VC Španielska Max Verstappen (Red Bull) (kon.)
koniec zavodu
Veľká cena Španielska

Max Verstappen (Red Bull)

Nedeľa 15.05.2016, 14:00Formula 1
     
    Máme za sebou jednoznačne najkrajšie a najdramatickejšie preteky sezóny 2016. Hrdinom dňa sa stal Max Verstappen z tímu Red Bull, ktorý ako najmladší jazdec v histórií formule 1 získal prvé miesto. Druhé a tretie miesto sa ušlo jazdcom Ferrari Raikkonenovi a Vettelovi. Hneď v úvode nás zaskočila nehoda oboch jazdcov tímu Mercedes, ktorá zdramatizovala celý priebeh pretekov. Na to sme boli svedkami súboja medzi Red Bullom a Ferrari, ktorý trval až do posledného kola a celé preteky sa točili len okolo nich. Takto majú vyzerať skutočné preteky.
    To je odo mňa na dnes všetko. O dva týždne sa vidíme vo VC Monaka. Lúči sa s vami komentátor Richard Eisner. (16:04:13)
     
    Koniec závodu.
     
    66
    Záverečné kolo a už ide len o to, aby Max Verstappen neurobil ani jednu chybu. Od víťazstva VC Španielska ho delia len dve zákruty.
     
    66
    Daniel Ricciardo dostáva defekt a mieri do boxovej uličky. O poradí je už skoro rozhodnuté.
     
    65
    Daniil Kvyat napriek modrým vlajkám nechce pustiť Daniella Ricciarda pred seba.Dá sa hovoriť o pomste Red Bullu za to , že bol nahradený Maxom Verstappenom ktorý je momentálne líder celých pretekov.
     
    62
    4 kolá do konca a môžme hovoriť o najkrajších pretekoch v aktuálnej sezóne. Všade vejú modré vlajky ukazujúce pomalším jazdcom, aby nechali miesto k obehnutiu. Poradie aj tak ostáva nezmenené. Ferrari aj Red Bull bojujú až do konca.
     
    61
    Ricciardo to znovu skúsil v záverečnej rovinke a nasledovalo prudké prebrzdenie, pri ktorom si Vettel udržal svoju pozíciu.
     
    59
    Ricciardo zahájil nekompromisný útok na Vettela. Vettel ale udržal ideálnu stopu a pri výjazde zo zákruty bol rýchlejší a udržal si svoju pozíciu. Aj tak Ricciardovi ide chvála za odvahu pustiť sa do tohto manévra.
     
    58
    Bitka na oboch frontoch pokračuje. Britská réžia nevie, ktorý boj má snímať skôr.
     
    56
    V každom kole je Kimi bližšie a bližšie. Holanďan je nekompromisný a nedáva mu žiadnu šancu. Tu nepomáha ani DRS.
     
    55
    Zatiaľ čo Kimi tlačí na Verstappena, vzadu tlačí na Vettela Ricciardo. Toto je skutočne bitka od začiatku do konca.
     
    53
    V záverečnej rovinke Kimi Raikkonen použil DRS, stále to však nestačí na prvého Holanďana. Celý súboj je ukážkou nádhernej jazdeckej školy oboch jazdcov. Max Verstappen je predsa len lepší pri výjazdoch zo zákrut.
     
    51
    Prvý krát za túto sezónu môžme pozorovať priamy súboj o prvé miesto. Kimi Raikonnen čaká na rovinku aby použil systém DRS.
     
    50
    Verstappen nedáva Fínovi žiadnu šancu. Jazdí nádhernú stopu bez jedinej chyby. Rozdiel medzi nimi je len 0.6 sekundy a postupne klesá!
     
    49
    Prví dvaja jazdci majú rovnaké špecifikácie vozidla a jazdia totožné časy. Rozdiel je akurát vo veku. Verstappen je najmladší a Raikkonen je najstarší jazdec.
     
    47
    Bitka o prvé miesto. Raikkonen znižuje stratu na jednu sekundu a očakávame stíhaciu jazdu s nasledujúcim útokom.
     
    46
    Shutout Shutout. Mclaren Fernanda Alonsa vypovedal službu a jazdec musel odstúpiť. Problém mohla spôsobiť pohonná jednotka.
     
    44
    Priebežné poradie:
    Verstappen
    Raikkonen
    Vettel
    Ricciardo

    Richard Eisner