Poľsko – Litva 0:0 (kon.) | Taliansko – Fínsko 2:0 (kon.) | Island – Lichtenštajnsko 4:0 (kon.)
koniec
Taliansko
2:0 (1:0)
Fínsko
Pondelok 06.06.2016, 20:45 • Stadio Marc'Antonio Bentegodi • Medzinárodné zápasy
Predzápasové kurzy
     
    Talianski futbalisti sa naladili na európsky šampionát víťazstvom. V zápase proti reprezentácii Fínska dominovali a krajinu tisícich jazier zdolali bez väčších problémov 2:0. V druhom polčase do zápasu zasiahlo viacero striedajúcich hráčov a Daniele De Rossi presnou hlavičkou uzavrel skóre na 2:0. Fínsko si tak v roku 2016 pripísalo na svoje konto štvrtú prehru a naďalej platí, že strelilo len jediný gól. Taliansko predviedlo veľmi dobrý výkon a naznačilo, že v skupine s Belgickom, Švédskom a Írskom bude favoritom na postup. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa. Lúči sa s vami Miroslav Kováčik. (22:46:06)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Fíni nezahrali rohový kop vôbec dobre a Taliani okamžite vyrazili do rýchleho brejku. Alessandro Florenzi potiahol akciu, presnou prihrávkou našiel Cira Immobileho, no ten z dobrej pozície mieril len do rukavíc Lukáša Hrádeckého.
     
    90+2
    Po obrannom zákroku Alessandra Florenziho bude Fínsko zahrávať zrejme posledný rohový kop dnešného zápasu. Dokáže streliť aspoň čestný gól?
     
    90+1
    Na hranici šestnástky sa dostal k lopte Graziano Pellè a svoju gólovú zbierku mohol obohatiť o ďalší výstavný gól. Tentokrát ale prestrelil fínsku bránu.
     
    90
    V dnešnom zápase sa budú nadstavovať ešte tri minúty. Tak o tom rozhodol hlavný arbiter dnešného zápasu Bas Nijhius.
     
    89
    Fínsko sa ešte dostalo na dostrel, no center z pravej strany nenašiel nikoho v bielom drese. Povestná talianska obrana dnes funguje dokonale.
     
    88
    Ciro Immobile nemôže pokračovať v útočnej aktivite, pretože v čase prihrávky stál v postavení mimo hry. Domáci hráč to ale berie s úsmevom na tvári.
     
    87
    Thomas Lam si počínal nedovolene v súboji s Grazianom Pellèm. Útočník anglického Southamptonu nastúpil len na záverečných desať minút, no na šampionáte bude určite ofenzívnym ťahúňom Talianska.
     
    86
    Marco Parolo zabojoval v súboji s Markusom Halstiom a vybojoval rohový kop. Ten zahral Federico Bernardeschi, no jeho center bol veľmi nepresný.
     
    85
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Leonardo Bonucci, prichádza Angelo Ogbonna.
     
    84
    Taliansko si užíva zápas a doslova sa hrá s loptou. Do rozohrávky sa zapája aj brankár Salvatore Sirigu, ktorý si v dnešnom zápase príliš nezachytal.
     
    83
    Po centri z ľavej strany sa dostal do zakončenie Ciro Immobile. Ten bol však veľmi tesne bránený, a tak jeho hlavička nebola dostatočne presná.
     
    82
    Záverečná desaťminútovka je v plnom prúde. Taliansko si drží svoj komfortný náskok a vyzerá to tak, že na majstrovstvá Európy sa naladí víťazstvom.
     
    81
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Simone Zaza, prichádza Graziano Pellè.
     
    80
    Z obrovskej diaľky skúšal svoje šťastie Roman Eremenko. Ten však potvrdil svoj nevydarený výkon len strelou na tribúnu štadióna vo Verone.
     
    79
    Nový muž na trávniku Federico Bernardeschi si pomohol nedovoleným zákrokom v súboji s Përparimom Hetemajom. Fínsko tak bude mať výhodu priameho kopu.
     
