La Coruña – Barcelona 0:8 (kon.) | Valencia – Eibar 4:0 (kon.) | Gijón – Sevilla 2:1 (kon.)
Bilbao – Atlético Madrid 0:1 (kon.) | Malaga – Rayo Vallecano 1:1 (kon.) | Real Madrid – Villarreal 3:0 (kon.)
koniec
Real Madrid
3:0 (1:0)
Villarreal CF
Streda 20.04.2016, 22:00Španielska LaLiga • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Real Madrid strácal dvanásť bodov a vyzeralo to na konečnú v boji o titul, ale teraz je všetko inak. Päť kôl pred koncom stráca na prvú Barcelonu a druhé Atlético iba jeden a je späť v hre. Musí však potvrdzovať rolu favorita v záverečných kolách a čakať na zaváhanie rivalov. Navyše, stále je v hre v Lige majstrov, kde ho už o týždeň čaká cesta do Manchesteru a stretnutie a City. Zinedine Zidane však nemá kompletný tím, pretože minimálne o tento zápas prídu Gareth Bale aj Daniel Carvajal, ktorí hrali vo výbornej forme. Fanúšikovia však Zidanovi veria, takže čo viac si priať. Už to len potvrdiť na ihrisku.
     
    Štvrtý Villarreal prežíva zatiaľ úspešnú sezónu. Dostal sa do semifinále Európskej ligy, kde ho o týždeň čaká silný Liverpool, čo bude asi najťažšia skúška "žltej ponorky" v tejto sezóne. Liga je tiež na dobrej ceste ku konečnému úspechu. Na vedúcu trojicu Barcelona, Atlértco a Real sa už nedostanú, ale štvrtá priečka bude veľkým úspechom. Momentálne, päť kôl pred koncom, má na tomto mieste Villarreal náskok šiestich bodov pred piatym Bilbaom a aj šiestou Celtou Vigo. V tomto zápase ale nenastúpi pre zranenie Soldado.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Madrid CF: Navas – Danilo, Varane, Ramos, Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – L. Vázquez, Benzema, Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Arbeloa, James Rodríguez, Isco, Nacho Fernández, Kovačić, Jesé.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar, Bailly, Bonera, Antonio Rukavina – J. dos Santos, Trigueros, B. Soriano, Denis Suárez – Bakambu, Adrián López.
    Náhradníci: Aréola – V. Ruiz, Baptistão, Samuel, Marín, Hernández Cascante, P. Iñiguez..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop patril domácim hráčom, ktorí začnú rozohrávkou zo zadných radov aj napriek tomu, že Vilarreal vysunul napádanie pomerne vysoko.
     
    1
    Snaha hostí slávila úspechu, keďže výkop Keylora Navasa našiel iba priestor za čiarou, takže to je aut pre žlté dresy.
     
    2
    Pri lopte je však už opäť "Biely balet" a skúša kombinovať na pravej strane. Do prihrávky Vazquéza však vbehol Kroos a tak sa lopta odráža do autu.
     
    3
    Aj napádanie Realu Madrid vyzerá byť úspešné, ale aj keď Modrič vystihol prihrávku, loptu poslal späť na kopačky hráčov hostí.
     
    4
    Kroos bol na konci rýchlej akcii Realu po ľavej strane, pretože jeho center do pokutového územia nenašiel svoj cieľ, teda Karima Benzemu.
     
    5
    Danilo si na krídle vymenil loptu s Vazquézom, dostal sa na hranicu šestnástky súpera, odkiaľ centroval, no nenašiel ani Benzemu a ani Ronalda.
     
    6
    Snaha hostí z ľavej strany končí centrom Suaréza, ktorý zráža na aut Danilo a po ňom sa k lopte dostali domáci, takže z tohto obláčika nezapršalo.
     
    7
    Cédrick Bakambu sa na začiatku siedmej minúty ocitá v postavení mimo hry.
     
    7
    Ronaldo faulovaný Gasparom na krídle. Portugalčan sa ocitol na zemi po tom, čo ho krajný bek na ňu poslal neskorým sklzom.
     
    7
    Centrovaná lopta Kroosa bola veľmi prudká a na hranici malého vápna mala nájsť Benzemu, pred ním v poslednej chvíli odvrátil Rukavina.
     
    8
    Po následnom centri späť padá na zem Modrič. Penalta sa nepíska a tak zakončuje z hranice šestnástky Benzema. Pokus Francúza po zemi ukryl v rukaviciach Asenjo.
     
