Jamajka – Venezuela 0:1 (kon.) | Mexiko – Uruguaj 3:1 (kon.)
koniec
Mexiko
3:1 (1:0)
Uruguaj
cz Pondelok 06.06.2016, 02:00 • University of Phoenix Stadium, Glendale, USA (kapacita: 63.400) • Copa América • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, ale již zítra se na vás budu těšit u on-line přenosu z přátelského utkání mezi Španělskem a Gruzií. Přeji příjemný začátek týdne! (04:26:53)
    Fernando Muslera na sudí doslova vylétl a zblízka jim řekl, co si o nich myslí

     
    Uruguayci se po závěrečném hvizdu sesypali na rozhodčí jako vosy na med a především Cavani s Muslerou byli při stížnostech hodně aktivní. Opravdu moc nevím, co se Uruguaycům tak moc nelíbilo, avšak nic už nezmění výsledek utkání, které Mexiko vyhrává 3:1. Uruguay byla sice v druhém poločase nejprve lepší a v 74. minutě, záhy po vyloučení Guardada, vyrovnala zásluhou Diega Godína, ale následně působila hodně uspokojeným dojmem a Mexiko to dokázalo potrestat. V 85. minutě se totiž po rohovém kop výbornou ranou prosadil Rafael Márquez a v druhé minutě nastavení pečetil výhru Mexika Héctor Herrera. Když shrnu celý průběh utkání, Mexiko si přeci jenom zasloužilo vyhrát více a nakonec může být výrazně spokojeno. Naopak Uruguay musí spoléhat na to, že si poradí se slabšími soupeři (Jamajka, Venezuela).
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Mexiko mělo k dispozici bleskový protiútok, avšak ten byl nakonec trochu přibržděn a finální hlavička zamířila přesně do míst, kde stál připravený Fernando Muslera.
     
    90+3
    Ještě jednu žlutou kartu teď musel vytasit hlavní rozhodčí, který trestal faul Raúla Jiméneze (MEX).
    90+2. Héctor HERRERA - 3:1
     
    90+2
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Tak a je definitivně rozhodnuto! Maxi Pereira prohrál osobní souboj na pravé straně a ze všeho vyplynula souhra, při které Jiménez centroval před úplně odkrytou bránu na HÉCTORA HERRERU, jenž už měl jednoduchou práci.
     
    90+2
    Mexiko v pohodě rozehrálo na krátko a ač se s míčem nyní dostalo až k polovině hřiště, stále v pohodě kombinuje.
     
    90+1
    Tak nakonec se budou hrát ještě čtyři minuty. Tu první začne Mexiko volným kopem, protože Raúla Jiméneze kousek od rohového praporku fauloval Egidio Arévalo Rios.
     
    90
    Prohrávající Uruguayi se čas na vyrovnání výrazně krátí. Po hlavičce Godína letí míč vysoko nad a to je pro Mexičany výbornou zprávou. Uvidíme, kolik hlavní rozhodčí nastaví.
     
    88
    Uruguayci obléhají Talaverovu bránu. Míč ale nakonec opět zamířil vedle mexické svatyně a následuje odkop z malého vápna.
     
    87
    Ke střele zpoza pokutového území se dostal Edinson Cavani, avšak míč si to namířil několik metrů vedle vzdálenější tyče.
     
    86
    Teď moc nevím proč, ale Fernando Muslera a ostatní Uruguayci výrazně protestují u asistenta rozhodčího. Opravdu je mi to záhadou, neboť žádný ofsajd či faul při gólové situaci rozhodně nebyl.
    85. Rafael MÁRQUEZ - 2:1
     
    85
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Uruguay je potrestána za svůj laxní přístup po vyrovnávací brance! Jihoameričané neodkázali odvrátit další rohový kop a po chvíli se tak ke střele dostal RAFAEL MÁRQUEZ, který z těžké pozice vypálil dokonale!
     
    84
    Diego Godín (URU) si pustil pusu na špacír a dostává žlutou kartu. Další protesty už byly na hraně červené, ale hlavní rozhodčí se nakonec nerozhodl podruhé trestat.
     
