West Ham – Manchester United 3:2 (kon.)
koniec
West Ham United
3:2 (1:0)
Manchester United
Utorok 10.05.2016, 21:30 • Boleyn Ground (Londýn) • Anglická Premier League • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Na Boleyn Ground už naposledy znie klubová hymna West Hamu „I'm Forever Blowing Bubbles," Winston Reid sa zapíše do dejín ako posledný strelec, ktorý kedy na tomto stánku strelil súťažný gól. Pre Hammers mal glanc víťazného, pretože ním stanovil výsledok 3:2: Výsledok, určite zaslúžený. West Ham bol vo všetkých smeroch lepším celkom, Biličove slzy sú na mieste. S tímom WHU odviedol kus práce, Hammers sú momentálne nesmierne zdravo fungujúci klub.

    Cez víkend na pôde Stoke City môžu dať krásnu bodku za aktuálnou sezónou, ktorou by bol postup do Európskej ligy UEFA. „Červeným diablom" sa povážlivo vzdialila Liga majstrov, budú sa musieť spoľahnúť na víťazstvo Swansea City proti Manchestru City. (23:26:49)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Michail ANtonio už šikovne drží loptu v rohu ihriska, odkiaľ len tak ľahko neodíde. Do konca posledné desiatky sekúnd.
     
    90+2
    Slaven Bilič pri jednom z posledných pokusov organizuje hru svojho mužstva. Manchester United i naďalej viazne rozohrávka.
     
    90+1
    Dimitri Payet opúšťa za hromového potlesku hraciu plochu a prenechá miesto Ennerovi Valenciovi, Do konca ešte štyri nadstavené minútky.
     
    89
    Slaven Bilč šikovne rozkúskoval pasáž od streleného gólu na 3:2. Od záverečného hvizdu MIka Deana nás delí len nadstavený čas.
     
    87
    Na hracej ploche už máme i nespratného chlapca Adnana Januzaja. Miesto mi prenechal vyšťavený Luis Antion Valencia.
     
    85
    Po asistentovi odchádza i strelec úvodného gólu – Diafra Sakho. Na jeho pľac už vybehol hráč z opačného konca ihriska – stopér James Tomkins.
     
    84
    Za standing ovation odchádza asistent prvého gólu – Manuel Lanzini. Nahradí ho španielsky stredopoliar Pedro Obiang.
     
    83
    Jeden z najslabších hráčov na trávniku, ak nie najslabší, Ander Herrera opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto naskočí Jesse Lingard.
    81. Winston Reid (WHU) - 3:2
     
    81
    West Ham United dal gól!
    Hammers v asbolútnej divočine po zásluhe otáčajú priebeh stretnutia a smerujú k víťaznej rozlúčke s Boleyn Ground i domácou sezónou. To by pre Red Devils znamenalo vážnu komplikáciu na ceste do Ligy majstrov. Dimitri Payet znovu prezentoval svoju magickú pravačku a z ľavej strany adresoval milimetrový center na hlavu novozélandského stopéra WINSTONA REIDA. Zadák vínovo-modro-bielych sa nemýlil a prudkou hlavičkou z piatich metrov prerazil i blok Davida de Geu. 3:2 pre WHU.
     
    80
    Valencia na pravej strane prebrúsil Cresswella a bude rád, kde od hlavného arbitra Deana neuvidí druhú žltú kartu.
     
    78
    Záverečný štvrťhodinka i s nadstavením sľubuje ešte poriadnu drámu. Stretnutie sa blíži k svoju očakávanému vrcholu.
    76. Michail Antonio (WHU) - 2:2
     
    76
    West Ham United dal gól!
    Hammers sa predsa len dočkali zaslúženého druhého gólu a Boleyn Ground je opäť v plameňoch. Po hlúpom žltom Herrerovom faule nasledoval priamy kop West Hamu. Z nebezpečnej pozície ho rozohral azda najlepší exekútor sveta – Dimitri Payet. Francúz napálil loptu iba do múru, no guľatý nezmysel sa mu odrazil späť na kopačku. Druhý pokus Payeta bol ďaleko úspešnejší, center do vápna našiel MICHAILA ANTONIA, ktorý sa z desiatich metrov nemýlil. Loptu poslal presne k ľavej tyči, plachtiaci de Gea na ňu nedosiahol. WHU opäť v laufe.
     
