Mimořádná tisková konference FC Slovan Liberec (kon.) | Tisková konference Světové hokejové ligy legend (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference Světové hokejové ligy legend

cz Piatok 20.05.2016, 15:30 • Muzeum hokeje, Park legend, Moskva • Tlačové konferencie
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 15:30.
     
    Tisková konference za malý okamžik odstartuje.
     
    Účastníky konference jsou: Michael Keenan, Lanny McDonald (předseda Síně slávy hokeje v Torontu), Vjačeslav Fetisov (prezident Ligy legend) a Pavel Bure.
     
    Konference koná v Muzeu hokeje poblíž Parku legend.
     
    Ligy legend se aktuálně účastní šest zemí: Rusko, Slovensko, Česko, Švédsko, Německo.
     
    Jsme podporováni Ruskou hokejovou federací a dalšími federacemi států, kteří se účastní soutěže.
     
    Pro novou sezonu 2016/17 se mezi účastníky zařadí i Francie.
     
    Na dnešním setkání také švýcarská hokejová potvrdila, že se Ligy legend bude účastnit od sezony 2017/18.
     
    Slovo si bere Pavel Bure, prezident Ligy legend. Hovoří o úspěšné minulé sezoně, které se účastnily významné osobnosti. Bure vyjádřil potěšení nad tím, jaký je o projekt zájem.
     
    Bure také doufá, že se do Ligy později zapojí i Kanada a USA.
     
    Pavel Bure: Zápasy mezi stávajícími účastníky vzbudily mezi veřejností velký zájem a věřím, že se ještě zvýší poté, co se do soutěže připojil další země. Hrála tu celá řada legend, za Rusko hrál Kasatonov nebo Larionov a věřím, že tomu tak bude i v příští sezóně. Chceme soutěž dále zkvalitňovat a přilákat největší hvězdy jednotlivých týmů.
     
    Slovo si bere Vjačeslav Fetisov: Je to pro mě velká čest být zde v Muzeu hokeje. Jsme rádi, že náš záměr oživit vzpomínky na osobnosti, které psaly historii světového hokeje, podpořil i náš prezident.
     
    Fetisov hovoří o jednom ze zápasů Ligy v Moskvě, na který přišlo mnoho diváků od nejmladších po nejstarších. Diváky ani hokej veteránů určitě nenudil.
     
    Fetisov: Chtěl bych také poděkovat prezidentu IIHF René Faselovi za podporu našeho projektu.
     
    Fetisov na závěr děkuje všem partnerům, kteří svou podporou umožňují hrát Ligy legend na vysoké úrovni.
     
    Lenny MacDonald (legenda Calgary Flames, Colorada Avalanche a Toronto Maple Leafs): My všichni potřebujeme v našich životech hrdiny, pomáhají nám dělat naše životy lepší. Asi třetina Síně slávy v Torontu se týká mezinárodního hokeje, takže mezinárodní kontakty jsou pro hokej naprosto zásadní.
     
    McDonald s úsměvem komentuje název ligy: "Liga legend zní přece jen lépe, než Liga veteránů."
     
    Mike Keenan (trenér, který vyhrál Stanley Cup i KHL) kvituje dobré vztahy, které panují mezi hokejovými veterány. I mezi těmi, kteří dříve hráli třeba za rivaly Kanadu a SSSR.
     
    Keenan uvedl, že se těší, až se Kanada na Světovém poháru utká s Ruskem.
     
    Před začátkem zápasu dnes proběhne ceremoniál k ocenění Pavla Bure, který se stal nejlepší střelcem minulého ročníku Ligy legend.
     
    Na řadu přichází otázky novinářů. Jedna z novinářek se ptá Lannyho McDonalda, zda si v Rusku nehodlá oholit svůj pěstovaný knír. McDonald s úsměvem odpovídá, že jeho knír má už 42 let a nesundá ho, dokud žije.
     
    McDonald vzpomíná na sérii 1972 mezi SSSR a Kanadou a vyjádřil přání, aby se Kanada s Ruskem utkaly i ve finále letošního světového šampionátu.
     
    Tisková konference je u konce, děkujeme za pozornost.
     
    Bure, McDonald a Fetisov už opustili místnost, aby se mohli připravovat na zápas. Keenan ještě odpovídá na další otázky novinářů. Nyní hovoří o svém vztahu k Pavlu Bure.
     
    Dnes v 16:45 se Parku legend uskuteční utkání Legendy Ruska – Legendy světového hokeje. V týmu hostů se představí například i Otakar Janecký, David Moravec či Jan Peterek. (16:06:05)

    Michal Slavík

    David Schlegel