    84
    Naposledy střídá také Uruguay. Autora přihrávka na gól na 1:1, Carlose Sáncheze, na hřišti nahradil Gastón Ramírez.
     
    83
    Po rohovém kopu Mexika byly v blízkosti Muslerovy brány poměrně velké zmatky a výsledkem je další roh ve prospěch mexické reprezentace.
     
    83
    Dochází ke zmiňovanému střídání. Místo Javiera "Chicharita" Hernándeze vbíhá na hřiště Raúl Jiménez.
     
    82
    Javier Hernández alias Chicharito si do velkého vápna sběhl na velmi dobrou kolmou přihrávku, avšak jeho ránu dokázal Giménez srazit na roh.
     
    81
    U laviček už postává jeden z Mexičanů, který čeká na přerušení hry, aby mohl vystřídat. Bude se jednat o poslední změnu mexické reprezentace.
     
    80
    Hirving Lozano obral o míč nedůrazného soupeře a ze strany postupoval do šestnáctky Uruguaye. Ve finální fázi přihrával k Chicharitovi, avšak ten mířil jinam než míč.
     
    80
    Pokus o roztažení hry doleva sice skončil v autu, avšak Uruguay opět velmi rychle ztrácí a Mexiko se dere dopředu.
     
    79
    Uruguay se nyní vůbec nemůže dostat do hry a míč tak poměrně záhy opět přebírají Mexičané, kteří se budou pokoušet obsadit útočnou polovinu hřiště.
     
    78
    Velmi aktivní Hirving Lozano využil přenechání od Javiera Hernándeze a vypálil na bližší tyč. Muslera byl rychle na zemi a míč zkrotil.
     
    77
    Muslerův nákop samozřejmě dolétl až na polovinu Mexika, nicméně jeho spoluhráči se k míči vůbec nedostali. Po vyrovnávacím gólu jsou Uruguayci trochu uspokojení.
     
    76
    Na konci 76. minuty se uvolnil Lozano, nicméně jeho přízemní přihrávka letěla mimo dosah všech hráčů v bílém dresu. Následuje odkop od brány.
     
    75
    Mexiko se po navázání hry okamžitě tlačí na útočnou polovinu a snaží se najít skulinu v defenzívě soupeře. Zatím je to ale opravdu jen vyčkávaná.
    74. Diego GODÍN - 1:1
     
    74
    Uruguay právě vstřelila branku!
    No a navíc je z volného kopu po faulu Guardada vyrovnáno! Carlos Sánchez poslal do velkého vápna výborný centr, na který si naskočil DIEGO GODÍN a ten věděl, kam svou hlavičku umístit!
     
    73
    Je tady další červená karta tohoto utkání. Hlavní rozhodčí sice nejprve nechtěl trestat, ale po protestech uruguayských hráčů ukázal Andrési Guardadovi (MEX) druhou žlutou kartu a to pro mexického záložníka znamená konečnou.
     
    71
    Alfredo Talavera při uruguayském volném kopu trochu zmateně poletoval ve velkém vápnu a musel se hodně rychle vracet, aby odvrátil míč mimo tři tyče. Nakonec je však kupodivu odpískán faul Edinsona Cavaniho.
     
    69
    Chicharito si velmi dobře naběhl na přízemní centr z levé strany, ale ve skluzu už pořádně zakončit nedokázal. Muslera byl včas na svém místě.
     
    68
    Maximiliano Pereira (MEX) došlápl na nohu Guardada a je dalším potrestaným hráčem tohoto utkání. Mexická defenzíva si na chvíli oddechne.
     
    67
    Cavani se sice domnívá, že někdo ve zdi hrál rukou, ale sudí zůstává ledově klidný. Tohle útočník PSG opravdu "neukecá".
     
    66
    Uruguay se prodrala na útočnou polovinu a vybojovala volný kop. Míč si tak zhruba sedmadvacet metrů od brány staví Edinson Cavani.
     