    78
    Simone Zaza sa snažil využiť zaváhanie v rozohrávke Lukáša Hrádeckého, no jeho pokus z obrovskej diaľky nebol presný.
     
    77
    Útočnú akciu Talianska rozbehol opäť obranca Giorgio Chiellini. Následne Ciro Immobile výborne priťukol loptu Simonemu Zazovi, no ten v čistej šanci napálil loptu len do fínskeho gólmana.
     
    76
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Antonio Candreva, prichádza Federico Bernardeschi.
     
    75
    Fínsko sa zúfalo snaží niečo vymyslieť, no pokračuje vo svojej útočnej mizérii. Len pripomínam, že v kvalifikácii strelilo v desiatich zápasoch len deväť gólov a v príprave strelili gól len Belgicku.
     
    74
    Taliansko sa napriek problémom ubránilo. Následne poslal nebezpečný center do šestnástky Tim Sparv, no jeho pas odhlavičkoval do bezpečia Leonardo Bonucci.
     
    73
    Striedanie v tíme Fínsko: z ihriska odchádza Alexander Ring, prichádza Thomas Lam.
    Striedanie v tíme Fínsko: z ihriska odchádza Jere Uronen, prichádza Jukka Raitala.
     
    72
    Fínsko sa ale ešte nechce vzdať a bude zahrávať rohový kop. Ešte predtým ale bude tréner krajiny tisícich jazier striedať.
    71. De Rossi (ITA) - 2:0
     
    71
    Taliansko dalo gól!
    Domáci futbalisti zdvojnásobili svoj náskok a spravili veľký krok k dnešnému víťazstvu. Z pravej strany poslal do šestnástky fantastický center Antonio Candreva a Lukáša Hrádeckého vo fínskej bráne prekonal presnou hlavičkou DANIELE DE ROSSI – 2:0.
     
    70
    Stefano Sturaro bol faulovaný Alexandrom Ringom, a tak bude domáca reprezentácia zahrávať priamy kop.
     
    69
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Stephan El Sharaaway, prichádza Alessandro Florenzi.
     
    67
    Daniele De Rossi poslal krásnu kolmú prihrávku na Stephana El Sharaawyho. Ten postupoval sám na brankára Fínska, no v poslednej chvíli predviedol úžasný defenzívny zákrok Paulus Arajuuri.
     
    66
    V priebehu jednej minúty zahrávalo Taliansko tri rohové kopy. Do zakončenia sa snažili dostať Zaza, Chiellini či De Rossi, ale ani jeden z nich nedokázal ohroziť fínskeho brankára.
     
    65
    K nebezpečnej strele spoza šestnástky sa dostal Stephan El Shaarawy. Jeho strelu ale napokon dokázal tečovať Markus Halsti, a tak z toho bude len rohový kop.
     
    64
    Daniele De Rossi sa po príchode na trávnik pekným oblúčikom snažil vysunúť Simoneho Zazu. Pred ním ale dobre zasiahol Lukáš Hrádecký.
     
    63
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Thiago Motta, prichádza Daniele De Rossi.
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Emanuele Giaccherini, prichádza Stefano Sturaro.
     
    62
    A už sú to znovu Taliani, ktorí držia loptu na svojich kopačkách. Zatiaľ tomu ale akoby chýbal moment prekvapenia.
     
    61
    Veľmi peknú technickú finesu predviedol striedajúci Robin Lod. Ten sa nádherne zbavil Thiaga Mottu, no Fíni si rýchlu kontru pokazili sami.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry. Taliansko v zápase naďalej vedie najtesnejším rozdielom. Jediným strelcom zápasu tak ostáva Antonio Candreva, ktorý v 27. minúte premenil pokutový kop.
     
    59
    Ciro Immobile sa dostal okolo Kariho Arkivua, ale jeho následný center bol doslova tragický. Nasleduje tak len odkop od brány Fínska.
     
    58
    V druhom polčase je to skôr boj ako futbal. Veľa futbalovej krásy sme zatiaľ nevideli s výnimkou vydarenej individuálnej akcie Antonia Candrevu.
     
