VC Španielska Max Verstappen (Red Bull) (kon.)
koniec zavodu
Veľká cena Španielska

Max Verstappen (Red Bull)

Nedeľa 15.05.2016, 14:00Formula 1
     
    Koniec závodu.
     
    66
    Daniel Ricciardo dostáva defekt a mieri do boxovej uličky. O poradí je už skoro rozhodnuté.
     
    59
    Ricciardo zahájil nekompromisný útok na Vettela. Vettel ale udržal ideálnu stopu a pri výjazde zo zákruty bol rýchlejší a udržal si svoju pozíciu. Aj tak Ricciardovi ide chvála za odvahu pustiť sa do tohto manévra.
     
    46
    Shutout Shutout. Mclaren Fernanda Alonsa vypovedal službu a jazdec musel odstúpiť. Problém mohla spôsobiť pohonná jednotka.
     
    22
    Žltá vlajka v treťom sektore kvôli ohnivej akcii Nica Hulkenberga.
     
    22
    Plamene v tíme Force India! Nico Hulkenberg musel odstaviť svoje vozidlo po tom, čo mu zo zadnej časti monopostu vyskočili plamene. Spustilo sa automatické hasenie, avšak musí z pretekov odstúpiť.
     
    8
    Divoké momenty v ôsmom kole! Sebastian Vettel predbiehal Sainza v záverečnej rovinke a chýbal len kúsok k tomu aby došlo ku kontaktu pneumatík a následnej katastrofe. Dostáva sa však na tretie miesto.
     
    4
    Safety car zašlo do boxovej uličky a preteky môžu naplno pokračovať. Incident medzi jazdcami Mercedesu bude vyšetrovaný po pretekoch.
     
    Pri Hamiltonovom predbiehaní mu Nico Rosberg neposkytol dostatočný priestor a došlo k incidentu, ktorému nešlo zabrániť. Oba jazdci Mercedesu sú mimo hru. Toto je veľmi nečakaný zvrat priamo v prvom kole. Lewis Hamilton odhodil svoj volant a je počuť veľké množstvo nadávok.
     
    1
    Havária oboch jazdcov Mercedesu! Toto je maximálny a neuveriteľný škandál pre celý tím.
     
    VC Španielska práve začala! Výborný štart pre oboch jazdcov tímu Mercedes.
     
    Závod práve odštartoval.

    Richard Eisner