Česko – Kazachstan 3:1 (kon.) | USA – Maďarsko 5:1 (kon.) | Dánsko – Lotyšsko 3:2 (2:1 po s.n.)
Nemecko – Bielorusko 5:2 (kon.)
koniec
USA
5:1 (0:0, 3:0, 2:1)
Maďarsko
Piatok 13.05.2016, 15:15Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:59 Istvan SOFRON - 5:1

     
    57:59
    Maďarsko dalo gól!
    Maďari napokon preislovku predsa len využívajú a prvýkrát v zápase prekonávajú Kinkaida! Bartalis za bránkou výborne prečítal hru, puk posunul do najnebezpečnejšieho priestoru a odtiaľ už ISTVÁN SOFRON iba nechytateľne usmernil puk do siete. Asistencie: István Bartalis, Andrew Sarauer.
     
    56:59
    Američania sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za sekanie Wood.
    55:20 Connor MURPHY - 5:0

     
    55:20
    USA dalo gól!
    Maďarský brankár Vay inkasuje aj piatykrát v zápase. Postaral sa o to CONNOR MURPHY strelou spred modrej čiary od pravého mantinelu, ktorá pomedzi betóny brankára prešla až do siete. Asistencia: Nick Foligno.
    52:07 Nick FOLIGNO - 4:0

     
    52:07
    USA dalo gól!
    Maďarsko stratilo puk vo vlastnej obrannej tretine, za kruhy sa s ním dostal NICK FOLIGNO a prudkou ranou prepálil obrancu i brankára svojho súpera. Bez asistencií.
     
    50:40
    Vynikajúca šanca USA na navýšenie skóre! Na hokejke ju mal Nelson, ktorý sa vyrútil proti Vayovi, avšak ten si vyslúžil veľký potlesk, pretože ľavý betón nechal na ľade a puk cez neho do siete nepustil.
     
    47:59
    Američania sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za sekanie Hanifin.
     
    44:29
    Američania predviedli pekný prechod od vlastnej bránky! Na jeho konci najskôr zakončoval Matthews a potom dorážal Vatrano, ale ani jeden z nich nebol úspešný.
     
    39:31
    Maďarsko sa bude brániť! Na dve minúty smeruje na trestnú lavicu za podrazenie Janos Vas.
    34:12 Dyan LARKIN - 3:0

     
    34:12
    USA dalo gól!
    Američania teraz predviedli jeden z najkrajších gólov tohto šampionátu! Postaral sa oň DYAN LARKIN, ktorý vystrelil z úrovne bránkovej čiary a našiel presnú medzeru medzi Vayom a pravou žrďou jeho bránky. Bez asistencií.
     
    26:39
    Maďarsko sa bude brániť! Na dve minúty smeruje na trestnú lavicu za hákovanie Sagert.
    25:55 Vince HINOSTROZA - 2:0

     
    25:55
    USA dalo gól!
    Američania pridávajú gól aj proti plnému počtu hráčov súpera. VINCE HINOSTROZA spracoval prihrávku spoza bránky a bleskovo pálil, na čo maďarský brankár nestihol zareagovať. Asistencia: Huston Fasching.
    24:37 Nick FOLIGNO - 1:0

     
    24:37
    USA dalo gól!
    Americkí hokejisti využívajú presilovku a ujímajú sa vedenia! NICK FOLIGNO unikol maďarskej defenzíve, dostal sa priamo pred Vaya a šikovne ho prepálil. Asistencie: Chris Wideman, Noah Hanifin.
     
    23:26
    Maďarsko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za krosček Szirányi.
     
    20:52
    Rozhodcovia sa ešte v hlúčiku radia o Sarauerovej strele, no gól z nej určite nebol. Puk jednoznačne opečiatkoval konštrukciu bránky.
     
    20:52
    Vatrano prifilmoval pád a Maďarsko si zahrá presilovku!
     
    20:49
    Maďari mohli otvoriť skóre! Sarauer pálil spred bránky po otočke, ale trafil iba pravú žrď.
     
    14:20
    Americkí hokejisti sa natlačili priamo pred bránku súpera a takmer sa im podairlo otvoriť skóre zápasu! Vayovi narobil starosti Vatrano, ktorý sa tlačil priamo do bránky a snažil sa tam prepasírovať aj puk, no napokon mu to nevyšlo a v neprehľadnej situácii na gólmana dokonca spadol.
     
    13:06
    Maďarsko sa bude dve minúty brániť v trojici! Na trestnú lavicu odišiel za sekanie Banham a za krosšek G. Nagy.
     
    09:12
    Skóre mohlo byť otvorené! Matthews sa predral pomedzi kruhy a ihneď tvrdo vypálil, ale maďarský gólman jeho pokus vyrazil betónom.
     
    06:37
    Vylúčenie v tíme USA (Larkin – 2 min., krosček).
     
    04:41
    Maďarsko stratilo puk a súpera pustilo do prečíslenia! Bol v ňom Motte s jedným zo spoluhráčov, ale rozhodol sa neprihrávať. Jeho strela mala výborné parametre, no gólman Vay ju vyrazil vyrážačkou.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 25. Foligno (Wideman, Hanifin), 26. Hinostroza (Fasching), 35. Larkin, 53. Foligno, 56. Murphy (Foligno) – 58. Sofron (Bartalis, Sarauer)


    USA: Kinkaid (Condon) – Wideman, Hanifin, Murphy (A), Skjei, Santini, Warsofsky, McCabe – Maroon, Larkin, Foligno (A) – Wood, Matthews, Vatrano – Hendricks (C), Compher, Motte – Nelson, Hinostroza, Schroeder – Fasching
    Maďarsko: Vay (Rajna) – Dudás, Sagert, Wehrs, Szirányi, M. Vas (C), Stipsicz, Mestyan, Garát – Sofron, Bartalis, Kovács (A) – Galló, Sarauer, Sebök – Magosi, J. Vas, Benk – Banham (A), G. Nagy, Kóger

    Rozhodca: Gofman (RUS), Olenin (RUS) – Lhotský (CZE), Suominen (FIN)