Švajčiarsko – Dánsko 3:2 (po pr.) | Slovensko – Nemecko 1:5 (kon.) | Kazachstan – Nórsko 2:4 (kon.)
Maďarsko – Francúzsko 2:6 (kon.)
koniec
Maďarsko
2:6 (1:3, 0:1, 1:2)
Francúzsko
Utorok 10.05.2016, 19:15 • Športový palác Jubilejnyj, Petrohrad • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Partner:
     
    Zápas sa skončil jasným triumfom Francúzska, ktoré súperom nastrieľalo poltucet presných zásahov a inkasovalo iba dvakrát.

    Najlepší hráči zápasu:
    Maďarsko: Marton Vas
    Francúzsko: Sacha Treille (21:35:15)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:57
    Maďarsko napokon v absolútnom závere puk vyhodilo cez všetky čiary a viac ako poltucet gólov už neinkasuje.
     
    59:11
    Francúzi až teraz vnikli do pásma a pokúsia sa tam niečo vmyylieť. Maďarsko je nastúpené v obrannom vale.
     
    58:49
    Maďari dokázali puk vyhodiť zo svojej obrannej tretiny. Francúzsko musí začínať spoza Hueta, ktorý v ostatnom čase veľa práce nemal.
     
    58:22
    Maďarsko sa ešte bued brániť! Na dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou je vylúčený Wehrs.
     
    58:03
    Začala sa posledná dvojminútovka tretej tretiny a zároveň aj celého zápasu. Francúzsko to skúšalo prihrávkou popred bránku, čo vyzeralo poriadne zaujímavo, no napokon nik z hráčov v bielom drese puk nezasiahol.
     
    57:57
    Maďari sa po dlhšom čase dostali do útočnej tretiny a chceli tam niečo vymyslieť, ale rozhodca signalizoval postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku a hru prerušil. Nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    56:50
    Maďarskí hokejisit ťahali v úvode duelu za dlhší povraz a súpera herne predčili, no Francúzi boli ešte v prvej tretine efektívnejší a to ich dostalo do veľkej psychockej výhode. Hokejisti v bielych dresoch si teraz zápas užívajú a smerujú za ziskom troch bodov.
    Sacha TREILLE - 2:6

     
    56:11
    Francúzsko dalo gól!
    SACHA TREILLE dosiahol hetrik! Maďari si ho absolútne nevšímali pri ľavej žrdi, kde bol úplne neporytý a po krížnej prihrávke si puk mohol spracovať aj nastaviť na presnú strelu.
     
    55:49
    Francúzi prečkali dvojnásobné dvojminútové oslabenie a už hrajú v plnom počte. Frustrovaní Maďari sa do lepšej šance ani nedostlai.
     
    55:27
    Francúzsko dvojnásobné oslabenie zvláda nazaj bravúrne a puk za pukom odhadzuje od svojej tretiny.
     
    54:55
    Francúzi aj v trojici vyhodili puk do svojje útočnej tretiny a podržali ho tam. Maďarskí hokejisti stratili poriadne veľa času.
     
    54:10
    Dudás teraz poriadne pochybil na útočnej modrej čiare, kde neudržal puk a obral svoj tím o tretinu. Francúzsko sa dobre bráni.
     
    53:49
    Rozhodcovia vylučujú a Francúzsko sa bude dve minúty brániť v trojici! Dve minúty za faul kolenom dostal Ritz a Claireaux je na rovnaký čas vylúčený za krosček.
     
    53:40
    Maďarsko nezvládlo svoju početnú nevýhodu a už hrá v plnom počte. Francúzom by už plný bodový zisk nemal uniknúť, do konca riadnej hracej doby ostáva ešte viac ako šesť minút hry.
    Sacha TREILLE - 2:5

     
    53:03
    Francúzsko dalo gól!
    Francúzi využívajú presilovku a zrejme definitívne rozhodujú o svojom víťazstve! SACHA TREILLE si prevzal puk na vonkajšej hranici ľavého kruhu, skúsil to strelecky a trafil presne pod pravú ruku Rajnu.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 14. M.Vas (Wehrs, Nagy), 48. Sofron (Vas, Bartalis) – 10. Ritz (Auvitu, Moisand), 18. Treille, 20. Fleury (Bellemare), 39. Chakaichvili (Treille), 54. Treille, 57. Treille


    Maďarsko: Rajna (Vay) – Wehrs, Dudás, Sziranyi, Sagert, Stipsicz, M. Vas (C), Garat – Galló, Erdely, Sarauer – Sofron, Bartalis, Sebök – Nagy, Koger, J. Vas (A) – Kovacs, Benk, Nagy, Banham
    Francúzsko: Huet (Quemener) – Auvitu, Moisand, Beron, Chakiachvili, Janil, Dieude Fauvel – Fleury, Bellemare (A), S. Treille – Y. Treille (A), Meunier (C), Perret – Raux, da Costa, Bertrand, Bozon – Claireaux, RItz, Lamperier, Desrosiers

    Rozhodca: Gofman (RUS), Kubus (SVK) – Kaderli (SUI), Lhotský (CZE)