Mimořádná tisková konference FC Slovan Liberec (kon.) | Tisková konference Světové hokejové ligy legend (kon.)
koniec udalosti
Mimořádná tisková konference FC Slovan Liberec

cz Piatok 20.05.2016, 11:30Tlačové konferencie
     
    Tímto je tisková konference skončena. Jindřich Trpišovský tedy zůstává pod Ještědem i nadále. Tímto se s vámi loučím a těším se na viděnou u dalších přenosů. (13:23:57)
     
    Jan Nezmar: S tím, jak funguje kabina, nemám už takový strach, že bychom lídra neměli.
     
    Jan Nezmar: Baky nám jako lídr samozřejmě chybět bude. Kabině šel příkladem, byl velkou osobností. Když už něco řekl, všichni to respektovali a platilo to. Rozhodně bychom se nebránili tomu, aby někdo takový přišel. Mezi hráči, které máme vytipované, jsou i takoví, kteří tyto parametry splňují.
     
    Jan Nezmar: O Lukáši Pokorném jsem si leccos přečetl, ale žádnou konkrétní nabídku dosud nemáme. Je pro nás velmi důležitým hráčem. Neumím si moc představit, že by odešel, a pokud, musela by to být opravdu rána.
     
    Jan Nezmar: Celé je to o určité naší cestě. Hráči musejí mít smlouvy delší, než tři týdny. Teprve pak to můžeme nějak ovlivnit, zda odejdou. Odsouhlasení pak musí probíhat v určitém zájmu klubu. V tomto si myslím, že jsme včera během jednání udělali velký pokrok a uvidíme, jak to bude ve skutečnosti.
     
    Jindřich Trpišovský: V nabídkách, které jsem měl, figurovala i možnost jít do zahraničí.
     
    Jan Nezmar: Přečetl jsem si, že už jsou příchody Hájka a Poznara hotové. To musím dementovat, rozhodně to není pravda. Nicméně uznávám, že to jsou na českou ligu velmi zajímaví hráči.
     
    Jindřich Trpišovský: Prostředí okolo mě mi tu pomáhá v tom, abych zůstal takový, jaký jsem byl, když jsem sem přišel.
     
    Jindřich Trpišovský: Nabídka odjinud pro mě byla jiná situace. Ještě vloni jsem trénoval ve druhé lize. Jak jsem už říkal, jediný důvod, proč jsem nad ní mohl uvažovat, bylo budování nového týmu. Ale vztahy jsou tu hlubší, než jinde, lidé tu většinou zůstávají, protože je v Liberci něco navíc. A právě to jsem tu poznal. Velmi si vážím šance, kterou mi Slovan dal, šel do obrovského rizika.
     
    Jan Nezmar: Každé přestupové období jsem tu řešil určité množství situací. Letos, kromě Marka Bakoše a hráčů na hostování, tu máme situaci, kdy kostra týmu má ve Slovanu smlouvu. Nemusíme tedy měnit celý kádr, ale pouze doplnit kostru třeba o tři čtyři hráče. Není potřeba opět přivádět osm hráčů na hostování, abychom dali kádr dohromady. Z kostry může samozřejmě někdo vypadnout, ale pouze za podmínek, že ho dokážeme nahradit a pokračovat dál.
     
    Jindřich Trpišovský: Páteř mužstva máme charakterově a sportovně skvělou. Nyní je na nás, abychom ji dokázali dále rozvinout.
     
    Jindřich Trpišovský: Jediný důvod, který mě vedl k zamyšlení, bylo pravidelné odcházení hráčů. V naší atmosféře to není jen hráč, ale také partner, se kterým jsme společně bojovali. Za poslední rok nás opouštěla řada osobností, jako byli David Pavelka nebo Ondřej Švejdík, kluci, kteří toho hodně zažili. Teď mě zasáhl také odchod Marka Bakoše. V duchu jsem měl myšlenky na to, že kdyby odešel ještě někdo, nebylo by to jednoduché. Ale pak následoval společný večer, kdy jsme si něco řekli spolu s hráči a dohodli jsme se, že ať se stane, co se stane, pojedeme dál. Zažil jsem i trénování mládeže, kde se každý rok tým měnil úplně, stejně tak se to točilo i jinde. Mám výhodu, že jsem na to zvyklý.
     
    Jan Nezmar: Kdyby to nedopadlo s trenéry takto, tak bych s tím švihnul i já. Ale takové podmínky do konstruktivní debaty nepatřily. Nemělo to být vyjednávání, ale debata. Nejdůležitější pro nás byla jistota, že můžeme dál pokračovat v naší cestě, kterou jsme si za poslední rok nastavili.
     
    Jan Nezmar: Poslední noc byla opravdu dlouhá. Jednalo se hlavně o nastavení práce vedení. Dohodli jsme se na určitém pokračování nejen trenérského štábu, ale celkově v naší cestě. Navazovalo se i s konkrétními hráči.
     
    Jan Nezmar: Trenérova smlouva je na rok s oboustrannou opcí.
     
    Jindřich Trpišovský: Letní příprava začne 20. června. Poté se pustíme do plné přípravy. Součástí budou samozřejmě testy, pak tu odehrajeme nějaká zajímavá utkání. Pokračovat se bude v domácích podmínkách, utkáme se s Hradcem Králové a Podbrezovou. Budeme se seznamovat s novými hráči a po čtrnácti dnech se zúčastníme turnaje v Čelákovicích. Čeká nás také desetidenní soustředění v Rakousku, kde by se měl tvořit finální kádr, a po návratu nás čeká ještě Dynamo Drážďany. Následovat bude ještě utkání s Turnovem a pak už vtrhneme do ligy a kvalifikace Evropské ligy.
     
    Jan Nezmar: Návraty z hostování jsou jasné, byť nevím, zda budou všechny trvalé. V předchozích dnech jsme řešili také hrozící odchody, a shodli jsme se, že pokud by měl někdo odcházet, tak pokud by přišla nabídka a my ji měli akceptovat, musela by být extrémní.
     
    Jindřich Trpišovský: Čeká nás opět kvalifikace do Evropské ligy a podle toho musíme tým skládat. Budeme se snažit vytvořit takový týmový duch, jaký to byl doteď. Chceme být konkurenceschopným mužstvem.
     
    Jindřich Trpišovský: Víme, že nás zasáhne určitý odliv hráčů. Po té úspěšné sezoně, jakou jsme zažili, bude zájem o řadu kluků. To, že tu zůstanu, by mohlo být pro rozhodování některých z nich také faktorem, proto jsem chtěl toto rozhodnutí učinit včas.

    Dominik Jakubec