    75
    Žltú kartu dostáva Ander Herrera (Manchester United).
    72. Anthony Martial (MAN) - 1:2
     
    72
    Manchester United dal gól!
    ANTHONY MARTIAL sám otáča vývoj stretnutia pri rozlúčke domáceho celku s Boleyn Ground, Red Devils razom vedú v Londýne i napriek tomu, že sú v stretnutí jasne horším celkom. Akciu začal na ľavej strane Marcus Rashford, no plný kredit ide na účet Martiala, ktorý nádherne nasadil okolo Winstona Reida a takmer z nemožného uhlu prestrelil i štedrého gólmana Randolpha, ktorý si povybehol z bránkovej čiary a venoval tým priestor pre Martiala, ktorý ešte mohol v ťažkej pozícii prihrať späť Rashfordovi. Manchester United za týchto okolností preberá kontrolu nad svojou účasťou v Lige majstrov.
     
    70
    Tretia žltá karta v stretnutí smeruje do adresára Manchestru United. Za nedovolený zákrok na Kuyatého ju videl Valencia.
     
    69
    Andy Carroll prišiel príliš neskoro do súboja s Blindom, ktorý stačil rozohrať loptu. Po klasickom late challenge sa žltilo.
     
    67
    Anthony Martial zachraňuje United na oboch stranách ihriska. Tentokrát z bránkovej čiary vyhlavičkoval inak možno gólovú hlavičku Carrolla.
     
    65
    Po Rojovej kolmici na Matu teraz len s veľkými ťažkosťami siahol Angelo Ogbonna. Španiel mohol ísť do veľkej šance.
     
    64
    Manchester United sa snaží prevziať dirigentskú paličku nad stretnutí, no West Ham hrá zatiaľ nesmierne koncentrovane.
     
    63
    Mark Noble si na ľavej strane najskôr pekne posadil Herreru, aby následne odcentroval na vzdialenejšiu tyč, kde sa v páde nepresadil Carroll.
     
    61
    West Ham krásne a s istotou kombinuje v okolí šestnástky Manchestru United, toho pavučinky zatiaľ neplnia svoje úlohy.
     
    60
    Hodina hry je už za nami. Pre hostí je enormne dôležité, že ešte do tohto časového míľniku dokázali aspoň vyrovnať skóre.
     
    58
    Anthony Martial podrazil nohy driblujúceho súpera, Mike Dean bol po prvýkrát v dnešnom stretnutí siahnuť do kapsy po kartu.
     
    57
    West Ham pokračuje v produkcii veľkých gólových príležitostí. Po nedovolenom zákroku hostí sa kopal priamy kop, ktorý na veľkú nevôľu Louisa van Gaala mohol rozohrať Dimitri Payet. Holandský manažér si pred samotnou exekúciou štandardky skočil do vlasov s horúcou balkánskou krvou – Slavenom Biličom. Keď sa Payet konečne dostal k rozohrávke, našiel oblúčikom hlavu Diafru Sakha. Senegalský útočník oklamal ofsajdovú pascu Red Devils, no z dokonalej pozície zakončil nepochopiteľne vysoko nad bránku.
     
    55
    Dimitri Payet takmer expresne rýchlo vrátil West Ham United späť do vedenia. Hammers znovu dominovali po tradičnej osi. Dlhý nákop na Andyho Carrolla, ktorý síce spadol v súboji s Blindom, no i na zemi ešte stačil poslať loptu pod seba na Payeta. Francúzsky čarodej predviedol krátku kľučku, po ktorej obstrelom zamieril k ľavej de Geovej tyči. Bývalý hráč Marseille ju minul len o decimetre, napol iba bočnú sieť.
     
    53
    Uvidíme, aká bude reakcia West Hamu, ktorý hral doposiaľ vynikajúci zápas. Toto by mohlo domácim pristrihnúť krídla.
    51. Anthony Martial (MAN) - 1:1
     
    51
    Manchester United dal gól!
    Defenzíva West Hamu sa na okamih prezentoval dôrazom zadákov Red Devils a tí zo svojho prvého náznaku v stretnutí senzačne vyrovnávajú. Senzačne vzhľadom na priebeh, ktorý sme doposiaľ sledovali. Ďaleký nákop Davida de Geu prepadol cez chybujúceho Ogbonnu k Rashfordovi. Anglický mladíček si naviedol loptu pred šestnástku, odkiaľ kolmicou vysunul Juana Matu. Španiel nezasebčil a prihrávkou naprieč šestnástkou hľadal niekoho v bielo-čiernom. A našiel. Na vzdialenejšej tyči bol pripravený ANTHONY MARTIAL, ktorý využil odkrytú bránku Hammers. „Diabli " sú zrazu späť v zápase.
     
