Preteky GP3 v Španielsku Alex Albon (kon.)
koniec zavodu
Preteky GP3 v Španielsku

Alex Albon

Nedeľa 15.05.2016, 09:15Formula GP3
     
    Máme tu koniec pretekov GP3 na trati Catalunya. Víťazom sa stal Alex Albon z tímu ART. To znamená, že prvý krát budeme počuť thajskú hymnu. Druhé miesto patrí O. Tunjovi, ktorý je zároveň tímový kolega R. Gondu z tímu Jenzer Motorsport. Po započítaní 10 sekundovej penalizácie pre Matta Perryho sa Richard Gonda dostáva na 17. miesto, čo je pri vypätosti pretekov aj tak pekný výsledok. Richardovi gratulujeme a tešíme sa na jeho ďalšie preteky.
    To je odo mňa všetko, nenechajte si újsť hlavné preteky dňa o 14:00. Lúči sa s vami váš komentátor Richard Eisner. (10:00:18)
     
    Koniec závodu.
     
    17
    Záverečné kolo a na trati ani jeden predbiehací manéver. Do cieľa prichádza na prvom mieste A. Albon, za ním Tunjo a Fuoco.
     
    16
    Jazdci vošli do predposledného kola a poradie je už viacmenej nemenné.
     
    14
    R. Gonda na 18 pozícií. Pred sebou má G. Alesiho, ktorý nie je úplne ďaleko. Avšak Rišo volí pomerne defenzívny štýl jazdy a chce doraziť do cieľa v bezpečí.
     
    13
    Charles Leclerc postupne doťahuje časovú medzeru na ôsmeho Hughensa. Stále mu však ostáva vyše 0.5 sekundy.
    Vidíme, nikto nechce prísť o body.
     
    12
    Priebežné poradie:

    1.) Albon
    2.) Tunjo
    3.) Fuoco
    4.) Dennis
    5.) De Vries
     
    11
    Podľa slov Richarda Gondu je v Barcelone veľmi ľahké urobiť chybu. V zákrutách musí čeliť obrovskému prítlaku čo niekedy pneumatiky nevydržia a tak väčšina jazdcov jazdí doslova driftom.
     
    10
    Prvý Albon si už buduje dostatočnú časovú medzeru. Momentálne však nemáme na trati veľa akcií. Jazdci si šetria sily aj pneumatiky na koniec.
     
    8
    Máme tu rozhodnutie komisárov: Jazdec Matt Perry dostáva penalizáciu 10 sekúnd za náhlu zmenu smeru a vytlačenie Ferruciho z trate.
     
    7
    Znova sme vo fáze, kde sa jazdci snažia viac pošetriť pneumatiky do konca pretekov. Väčšina z nich jazdí na tvrdej sade.
     
    6
    Priebežné poradie:

    1. Albon
    2. Tunjo
    3. Fuoco
    4. Dennis
    5. De Vries
     
    5
    Ďalšia nepríjemná situácia pre Richarda Gondu. V záverečnej zákrute nešťastne prebrzdil a vyšiel mimo trať. To dalo šancu domácemu pretekárovi Alexovi Palou, ktorý získal jeho 17. miesto.
     
    3
    V GP3 sú pravidlá nastavené inak, ako v F1. Bodovaných je len prvých 8 miest. Včerajší víťaz Charles Leclerc je však až na deviatom.
     
    2
    Richardovi Gondovi z tímu Jenzer Motorspost sa štart vôbec nepodaril. V úvodnej mele a pri brzdení do prvej zákruty stratil 4 miesta. Na prvom mieste sa drží jazdec Alexander Albon z tímu ART.
     
    1
    Tvrdý súboj na cieľovej rovinke! Jazdec č. 14 Matt Perry nekompromisne zatlačil Ferručiho mimo trať. Začalo sa proti nemu vyšetrovanie a určite tento manéver neskončí bez penalizácie.
     
    1
    Máme tu štart! Prvé zákruty sa obišli bez väčších incidentov, iba jedno vozidlo poskočilo. Charles Leclerc postupne bojuje a dostáva sa dopredu. Slovák Richard Gonda sa po štarte prepadol na 17. miesto.
     
    Závod práve odštartoval.
     
    Jazdci vyrazili do zahrievacieho kola. Pripomeniem, že v GP3 sa štartovný rošt posúva o 8 miest. Tým pádom šampión Charles Leclerc štartuje z 8. miesta.

    Richard Eisner