Classic – NST Naiset 2:3 (kon.) | Classic – Oilers 8:2 (kon.)
koniec
SCC Classic
2:3 (0:1, 0:2, 2:0)
NST Naiset Lappeenranta
cz Sobota 16.04.2016, 12:15 • Hartwall Arena, Helsinky • Finská Salibandyliiga • Superfinále
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše. Loučím se s Vámi z ženského superfinále Salibandyliigy a těším se na shledanou u nějakého dalšího online přenosu. (14:27:08)
    Hráčky NST Lappeenranta přebírají pohár pro mistryně finské Salibandyliigy.

     
    Hráčky NST Naiset Lappeenranta se poprvé v klubové historii stávají mistryněmi Finska! NST zvládlo dramatický závěr zápasu, zaslouženě se raduje z titulu a stává se prvním finským mistrem, který vzešel ze superfinále. Vítězství má rovněž českou stopu, jelikož důležitou součástí týmu z Lappeenranty je česká útočnice Hana Koníčková, která si spolu se svými spoluhráčkami za chvíli převezme zlatou medaili za vítězství ve finské lize.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Hráčky NST získaly míček a drží ho v rohu za svou brankou!
     
    59:34
    Classic právě vstřelil branku!
    Ještě nás čeká drama! V čase 59:34 snižuje na rozdíl jediné branky SANNI NIEMINENOVÁ, která se prosazuje střelou do horního rohu branky po přihrávce z rohu od Enlundové. Asistence: Elina Enlundová.
     
    59:02
    Až nyní přišla nebezpečná střela, která však těsně míjí branku!
     
    58:47
    Classic hraje už více než minutu bez brankářky, ale stále se nedostává do šancí.
     
    57:02
    Classic hrál chvíli bez brankářky a NST to málem hned potrestalo! Na polovině hřiště získala míček Lirkkiová, která z otočky těsně minula prázdnou branku!
     
    56:50
    Ella Alankoová nahazovala míček před bránu, její nahození bylo nebezpečně tečováno bránící hráčkou, ale balónek nakonec jen prolétl vedle tyče.
     
    56:28
    Vysoké nahození z poloviny hřiště si Mäkeläová pohlídala a pohotově míček lapila. Tým SCC Classic si následně vyžádal oddechový čas.
     
    55:40
    Hráčky NST teď hrají hodně takticky, dobře napadají rozehrávku Classicu a při zisku míčku se tlačí do rohů na útočné polovině.
     
    54:33
    Koníčková teď dobře zabojovala u mantinelu, kde získala míček pro svůj tým. NST se vydalo na útočnou polovinu, kde už spíš tak trochu šetří čas.
     
    53:22
    Hra se teď skutečně trochu zklidnila. NST dobře brání a nepouští soupeřky na dostřel své brány.
     
    52:00
    Hráčky NST teď drží míček a snaží se trochu zklidnit hru, což je přesně to, co nyní potřebují.
     
    50:15
    Classic právě vstřelil branku!
    Obrana NST poprvé kapituluje a finále se dramatizuje! Eliisa Alankoová potáhla míček na útočnou polovinu, kde přihrála před branku své mladší sestře a ELLA ALANKOOVÁ se prosazuje střelou přes padající brankářku. Asistence: Eliisa Alankoová.
     
    49:10
    Ella Alankoová nahazovala míček před branku, tam se však žádná z hráček v modrém nedostala ke slovu.
     
    48:13
    Mäkeläová teď zaváhala při rozehrávce, když hodila míček jen k Enlundové, od jejíž hole balónek odskočil dostatečně na to, aby brankářka NST mohla napravit své zaváhání a včasným výběhem a vykopnutím míčku odvrátit nebezpečí.
     
    47:47
    Sinisalová teď skvěle získala míček v obraně a založila rychlý protiútok, z něhož však nakonec zakončení nebylo.

    Martin Švejkar

    Góly a asistencie: 51. Ella Alankoová (Eliisa Alankoová), 60. Nieminenová (Enlundová) – 1. Hakkarainenová (Kokkoová), 23. Suoreijusová (Lampinenová), 38. Hakkarainenová (Lirkkiová)


    SCC Classic: Lakkalaová (Kotiahová) – Ella Alankoová, Kalliová, Rantalaová, Eliisa Alankoová, Sipiläinenová – Suomelaová, Suomalainenová, Kauppilaová, Kekkonenová, Nieminenová – Salonenová, Ruokostenpohjaová, Enlundová, Alilaová, Arkkilaová – Saarinenová, Lehtinenová, Pöllänenová.
    NST Naiset Lappeenranta: Mäkeläová (Paasuová) – Ukkonenová, Karjalainenová, Koníčková, Suoreijusová, Sinisalová – Lirkkiová, Lampinenová, Hannonenová, Hakkarainenová, Kokkoová – S. Korhonenová, Kailaová, Sinkkoova, Hahlová, T. Korhonenová – Lirkkiová, Ruokonenová, Kettunenová.