Lotyšsko – Rusko 0:4 (kon.) | Bielorusko – Kanada 0:8 (kon.) | Švédsko – Česko 2:4 (kon.)
Fínsko – USA 3:2 (kon.)
koniec
Fínsko
3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
USA
Pondelok 09.05.2016, 19:15 • Športový palác Jubilejnyj, Petrohrad • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Aj napriek obrovskej záverečnej snahe sa už hokejistom USA nepodarilo vyrovnať. Tri body si odvážajú Fíni.
     
    59:25
    Fíni vyhodili puk na zakázané uvoľnenie a USA si berie oddychový čas. Po ňom sa bude vhadzovať pred Koskinenom.
     
    58:46
    Američania hrajú bez brankára!
     
    55:16
    Mohlo byť rozhodnuté! Koskiranta sa dostal do samostatného úniku a pálil z ľavej strany, avšak mieril iba do Condona.
     
    45:38
    Fíni sú gólom psychicky povzbudení a okamžite pokračujú v ofenzívnej snahe. V dobrej pozícii bol Barkov, ktorý si chcel povytiahnuť Condona z bránky a obstreliť ho, no nevyšlo mu to.
    Leo KOMAROV - 3:2

     
    44:16
    Fínsko dalo gól!
    Fíni bleskovo využívajú ponúknutú početnú výhodu a opäť sú vo vedení! LEO KOMAROV bol úplne osamotený a dostal prihrávku zo strany, pričom pri práci s pukom už nemohol zaváhať. Asistencie: Aleksander Barkov, Jussi Jokinen.
     
    43:56
    Hokejisti USA sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Maroon.
    Connor MURPHY - 2:2

     
    40:53
    USA dalo gól!
    Američania ihneď v úvode tretiny vyrovnávajú! Veľký podiel na tomto góle má Larkin, ktorý spoza bránky prihral na pravý kruh, odkiaľ už CONNOR MURPHY strelou k pravej žrdi po veľkom náprahu prepálil Koskinena. Asistencie: Patrick Maroon, Dylan Larkin.
     
    38:52
    Poriadny zmätok pred bránkou USA! Jokinen tam tečoval nahodenie USA, avšak Condon v rýchlosti vyrazil iba na bočnú sieť. Následné dorážky sa takisto neujali.
     
    36:10
    Američania býhodu nevyužili a zahrajú si presilovku. Z fínskej strany je na dve minúty za hákovanie vylúčený Laine.
     
    30:55
    Koivu sa vrátil z trestnej lavice a presne si vykorčuľoval na puk, ktorý jeho spoluhráči vyhodili z pásma. Koivu bleskovo a veľmi tvrdo pálil z ľavej strany, ale Condom ramenom vyrazil.
     
    30:45
    Máme tu ďalší trest! Fínsko bude hrať pät sekúnd v oslabení o dvoch hráčov a potom sa bude opäť hrať vo vyrovnanom počte tyroch proti štyrom. Na trestnú lavicu odišiel za hrubosť Salmela.
     
    30:06
    Pomer síl na ľadovel ploche sa vyrovná. Na dve minúty je za nedovolené bránenie vylúčený Vatrano.
     
    28:50
    Fíni sa aj napriek nevôli budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Koivu.
     
    26:37
    Nenápadná fínska akcia sa mohla skončiť gólom! Jokinen sa vyrútil na gólmana USA úplne sám a veľmi prudko vystrelil, ale Condon puk vykopol pravým betónom.
     
    19:44
    Fíni sa v útoku usadili až v závere tejto tretiny. Z ľavej strany dvakrát veľmi tvrdo pálil Laine, ale v oboch prípadoch bol jeho puk zrazený. V tom druhom až na ochrannú sieť.
     
    18:07
    Američania sa budú musieť brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za sekanie Foligno.
     
    16:17
    Američania mohli skórovať aj druhýkrát! Rýchly brejk bol zakončený krížnou prihrávkou do ľavého kruhu, odkiaľ strieľal Vatrano, no ten mieril iba do brankára.
    Frank VATRANO - 2:1

     
    13:45
    USA dalo gól!
    Američania znižujú nádherným gólom! FRANK VATRANO získal puk ešte vo svojej obrannej tretine, ale videl dostatok voľného priestoru, tak sa rýchlo pustil do ofenzívy. Za ľavým kruhom ho stále nikto nedosiahol a preto vypálil tak prudko, že Koskinen ani poriadne nevie, kade sa mu puk dostal do siete. Asistencia: Auston Matthews.
    Antti PIHLSTRÖM - 2:0

     
    12:04
    Fínsko dalo gól!
    Fíni predviedli bleskový prechod do pásma a sú v dvojgólovom vedení! ANTTI PIHLSTRÖM všprintoval do ľavého kruhu, spracoval si puk a prudkou strelou do ľavého horného rohu zvýšil na 2:0. Asistencie: Teemu Pulkkinen, Tomi Sallinen.
    Mikko KOIVU - 1:0

     
    09:16
    Fínsko dalo gól!
    Tak toto sme zakríkli! Fíni udržali puk v útočnej tretine, spoza bránky poslali puk na hranicu ľavého kruhu a odtiaľ MIKKO KOIVU nenápadnou strelou našiel medzierku medzi Condonom a konštrukciou bránky. Asistencie: Mikael Granlund, Sebastian Aho.
     
    07:29
    A americkí hokejisti sa vzápätí mohli ujať vedenia! Hosťujúci tím sa prezentoval dlhým pasom na útočnú modrú čiaru, kde si puk prevzal Schoeder a rútil sa na bránku, ale napokon bol vynikajúcim a čistým spôsobom odstavený a nezakončil.
     
    04:29
    Za hlavu sa teraz chytá aj Američan Maroon, ktorý sa pokúšal zakončovať priamo od pravej žrde, ale puk mu nesadol a vo výbornej pozícii mieril nepresne.
     
    04:02
    Obrovskú šancu teraz spálili hokejisti USA! Bol v nej Hanifin, ktorý takisto pálil od modrej čiary, ale Koskinenovi jeho pokus narobil problémy.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 10. Koivu (Granlund, Aho), 13. Pihlström (Pulkkinen, Sallinen), 45. Komarov (Barkov, Jokinen) – 14. Vatrano (Matthews), 41. Murphy (Maroon, Larkin)


    Fínsko: Koskinen (Saros) – Jaakola, Hietanen, Lindell, Pokka, Kukkonen (A), Ohtamaa, Salmela – Granlund, Koivu (C), Aho – Jokinen (A), Barkov, Laine – Pyörälä, Koskiranta, Komarov – Pihlström, Sallinen, Pulkkinen
    USA: Condon (Kinkaid) – Wideman, Hanifin, Murphy (A), Skjei, Santini, Warsofsky – Foligno (A), Larkin, Maroon – Schroeder, Matthews, Vatrano – Motte, Compher, Hendricks (C) – Fasching, Hinostroza, Wood

    Rozhodca: Björk (SWE), Fraňo (CZE) – Lazarev (RUS), Malmqvist (SWE)