    50
    Ten priniesol sériu hlavičkových súbojov, no žiadnu koncovku hráčov, dnes hrajúcich v bielo-čiernej sade dresov.
     
    49
    Valencia odcentroval na pravej strane cez Cresswella, ktorý ale tečol loptu hruďou. Hostia budú zahrávať rohový kop z pravej strany.
     
    48
    West Ham nevletel do druhej časti s takým víchrom ako tomu bolo v prvej časti. Manchester United sa stále snaží stabilizovať svoju hru.
     
    46
    Bezradný Louis van Gaal vyrukoval cez prestávku s jednou zmenou. Namiesto čističa Schneiderlina prišiel na pľac Michael Carrick.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Manchester United podal v prvom polčase jeden z najhorších výkonov od odchodu Sira Alexa Fergusona z Old Trafford. Hráči dehonestujú značku United, naopak odhodlane hrajúci West Ham už mohol vyhrávať aj o viac než jeden gól. Ten v 10. minúte obstaral po peknej strele Sakho, ktorý zo zákrytu prestrelil Smallinga i de Geu. Po prvej časti hráme za tesného náskoku Hammers, ktorí absolútne dominujú.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Andy Carroll po Antoniovom centri zakončil akrobaticky i cez Valencia, no jeho strihané nožničky minulu pravú tyč de Geovej svätyne. Lopta atakovala rohovú zástavku.
     
    43
    Payet centroval aj od rohovej zástavky a opäť nie márne. Francúz našiel v strede šestnástky hlavu Sakha, ktorý len tesne minul bránku.
     
    42
    West Ham sa nepresadil po následnom centri Payeta, ktorý nedokázal nájsť na hrote Andyho Carrolla. Roh pre West Ham.
     
    41
    Marcos Rojo na ľavej strane hrubo zastavil Machaila Antonia, no hlavný arbiter MIke Dean trochu prekvapujúco nesiahol do kapsy.
     
    40
    Mata hľadal oblúčikom na hrote Rooneyho, pred ktorým na výbornú zahral Winston Reid. WHU maximálne koncentrovaný.
     
    39
    West Ham sa neštíti poslať loptu až na gólmana Randolpha, ktorý si rád užije aspoň takýto kontakt s loptou.
     
    38
    Rooney sa snažil uvoľniť na pravej strane, no Cresswell ho ďaleko nepustil. Trápenie Manchestru United pokračuje.
     
    37
    Väčšinu hráčov hostí sme dnes poriadne nezaregistrovali na hracej ploche. Jedná sa predovšetkým o Rashforda, Matu, Schneiderlina, no predovšetkým Herreru.
     
    35
    Po tom, či si Ogbonna po Rooneyho centri takmer zrazil loptu do siete, nasledoval roh United. Blindov center odvrátil Kouyaté.
     
    33
    West Ham hrá v absolútnej pohode, dokonca i ťažkopádny Andy Carroll si dovolil piruetu nad loptou, ktorá mu vyšla.
     
    32
    Na strane hostí z Manchestru zatiaľ nevidíme jediný individuálny, no ani tímový výkon, ktorý by bolo možné vyzdvihnúť.
     
    31
    Lanzini s Payetom znovu rozobrali biednu hru stredu poľa a obrany hostí, no Francúzovi lopta z hranice šestnástky skĺzla po kopačke.
     
    30
    Po polhodine hráme na Boleyn Ground za tesného vedenia domáceho mužstva, ktoré malo i ďalšie príležitosti strestať apatických hostí.
     
    28
    Valencia na pravej strane spolupracoval s Martialom, ktorý odcentroval na Matu, no ten si v súboji s Reidom pomáhal nedovolene.
     
    26
    Lanzni po individuálnej akcii natiahol k strele z asi dvadsiatich metrov, prudký pokus padal k pravej tyči, ktorú ale asi o meter minul.
     