    9
    Real Madrid drží loptu v strede poľa na svojich kopačkách, keďže dopredu mu to cez zhustený priestor ide len veľmi ťažko. Všetci hráči hostí sú pod loptou.
     
    10
    Lucas Vazquéz si spravil priestor pred šestnástkou, avšak neprihral presne, ale Casemiro ešte posúva loptu doľava, kde Marcelo získal po ťažkom súboji s Gasparom roh.
     
    11
    Nízka centrovaná lopta hostí nemohla ohroziť, tí ju okamžite dostali preč z prvej žrde. Následne ešte odkopol do autu Gaspar.
    11. Cristiano Ronaldo (REA)
     
    11
    Marcelo veľmi pekne poslal loptu okolo Gaspara do šestnástky na Ronalda, ktorý si dobre nabehol a aj keď bol z uhlu, ľavačkou z prvej vypálil a prevetral rukavice Asenja, ktorý chytil na dvakrát.
     
    12
    Dlhý pas za obranu na nabiehajúceho Adriána bol takmer dokonalý, lenže to by nemohol byť na ihrisku Sergio Ramos, ktorý včas hlavou zmenil smer pasu k Navasovi.
     
    13
    Toni Kroos fantasticky prešiel zo stredu poľa až pred šestnástku súpera a zdalo sa, že tento nábeh nemeckého reprezentanta len tak niečo nezastaví, avšak záložník poslal veľmi zlú prihrávku na Benzemu, ktorú zachytil Bailly.
     
    14
    Cristiano Ronaldo si síce pomohol v strede poľa faulom, lenže jeho spoluhráči loptu získali späť prakticky okamžite a Marcelo už išiel dopredu z ľavej strany. Prihrávkou na šestnástku spoluhráčov nenašiel.
     
    15
    Center Lucasa Vazquéza bol veľmi čitateľný a Asenjo veľmi dlho videl, že lopta padne priamo k nemu, takže s jej stiahnutím nemal najmenší problém.
     
    16
    Kombinácia Realu Madrid v tejto chvíli prebieha najmä na ľavej strane a v strede, lenže Marcelo získal po zablokovanej prihrávke súperom iba aut.
     
    16
    Benzema to už ale spravil o niečo lepšie, po jeho snahe to bude rohový kop pre domáce farby.
     
    17
    Centrovaná lopta žiadny vzruch nenarobila, Vilarreal ju ako nedávno poslal okamžite čo najďalej vedľa vlastnej brány.
     
    18
    Lopta ďaleko od Asenja, pretože hostia sú veľmi dobre sformovaní a pozične bránia, cez čo sa Real dostáva pomerne ťažko.
     
    19
    Marcelo ukázal svoje srdce bojovníka a získal sklzom pri postrannej čiare už stratenú loptu, následne spravil kľučku na Gaspara, cez ktorého poslal center vonkajškom, avšak Benzema na jeho pas v malom vápne nedočiahol.
    19. Marcelo (REA)
     
    20
    Casemiro mierne v strede poľa pokazil prvý dotyk a tak nepresne prihral, avšak bol pri tom faulovaný Triguerosom, takže pre svoj tím získal priamy kop. Zahrá ho Cristiano Ronaldo.
     
    21
    Cristiano Ronaldo poslal svoju typickú bombu, no napálil len múr, od ktorého sa lopta odráža na roh.
     
    21
    Opäť center na prvú žrď a aj keď sa tentoraz k zakončeniu dostal Varane, jeho pokus v ťažkej pozícií medzi niekoľkými žltými dresmi išiel mimo priestor troch žrdí.
     
    22
    Vilarreal rozohráva zo zadných radov, avšak je to za napádania Realu Madrid a preto sa lopta dostáva do autu. Domácim pressing vyšiel.
     
    23
    Lucas Vazquéz sa snažil zrýchliť akciu Realu Madrid rýchlou prihrávkou na Benzemu, ktorý ju však nedokázal spracovať. Hostia odkopli len na aut.
     
    24
    V posledných minútach je to boj o stred poľa, ktorý sa zdá, že nevyhráva ani jeden tím.
     
    25
    Mario Gaspar nedokázal zastaviť svoj pohyb a nepríjemne narazil do spoluhráča Baillyho, ktorý sa držal za hrudník, avšak vyzerá, že bude v poriadku.
     
