Mimořádná tisková konference FC Slovan Liberec (kon.) | Tisková konference Světové hokejové ligy legend (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference Světové hokejové ligy legend

cz Piatok 20.05.2016, 15:30 • Muzeum hokeje, Park legend, Moskva • Tlačové konferencie
     
    Dnes v 16:45 se Parku legend uskuteční utkání Legendy Ruska – Legendy světového hokeje. V týmu hostů se představí například i Otakar Janecký, David Moravec či Jan Peterek. (16:06:05)
     
    Bure, McDonald a Fetisov už opustili místnost, aby se mohli připravovat na zápas. Keenan ještě odpovídá na další otázky novinářů. Nyní hovoří o svém vztahu k Pavlu Bure.
     
    Tisková konference je u konce, děkujeme za pozornost.
     
    McDonald vzpomíná na sérii 1972 mezi SSSR a Kanadou a vyjádřil přání, aby se Kanada s Ruskem utkaly i ve finále letošního světového šampionátu.
     
    Na řadu přichází otázky novinářů. Jedna z novinářek se ptá Lannyho McDonalda, zda si v Rusku nehodlá oholit svůj pěstovaný knír. McDonald s úsměvem odpovídá, že jeho knír má už 42 let a nesundá ho, dokud žije.
     
    Před začátkem zápasu dnes proběhne ceremoniál k ocenění Pavla Bure, který se stal nejlepší střelcem minulého ročníku Ligy legend.
     
    Keenan uvedl, že se těší, až se Kanada na Světovém poháru utká s Ruskem.
     
    Mike Keenan (trenér, který vyhrál Stanley Cup i KHL) kvituje dobré vztahy, které panují mezi hokejovými veterány. I mezi těmi, kteří dříve hráli třeba za rivaly Kanadu a SSSR.
     
    McDonald s úsměvem komentuje název ligy: "Liga legend zní přece jen lépe, než Liga veteránů."
     
    Lenny MacDonald (legenda Calgary Flames, Colorada Avalanche a Toronto Maple Leafs): My všichni potřebujeme v našich životech hrdiny, pomáhají nám dělat naše životy lepší. Asi třetina Síně slávy v Torontu se týká mezinárodního hokeje, takže mezinárodní kontakty jsou pro hokej naprosto zásadní.
     
    Fetisov na závěr děkuje všem partnerům, kteří svou podporou umožňují hrát Ligy legend na vysoké úrovni.
     
    Fetisov: Chtěl bych také poděkovat prezidentu IIHF René Faselovi za podporu našeho projektu.
     
    Fetisov hovoří o jednom ze zápasů Ligy v Moskvě, na který přišlo mnoho diváků od nejmladších po nejstarších. Diváky ani hokej veteránů určitě nenudil.
     
    Slovo si bere Vjačeslav Fetisov: Je to pro mě velká čest být zde v Muzeu hokeje. Jsme rádi, že náš záměr oživit vzpomínky na osobnosti, které psaly historii světového hokeje, podpořil i náš prezident.
     
    Pavel Bure: Zápasy mezi stávajícími účastníky vzbudily mezi veřejností velký zájem a věřím, že se ještě zvýší poté, co se do soutěže připojil další země. Hrála tu celá řada legend, za Rusko hrál Kasatonov nebo Larionov a věřím, že tomu tak bude i v příští sezóně. Chceme soutěž dále zkvalitňovat a přilákat největší hvězdy jednotlivých týmů.
     
    Bure také doufá, že se do Ligy později zapojí i Kanada a USA.
     
    Slovo si bere Pavel Bure, prezident Ligy legend. Hovoří o úspěšné minulé sezoně, které se účastnily významné osobnosti. Bure vyjádřil potěšení nad tím, jaký je o projekt zájem.
     
    Na dnešním setkání také švýcarská hokejová potvrdila, že se Ligy legend bude účastnit od sezony 2017/18.
     
    Pro novou sezonu 2016/17 se mezi účastníky zařadí i Francie.

    Michal Slavík

    David Schlegel