    24
    Slaven Bilič zbesilo pobehuje pred svojou striedačkou a naďalej dodáva energiu svojim zverencom, ktorí to snáď ani nepotrebujú.
    22. Michail Antonio (WHU)
     
    22
    Boleyn Ground je i napriek dažďu v plameňoch a Manchester United v nich i naďalej horí. West Ham doslova bije hostí, ktorí zatiaľ strácajú vo všetkých štatistických i optických ukazovateľoch. Hammers po rohovom kope obkľúčili šestnástku hostí, po biliarde sa Valenciom tečovaný center dostal k Michailovi Antoniovi, ktorý z bezprostrednej vzdialenosti dotlačil loptu v zmätkoch do siete. Centrovaná lopta však podľa postranného arbitra preťala bránkovú čiaru, gól West Hamu preto nemôže platiť. Red Devils sa ani na konci úvodnej štvrtiny stretnutia nedokážu chytiť.
    20. Andy Carroll (WHU)
     
    20
    Andy Carroll nepochopiteľne zahodil 101-percentnú príležitosť na zaslúžené zdvojnásobenie domáceho vedenia. Katastrofálna hra zadných radov Red Devils mohla stáť manchesterských hráčov reálne ambície na postup do Ligy majstrov. Cez Reida sa lopta od Randolpha dostala k Lanzinimu, ktorý ďalším exkluzívnym pasom vyslal do nájazdu Andyho Carrolla. Mimo svojich pozícií sa nachádzali obaja stopéri van Gaalovho výberu. Andy Carroll však v nájazde na de Geu nepochopiteľne zlyhal, excentrický anglický útočník trafil iba chodidlo padajúceho gólmana.
     
    19
    Trestať to mohol tentokrát Payet, pre ktorého exkluzívne sklepol loptu Andy Carroll. Francúz vystrelil len presne do stredu bránky.
     
    18
    Aj po vyše štvrťhodiny hráme na jednu bránku. Manchester United napriek strate stiahnutý do svojej defenzívnej ulity.
     
    17
    Payet sa elasticky pretiahol až na ľavý okraj šestnástky, odkiaľ sa snažil prehodiť loptu na Carrolla, no oblúčik mu nevyšiel dokonale.
     
    16
    Domáci stihli v doterajšom priebehu vystreliť už štyrikrát. Hostia sa ešte poriadne nepriblížili k šestnástke, ktorej pánom je dnes Randolph.
     
    15
    Sakha na ľavej strane výborne zneškodnil Daley Blind, Manchester United sa i naďalej bije s veľkými problémami.
     
    14
    Exekútorom štandardky bol samozrejme Payet, ktorý sa pokúsil o signál s Noblom. Anglický kapitán Hammers napálil loptu z prvej, no trafil len Rashforda. Neujala sa Kouyatého dorážka.
     
    12
    Tí pokračujú v stretnutí s veľkou intenzitou. Po Valenciovom nedôraznom zákroku budú rozohrávať rohový kop z ľavej strany.
    10. Diafra Sakho (WHU) - 1:0
     
    10
    West Ham United dal gól!
    Boleyn Ground po prvýkrát v dnešnom dueli a možno naposledy vo svojej histórii oslavuje strelený gól, Hammers sa ujímajú cenného vedenia. Po maximálne odfláknutom odkope Marcosa Roja sa lopty na ľavej strane zmocnil Aaron Cresswell, ktorý okamžite vyslal dopredu Lanziniho. Argentínsky záložník sa fantasticky zorientoval a prihrávkou pod seba našiel DIAFRU SAKHA. Senegalský zakončovateľ pálil z vyše desiatich metrov z prvej, loptu zo Smallingovho zákrytu umiestnil presne k pravej tyči, kam už nedosiahol ani David de Gea. Fantastické intro pre lúčiacich sa „kladivárov."
     
    8
    Veľký boj o stred poľa na Boleyn Ground. Rooney sa snažil pasom vyzvať na ľavej strane Roja, no kapitánov pas bol pridlhý.
     
    7
    Diafra Sakho si na hrote sklepával dlhú loptu z hĺbky poľa, no senegalský útočník sa nachádzal v postavení mimo hru.
     
    6
    Antonio Valencia v súboji vôbec nešetril Payeta, ktorého aj s loptou poslal za postrannú čiaru. Hammers budú iba vhadzovať.
     
    5
    Martial sa snažil na ľavej strane nasadiť okolo Antonia, no francúzsky útočník nedokázal odcentrovať a loptu nezachytil na hracej ploche.
     
    4
    Manchester Unite sa až teraz dostáva k postupnej rozohrávke z vlastnej polovice ihriska. Tú ale hatí Schneiderlinova prihrávka do súboja pre Rashforda, ktorý nemal proti Reidovi nárok.
     