    25
    Danilo dostal dlhý pas do krídla od Modriča, lenže jeho prvý dotyk mu vôbec nevyšiel a lopta mu ušla za postrannú čiaru.
     
    26
    Danilo opäť neuspel, pretože dostal loptu na päty a nedokázal tak rýchlo zastaviť svoj pohyb vpred. Tomuto Brazílčanovi sa nedarí a na jeho tvári je vidieť značná frustrácia.
     
    27
    Casemiro sa perfektne vrátil, zastavil Bakambuho a dokonca si vypýtal faul. Domáci tak rýchlo prešli dopredu, lenže Ronaldo loptu do šestnástky nedobehol.
     
    28
    Ronaldo sa v strede poľa síce výborne dostal cez dvojicu protihráčov, lenže po potiahnutí si lopty narazil na presilu v počte štyri a tak stratil.
     
    29
    Danilo spracoval loptu na pravej strane, posunul na Lucasa Vazquéza, avšak jeho pas zrazil Rukavina.
    29. Karim Benzema (REA)
     
    29
    Luka Modrič aj v páde poslal z hranice šestnástky exkluzívny pas do malého vápna pre Benzemu, pred ním na poslednú chvíľu odkopol Bailly.
     
    30
    Modrič teraz našiel skvele na hranici šestnástky Danila, ktorý si spracoval loptu a poslal ju opäť na Benzemu do malého vápna, lenže ten, aj keď odbehol od svojho strážcu, zakončoval vedľa.
     
    31
    Početné prihrávky hostí v strede poľa k ničomu nevedú, akurát diváci na ne čím ďalej, tým viac pískajú. Všetko však prerušil ziskom lopty Modrič.
     
    32
    Benzemov center zľava odvrátil Bailly len k Modričovi, ktorý ešte prestrčil loptu do šestnástky na Lucasa Vazquéza veľmi nečakaným spôsobom, lenže Španiel pálil z prvej nad.
    32. Lucas Vázquez (REA)
     
    33
    Lucas Vazquéz si obhodil Rukavinu, ktorý jeho úmysel vystihol a chcel nechať prejsť loptu bez dotyku za čiaru, lenže pokazil to a bude nasledovať roh.
     
    34
    Prvý roh odvrátili hostia pred Varaneom na roh, ten následný už poslali na polovicu súpera k Navasovi.
     
    35
    Danilo sa na svojej strane previnil faulom proti Denisovi Suarézovi v hlavičkovom súboji, lenže Bakambu získal pri šestnástke súpera iba aut.
     
    36
    Lucas Vazquéz postupoval veľmi pekne a navážal loptu do šestnástky súpera, avšak tesne pred ňou ho zastavila presila žltých dresov.
     
    37
    Marcelo dostal loptu späť dopredu po ľavej strane, lenže po strete s Dos Santosom to bude len rohový kop a center z neho v pohode chytá Asenjo.
     
    38
    Cristiano Ronaldo sa veľmi pekne dostal z rohu šestnástky cez dvoch hráčov k bránkovej čiare, odkiaľ prihrával vzduchom do malého vápna, avšak pred Vazquézom v poslednej chvíli odvrátili hostia.
     
    39
    Kolmica do šestnástky na Ronalda bola veľmi presná, pretože Portugalčan mohol takmer postupovať sám na Asenja, lenže sa píska tesný ofsajd.
     
    40
    A práve Ronaldo teraz páli spoza šestnástky, jeho rana končí veľmi vysoko nad bránou Asenja.
     
    41
    Real Madrid dal gól!
    Ale teraz to je už gól a Santiago Bernábeu sa teší z veľmi dôležitého prvého gólu, ktorý vypracoval Cristiano Ronaldo, pretože prudko odcentroval, Asenjo vyrazil len pred seba a KARIM BENZEMA nemohol do prázdnej brány nedať.
    41. Karim Benzema (REA) - 1:0
     
    42
    Dos Santos dostal nepríjemný kopanec zozadu od Casemira, ale Mexičan to rozchodí, zatiaľ čo pred Navasa priletí center.
     
    43
    Pas Denisa Suaréza však presný nebol. Varane odvrátil a založil kontru svojho tímu. Prihrávka Benzemu pred šestnástkou súpera už presná nebola.
     
    43
    A tak rýchlo späť, pretože hostia majú šancu. Bakambu páli spred Navasa priamo do neho, bude to roh.
    43. Denis Suárez (VLR)
     
    44
    Žltú kartu dostáva Manu Trigueros (Villarreal CF).
     
