Pixbo Wallenstam – KAIS Mora UIF 6:5 (kon.) | Storvreta – Linköping 5:4 (kon.)
koniec
Pixbo Wallenstam IBK
6:5 (3:2, 2:2, 1:1)
KAIS Mora UIF
cz Sobota 16.04.2016, 12:15 • Tele2 Arena • Švédská Superligan • Superfinále
    54:39 TSCHÖPOVÁ - 6:5
     
    54:39
    KAIS Mora UIF právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen bude k vidění ještě tuhá bitva! Po jednou z faulů se zhostila rozehrávky kapitánka Wijková, lehce přiťukla míček MOE TSCHÖPOVÉ, která propálila Hjortingovou. Brankářka Pixba kvůli dobré cloně téměř nic neviděla. Asistence: Anna Wijková.
    49:00 BÖCKEROVÁ - 6:4
     
    49:00
    Pixbo Wallenstam právě vstřelilo branku!
    O několik chvil později ale skóruje Pixbo. Po nedůslednosti Elin Reinestrandové zamířila CAROLINE BÖCKEROVÁ do brejku, zvolila jednoduchou kličku do forhendu a uspěla. WALLENSTAM je velmi blízko titulu.
    37:40 KRUPNOVÁ - 5:4
     
    37:40
    Pixbo Wallenstam právě vstřelilo branku!
    Wallenstam příležitost využívá. Autorkou branky je navíc česká útočnice ELIŠKA KRUPNOVÁ, která šikovně tečovala střílenou přihrávku Sary Helinové! Pixbo vede 5:4. Asistence: Sara Helinová.
    31:33 AHLSTRANDOVÁ - 4:4
     
    31:33
    Pixbo Wallenstam právě vstřelilo branku!
    To je drama! Vzápětí Pixbo vyrovnává. Přesná dalekonosná střela FRIDY AHLSTRANDOVÉ zapadla přesně za záda brankářky Hillové. Asistence: Isabell Krantzová.
    30:33 ANDRÉASONOVÁ - 3:4
     
    30:33
    KAIS Mora UIF právě vstřelilo branku!
    Nyní může neproměněná příležitost domácí mrzet, před brankovištěm zůstala opět osamocená MALIN ANDRÉASONOVÁ, čehož si všimla kapitánka Wijková a přesně jí míček posunula. Asistence: Anna Wijková.
    20:57 ANDRÉASONOVÁ - 3:3
     
    20:57
    KAIS Mora UIF právě vstřelilo branku!
    Nedáš-dostaneš! Jednoduché pravidlo se opět potvrdilo. Tschöpová chytře zatáhla balónek za branku, odkud ho poslala na trestuhodně nepokrytou MALIN ANDRÉASONOVOU. Útočnice Mory z hranice brankoviště přesnou ranou vyrovnává na 3:3! Asistence: Moa Tschöpová.
    15:15 KARLSSONOVÁ - 3:2
     
    15:15
    KAIS Mora UIF právě vstřelilo branku!
    Ale brejky umí Mora zužitkovat na výbornou, o tom není pochyb. Wallová řešila přečíslení dvou proti jedné obránkyni nahrávkou osamocené THERÉSE KARLSSONOVÉ. Ta nic složitého nevymýšlela a tvrdou dělovkou z první rozvlnila síť v zařízení Hjortingové. Asistence: Amanda Wallová.
    11:14 Larssonová J. - 3:1
     
    11:14
    Pixbo Wallenstam právě vstřelilo branku!
    A máme tu další branku. Zatímco halou zní známá písnička One More Time od Daft Punku, hráčky v červeno-bílých dresech jednoznačně přebírají iniciativu nad herním projevem i výsledkem. Tentokráte skórovaly díky skvělé zvládnutému brejku. Fylkeová přesnou nahrávkou překonala poslední zbývající obránkyni, JULIE LARSSONOVÁ si balón lehce potáhla a ranou k bližší tyči bezpečně zvýšila vedení Pixbo. Asistence: Alice Fylkeová.
    10:54 BOBERGOVÁ - 2:1
     
    10:54
    Pixbo Wallenstam právě vstřelilo branku!
    Domácí otáčejí vývoj zápasu. Už Helinová se po menším tlaku dostala do dobré příležitosti, když Hillová na několik okamžiků vůbec nevěděla, kde má balónek. Nicméně promáchla, nakonec si však všimla z druhé vlny nabíhající STEPHANIE BOBERGOVÉ, která tvrdou ranou příklepem nedala strážkyni svatyně Mory šanci. Asistence: Sara Helinová.
    7:15 AHLSTRANDOVÁ - 1:1
     
    7:15
    Pixbo Wallenstam právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Překvapivá střela FRIDY AHLSTRANDOVÉ od levého mantinelu propadla brankářce Hillové a až za brankovou čáru. Nyní bych si dovolil říct, že gólmanka Kaisu situaci trochu podcenila. Asistence: Rebecca Heed-Arvidssonová.
    2:01 EINSTULENOVÁ - 0:1
     
    2:01
    KAIS Mora UIF právě vstřelilo branku!
    Tak to je začátek jako z říše snů. Aktivnější bylo sice zkraje utkání Pixbo, nicméně skóre se mění na druhé straně. Domácí florbalistky lehce podcenily situaci a prostřídaly v nesprávnou dobu. Erikssonová, která s balónkem na holi směřovala za zařízení, si všimla úplně osamocené TONE EINSTULENOVÉ, nejstarší hráčka Kaisu propálila ranou do vzdálenějšího horního růžku zařízení Holtovou. Asistence: Jessica Erikssonová.

    RR

    Góly a asistencie: 8. Ahlstrandová (Heed-Arvidssonová), 11. Bobergová (Helinová), 12. Larssonová J. (Fylkeová), 32. Ahlstrandová (Krantzová), 38. Krupnová (Helinová), 49. Böckerová – 3. Einstulenová (Erikssonová), 16. karlssonová (Wallová), 21. Andréasonová (Tschöpová), 31. Andréasonová (Wijková), 55. Tschöpová (Wijková)


    Pixbo Wallenstam IBK: Hjortingová (Holtová)– Mellbergová, Bobergová, Manninenová, Sundberová, Krantzová, Heed-Ardvissonová – Ahlbergová, Habib-Westhová, Hermanssonová, Ahlstrandová, Larssonová J. (C), Helinová, Fylkeová, Wålinderová, Böckerová, Landénová, Holtová, Hjortigová – Krupnová, Andebrattová
    KAIS Mora UIF: Hillová (Kubíčková) – Tschöpová, Sundbyeová, Aholová, Hanssonová, Lundqvistová, Einstulenová, Reinestrandová – Karlssonová, Urbánková, Erikssonová, Gustafssonová, Larssonová A., Andréasonová, Hanssonová – Wallová, Wijková (C), Beerlingová, Ornäsová