Bergamo – AS Rím 3:3 (kon.) | Udinese – Chievo 0:0 (kon.) | Hellas Verona – Frosinone 1:2 (kon.)
Juventus – Palermo 4:0 (kon.) | Fiorentina – Sassuolo 3:1 (kon.) | Lazio – Empoli 2:0 (kon.)
Sampdoria – AC Miláno 0:1 (kon.)
koniec
Atalanta Bergamo
3:3 (2:2)
AS Rím
cz Nedeľa 17.04.2016, 12:30 • Stadio Atleti Azzurri d'Italia • Talianska Seria A • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Příznivci Atalanty se dožadují vyloučení Konstantinose Manolase, řecký zadák AS ale nakonec za svůj ostrý skluz na unikajícího Pinillu vyfasoval "jen" kartu žluté barvy!
     
    90+3
    Právě Jasmin Kurtić vidí za zbytečný faul na polovině žlutou kartu.
     
    90+1
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Alejandro Gómez, přichází Davide Brivio.
     
    90
    Závěr zápasu je hodně nervózní, žlutému škraloupu se dnes nevyhne ani autor několika spálených šancí Edin Džeko.
     
    90
    Střídající Cristian Raimondi to přehnal s důrazem poblíž pomezní čáry a za svůj nedovolený zákrok byl oceněn žlutou kartou!
     
    87
    No a pozor! Rozhodčímu už došla trpělivost s Lucianem Spallettim, lodivod římského velkoklubu tak byl vykázán na tribunu!
    85. Francesco TOTTI - 3:3
     
    85
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Tlak Římanů ale pokračoval a nakonec je z toho vyrovnání, tak tohle bude fotbalisty Atalanty ještě hodně dlouho mrzet! Kulatý nesmysl se šťastně odrazil na kopačku veterána FRANCESCA TOTTIHO, který se z první trefil přesně k tyči!
    85. Nainggolan pálil těsně nad!
     
    85
    Tak to byla šance jako hrom! Po sérii odrazů v pokutovém území se míč odrazil k úplně volnému Radju Nainggolanovi, který ale vypálil těsně nad!
     
    84
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Marco Borriello, přichází Mauricio Pinilla.
     
    78
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Daniele De Rossi, přichází Francesco Totti.
     
    74
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Marco D'Alessandro, přichází Cristian Raimondi.
     
    71
    Edin Džeko měl po přihrávce střídajícího El Shaarawyho na kopačce vyrovnání, bosenskému snajprovi ale prostě není přáno – Džeko tentokrát vypálil nad!
     
    67
    Ještě před nařízeným rohovým kopem sudí zpětně udělil žlutou kartu hostujícímu kapitánovi Danielemu De Rossimu.
     
    66
    Dalšího okénka v defenzívě Římanů využil Alejandro Gómez, který utekl po levém křídle a poté poslal míč do předbrankového prostoru, jeden ze zadáků AS ale na poslední chvíli jeho centr zblokoval!
     
    61
    Po Salahově zaváhání se vydal dopředu skvěle hrající Alejandro Gómez, jenž pronikl až na hranici šestnáctky a přesným pasem oslovil Jasmina Kurtiće, který ovšem z první přestřelil!
     
    56
    Velezkušený Andrea Masiello u postranní čáry tvrdě zajel do střídajícího Stephana El Shaarawyho, za což mu sudí promptně ukázal žlutou kartu.
     
    54
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Ervin Zukanović, přichází Stephan El Shaarawy.
     
    51
    Autor dvou gólů Atalanty Marco Borriello byl ještě za stažení dresu při gólové oslavě oceněn žlutou kartou.
    50. Marco BORRIELLO - 3:2
     
    50
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Neuplynulo ani pět minut druhé půle a domácí se dostávají do vedení, tak tohle čekal málokdo! Alejandro Gómez v pádu procedil míč na MARCA BORRIELLA, jenž se štěstím usměrnil kulatý nesmysl o tyč do sítě!
     
    41
    Edin Džeko pálí jednu šanci na druhou! Bosenský snajpr si nyní pohlídal ofsajdovou linii a ocitl se tváří v tvář Sportiellovi, ten ale jeho ránu z první bravurně vyrazil!
    39. Džeko neproměnil tutovku!
     