    56
    Z pravej strany sa dostal k centru Marco Parolo. Loptu ale poslal príliš blízko Lukáša Hrádeckého, ktorý ju bez problémov ukryl do svojho náručia.
     
    55
    Giorgio Chiellini dlhým pasom za obranu hľadal nabiehajúceho Simoneho Zazu, no lopta nakoniec skončila len v moci fínskeho brankára.
     
    54
    Kari Arkivuo to teraz prehnal v súboji s Giorgiom Chiellinim a môže byť rád, že mu za jeho zákrok neukázal Bas Nijhuis žltú kartu.
     
    53
    Antonio Candreva hrá dnes veľmi dobre. Na konci ôsmej minúty druhého polčasu sa zbavil obrancu a z pravej strany prízemnou strelou ohrozil Lukáša Hrádeckého. Ten ale jeho pokus kryje.
     
    52
    Domáci reprezentanti dlho obiehali pokutové územia Fínska, no tentokrát sa im nepodarilo dostať cez dobre sformované dva obranné rady.
     
    51
    Taliani zahrali rohový kop na krátko. K centru sa dostal Emanuele Giaccherini, no jeho pas poslal mimo hracej plochy jeden z fínskych obrancov. Nasleduje tak ďalší rohový kop.
     
    50
    Fínsko je v druhom polčase oveľa živšie. Agresívnejšie napáda a snaží sa aj smerom dopredu niečo vymyslieť. Jeho útočná snaha je ale zatiaľ len v okolí stredového kruhu.
     
    49
    Z pravej strany centroval Antonio Candreva. Jeho center bol veľmi dobrý, no Fíni mali šťastie, že sa ani jeden z talianskych útočníkov nedostal k hlavičke.
     
    48
    A ďalší nedovolený zákrok. Na striedajúceho Robina Loda si vyšliapol v strede poľa Thiago Motta. Fínsko tak ostane v držaní lopty.
     
    47
    Marco Parolo sa previnil nedovoleným zákrokom v súboji s Përparimom Hetemajom. Fínsko tak malo výhodu priameho kopu, no tú nedokázalo zužitkovať.
     
    46
    Striedanie v tíme Fínsko: z ihriska odchádza Teemu Pukki, prichádza Robin Lod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas máme za sebou. Ten sa podľa očakávaní niesol v znamení hernej aktivity Talianska, ktorá bola korunovaná v 27. minúte. V šestnástke súpera bol faulovaný Antonio Candreva a práve tento hráč pokutový kop aj chladnokrvne premenil. Veľmi dobrý výkon v ofenzíve predvádza dvojica Immobile – Zaza, no ich útočné akcie dokázali Fíni eliminovať. Krajina tisícich jazier sa takmer k ničomu nedostala a po prvom polčase tak zaslúžene prehráva najtesnejším rozdielom.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Ciro Immobile sa snažil zakombinovať s Emanuelem Giaccherinim, no ten na jeho prihrávku nereagoval. Prvý polčas má pred sebou posledné sekundy.
     
    43
    Fínsku defenzívu naďalej trápi Simone Zaza. Hostia však teraz mali šťastie, pretože domáci útočník sa tesne pred šestnástkou pošmykol. Na druhej strane prerušil rýchly brejk súpera Leonardo Bonucci.
     
    42
    Talianom pri zahrávaní priameho kopu signál príliš nevyšiel. Napokon sa k strele odhodlal Leonardo Bonucci, ale s jeho strelou nemal fínsky gólman najmenšie ťažkosti.
     
    41
    Giorgio Chiellini sa už po niekoľkýkrát vybral na útočný výlet a tento raz vybojoval pre taliansky tím štandardnú situáciu z nebezpečnej vzdialenosti.
     
    40
    Përparim Hetemaj sa snažil vyviesť loptu na polovicu ihriska, no v jeho aktivite ho za cenu taktického faulu zastavil hráč francúzskeho majstra PSG – Thiago Motta.
     
