Doneck – Braga 4:0 (kon.) | Sparta Praha – Villarreal 2:4 (kon.) | Sevilla – Bilbao 1:2 (5:4 po pen.)
Liverpool – Dortmund 4:3 (kon.)
koniec
Liverpool FC
4:3 (0:2)
Borussia Dortmund
Štvrtok 14.04.2016, 21:05 • Anfield Road, Liverpool • Európska liga • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
    90+1. Dejan Lovren (LIV) - 4:3
     
    90+1
    Liverpool dal gól!
    "Miracle on the Anfield" je na svete! Liverpool otáča na 4-3, Kloppov tím prekročil svoj tieň. Dnes boli domáci niekoľkokrát odpísaní, niekoľkokrát na pokraji vypadnutia, ale nevzdal sa a teraz je jednou nohou v semifinále. Avšak, stále ostáva nejaký čas a ani presná hlavička DEJANA LOVRENA nemusí nič znamenať. Celá akcia začala na pravej strane, kde Sturridge priťukol do šestnástky a presný center na zadnú žrď našiel chorvátskeho stopéra.
    77. Mamadou Sakho (LIV) - 3:3
     
    77
    Liverpool dal gól!
    Obrovská eufória na Anfielde! Rohový kop prepadol až do malého vápna, kde ostal zle pokrytý MAMADOU SAKHO a dokázal dostať loptu do siete. Liverpoolu stačí jediný gól na postup a to dnes dvakrát prehrával o dva góly. Celý čas len doťahoval.
    66. Philippe Coutinho (LIV) - 2:3
     
    66
    Liverpool dal gól!
    Ďalšia veľmi dobrá akcia Liverpoolu pred šestnástkou, na ktorej konci bol Brazílčan PHILIPPE COUTINHO a jeho perfektná strela, na ktorú Weidenfeler nemal nárok. Liverpool potrebuje ešte dva góly, dá ich?
    57. Marco Reus (DOR) - 1:3
     
    57
    Dortmund dal gól!
    Fantastická prihrávka medzi Clynea a Lovrena do šestnástky, kam si nabehol MARCO REUS a proti Mignoletovi už nemal problém peknou technickou strelou po zemi k žrdi skórovať.
    48. Divock Origi (LIV) - 1:2
     
    48
    Liverpool dal gól!
    Teraz to už ale vyšlo, pretože Emre Can vymyslel famóznu prihrávku za obranu, kde si nabehol DIVOCK ORIGI a zoči-voči Weidenfelerovi uspel. Začína obrat LFC?
    9. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR) - 0:2
     
    9
    Dortmund dal gól!
    Tak čo teraz Dortmund predvádza, Anfield zmĺkol! Strata domácich v strede poľa znamenala rýchly prechod Reusa dopredu a aj jeho následnú kolmicu za Sakha, ktorú prebral PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG a fantastickou strelou do rohu brány druhýkrát prekonáva Mignoleta.
    5. Henrich Mchitarjan (DOR) - 0:1
     
    5
    Dortmund dal gól!
    Mkhitaryan akciu začal a aj skončil, keďže získal loptu na svojej polovici, poslal dopredu na Kagawu, ktorý prihral pred šestnásku Castrovi a jeho oblúčik našiel pred Mignoletom Aubameyanga, ktorý ešte Belgičana neprekonal, ale HENRIKH MKHITARYAN už trafil do siete.

    Matej Kubove

    Góly: 48. Origi, 66. Coutinho, 77. M. Sakho, 90+1. Lovren – 5. Mchitarjan, 9. Aubameyang, 57. Reus

    Karty:   53. Hummels (DOR), 75. Piszczek (DOR), 90+1. Schmelzer (DOR)


    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Lovren, M. Sakho, A. Moreno – Milner (C), Can (81. Lucas Leiva) – Lallana (62. Allen), Firmino (62. Sturridge), Coutinho – Origi.
    Náhradníci: D. Ward – Sturridge, Lucas Leiva, Allen, Škrtel, Smith, Ojo.

    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Papastathopoulos, Hummels (C), Schmelzer – G. Castro (82. Gündoğan), Weigl – Mchitarjan, Kagawa (77. Ginter), Reus (83. Ramos) – Aubameyang.
    Náhradníci: Bürki – S. Bender, Gündoğan, Şahin, Pulisic, Ramos, Ginter.
    07.04.2016
    Dortmund - Liverpool 1:1

    Góly: 48. Hummels – 37. Origi

    Karty:   45+5. Weidenfeller (DOR), 52. Reus (DOR), 81. Papastathopoulos (DOR) – 9. Can (LIV), 44. Lallana (LIV)