West Ham – Manchester United 3:2 (kon.)
koniec
West Ham United
3:2 (1:0)
Manchester United
Utorok 10.05.2016, 21:30 • Boleyn Ground (Londýn) • Anglická Premier League • 35. kolo
Predzápasové kurzy
    81. Winston Reid (WHU) - 3:2
     
    81
    West Ham United dal gól!
    Hammers v asbolútnej divočine po zásluhe otáčajú priebeh stretnutia a smerujú k víťaznej rozlúčke s Boleyn Ground i domácou sezónou. To by pre Red Devils znamenalo vážnu komplikáciu na ceste do Ligy majstrov. Dimitri Payet znovu prezentoval svoju magickú pravačku a z ľavej strany adresoval milimetrový center na hlavu novozélandského stopéra WINSTONA REIDA. Zadák vínovo-modro-bielych sa nemýlil a prudkou hlavičkou z piatich metrov prerazil i blok Davida de Geu. 3:2 pre WHU.
    76. Michail Antonio (WHU) - 2:2
     
    76
    West Ham United dal gól!
    Hammers sa predsa len dočkali zaslúženého druhého gólu a Boleyn Ground je opäť v plameňoch. Po hlúpom žltom Herrerovom faule nasledoval priamy kop West Hamu. Z nebezpečnej pozície ho rozohral azda najlepší exekútor sveta – Dimitri Payet. Francúz napálil loptu iba do múru, no guľatý nezmysel sa mu odrazil späť na kopačku. Druhý pokus Payeta bol ďaleko úspešnejší, center do vápna našiel MICHAILA ANTONIA, ktorý sa z desiatich metrov nemýlil. Loptu poslal presne k ľavej tyči, plachtiaci de Gea na ňu nedosiahol. WHU opäť v laufe.
    72. Anthony Martial (MAN) - 1:2
     
    72
    Manchester United dal gól!
    ANTHONY MARTIAL sám otáča vývoj stretnutia pri rozlúčke domáceho celku s Boleyn Ground, Red Devils razom vedú v Londýne i napriek tomu, že sú v stretnutí jasne horším celkom. Akciu začal na ľavej strane Marcus Rashford, no plný kredit ide na účet Martiala, ktorý nádherne nasadil okolo Winstona Reida a takmer z nemožného uhlu prestrelil i štedrého gólmana Randolpha, ktorý si povybehol z bránkovej čiary a venoval tým priestor pre Martiala, ktorý ešte mohol v ťažkej pozícii prihrať späť Rashfordovi. Manchester United za týchto okolností preberá kontrolu nad svojou účasťou v Lige majstrov.
    51. Anthony Martial (MAN) - 1:1
     
    51
    Manchester United dal gól!
    Defenzíva West Hamu sa na okamih prezentoval dôrazom zadákov Red Devils a tí zo svojho prvého náznaku v stretnutí senzačne vyrovnávajú. Senzačne vzhľadom na priebeh, ktorý sme doposiaľ sledovali. Ďaleký nákop Davida de Geu prepadol cez chybujúceho Ogbonnu k Rashfordovi. Anglický mladíček si naviedol loptu pred šestnástku, odkiaľ kolmicou vysunul Juana Matu. Španiel nezasebčil a prihrávkou naprieč šestnástkou hľadal niekoho v bielo-čiernom. A našiel. Na vzdialenejšej tyči bol pripravený ANTHONY MARTIAL, ktorý využil odkrytú bránku Hammers. „Diabli " sú zrazu späť v zápase.
    10. Diafra Sakho (WHU) - 1:0
     
    10
    West Ham United dal gól!
    Boleyn Ground po prvýkrát v dnešnom dueli a možno naposledy vo svojej histórii oslavuje strelený gól, Hammers sa ujímajú cenného vedenia. Po maximálne odfláknutom odkope Marcosa Roja sa lopty na ľavej strane zmocnil Aaron Cresswell, ktorý okamžite vyslal dopredu Lanziniho. Argentínsky záložník sa fantasticky zorientoval a prihrávkou pod seba našiel DIAFRU SAKHA. Senegalský zakončovateľ pálil z vyše desiatich metrov z prvej, loptu zo Smallingovho zákrytu umiestnil presne k pravej tyči, kam už nedosiahol ani David de Gea. Fantastické intro pre lúčiacich sa „kladivárov."

    Erik Farkaš

    Góly: 10. D. Sakho, 76. Antonio, 81. Reid – 51. Martial, 72. Martial

    Karty:   69. Carroll (WHU) – 58. Martial (MAN), 70. A. Valencia (MAN), 75. A. Herrera (MAN)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 12:1. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 6:18.
    West Ham United: Randolph – Antonio, Reid, Ogbonna, Cresswell – Lanzini (84. Obiang), Kouyaté, Noble (C), Payet (90+1. E. Valencia) – D. Sakho (85. Tomkins), Carroll.
    Náhradníci: Spiegel – Tomkins, E. Valencia, Collins, Obiang, Moses, Emenike.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia (87. Januzaj), Smalling, Blind, Rojo – Schneiderlin (46. Carrick) – Mata, A. Herrera (83. Lingard), Rooney (C), Martial – Rashford.
    Náhradníci: Romero – Jones, Depay, Januzaj, Carrick, Borthwick-Jackson, Lingard.

    Rozhodca: Mike Dean – S. Long, S. Bennett – R. East