    65
    Hráči v bílých dresech nyní několik desítek vteřin obléhali velké vápno Uruguaye, ale nakonec nezískali ani rohový kop. Muslera tedy bude odkopávat z malého vápna.
     
    64
    Mexiko se snaží uklidnit hru rozvážnější kombinací na útočné polovině. Při vedení 1:0 se koneckonců Mexičané nemají, kam tlačit.
     
    63
    Uruguay se sice snaží a stále je v druhé půli směrem dopředu aktivnější, avšak do střeleckých pozic se Jihoameričané dostávají hodně těžko.
     
    61
    Volný kop ze solidní pozice Mexiku nepřinesl střelu na bránu. Pokus o obstřel se totiž zastavil na velmi dobře postavené zdi.
     
    60
    Střídání na obou stranách. Uruguay stahuje Diega Rolána, kterého nahradil Abel Hernández. Mexiko pak na hřiště posílá Jesúse Dueñas, jenž zaujal místo Jesúse Manuela Corony.
     
    59
    Jose Giménez (URU) na poslední chvíli zastavoval Javiera Hernándeze a za nedovolený zákrok v blízkosti šestnáctky vidí žlutou kartu.
    58. Diego Rolán v šanci selhal
     
    58
    Uruguay měla obrovskou šanci! Godín se odhodlal k útočnému výletu, zakombinoval s Cavanim, který ještě našel lépe postaveného Rolána, avšak ten v šanci trestuhodně minul!
     
    57
    Rohový kop Uruguaye vypadal velmi slibně, nicméně ani po menších zmatcích v šestnáctce Mexika nepřichází vyrovnání. Výsledkem je totiž ofsajd.
     
    56
    Už už se zdálo, že si Lozano připíše hned při svém prvním dotyku zajímavou akci a případnou přihrávku před bránu, ale veškerý postup je vinou ofsajdu zastaven.
     
    55
    První změna v sestavě Mexika. V první půli dobře hrající Javier Aquino má pro dnešek odpracováno, naopak na hřiště právě teď vbíhá útočník Hirving Lozano.
     
    54
    Cavani tentokrát pro změnu vybojoval faul na svou osobu a Sanchez tak zahrával volný kop. Solidní centr byl mexickou defenzívou prodloužen do autu.
     
    53
    Edinson Cavani se sice u půlící čáry dostal k míči, avšak poté se zamotal mezi soupeři a o kulatý nesmysl opět velmi záhy přišel.
     
    51
    Uruguay je na začátku druhého poločasu jednoznačně lepším celkem a využívá chyb soupeře. V druhé fázi útoku to ale zatím není to pravé ořechové.
     
    50
    Další roh již nic zajímavějšího nepřinesl, ale Guardado se po ataku Arévala Riose nemá moc k tomu, aby se odbelhal za postranní čáru. Nakonec pro něj budou muset nosítka.
    49. Talavera měl při hlavičce soupeře notnou dávku štěstí
     
    49
    Střílený centr ve velkém vápnu odvrátil Layún na rohový kop a po něm mělo Mexiko poměrně velké štěstí. Tečovaná hlavička soupeře si to totiž namířila jen několik decimetrů vedle tyče.
     
    48
    Rozvážná rozehrávka Mexika teď přinesla jen ztrátu a Diego Reyes se po ztrátě míče provinil faulem, když u postranní čáry srazil rozběhnutého Sáncheze.
     
    47
    Díky aktivnímu nástupu si Uruguay záhy vybojovala volný kop, avšak ten skončil jen ofsajdem Edinsona Cavaniho, jenž se pokoušel hlavičkovat.
     
    46
    Uruguay vstupuje do druhého poločasu s jednou změnou v sestavě. Místo Nicolása Lodeira vbíhá na trávník Álvaro González.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 3:09.
    Místo uruguayské hymny zněla před zápasem státní hymna Chile. Opravdu ostuda pro americké pořadatele.