    39
    Rohový kop zahral Emanuele Giaccherini, no jeho center na prednú žrď nepatril do kategórie najkvalitnejších. Fínski obrancovia si s ním bez problémov poradili.
     
    38
    V poslednej desaťminútovke prvého polčasu sa Taliansko ešte snaží zveľadiť svoj náskok. Po obrannom zákroku Paulusa Arajuuriho bude zahrávať rohový kop.
     
    36
    Stephan El Shaarawy si potiahol loptu na os ihriska a prudko napálil loptu smerom na fínsku bránu. Napokon ju ale minul o poriadny kus, a tak nemusel hosťujúci gólman zasahovať.
     
    35
    Simone Zaza je mimoriadne aktívny a rozhodne patrí k najlepším hráčom na trávniku. Opäť sa dostal k strele spoza pokutového územia, ale znova trafil len pred ním stojatého Fína.
     
    34
    Ciro Immobile sa šikovne snažil prenechať loptu svojmu spoluhráčovi, no ten jeho úmysel nepochopil. Napriek tomu môže v akcii pokračoval Andrea Barzagli.
     
    33
    K strele spoza šestnástky sa dostal Simone Zaza. Jeho strela ale trafila len brániaceho fínskeho stopéra, ktorým bol Paulus Arajuuri.
     
    32
    Përparim Hetemaj si počínal nedovolene vo vzdušnom súboji s Andreom Barzaglim. Taliansko tak môže založiť ďalšiu útočnú akciu.
     
    31
    Na hranici šestnástky sa dostal k hlavičke Marco Parolo. Jeho pokus bol ale nepresný, a tak sa bude odkopávať od brány slovenského rodáka Lukáša Hrádeckého.
     
    30
    Na rohový kop si naskakoval Giorgio Chiellini, ale do zakončenia sa nedostal. Taliansko ale bude zahrávať ďalší rohový kop, ktorý vybojoval Ciro Immobile.
     
    29
    Stepan El Shaarawy krásne priťukol loptu na Emanueleho Giaccheriniho. Ten sa dostal do pokutového územia, ale jeho prízemný pas zblokoval na rohový kop Joona Toivio.
     
    28
    Fínsko sa okamžite snažilo o vyrovnanie, no jeho útočná snaha sa skončila ešte pred pokutovými územím domáceho mužstva.
    27. Antonio Candreva (ITA) - 1:0
     
    27
    Taliansko dalo gól!
    Exekútorom pokutového kopu bol sám faulovaný ANTONIO CANDREVA. Ten poslal loptu presne k ľavej žrdi a dokonale oklamal Lukáša Hrádeckého. Taliansko sa tak zaslúžene dostáva do vedenia.
    27. Pokutový kop po faule na Antonia Candrevu.
     
    27
    Taliansko bude kopať pokutový kop! Antonio Candreva si pekne hodil loptu okolo Përparima Hetemaja, ktorý ho v pokutovom území jednoznačne fauloval.
     
    25
    Taliansko opäť obliehalo pokutové územie súpera. Thiago Motta sa kolmicou snažil nájsť Simoneho Zazu, no ten sa už k lopte nedostal.
     
    24
    Po faule Alexandra Ringa mali domáci výhodu priameho kopu. Center z ľavej strany odhlavičkoval fínsky stopér priamo na nohu Antonia Candrevu, no jeho volej z hranice 16 metrov bol zblokovaný.
     
    23
    Po prvýkrát v zápase zasahoval aj taliansky brankár Salvatore Sirigu. Jeho zákrok bol ale viac-menej zbytočný, pretože ešte predtým sa Alexander Ring ocitol v ofsajde.
     
    21
    Spoza šestnástky sa dostal k strele domáci záložník Emanuele Giaccherini. Jeho pokus bol ale veľmi nepresný a mieril vedľa súperovej brány.
     
    20
    Máme za sebou dvadsať minút zápasu. Zatiaľ sme svedkami očakávaného priebehu. Taliani držia loptu na kopačkách častejšie, ale fínska obrana zatiaľ funguje veľmi dobre.
     
