Poľsko – Litva 0:0 (kon.) | Taliansko – Fínsko 2:0 (kon.) | Island – Lichtenštajnsko 4:0 (kon.)
koniec
Taliansko
2:0 (1:0)
Fínsko
Pondelok 06.06.2016, 20:45 • Stadio Marc'Antonio Bentegodi • Medzinárodné zápasy
Predzápasové kurzy
     
    Talianski futbalisti sa naladili na európsky šampionát víťazstvom. V zápase proti reprezentácii Fínska dominovali a krajinu tisícich jazier zdolali bez väčších problémov 2:0. V druhom polčase do zápasu zasiahlo viacero striedajúcich hráčov a Daniele De Rossi presnou hlavičkou uzavrel skóre na 2:0. Fínsko si tak v roku 2016 pripísalo na svoje konto štvrtú prehru a naďalej platí, že strelilo len jediný gól. Taliansko predviedlo veľmi dobrý výkon a naznačilo, že v skupine s Belgickom, Švédskom a Írskom bude favoritom na postup. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa. Lúči sa s vami Miroslav Kováčik. (22:46:06)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Fíni nezahrali rohový kop vôbec dobre a Taliani okamžite vyrazili do rýchleho brejku. Alessandro Florenzi potiahol akciu, presnou prihrávkou našiel Cira Immobileho, no ten z dobrej pozície mieril len do rukavíc Lukáša Hrádeckého.
     
    90+2
    Po obrannom zákroku Alessandra Florenziho bude Fínsko zahrávať zrejme posledný rohový kop dnešného zápasu. Dokáže streliť aspoň čestný gól?
     
    90+1
    Na hranici šestnástky sa dostal k lopte Graziano Pellè a svoju gólovú zbierku mohol obohatiť o ďalší výstavný gól. Tentokrát ale prestrelil fínsku bránu.
     
    90
    V dnešnom zápase sa budú nadstavovať ešte tri minúty. Tak o tom rozhodol hlavný arbiter dnešného zápasu Bas Nijhius.
     
    89
    Fínsko sa ešte dostalo na dostrel, no center z pravej strany nenašiel nikoho v bielom drese. Povestná talianska obrana dnes funguje dokonale.
     
    88
    Ciro Immobile nemôže pokračovať v útočnej aktivite, pretože v čase prihrávky stál v postavení mimo hry. Domáci hráč to ale berie s úsmevom na tvári.
     
    87
    Thomas Lam si počínal nedovolene v súboji s Grazianom Pellèm. Útočník anglického Southamptonu nastúpil len na záverečných desať minút, no na šampionáte bude určite ofenzívnym ťahúňom Talianska.
     
    86
    Marco Parolo zabojoval v súboji s Markusom Halstiom a vybojoval rohový kop. Ten zahral Federico Bernardeschi, no jeho center bol veľmi nepresný.
     
    85
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Leonardo Bonucci, prichádza Angelo Ogbonna.
     
    84
    Taliansko si užíva zápas a doslova sa hrá s loptou. Do rozohrávky sa zapája aj brankár Salvatore Sirigu, ktorý si v dnešnom zápase príliš nezachytal.
     
    83
    Po centri z ľavej strany sa dostal do zakončenie Ciro Immobile. Ten bol však veľmi tesne bránený, a tak jeho hlavička nebola dostatočne presná.
     
    82
    Záverečná desaťminútovka je v plnom prúde. Taliansko si drží svoj komfortný náskok a vyzerá to tak, že na majstrovstvá Európy sa naladí víťazstvom.
     
    81
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Simone Zaza, prichádza Graziano Pellè.
     
    80
    Z obrovskej diaľky skúšal svoje šťastie Roman Eremenko. Ten však potvrdil svoj nevydarený výkon len strelou na tribúnu štadióna vo Verone.
     
    79
    Nový muž na trávniku Federico Bernardeschi si pomohol nedovoleným zákrokom v súboji s Përparimom Hetemajom. Fínsko tak bude mať výhodu priameho kopu.
     
    78
    Simone Zaza sa snažil využiť zaváhanie v rozohrávke Lukáša Hrádeckého, no jeho pokus z obrovskej diaľky nebol presný.
     
    77
    Útočnú akciu Talianska rozbehol opäť obranca Giorgio Chiellini. Následne Ciro Immobile výborne priťukol loptu Simonemu Zazovi, no ten v čistej šanci napálil loptu len do fínskeho gólmana.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 27. Candreva (pen.), 71. De Rossi


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:0. Střely mimo: 10:1. Rohy: 12:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:11.
    Taliansko: Sirigu – Barzagli, Bonucci, Chiellini (C)– Candreva, Parolo, Motta, Giaccherini, El Shaarawy – Zaza, Immobile.
    Náhradníci: Buffon, Marchetti – De Sciglio, Darmian, Ogbonna, Florenzi, Sturaro, De Rossi, Bernardeschi, Pellè, Éder, Insigne.

    Fínsko: Hrádecký – Arkivuo, Toivio, Arajuuri, Halsti, Uronen – Ring, Sparv (C), Hetemaj – Pukki, Eremenko.
    Náhradníci: Mäenpää, Joronen – Jalasto, Ojala, Moren, Väyrynen, Saksela, Lam, Kauko, Lod, Raitala.

    Rozhodca: Bas Nijhuis