     
    Úvodních pětačtyřicet minut je minulostí a ve vedení jsou zatím zcela po zásluze Mexičané. Ti se dostali do vedení již ve čtvrté minutě, kdy se míč za záda Muslery odrazil od obránce Álvara Pereiry. V závěru poločasu navíc Matías Vecino obdržel druhou žlutou kartu v zápase a Uruguay proto celý druhý poločas bude hrát s deseti hráči.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    V první a také poslední nastavené minutě prvního poločasu se nic moc nestane. Hraje se u poloviny hřiště a ani jeden z celků se nikam netlačí.
     
    45
    Tak tohle je hodně výrazná komplikace pro Uruguay! Matías Vecino na levé straně zastavoval rozběhnutého Coronu a dostává druhou žlutou kartu! Uruguay tedy bude dohrávat o deseti hráčích.
     
    44
    Další Guardadův centr od rohového praporku nepřinesl přesnější zakončení a výsledkem je odkop od brány Fernanda Muslery.
     
    43
    Uruguay nic nepředvedla a bleskovým útokem se proto prezentovalo Mexiko. Javier Hernández si zaběhl na výbornou kolmici, nicméně jeho zakončení skvěle zablokoval padající stoper Uruguaye.
     
    42
    Uruguay výrazně zvýšila napadání a Moreno se tak po přihrávce od Talavery nemohl dostat dále od svého vlastního brankáře. Po vhazování už získává míč Uruguay.
     
    41
    Dobrá pasáž Uruguaye je zřejmě minulostí a v posledních minutách jsou lepšími hráči opět Mexičané. Cavani je nyní navíc nachytán v ofsajdu.
     
    40
    Andrés Guardado vyslal z rohového kopu velmi solidní centr, avšak Muslera situaci dobře přečetl a včas vyběhl z brány, aby získal míč do své moci.
     
    39
    Po ošetření Aquina se už zase pokračuje ve hře a Uruguay se musí soustředit na defenzívu. Mexičané totiž opět kombinují na hranici pokutového území.
     
    37
    Aquino byl u laviček atakován Alvarem Pereirou, který mu došlápl na nohu a mexický záložník tak potřebuje ošetření. Sudí však faul pořádně neviděl a nebude trestat žlutou kartou.
     
    36
    Jeden z Mexičanů se protlačil k hlavičce, nicméně Muslera si nedůrazné zakončení k tyči pohlídal a zastavil mičudu ještě před dobíhajícím soupeřem.
     
    35
    Uruguay se nyní dostala pod tlak, avšak pro tentokrát ustála několik centrů a Mexiko bude ve výsledku zahrávat jen rohový kop.
     
    34
    Po autovém vhazování přilétl před Musleru další centr z pravé strany, avšak tentokrát už si míč shrábl právě uruguayský gólman Fernando Muslera.
     
    33
    Reprezentace Mexika se pomalu protlačila až do blízkosti šestnáctky soupeře a Aquino mohl záhy centrovat. Godín byl na hranici malého vápna pozorný.
     
    31
    Uruguay má v posledních minutách trochu více ze hry a opět se začíná tlačit dopředu. Vyrovnání ještě do poločasu by přeci jenom znamenalo výraznou vzpruhu.
    30. Gólovka Edinsona Cavaniho
     
    30
    Megašance na vyrovnání! Edinson Cavani obdržel výbornou přihrávku za obranu Mexika a zničehonic se tak ocitl před Talaverou. Ten však Cavaniho tutovku skvěle zneškodnil!
     
    28
    Začínají se nám kupit hodně důrazné nedovolené zákroky. Jose Giménez u půlící čáry zbytečně dohrál Chicharita a paraguayský sudí tak opět musel písknout do píšťalky. Tentokrát je to bez karty.
     
    27
    A další žlutá karta. Tentokrát ji po faulu právě na před chvílí potrestaného Guardada dostává Matías Vecino (URU).
     
    25
    Po faulu Maxiho Pereiry sice Mexiko zahrávalo volný kop, ale výsledkem byla jen možnost rychlejšího útoku Uruguaye a Andrés Guardado (MEX) proto sáhl k tvrdšímu zákroku, za který obdržel žlutou kartu.
     
