Bournemouth – Liverpool 1:2 (kon.) | Leicester – West Ham 2:2 (kon.) | Arsenal – Crystal Palace 1:1 (kon.)
koniec
Leicester City
2:2 (1:0)
West Ham United
Nedeľa 17.04.2016, 14:30 • King Power Stadium • Anglická Premier League • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Tak takýto záver nám prináša len anglická Premier League. Leicester po góle Jamieho Vardyho viedol, no najlepší strelec klubu bol v 56. minúte po druhej žltej karte vylúčený. West Ham prevzal iniciatívu a dokázal otočiť vývoj zápasu vo svoj prospech. Po sporne nariadenej penalte vyrovnal Andy Caroll a o dve minúty neskôr krásnou strelou skóroval aj Aaron Cresswell. Domáci sa ale nevzdali a v oslabení dokázali vyrovnať. V nadstavenom čase premenil pokutový kop aj Leonardo Ulloa, a tak uzavrel gólový účet zápasu na 2:2. Zápas do veľkej miery ovplyvnil hlavný rozhodca Jonathan Moss, ktorý sporne nariadil obe penalty. Leicester svoj náskok na čele tabuľky natiahol na osem bodov. West Ham je naďalej na šiestej pozícii. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný deň. (16:33:56)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
    90+5. Leonardo Ulloa (LEC) - 2:2
     
    90+5
    Leicester City dáva gól! Obrovská radosť na King Power Stadium. LEONARDO ULLOA si zachoval pevné nervy a strelou k ľavej tyči prekonal Adriána. Dnešný zápas sa tak skončí zaslúženou remízou.
    90+4. Andy Carroll (WHU)
     
    90+4
    Penalta pre Leicester City! Jeff Schlupp spadol v pokutovom území po kontakte s Andym Carollom a hlavný arbiter Jonathan Moss ukazuje na biely bod. Rozhodcovi nechcem siahať do svedomia, no obe penalty boli nariadené veľmi prísne.
     
    90+3
    Zverenci Slavena Bilića účinne kúskujú hru. Už len pár sekúnd ich delí od toho, aby dosiahli v tejto sezóne ďalšie cenné víťazstvo.
     
    90+2
    Polovica nadstaveného času je preč. Lopta je v moci West Hamu, pretože v postavení mimo hry bol prichytený Leonardo Ulloa.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca Jonathan Moss v dnešnom dueli nadstavil štyri minúty. Leicester sa zúfalo snaží vyrovnať, no Kladivári sa dobre bránia.
     
    90
    Christian Fuchs svojim dlhým vhadzovaním poslal loptu do malého vápna. V ňom sa snažil zakončiť Robert Huth, no v súboji s Angelom Ogbonnom spadol. Penalta sa nepíska.
     
    89
    Christian Fuchs vonkajším priehlavkom poslal center smerujúci na Roberta Hutha. Ten sa ale do zakončenia nedostal. Hoci sa Nemec čuduje, nasledovať bude len odkop od brány.
     
    88
    Leicester dostal výhodu priameho kopu, no center Dannyho Drinkwatera nenašiel žiadneho hráča v modrom drese. Domáci už nemajú na čo čakať a útočia.
    86. Aaron Cresswell (WHU) - 1:2
     
    86
    West Ham United dal gól!
    Tak to je obrovský šok pre fanúšikov domáceho tímu. Center z pravej strany od Michaila Antonia prepadol až na AARONA CRESSWELLA. Ten si loptu spracoval a krásnou strelou otáča vývoj zápasu v prospech hostí.
     
    85
    West Ham sa nechce zmieriť s nerozhodným výsledkom a naďalej búši do oslabeného súpera. Dokáže Leicester ubrániť aspoň bod?
    84. Andy Carroll (WHU) - 1:1
     
    84
    West Ham United dal gól!
    Necelých desať minút pred koncom je vyrovnané. ANDY CAROLL poslal Kaspera Schmeichela na opačnú stranu a s prehľadom premieňa pokutový kop.
    83. Winston Reid (WHU)
     
    83
    Penalta pre West Ham United! Jonathan Moss nariadil prísny pokutový kop po tom, ako Winston Reid po rohovom kope spadol po súboji s domácim kapitánom Wesom Morganom.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 18. Vardy, 90+5. Ulloa (pen.) – 84. Carroll (pen.), 86. Cresswell

    Karty:   28. Vardy (LEC), 77. Morgan (LEC) – 30. Reid (WHU), 40. Noble (WHU), 42. Payet (WHU)   56. Vardy (LEC)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:12. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:14.
    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Huth, Fuchs – Mahrez (78. Amartey), Kanté, Drinkwater, Albrighton (54. Schlupp) – Okazaki (59. Ulloa), Vardy.
    Náhradníci: Schwarzer – A. King, Amartey, Schlupp, Gray, Ulloa, Wasilewski.

    West Ham United: Adrián – Antonio, Reid, Ogbonna, Cresswell – Kouyaté, Obiang (46. Carroll), Noble (C) (63. Lanzini) – Moses (72. E. Valencia), Emenike, Payet.
    Náhradníci: Randolph – Byram, Tomkins, Collins, Lanzini, E. Valencia, Carroll.