West Ham – Manchester United 3:2 (kon.)
koniec
West Ham United
3:2 (1:0)
Manchester United
Utorok 10.05.2016, 21:30 • Boleyn Ground (Londýn) • Anglická Premier League • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Na Boleyn Ground už naposledy znie klubová hymna West Hamu „I'm Forever Blowing Bubbles," Winston Reid sa zapíše do dejín ako posledný strelec, ktorý kedy na tomto stánku strelil súťažný gól. Pre Hammers mal glanc víťazného, pretože ním stanovil výsledok 3:2: Výsledok, určite zaslúžený. West Ham bol vo všetkých smeroch lepším celkom, Biličove slzy sú na mieste. S tímom WHU odviedol kus práce, Hammers sú momentálne nesmierne zdravo fungujúci klub.

    Cez víkend na pôde Stoke City môžu dať krásnu bodku za aktuálnou sezónou, ktorou by bol postup do Európskej ligy UEFA. „Červeným diablom" sa povážlivo vzdialila Liga majstrov, budú sa musieť spoľahnúť na víťazstvo Swansea City proti Manchestru City. (23:26:49)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Michail ANtonio už šikovne drží loptu v rohu ihriska, odkiaľ len tak ľahko neodíde. Do konca posledné desiatky sekúnd.
     
    90+2
    Slaven Bilič pri jednom z posledných pokusov organizuje hru svojho mužstva. Manchester United i naďalej viazne rozohrávka.
     
    90+1
    Dimitri Payet opúšťa za hromového potlesku hraciu plochu a prenechá miesto Ennerovi Valenciovi, Do konca ešte štyri nadstavené minútky.
     
    89
    Slaven Bilč šikovne rozkúskoval pasáž od streleného gólu na 3:2. Od záverečného hvizdu MIka Deana nás delí len nadstavený čas.
     
    87
    Na hracej ploche už máme i nespratného chlapca Adnana Januzaja. Miesto mi prenechal vyšťavený Luis Antion Valencia.
     
    85
    Po asistentovi odchádza i strelec úvodného gólu – Diafra Sakho. Na jeho pľac už vybehol hráč z opačného konca ihriska – stopér James Tomkins.
     
    84
    Za standing ovation odchádza asistent prvého gólu – Manuel Lanzini. Nahradí ho španielsky stredopoliar Pedro Obiang.
     
    83
    Jeden z najslabších hráčov na trávniku, ak nie najslabší, Ander Herrera opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto naskočí Jesse Lingard.
    81. Winston Reid (WHU) - 3:2
     
    81
    West Ham United dal gól!
    Hammers v asbolútnej divočine po zásluhe otáčajú priebeh stretnutia a smerujú k víťaznej rozlúčke s Boleyn Ground i domácou sezónou. To by pre Red Devils znamenalo vážnu komplikáciu na ceste do Ligy majstrov. Dimitri Payet znovu prezentoval svoju magickú pravačku a z ľavej strany adresoval milimetrový center na hlavu novozélandského stopéra WINSTONA REIDA. Zadák vínovo-modro-bielych sa nemýlil a prudkou hlavičkou z piatich metrov prerazil i blok Davida de Geu. 3:2 pre WHU.
     
    80
    Valencia na pravej strane prebrúsil Cresswella a bude rád, kde od hlavného arbitra Deana neuvidí druhú žltú kartu.
     
    78
    Záverečný štvrťhodinka i s nadstavením sľubuje ešte poriadnu drámu. Stretnutie sa blíži k svoju očakávanému vrcholu.
    76. Michail Antonio (WHU) - 2:2
     
    76
    West Ham United dal gól!
    Hammers sa predsa len dočkali zaslúženého druhého gólu a Boleyn Ground je opäť v plameňoch. Po hlúpom žltom Herrerovom faule nasledoval priamy kop West Hamu. Z nebezpečnej pozície ho rozohral azda najlepší exekútor sveta – Dimitri Payet. Francúz napálil loptu iba do múru, no guľatý nezmysel sa mu odrazil späť na kopačku. Druhý pokus Payeta bol ďaleko úspešnejší, center do vápna našiel MICHAILA ANTONIA, ktorý sa z desiatich metrov nemýlil. Loptu poslal presne k ľavej tyči, plachtiaci de Gea na ňu nedosiahol. WHU opäť v laufe.
     
    75
    Žltú kartu dostáva Ander Herrera (Manchester United).
    72. Anthony Martial (MAN) - 1:2
     
    72
    Manchester United dal gól!
    ANTHONY MARTIAL sám otáča vývoj stretnutia pri rozlúčke domáceho celku s Boleyn Ground, Red Devils razom vedú v Londýne i napriek tomu, že sú v stretnutí jasne horším celkom. Akciu začal na ľavej strane Marcus Rashford, no plný kredit ide na účet Martiala, ktorý nádherne nasadil okolo Winstona Reida a takmer z nemožného uhlu prestrelil i štedrého gólmana Randolpha, ktorý si povybehol z bránkovej čiary a venoval tým priestor pre Martiala, ktorý ešte mohol v ťažkej pozícii prihrať späť Rashfordovi. Manchester United za týchto okolností preberá kontrolu nad svojou účasťou v Lige majstrov.

    Erik Farkaš

    Góly: 10. D. Sakho, 76. Antonio, 81. Reid – 51. Martial, 72. Martial

    Karty:   69. Carroll (WHU) – 58. Martial (MAN), 70. A. Valencia (MAN), 75. A. Herrera (MAN)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 12:1. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 6:18.
    West Ham United: Randolph – Antonio, Reid, Ogbonna, Cresswell – Lanzini (84. Obiang), Kouyaté, Noble (C), Payet (90+1. E. Valencia) – D. Sakho (85. Tomkins), Carroll.
    Náhradníci: Spiegel – Tomkins, E. Valencia, Collins, Obiang, Moses, Emenike.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia (87. Januzaj), Smalling, Blind, Rojo – Schneiderlin (46. Carrick) – Mata, A. Herrera (83. Lingard), Rooney (C), Martial – Rashford.
    Náhradníci: Romero – Jones, Depay, Januzaj, Carrick, Borthwick-Jackson, Lingard.

    Rozhodca: Mike Dean – S. Long, S. Bennett – R. East