na Jonesa, no brankár Sharks si na konto pripísal úspešný zákrok a nádeje kalifornského tímu na vyrovnanie stále žijú.
     
    55:50
    Brenden Dillon sa snažil o vyrovnanie, no San Jose sa trápi v koncovke a hoci si dokázalo v tretej tretine vypracovať dostatok streleckých príležitostí, Matthew Murray v bráne Pittsburghu ich bez väčších problém s výnimkou jednej strely Karlssona vykryl.
     
    54:07
    Carl Hagelin sa teraz snažil spečatiť zápästím víťazstvo Pittsburghu Penguins, no Martin Jones mu to nedovolil a podržal svoj tím istým zákrokom.
     
    53:20
    Vlasic teraz zblokoval nebezpečnú strelu Schultza a nádej Sharks na vyrovnanie tak stále žije.
     
    52:24
    A opäť aktívny kapitán Joe Pavelski a jeho strela. Kanonier kalifornského tímu ale neuspel ani tentoraz. Puk skončil na brankárovi Murraym, ktorý je v tretej tretine zasypaný strelami.
     
    51:43
    Joe Pavelski sa teraz odhodlal k strele, no vyrovnať sa mu nepodarilo, žraloci majú k dispozícii ešte 7 minút a 17 sekúnd na vyrovnanie.
     
    51:10
    Po dlhom čase sa o slovo prihlásili hokejisti Pittsburghu Penguins, ktorým sa ale bránu Martina Jonesa ohroziť nepodarilo. Puk skončil na brániacom Justinovi Braunovi.
    48:07 Karlsson (SJS) - 1:2
     
    48:07
    San Jose dalo gól!
    A šanca San Jose Sharks na víťazstvo v dnešnom stretnutí stále žije. Kontaktný gól strieľa MELKER KARLSSON.
    Asistencie: Chris Tierney, Brenden Dillon
     
    47:54
    San Jose si vypracovalo súvislý tlak, strely Martina i Burnsa boli zblokované, Spaling dokázal ohroziť bránu súpera, no ani teraz nedokázal streliť gól.
     
    46:52
    Patrick Marleau pochodil rovnako ako jeho spoluhráč pred ním a vylámal si zuby na vynikajúcom brankárovi Pittsbughu Penguins.

    Dávid Lech

    Góly a asistencie: 49. Karlsson (Tierney, Dillon) – 8. Cole (Kessel, Malkin), 23. Malkin (Kessel, Letang), 58. Fehr (Hagelin, Määttä)


    San Jose Sharks: Jones (Reimer) – Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Polák – Karlsson, Thornton, Pavelski – Marleau, Couture, Donskoi – NIeto, Tierney, Ward – Zubrus, Spaling, Wingels.
    Pittsburgh Penguins: Murray (Fleury) – Dumoulin, Letang, Määttä, Lovejoy, Cole, Schultz – Sheary, Crosby, Hornqvist – Hagelin, Bonino, Kessel – Kunitz, Malkin, Rust – Kűhnhackl, Cullen, Fehr.
    San Jose 2 4 Pittsburgh
    #1 Utorok 31.05.2016 • 02:20
    Pittsburgh - San Jose 3:2
    #2 Štvrtok 02.06.2016 • 02:05
    Pittsburgh - San Jose 2:1 koniec po predl.
    #3 Nedeľa 05.06.2016 • 02:20
    San Jose - Pittsburgh 3:2 koniec po predl.
    #4 Utorok 07.06.2016 • 02:00
    San Jose - Pittsburgh 1:3
    #5 Piatok 10.06.2016 • 02:20
    Pittsburgh - San Jose 2:4
    #6 Pondelok 13.06.2016 • 02:00
    San Jose - Pittsburgh 1:3