    24
    Mexiko se poměrně rychle dostalo na útočnou polovinu a operuje kolem velkého vápna před Muslerou. Defenzíva Uruguaye se zatím pohybuje velmi dobře.
     
    23
    Diego Godín se sice ve vzduchu vyšplhal nejvýše ze všech, ale hlavičkou v záklonu brankáře Talaveru příliš neohrozil. Následuje odkop od brány.
     
    22
    Jeden z Uruguayců si skvěle pohlídal ofsajdovou hranici, zjevil se za obranou Mexika a už už servíroval míč k nabíhajícímu si Cavanimu. Prudká přihrávka byla Márquezem sražena na roh.
     
    21
    Edinson Cavani na hrotu zatím bojuje jako osamělý jezdec a před chvílí se dopustil faulu. I díky tomu se Mexiko poměrně rychle přesunulo do útoku a Muslera musel likvidovat střelu z levé strany pokutového území.
     
    20
    Dlouhý aut dolétl až do šestnáctky, ale tam se dobře prezentovala obrana Uruguaye, díky které se míč poměrně rychle dostal mimo nebezpečný prostor.
     
    19
    Alvaro Pereira zaváhal při odkopnutí míče a nakonec trefil jen atakujícího Aquina. Navíc se míč do autu odrazil od Pereiry a vhazovat tedy bude Mexiko.
     
    18
    Javier "Chicharito" Hernández byl usvědčen zhruba z metrového ofsajdu a Uruguay se tak pomalu dere dopředu. Zajímavý centr za obranu si nakonec pohlídal jeden ze stoperů Mexika.
     
    17
    Rohový kop v podání Mexika letěl na bližší tyč, avšak tam kralovali urostlí hráči reprezentace z jihoamerické Uruguaye.
     
    16
    Po delší době se Mexiko dostalo až k centru do šestnáctky, nicméně míč z kopačky Aquina byl Pereirou sražen na roh.
     
    15
    Důrazný Egidio Arévalo Rios se dopustil faulu u půlící čáry a míč tedy získávají Mexičané, kteří se nezdráhají hrát i s vlastním brankářem.
     
    14
    Po odkopu Fernanda Muslery se Uruguay prakticky nikam neposunula a míč se poměrně záhy vrací k nohám brankáře Galatasaraye Istanbul.
     
    13
    Mexiko teď hraje hodně rozvážně a nikam moc nespěchá. Procentuální vyjádření držení míče vyznívá aktuálně jasně ve prospěch vedoucího týmu.
     
    12
    Hlavní rozhodčí nyní pustil důraznější souboj a Mexiko z toho mohlo vytěžit rychlý ofenzivní výpad. Bleskovou akci zastavil dobrý obranný zákrok jednoho z Uruguayců.
     
    11
    Jenže Uruguayi se zatím vůbec nic nedaří. Míč končí po chvíli opět na kopačkách mexických reprezentantů, kteří pronikají na útočnou polovinu hřiště.
     
    10
    Alvaro Pereira se ocitl na trávníku a paraguayský sudí přisuzuje míč jihoamerické reprezentaci. Uruguay se postupným útokem může přiblížit k Talaverově svatyni.
     
    9
    Uruguay se sice záhy zmocnila míče, ale dostala se s ním jen několik metrů za půlící čáru. Znovu kombinují Mexičané.
     
    8
    Kvalitní centr si tentokrát ve vzduchu pohlídal Diego Godín, jenž míč prodloužil do autu. Mexiko ale samozřejmě zůstane na útočné polovině.
     
    7
    Pomalu ale jistě teď Mexiko rozjelo další ofenzivní akci a Aquino byl Rolánem poslán k zemi. Volný kop pro hráče v bílých dresech.
     