    19
    Marco Parolo srdnato bojoval proti presile fínskych obrancov. V hlavičkovom súboji uspel, no lopta nakoniec skončila len v rukaviciach fínskeho brankára.
     
    18
    Simone Zaza krásnou pätičkou našiel v pokutovom území Cira Immobileho. Ten sa dostal do veľkej šance, no tiesnený fínskym obrancom nedokázal lepšie zakončiť.
     
    17
    Stephane El Shaarawy posielal center do fínskej šestnástky, no ani jedného hráča v modrom drese nenašiel. Nasledovať tak bude len odkop od brány Fínska.
     
    16
    Hlavný rozhodca dnešného duelu píska nedovolený zákrok jedného z fínskych stredopoliarov. Myslím, že to bol Tim Sparv, ktorý si pomohol faulom.
     
    15
    Ciro Immobile krásnym oblúčikom prekonal Lukáša Hradeckého. Domáci útočník ale mal smolu, pretože v čase prebrania prihrávky stál v tesnom ofsajde.
     
    14
    Obraz hry sa nám nemení. Taliansko drží loptu na svojich kopačkách a nejakým spôsobom sa snaží prechytračiť obranný val fínskeho mužstva.
     
    13
    Simone Zaza je v úvode zápasu veľmi aktívny. Tentokrát si prebral loptu na hranici šestnástky a z otočky vystrelil. Jeho pohotové zakončenie ale dokázal zlikvidovať Lukáš Hrádecký.
     
    12
    Po pravej strane sa dostal k centru Antonio Candreva. Jeho center zrejme smeroval na Simoneho Zazu, no napokon našiel len rukavice fínskeho brankára.
     
    11
    Hra sa opäť upokojila. Fínsko je však smerom dopredu veľmi statické, a tak kombinuje len na polovici ihriska. Taliansko kontroluje hru.
     
    10
    Giorgio Chiellini poslal center smerom na Simoneho Zazu. Ten sa síce k lopte nedostal, no tá sa odrazila na nohu Cira Immobile. Druhý menovaný ale loptu v kľúčovom momente dobre netrafil.
     
    9
    Fíni sú so všetkými hráčmi sformovaní na vlastnej polovici ihriska. Azúrovej squadre sa tak bude prechádzať do nebezpečných priestorov veľmi ťažko.
     
    8
    Na center z ľavej strany si dobre nabehol Simone Zaza. Domáci útočník sa dostal k hlavičke, no tá minula bránu Lukáša Hrádeckého.
     
    7
    Ciro Immobile svojou aktivitou vybojoval rohový kop pre Taliansko. Po ňom ale žiadne nebezpečenstvo pre Fínsko nehrozilo.
     
    6
    Fíni sa na dlhší čas dostali k lopte, no ich útočná snaha sa končí nepresnou prihrávkou na Jereho Uronena. Vhadzovať tak môžu domáci reprezentanti.
     
    5
    Fínsko malo výhodu prvého rohového kopu. Center z ľavej strany ale odhlavičkoval do bezpečia Emanuele Giaccherini. Krajina tisícich jazier následne stratila loptu.
     
    4
    Približne tridsať metrov od brány bol faulovaný Giorgio Chiellini. Taliani sa snažili okamžite rozihrať, no ich akcia sa končí len odkopom od brány Lukáša Hrádeckého.
     
    3
    Prvým nedovoleným zákrokom sa previnil Marco Parolo. Ten na trávnik poslal Jereho Uronena, ktorý bude rozohrávať voľný kop.
     
    2
    Taliansko má loptu na svojich kopačkách, no zatiaľ kombinuje len v okolí stredového kruhu. Fínsko sa snaží čo najviac vytláčať rozohrávku súpera.
     
    1
    Na konci úvodnej minúty sa ocitol v postavení mimo hry útočník Talianska – Ciro Immobile. Z vlastnej polovice ihriska tak bude rozohrávať Fínsko.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali domáci reprezentanti, pre ktorých je to posledná previerka pred kontinentálnym šampionátom vo Francúzsku.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
    Antonio Conte pošle v prvom polčase na trávniku túto jedenástku hráčov.

