Doneck – Braga 4:0 (kon.) | Sparta Praha – Villarreal 2:4 (kon.) | Sevilla – Bilbao 1:2 (5:4 po pen.)
Liverpool – Dortmund 4:3 (kon.)
koniec
Liverpool FC
4:3 (0:2)
Borussia Dortmund
Štvrtok 14.04.2016, 21:05 • Anfield Road, Liverpool • Európska liga • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Je koniec a je to koniec jednej nádhernej rozprávky s názvom futbalový zápas. Už okamžite po lose bolo jasné, že to bude výborná partia, ale aktéri z nej spravili neskutočný príbeh, ktorý mal všetko. Úvod, zápletku a neuveriteľné vyvrcholenie. Dnešok sa zapíše hrubým písmom do dejín Európskej ligy i oboch tímov.

    Liverpool dvakrát prehrával o dva góly a to už v deviatej minúte. Neskôr znížil Origi, ale Reus vrátil na rozdiel dvoch gólov. Následne to však zobrali do vlastných rúk domáci a postupne Coutinho, Sakho a v nadstavenom čase Lovren rozjasali Anfield. (23:01:47)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Ilkay Gundogan sa postavil k rozohrávke a tesne minul bránu, takže Liverpool postupuje ďalej.
     
    90+4
    A pozor! Marcel Schmelzer padá po kontakt s Lucasom tesne pred šestnástkou a ešte tu bude dobrá možnosť pre BVB. Tak čo, dostaneme ďalší infarkt?
     
    90+3
    Anfield opantala neuveriteľná atmosféra a fanúšikovia oslavujú postup, aj keď sa stále musí dohrať. Neuveriteľné, ako sa nálada v zlomku sekundy zmenila.
    90+1. Dejan Lovren (LIV) - 4:3
     
    90+1
    Liverpool dal gól!
    "Miracle on the Anfield" je na svete! Liverpool otáča na 4-3, Kloppov tím prekročil svoj tieň. Dnes boli domáci niekoľkokrát odpísaní, niekoľkokrát na pokraji vypadnutia, ale nevzdal sa a teraz je jednou nohou v semifinále. Avšak, stále ostáva nejaký čas a ani presná hlavička DEJANA LOVRENA nemusí nič znamenať. Celá akcia začala na pravej strane, kde Sturridge priťukol do šestnástky a presný center na zadnú žrď našiel chorvátskeho stopéra.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund).
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90
    Moreno veľmi dobre telom odstavil na krídle Piszczeka, ktorý si odkopol loptu od nohy len za čiaru a Liverpool ide dopredu.
     
    89
    Milnerov nákop z vlastnej polovice hľadal Allena, ktorý z prvej predĺžil do šestnástky na Origiho, avšak ten bol od lopty ďaleko a Weidenfeler ju nechal bez ďalšieho dotyku prejsť za čiaru.
     
    88
    Hummels si pri postrannej čiare v strede poľa nerobil ťažkú hlavu, loptu radšej poslal do autu, aby zabránil možnému riziku.
     
    87
    Pri lopte hostia a nutnejšie ju potrebuje Liverpool, takže ten robí všetko preto, aby ju získal. V strede poľa však vyprodukoval iba faul na Weigla.
     
    86
    Clyne v šestnástke po súboji s Mkhitaryanom padá, faul sa nepíska a ani nemá prečo. Angličan navyše vôbec neprotestuje, takže všetko bolo v rámci pravidiel.
     
    85
    Joe Allen poslal veľmi dobrú loptu na Sturridgea za obranu, lenže v poslednej chvíli sa do cesty postavil Papastathopoulos a predviedol úžasný zákrok.
     
    84
    Dejan Lovren dostal veľmi veľa času a priestoru po pase do šestnástky súpera, no vyskúšal to z voleja a to asi robiť nemal, keďže vysoko prestrelil.
     
    84
    Hostia prešli po krídle dopredu, kde z hranice šestnástky sprava centroval dnu na Ramosa Mkhitaryan, jeho hlavu nenašiel, lopta iba vypadla von.
     
    83
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Marco Reus, prichádza Adrián Ramos.
     
    82
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Gonzalo Castro, prichádza Ilkay Gündoğan.

    Matej Kubove

    Góly: 48. Origi, 66. Coutinho, 77. M. Sakho, 90+1. Lovren – 5. Mchitarjan, 9. Aubameyang, 57. Reus

    Karty:   53. Hummels (DOR), 75. Piszczek (DOR), 90+1. Schmelzer (DOR)


    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Lovren, M. Sakho, A. Moreno – Milner (C), Can (81. Lucas Leiva) – Lallana (62. Allen), Firmino (62. Sturridge), Coutinho – Origi.
    Náhradníci: D. Ward – Sturridge, Lucas Leiva, Allen, Škrtel, Smith, Ojo.

    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Papastathopoulos, Hummels (C), Schmelzer – G. Castro (82. Gündoğan), Weigl – Mchitarjan, Kagawa (77. Ginter), Reus (83. Ramos) – Aubameyang.
    Náhradníci: Bürki – S. Bender, Gündoğan, Şahin, Pulisic, Ramos, Ginter.
    07.04.2016
    Dortmund - Liverpool 1:1

    Góly: 48. Hummels – 37. Origi

    Karty:   45+5. Weidenfeller (DOR), 52. Reus (DOR), 81. Papastathopoulos (DOR) – 9. Can (LIV), 44. Lallana (LIV)