    6
    Mexičané se zatím dnešním zápasem hodně baví a to jak na hřišti, tak v hledišti. Atmosféra je opravdu parádní a i díky ni jsou Uruguayci trochu zaskočeni.
    4. Álvaro PEREIRA - 1:0
     
    4
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Tak to je fantastický start mexické reprezentace! Po trochu uspávací kombinaci vyslal Guardado z levé strany nádherný centr, Héctor Herrera šel v pokutovém území do souboje s ÁLVAREM PEREIROU a právě od uruguayského beka se míč odrazil mimo dosah Fernanda Muslery.
     
    2
    Javier Hernández se sice trochu diví, ale je to právě on, komu je odpískán nedovolený přestupek. Volný kop z vlastní poloviny ve prospěch Uruguaye.
     
    1
    Vinou zbytečné chyby jednoho z Mexičanů se k míči poprvé dostali Uruguayci, avšak příliš dlouhý nákop z obranné řady končí odkopem od brány.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před úvodním výkopem bude držena symbolická minuta ticha za jednu z největších ikon sportu 20. a 21. století, Muhammeda Aliho.
     
    Opravdu ne moc sportovně se teď chovají početní mexičtí fanoušci, kteří při uruguayské hymně pískají a dělají všemožný rachot. Dnešní utkání by mohlo být poměrně pikantní záležitostí.
     
    Rozhodčí již přivádějí aktéry dnešního utkání. Před začátkem utkání si ale samozřejmě ještě poslechneme státní hymny obou zemí. Nejprve hymnu mexickou a poté uruguayskou.
     
    Úvodní sestavy:

    Mexiko: Talavera – N. Araujo, D. Reyes, H. Moreno, Layún – H Herrera, R. Márquez, Guardado – Aquino, J. Hernández, J. M. Corona.
    Náhradníci: J. Corona, Ochoa – Y. Corona, Torres Nilo, Peralta, Dueñas, Peña, Aguillar, Jesús Molina, Lozano, Jiménez.

    Uruguay: Muslera – Pereira, J. Giménez, Godín, Pereira – Arévalo Ríos – C. Sánchez, Vecino, Lodeiro, Rolán – Cavani.
    Náhradníci: Campaña, Silva – Fucile, Laxalt, A. Hernández, G. Ramírez, Stuani, Victorino, Corujo, G. Silva, Álvaro González.

    Rozhodčí: Cáceres – Cardozo, Saldívar (vš. PRY).
     
    Co se týče vzájemných zápasů tak v posledních pěti letech se týmy utkaly dvakrát a v oba celky se radovaly jednou. Na Panamrických hrách vyhrálo v roce 2011 Mexiko (5:2), na Copa América o pár měsíců dříve Uruguay (1:0).
    Definitivní podoba uruguayského výběru

     
    URUGUAY

    Oproti Mexiku je reprezentace Uruguaye v žebříčku FIFA ještě o čtyři místa výše postavená a to nasvědčuje velmi kvalitní utkání. Navíc také Uruguay si ve svém kvalifikačním cyklu na MS vede velmi dobře a momentálně je po čtyřech výhrách, jedné remíze a jedné prohře díky lepšímu skóre první. V letošním roce Uruguay ještě nenašla přemožitele a z posledních deseti utkání prohrála jen ve čtvrtfinále loňského Copa América, v "přáteláku" s Kostarikou a ve kvalifikaci na MS s Ekvádorem. V tomto utkání se ale kvůli zranění Uruguay bude muset obejít bez kanonýra Luise Suáreze.

    Soupiska

    Brankáři: Martín Campaña (Independiente, ARG), Fernando Muslera (Galatasaray, TUR), Martín Silva (Vasco da Gama, BRA)

    Obránci: Jorge Fucile (Nacional, URU), Jose Giménez (Atlético Madrid, ESP), Diego Godín, (Atlético Madrid, ESP), Maximiliano Pereira (Porto, POR), Gastón Silva (Torino, ITA), Mauricio Victorino (Nacional, URU)

    Záložníci: Egidio Arévalo Rios (Atlas, MEX), Matías Corujo (Universidad de Chile, CHI), Álvaro González (Atlas, MEX), Alvaro Pereira (Getafe, ESP), Gastón Ramírez (Middlesbrough, ENG), Diego Laxalt (Genoa, ITA), Carlos Sánchez (Monterrey, MEX), Matías Vecino (Fiorentina, ITA)

