Preteky GP3 v Španielsku Alex Albon (kon.)
koniec zavodu
Preteky GP3 v Španielsku

Alex Albon

Nedeľa 15.05.2016, 09:15Formula GP3
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Závod sa začne o 09:15.
     
    Vítam vás pri sledovaní GP3 2016 series. Túto nedeľu pokračujeme druhými pretekmi na španielskom okruhu Catalunya, ktoré sa začnú 9:15. V prvých pretekoch skončil ako víťaz Charles Leclerc. Z trinásteho miesta do pretekov odštartoval aj slovenský jazdec Richard Gonda z tímu Jenzer Motorsport a dokázal si udržať svoju pozíciu. Trinástka bude pre neho šťastným číslom aj v nedeľnom šprinte. Uvidíme, či obháji nádhernú jazdu z tréningu, kde zajazdil absolútne najlepší čas.
    O 9:15 sa na vás teší komentátor Richard Eisner.
     
    Dobré ráno všetkým fanúšikom motošportu.
    Preteky budú odštartované o 3 minúty.
     
    Jazdci vyrazili do zahrievacieho kola. Pripomeniem, že v GP3 sa štartovný rošt posúva o 8 miest. Tým pádom šampión Charles Leclerc štartuje z 8. miesta.
     
    Závod práve odštartoval.
     
    1
    Máme tu štart! Prvé zákruty sa obišli bez väčších incidentov, iba jedno vozidlo poskočilo. Charles Leclerc postupne bojuje a dostáva sa dopredu. Slovák Richard Gonda sa po štarte prepadol na 17. miesto.
     
    1
    Tvrdý súboj na cieľovej rovinke! Jazdec č. 14 Matt Perry nekompromisne zatlačil Ferručiho mimo trať. Začalo sa proti nemu vyšetrovanie a určite tento manéver neskončí bez penalizácie.
     
    2
    Richardovi Gondovi z tímu Jenzer Motorspost sa štart vôbec nepodaril. V úvodnej mele a pri brzdení do prvej zákruty stratil 4 miesta. Na prvom mieste sa drží jazdec Alexander Albon z tímu ART.
     
    3
    V GP3 sú pravidlá nastavené inak, ako v F1. Bodovaných je len prvých 8 miest. Včerajší víťaz Charles Leclerc je však až na deviatom.
     
    5
    Ďalšia nepríjemná situácia pre Richarda Gondu. V záverečnej zákrute nešťastne prebrzdil a vyšiel mimo trať. To dalo šancu domácemu pretekárovi Alexovi Palou, ktorý získal jeho 17. miesto.
     
    6
    Priebežné poradie:

    1. Albon
    2. Tunjo
    3. Fuoco
    4. Dennis
    5. De Vries
     
    7
    Znova sme vo fáze, kde sa jazdci snažia viac pošetriť pneumatiky do konca pretekov. Väčšina z nich jazdí na tvrdej sade.
     
    8
    Máme tu rozhodnutie komisárov: Jazdec Matt Perry dostáva penalizáciu 10 sekúnd za náhlu zmenu smeru a vytlačenie Ferruciho z trate.
     
    10
    Prvý Albon si už buduje dostatočnú časovú medzeru. Momentálne však nemáme na trati veľa akcií. Jazdci si šetria sily aj pneumatiky na koniec.
     
    11
    Podľa slov Richarda Gondu je v Barcelone veľmi ľahké urobiť chybu. V zákrutách musí čeliť obrovskému prítlaku čo niekedy pneumatiky nevydržia a tak väčšina jazdcov jazdí doslova driftom.
     
    12
    Priebežné poradie:

    1.) Albon
    2.) Tunjo
    3.) Fuoco
    4.) Dennis
    5.) De Vries
     
    13
    Charles Leclerc postupne doťahuje časovú medzeru na ôsmeho Hughensa. Stále mu však ostáva vyše 0.5 sekundy.
    Vidíme, nikto nechce prísť o body.
     
    14
    R. Gonda na 18 pozícií. Pred sebou má G. Alesiho, ktorý nie je úplne ďaleko. Avšak Rišo volí pomerne defenzívny štýl jazdy a chce doraziť do cieľa v bezpečí.
     
    16
    Jazdci vošli do predposledného kola a poradie je už viacmenej nemenné.
     
    17
    Záverečné kolo a na trati ani jeden predbiehací manéver. Do cieľa prichádza na prvom mieste A. Albon, za ním Tunjo a Fuoco.
     
    Koniec závodu.
     
    Máme tu koniec pretekov GP3 na trati Catalunya. Víťazom sa stal Alex Albon z tímu ART. To znamená, že prvý krát budeme počuť thajskú hymnu. Druhé miesto patrí O. Tunjovi, ktorý je zároveň tímový kolega R. Gondu z tímu Jenzer Motorsport. Po započítaní 10 sekundovej penalizácie pre Matta Perryho sa Richard Gonda dostáva na 17. miesto, čo je pri vypätosti pretekov aj tak pekný výsledok. Richardovi gratulujeme a tešíme sa na jeho ďalšie preteky.
    To je odo mňa všetko, nenechajte si újsť hlavné preteky dňa o 14:00. Lúči sa s vami váš komentátor Richard Eisner. (10:00:18)

    Richard Eisner