    45
    Žltú kartu dostáva Danilo (Real Madrid CF).
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Real Madrid sa až do 41. minúty snažil streliť úvodný gól proti dobre brániacemu Vilarrealu a to sa mu nakoniec podarilo vďaka Karimovi Benzemovi, ktorý dorazil strelu Ronalda.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ronaldo si pýtal center do šestnástky, ktorý od Vazquéza aj dostal, avšak pred tým, ako k nemu lopta prešla, fauloval Baillyho.
     
    48
    Marcelov center končí na rohovom kope, keďže ho tam zrazil Gaspar. Kroos pas od rohovej zástavky následne zakončil Ronaldo, ktorý vyskočil najlepšie, ale vysoko nad bránu.
     
    49
    Ronaldo získal pre Real ďalší roh, ktorý chcel aj sám na rýchlo rozohrať, no rozmyslel si to a odchádza do šestnástky.
     
    50
    Kroos to však rozohral na krátko a následne sa lopta dostala na kopačku Modriča pred šestnástku súpera. Chorvát skúsil strelu obaliť a poslať k žrdi, čo mu trochu nevyšlo, keďže bránu tesne minul.
     
    51
    Center Vazquéza sprava sa do šestnástky "žltej ponorky" nedostal, bude to iba aut.
     
    52
    Ronaldo dostal loptu pred šestnástku súpera, kde si ešte zasekol Baillyho a vypálil ľavou nohou, lenže práve stopér hostí mu ranu zrazil do rukavíc Asenja.
     
    54
    Lopta sa po trase Modrič – Danilo – Vazquéz dostala do šestnástky hostí, niekde na biely bod, lenže sama tam skackala a Ronaldo ani Benzema nestihli včas priskočiť.
     
    55
    Benzema sa zamotal medzi hráčov Vilarrealu v jeho šestnástke a aj keď sa snažil loptu silou – mocou spod nich zobrať, nepodarilo sa mu to.
     
    56
    Karim Benzema sa perfektne dostal na hranicu šestnástky z krídla a ešte lepšie prihral do nej na Ronalda, ktorému pod nohy sklzom padol Rukavina a odkopol mu loptu. Nebude to ani roh, čo sa domácemu útočníkovi nepáči.
    56. Cristiano Ronaldo (REA)
     
    58
    Dos Santos hľadal veľmi dobre načasovaným centrom v šestnástke domácich Bakambuho, pred ním včas zasiahol Varane a dostal loptu do bezpečia.
     
    59
    Po zrazenej strele hostí prichádza rýchla kontra Realu Madrid, ale Ronaldo si nedokázal prehodiť Baillyho, ktorý portugalskej hviezde skvelým sklzom loptu zobral.
     
    61
    Dobrý center Lucasa Vazquéza smeroval do malého vápna, kde naskakoval aj Ronaldo, no spoločne s ním taktiež Bonera či Bailly a hostia dostali loptu preč.
     
    61
    Marcelo poslal center sprava zľava späť do stredu šestnástku a tam sa do lopty z jej hranice oprel Kroos, no nastrelil len protihráča. Následne neuspel ani strelou z mierneho uhlu Vazquéz.
     
    62
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Jonathan dos Santos, prichádza Samuel.
    62. Lucas Vázquez (REA)
     
    63
    Gaspar chcel na krídle zapojiť nového hráča, teda Samuela, do hry, lenže jeho prihrávka do miest, kde mal novic byť, nebola presná.
     
    64
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Adrián López, prichádza Léo Baptistão.
     
    65
    Denis Suaréz si prvým dotykom hodil loptu cez Varaneho a vnikol do šestnástky, avšak francúzsky stopér mu ju perfektne vypichol.
     
    68
    Samuel sa snažil poslať loptu z krídla do stredu, kde videl lepšie postavených spoluhráčov, ale nastrelil len chrbát Casemiro a od neho sa lopta odráža na kopačky domácich.
     
    69
    Real Madrid dal gól!
    LUCAS VAZQUÉZ potvrdzuje, že keď dostane šancu, je proste skvelý a potvrdil to aj dnes a to nie len týmto gólom. Pred šestnástkou si narazil s Benzemom, potiahol si ešte loptu a strelou z jej hranice k bližšej žrdi prekvapil Asenja.
    69. Lucas Vázquez (REA) - 2:0
     
    70
    Ronaldo sa zľava síce dostal k centru, lenže k veľmi nepresnému. Poslal ho iba do miest, kde nik v bielom nebol.
     
    71
    Danilo dostal loptu do krídla, hodil si ju do šestnástky trochu od nohy a aj keď sa dostal k centru, ten mu hostia zrazili na rohový kop.
     