    39
    Tohle nebyl gól?! Edin Džeko se po Florenziho centru ocitl úplně sám před Sportiellem a domácího gólmana si dokonale položil, pak ale tváří v tvář prázdné bergamské svatyni trestuhodně přestřelil!
    37. Marco BORRIELLO - 2:2
     
    37
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    To je neuvěřitelné! Ještě před pár minutami byli domácí na ručník, stejně jako Římané se ale prosadili dvakrát v rozmezí čtyř minut a rázem začínáme od nuly! Na centr od rohového praporku si naskočil MARCO BORRIELLO a přesnou hlavičkou nedal Wojciechovi Szczęsnému šanci!
     
    35
    Ervin Zukanović nehezky zajel do unikajícího D'Alessandra a hostující zadák může být ještě rád, že za to vyfasoval jen žlutou kartu.
     
    34
    Zraněný Lucas Digne skutečně nebude schopen pokračovat, na jeho místo nastupuje Emerson.
    33. Marco D'ALESSANDRO - 1:2
     
    33
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    No ale pozor, domácí se prosazují jako blesk z čistého nebe a drama je rázem na světě! Marco Borriello prodloužil centr z levé strany k MARCU D'ALESSANDROVI, jenž se z první trefil přesně k levé tyči!
    27. Radja NAINGGOLAN - 0:2
     
    27
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Domácí začali nadějně, teď se ale jejich šance na úspěch bortí jako domeček z karet! Džeko oslovil do šestnácky si sbíhajícího Mohameda Salaha, jenž ihned posunul balon k RADJU NAINGGOLANOVI a ten z první procedil míč do sítě!
    23. Lucas DIGNE - 0:1
     
    23
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Nedáš-dostaneš a favorizovaní Římané se dostávají do vedení! Diego Perotti našel přesnou kolmicí do vápna si sbíhajícího LUCASE DIGNEHO, jenž si jen tak tak pohlídal ofsajdovou hranici a přesnou střelou k levé tyči nedal Sportiellovi šanci!
    17. Perotti ze skvělé pozice netrefil branku!
     
    17
    Bergamští si ale nedali pozor na zadní vrátka a mohl přijít krutý trest! Edin Džeko prchl po levém křídle a z úrovně brankové linie se štěstím našel z druhé vlny si sbíhajícího Perottiho, který ale trestuhodně přestřelil!
     
    13
    I s pořádnou porcí štěstí se teď Alejandro Gómez dostal ke střele, která ale pořádně vystrašila Wojciecha Szczęsného – míč totiž proletěl těsně nad břevnem!
     
    5
    Domácí se favorizovaného soupeře vůbec nebojí! Marco Borriello to teď vzal na sebe a z hranice šestnáctky vystřelil, jeho přízemní pokus ale proletěl těsně vedle levé tyče!

    Vojtěch Balon

    Góly: 33. D'Alessandro (Borriello), 37. Borriello, 50. Borriello (A. Gómez) – 23. Digne (Perotti), 27. Nainggolan (Salah), 85. Totti (Florenzi)

    Karty:   51. Borriello (ABC), 56. A. Masiello (ABC), 90. Raimondi (ABC), 90+3. Kurtić (ABC) – 35. E. Zukanović (ASR), 67. De Rossi (ASR), 90. Džeko (ASR), 90+4. Manolas (ASR)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:10.
    Atalanta Bergamo: Sportiello – A. Masiello, Tolói, Paletta, Dramé – Freuler, Migliaccio – D'Alessandro (74. Raimondi), Kurtić, A. Gómez (90+1. Brivio) – Borriello (84. Pinilla).
    Náhradníci: Radunović – Stendardo, Gagliardini, Bellini, Gakpé, Conti, Brivio, Monachello, Cherubin, Pinilla, Djimsiti, Raimondi.

    AS Rím: Szczęsny – Rüdiger, Manolas, E. Zukanović (54. El Shaarawy), Digne (34. Emerson) – De Rossi (78. Totti), Nainggolan – Florenzi, Perotti, Salah – Džeko.
    Náhradníci: De Sanctis – Castán, Strootman, Totti, Maicon, El Shaarawy, Pjanić, S. Keita, Vainqueur, Emerson, Torosidis, Umar.

    Rozhodca: Irrati – de Luca, Schenone