    3
    Ešte predtým neprepálil hradbu tiel Kouyaté, ktorý napálil iba nohy Daleyho Blinda. Hammers s fantastickým vstupom do stretnutia.
    2. Winston Reid (WHU)
     
    2
    West Ham od úvodných sekúnd nasťahovaný v šestnástke hostí, kde sa snažil presadiť v sérii hlavičkových súbojov. Po Rojovom zákroku padol vo vápne Reid, Dean rozpažil. Na konci celého závaru boli Sakhove nožničky, ktoré leteli vysoko nad bránku.
     
    1
    Zápas na Boleyn Ground práve začal vo frenetickej atmosfére, ktorú v Londýne vytvárajú domáci „kladivári." Aká bude reakcia hráčov na zelenom koberci?
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Londýnsky stánok Boleyn Ground už sleduje poslednú rozcvičku vo svojej histórii. Stretnutie by malo začať o 21:30.
     
    20:15
    Fanúšikovia West Hamu pri príchode autobusu s hráčmi Manchestru United zahádzali vozidlo pyrotechnikou. Nepokoje musela riešiť polícia, operujúca pred Boleyn Ground. Stretnutie bolo odložené o 45 minút. O ďalšom priebehu vás budeme informovať.
     
    Úvodné zostavy:

    West Ham United: Randolph – Antonio, Reid, Ogbonna, Cresswell – Lanzini, Kouyaté, Noble (C), Payet – D. Sakho, Carroll.
    Náhradníci: Spiegel – Tomkins, E. Valencia, Collins, Obiang, Moses, Emenike.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Smalling, Blind, Rojo – Schneiderlin – Mata, A. Herrera, Rooney (C), Martial – Rashford.
    Náhradníci: Romero – Jones, Depay, Januzaj, Carrick, Borthwick-Jackson, Lingard.

    Rozhodca: Mike Dean – S. Long, S. Bennett – R. East.
     
    Vitajte v Upton Parku, kde sa v rámci dohrávky 35. kola zavítame úplne naposledy. Hostia budú hrať o Ligu majstrov.

    Tabuľkové postavenie:

    7, West Ham: 15 -14 – 7; skóre 61:47; body 59
    5. Man. Utd: 18 – 9 – 9; skóre 44:31; body 63

    Forma:

    West Ham: R – P – R – V – V – P
    Man. Utd: V – V – V – V – R – V

    Na Boleyn Ground sa dnes hrá 384. stretnutie Premier League. Bude však posledné. West Ham United sa po sezóne presťahuje na Olympijský štadión v Londýne. Prípadným víťazstvom sa môže prehupnúť cez hranicu 600 bodov, získaných v Upton Parku.
    Posledné stretnutie „kladivárom" doma vôbec nezvládli. So Swansea prehrali vysoko 1:4, čím sa rozlúčili s eventuálnou príležitosťou na postup do Ligy majstrov. Hammers tým ukončili sériu desiatich duelov bez porážky, doma prehrali prvýkrát od augusta.

    Určite lepšie naladení prichádzajú do Londýna hráči Manchesru United. Red Devils cez víkend vyhrali na pôde Norwichu (1:0) a v spojitosti s domácou remízou Manchestru City s Arsenalom (2:2) získali do rúk kontrolu nad svojou účasťou v ďalšom ročníku Ligy majstrov.
    Zverenci Louisa van Gaala v ostatných šiestich súťažných dueloch stratili iba dva body. Doma remizovali s nedávno korunovaným majstrom – Leicestrom City. Pokiaľ United dokážu zvíťaziť v zostávajúcich dvoch zápasoch, automaticky sa kvalifikujú do Ligy majstrov 2016/17.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Erik Farkaš

    Góly: 10. D. Sakho, 76. Antonio, 81. Reid – 51. Martial, 72. Martial

    Karty:   69. Carroll (WHU) – 58. Martial (MAN), 70. A. Valencia (MAN), 75. A. Herrera (MAN)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 12:1. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 6:18.
    West Ham United: Randolph – Antonio, Reid, Ogbonna, Cresswell – Lanzini (84. Obiang), Kouyaté, Noble (C), Payet (90+1. E. Valencia) – D. Sakho (85. Tomkins), Carroll.
    Náhradníci: Spiegel – Tomkins, E. Valencia, Collins, Obiang, Moses, Emenike.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia (87. Januzaj), Smalling, Blind, Rojo – Schneiderlin (46. Carrick) – Mata, A. Herrera (83. Lingard), Rooney (C), Martial – Rashford.
    Náhradníci: Romero – Jones, Depay, Januzaj, Carrick, Borthwick-Jackson, Lingard.

    Rozhodca: Mike Dean – S. Long, S. Bennett – R. East