     
    Úvodné zostavy:

    Taliansko: Sirigu – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Candreva, Parolo, Motta, Giaccherini, El Shaarawy – Zaza, Immobile.
    Náhradníci: Buffon, Marchetti – De Sciglio, Darmian, Ogbonna, Florenzi, Sturaro, De Rossi, Bernardeschi, Pellè, Éder, Insigne.

    Fínsko: Hrádecký – Arkivuo, Toivio, Arajuuri, Halsti, Uronen – Ring, Sparv (C), Hetemaj – Pohjanpalo, Eremenko.
    Náhradníci: Mäenpää, Joronen – Jalasto, Ojala, Moren, Väyrynen, Pukki, Saksela, Lam, Kauko, Lod, Raitala.
    Fínska futbalová reprezentácia naposledy zdolala výber Talianska počas Letných olympijských hier, ktoré v roku 1912 hostil švédsky Štokholm.

     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho z prípravného zápasu medzi reprezentáciou Talianska a Fínska. Zápas sa začína o 20:45 hod.

    TALIANSKO

    Talianski futbalisti dnes odohrajú svoj posledný zápas pred blížiacim sa Eurom 2016. Vo Francúzsku budú obhajovať zisk strieborných medailí, keď vo finále prehrali so Španielskom vysoko 0:4. Postup do krajiny galského kohúta si zaistili v kvalifikačnej H-skupine. Z desiatich duelov neprehrali ani jeden a so ziskom 24 bodov odsunuli za seba Chorvátsko i Nórsko. V tomto roku odohrala krajina z Apeninského polostrova tri zápasy, v ktorých raz zvíťazila, remizovala i prehrala. Najskôr remizovala so Španielskom, následne utrpela debakel na nemeckej pôde (4:1) a v poslednom dueli stretnutí zdolala Škótsko 1:0. O jediný gól sa postaral Graziano Pelle, ktorý by nemal chýbať ani dnes. V dnešnom zápase bude domáci tím jasným favoritom, o čom svedčí aj kurz 1,30 na jeho víťazstvo.

    FÍNSKO

    Fínski reprezentanti sa na ME vo futbale nekvalifikovali. V kvalifikačnej E-skupine skončili až na štvrtom mieste, keď boli nad ich sily výbery Severného Írska, Rumunska a tiež Maďarska. Napriek tomu si na svoje konto pripísali niekoľko dobrých výsledkov, vrátane nečakanej výhry v Grécku. Fíni doplatili na slabú produktivitu, keď skórovali len deväťkrát. V tomto roku odohrala krajina tisícich jazier päť zápasov. Jediný gól strelila v zápase s Belgickom, na ktorého pôde dokonca siahala po víťazstve. Napokon ale cenný triumf neudržala, keďže na konečných 1:1 vyrovnal tesne pred koncom Romelu Lukaku. Naposledy sa Fínsko stretlo s Talianskom v roku 2004, no prehralo najtesnejším rozdielom.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 27. Candreva (pen.), 71. De Rossi


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:0. Střely mimo: 10:1. Rohy: 12:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:11.
    Taliansko: Sirigu – Barzagli, Bonucci, Chiellini (C)– Candreva, Parolo, Motta, Giaccherini, El Shaarawy – Zaza, Immobile.
    Náhradníci: Buffon, Marchetti – De Sciglio, Darmian, Ogbonna, Florenzi, Sturaro, De Rossi, Bernardeschi, Pellè, Éder, Insigne.

    Fínsko: Hrádecký – Arkivuo, Toivio, Arajuuri, Halsti, Uronen – Ring, Sparv (C), Hetemaj – Pukki, Eremenko.
    Náhradníci: Mäenpää, Joronen – Jalasto, Ojala, Moren, Väyrynen, Saksela, Lam, Kauko, Lod, Raitala.

    Rozhodca: Bas Nijhuis