    Útočníci: Edinson Cavani (Paris Saint-German, FRA), Abel Hernández (Hull City, ENG), Nicolás Lodeiro (Boca Juniors, ARG), Diego Rolán (Bordeaux, FRA), Cristhian Stuani (Middlesbrough, ENG), Luis Suárez (Barcelona, ESP)
    Momentky z tréninku mexické reprezentace

     
    MEXIKO

    Šestnáctá reprezentace žebříčku FIFA prožívá velmi dobré období. Ve čtvrté fázi kvalifikace o mistrovství světa dosud Mexiko vyhrálo všechny čtyři utkání, díky čemuž má jistý postup do další fáze, a navíc má z těchto zápasů skóre 10:0! Velmi dobře se Mexiku vyvedly také přátelské zápasy s Paraguayí a s Chile, ve kterých opět neinkasovalo ani jednu branku a naopak v obou případech jednu vstřelilo. V tomto kalendářním roce má tedy z pěti zápasů pět výher a skóre 9:0.

    Soupiska

    Brankáři: Jesús Corona (Cruz Azul, MEX), Guillermo Ochoa (Málaga, ESP), Alfredo Talavera (Toluca, MEX)

    Obránci: Paúl Aguilar (Club América, MEX), Néstor Araujo (Santos Laguna, MEX), Yasser Corona (Querétaro, MEX), Héctor Moreno (PSV, NED), Miguel Layún (Porto, POR), Rafael Márquez (Atlas, MEX), Jesús Molina (Santos Laguna, MEX), Diego Reyes (Real Sociedad, ESP), Jorge Torres Nilo (Tigres UANL, MEX)

    Záložníci: Jesús Dueñas (Tigres UANL, MEX), Andrés Guardado (PSV, NED), Héctor Herrera (Porto, POR), Carlos Peña (Guadalajara, MEX)

    Útočníci: Javier Aquino (Tigres UANL, MEX), Jesús Corona (Porto, POR), Jürgen Damm (Tigres UANL, MEX), Javier Hernández (Bayer Leverkusen, GER), Raúl Jiménez (Benfica, POR), Hirving Lozano (Pachuca, MEX), Oribe Peralta (Club América, MEX)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z posledního utkání prvního kola základních skupin na letošním Copa América Centenário. Ve dvě hodiny ranní se na trávníku objeví reprezentace Mexika, která se utká s Uruguají. Utkání začíná v 02:00.

    Lukáš Podleśny

    Góly: 4. Pereira (vla.), 85. R. Márquez, 90+2. H Herrera (Jiménez) – 74. Godín (C. Sánchez)

    Karty:   25. Guardado (MEX), 90+3. Jiménez (MEX) – 27. Vecino (URU), 59. J. Giménez (URU), 68. Pereira (URU), 84. Godín (URU)   73. Guardado (MEX) – 45. Vecino (URU)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 18:18.
    Mexiko: Talavera – N. Araujo, D. Reyes, H. Moreno, Layún – H Herrera, R. Márquez (C), Guardado – J. M. Corona (60. Dueñas), J. Hernández (83. Jiménez), Aquino (55. Lozano).
    Náhradníci: J. Corona, Ochoa – Y. Corona, Torres Nilo, Peralta, Dueñas, Peña, Aguillar, Jesús Molina, Lozano, Jiménez.

    Uruguaj: Muslera – Pereira, J. Giménez, Godín (C), Pereira – C. Sánchez (84. G. Ramírez), Arévalo Ríos, Vecino, Lodeiro (46. Álvaro González) – Rolán (60. A. Hernández), Cavani.
    Náhradníci: Campaña, Silva – Fucile, Laxalt, A. Hernández, G. Ramírez, Stuani, Victorino, Corujo, G. Silva, Álvaro González.

    Rozhodca: Cáceres – Cardozo, Saldívar (vš. PRY)