    72
    Kroosov pas vypadol vďaka niektorej z hláv v žltom drese zo šestnástky hostí von, lopta sa následne dostala až k Navasovi.
     
    73
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Toni Kroos, prichádza Isco.
     
    73
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Manu Trigueros, prichádza Rodrigo Hernández Cascante.
     
    75
    Cristiano Ronaldo predviedol perfektný smeč, pretože rukou dostal loptu do siete, čo bolo po odpískaní a samozrejme to neplatí. Tomuto predchádzala Iscova strela, ktorá našla iba Ramosa a ten zakončoval do brvna z ofsajdu.
     
    76
    Real Madrid dal gól!
    Danilo potiahol loptu po pravom krídle, vedľa šestnástky sa pozrel a predviedol center, ktorý by jeho hejteri aj z vlastných radov ani nechceli vidieť. Neuveriteľne presne ho posadil na nohu LUKU MODRIČA, ktorý to kopol priam ukážkovo a nechytatelne. Kopacia technika Chorváta je na veľmi vysokej úrovni, čo teraz len potvrdil.
    76. Luka Modrić (REA) - 3:0
     
    77
    Cristiano Ronaldo si musel prezliecť dres, pretože sa mu ten pôvodný pri jednom zo súbojov roztrhol.
     
    79
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Luka Modrić, prichádza James Rodríguez.
     
    82
    Casemiro padá po súboji v strede poľa, kde ho poslal na zem Bruno Soriano.
     
    84
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Lucas Vázquez, prichádza Jesé.
     
    85
    Zdá sa, že ideme čakať na koniec, pretože o všetkom podstatnom je rozhodnuté. Hostia už asi ani nedúfajú, že by dokázali získať nejaký bod.
     
    85
    Žltú kartu dostáva Casemiro (Real Madrid CF).
     
    86
    Prudká centrovaná lopta priamo na bránu Keylora Navasa od Denisa Suaréza Kostaričana v nej prekvapiť nemohla, takže gólman domácich previedol bežný zákrok.
     
    88
    Jesé získal rohový kop, ktorý aj sám rozohral a to na krátko, avšak lopta sa dostala na ľavú stranu, kde po kľučkách Ronalda centroval Bonera. Benzema nedokázal cez Boneru zakončil.
     
    89
    Jesé sa takmer dostal do obrovskej šance a mohol by zakončovať do takmer odkrytej brány, no perfektne zakročil Mario Gaspar a nepustil loptu.
     
    90
    Ronaldov pokus o nožničky na hranici šestnástky nevyšiel, takže Villarreal sa tejto snahe domácich ubránil.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+1
    Zaujímavá situácia a nevieme, o čo sa presne jedná, ale Cristiano Ronaldo odišiel do kabíny a to len tak cez hru, z ničoho nič.
     
    90+2
    Dlhá lopta za obranu hľadala Karima Benzemu, ten však dostatočne rýchly nebol a situáciu teda pred ním vyriešil Asenjo.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Real Madrid vyhral doma s Villarrealom pohodlne 3:0, keď súpera k ničomu nepustil. Na vedúcu Barcelonu a druhé Atlético tak stále stráca po jednom bode. Boj o titul bude ešte dramatický. (23:57:56)

    Matej Kubove

    Góly: 41. Benzema, 69. L. Vázquez, 76. Modrić

    Karty:   45. Danilo (REA), 85. Casemiro (REA) – 44. Trigueros (VLR)


    Real Madrid: Navas – Danilo, Varane, Ramos, Marcelo – Modrić (79. James Rodríguez), Casemiro, Kroos (73. Isco) – L. Vázquez (84. Jesé), Benzema, Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Arbeloa, James Rodríguez, Isco, Nacho Fernández, Kovačić, Jesé.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar, Bailly, Bonera, Antonio Rukavina – J. dos Santos (62. Samuel), Trigueros (73. Hernández Cascante), B. Soriano, Denis Suárez – Bakambu, Adrián López (64. Baptistão).
    Náhradníci: Aréola – V. Ruiz, Baptistão, Samuel, Marín, Hernández Cascante, P. Iñiguez.