Doneck – Braga 4:0 (kon.) | Sparta Praha – Villarreal 2:4 (kon.) | Sevilla – Bilbao 1:2 (5:4 po pen.)
Liverpool – Dortmund 4:3 (kon.)
koniec
Liverpool FC
4:3 (0:2)
Borussia Dortmund
Štvrtok 14.04.2016, 21:05 • Anfield Road, Liverpool • Európska liga • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Je koniec a je to koniec jednej nádhernej rozprávky s názvom futbalový zápas. Už okamžite po lose bolo jasné, že to bude výborná partia, ale aktéri z nej spravili neskutočný príbeh, ktorý mal všetko. Úvod, zápletku a neuveriteľné vyvrcholenie. Dnešok sa zapíše hrubým písmom do dejín Európskej ligy i oboch tímov.

    Liverpool dvakrát prehrával o dva góly a to už v deviatej minúte. Neskôr znížil Origi, ale Reus vrátil na rozdiel dvoch gólov. Následne to však zobrali do vlastných rúk domáci a postupne Coutinho, Sakho a v nadstavenom čase Lovren rozjasali Anfield. (23:01:47)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Ilkay Gundogan sa postavil k rozohrávke a tesne minul bránu, takže Liverpool postupuje ďalej.
     
    90+4
    A pozor! Marcel Schmelzer padá po kontakt s Lucasom tesne pred šestnástkou a ešte tu bude dobrá možnosť pre BVB. Tak čo, dostaneme ďalší infarkt?
     
    90+3
    Anfield opantala neuveriteľná atmosféra a fanúšikovia oslavujú postup, aj keď sa stále musí dohrať. Neuveriteľné, ako sa nálada v zlomku sekundy zmenila.
    90+1. Dejan Lovren (LIV) - 4:3
     
    90+1
    Liverpool dal gól!
    "Miracle on the Anfield" je na svete! Liverpool otáča na 4-3, Kloppov tím prekročil svoj tieň. Dnes boli domáci niekoľkokrát odpísaní, niekoľkokrát na pokraji vypadnutia, ale nevzdal sa a teraz je jednou nohou v semifinále. Avšak, stále ostáva nejaký čas a ani presná hlavička DEJANA LOVRENA nemusí nič znamenať. Celá akcia začala na pravej strane, kde Sturridge priťukol do šestnástky a presný center na zadnú žrď našiel chorvátskeho stopéra.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund).
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90
    Moreno veľmi dobre telom odstavil na krídle Piszczeka, ktorý si odkopol loptu od nohy len za čiaru a Liverpool ide dopredu.
     
    89
    Milnerov nákop z vlastnej polovice hľadal Allena, ktorý z prvej predĺžil do šestnástky na Origiho, avšak ten bol od lopty ďaleko a Weidenfeler ju nechal bez ďalšieho dotyku prejsť za čiaru.
     
    88
    Hummels si pri postrannej čiare v strede poľa nerobil ťažkú hlavu, loptu radšej poslal do autu, aby zabránil možnému riziku.
     
    87
    Pri lopte hostia a nutnejšie ju potrebuje Liverpool, takže ten robí všetko preto, aby ju získal. V strede poľa však vyprodukoval iba faul na Weigla.
     
    86
    Clyne v šestnástke po súboji s Mkhitaryanom padá, faul sa nepíska a ani nemá prečo. Angličan navyše vôbec neprotestuje, takže všetko bolo v rámci pravidiel.
     
    85
    Joe Allen poslal veľmi dobrú loptu na Sturridgea za obranu, lenže v poslednej chvíli sa do cesty postavil Papastathopoulos a predviedol úžasný zákrok.
     
    84
    Dejan Lovren dostal veľmi veľa času a priestoru po pase do šestnástky súpera, no vyskúšal to z voleja a to asi robiť nemal, keďže vysoko prestrelil.
     
    84
    Hostia prešli po krídle dopredu, kde z hranice šestnástky sprava centroval dnu na Ramosa Mkhitaryan, jeho hlavu nenašiel, lopta iba vypadla von.
     
    83
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Marco Reus, prichádza Adrián Ramos.
     
    82
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Gonzalo Castro, prichádza Ilkay Gündoğan.
     
    81
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Emre Can, prichádza Lucas Leiva.
     
    80
    Na hráčoch Liverpoolu je vidieť, že chcú a veľmi sa snažia niečo vymyslieť, aby dali vytúžený štvrtý gól. Určite sú momentálne pohyblivejší, ako súper.
     
    79
    Sturridge padá pred šestnástkou súpera, lenže toto na faul nebolo. BVB ide dopredu, no nie veľmi ďaleko.
    77. Mamadou Sakho (LIV) - 3:3
     
    77
    Liverpool dal gól!
    Obrovská eufória na Anfielde! Rohový kop prepadol až do malého vápna, kde ostal zle pokrytý MAMADOU SAKHO a dokázal dostať loptu do siete. Liverpoolu stačí jediný gól na postup a to dnes dvakrát prehrával o dva góly. Celý čas len doťahoval.
     
    77
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Šindži Kagawa, prichádza Matthias Ginter.
     
    77
    Emre Can ostáva ležať na zemi a je v opatere lekárov. Uvidíme, čo s ním bude.
     
    76
    Roh bol kopnutý zle, lenže dva následné centre narobili problémy pre BVB. Najprv ho zo skrumáže zadáci dostali preč a následne Weidenfeler posúva prstami na roh.
     
    76
    Clyneova rana z diaľky nebola presná, ale získal aspoň rohový kop, keďže sa obtrela o protihráčov.
     
    75
    Žltú kartu dostáva Łukasz Piszczek (Borussia Dortmund).
     
    73
    Milner ho ale nekopol najlepšie, keďže na prvej žrdi jeho pas odvrátil Kagawa.
     
    73
    Stopér Dejan Lovren prišiel pomôcť ofenzíve a zvládol to dobre, keďže po súbojoch v šestnástke súpera vybojoval rohový kop.
     
    72
    Hummels v súboji kapitánov fauluje Milnera, avšak ďaleko od vlastnej brány, čo ešte nemusí byť problém.
     
    70
    Ofenzívny faul Aubameyanga kazí akciu BVB a Liverpool tak ide okamžite dopredu. Sturridge uniká do šestnástky z boku a nakoniec strieľa, možno mohol dávať pod seba na Origiho.
    69. Divock Origi (LIV)
     
    69
    Neskorý sklz Emreho Cana posúdený ako faul. Weigl bude v poriadku, Can kartu nedostane. Hlavný arbiter to vyriešil dobre.
     
    68
    Hráči Liverpoolu veľmi rýchlo získali loptu od Borussie Dortmund, ktorá sa ju snažila podržať a na ľavej, mierne otvorenej strane prišlo k zakončeniu. Origi sa však asi mierne ukopol, pretože mohol ešte prihrávať. Takto minul bránu.
    66. Philippe Coutinho (LIV) - 2:3
     
    66
    Liverpool dal gól!
    Ďalšia veľmi dobrá akcia Liverpoolu pred šestnástkou, na ktorej konci bol Brazílčan PHILIPPE COUTINHO a jeho perfektná strela, na ktorú Weidenfeler nemal nárok. Liverpool potrebuje ešte dva góly, dá ich?
     
    64
    Nepresná strela zo strany domácich hráčov, Weidenfeler ju len kontroloval očami, ako letí vysoko nad jeho brvno.
     
    63
    Joe Allen okamžite po príchode perfektne prešiel cez troch hráčov a posunul loptu doľava na Origiho, ten však ani na dvakrát nedostal center do šestnástky súpera.
     
    62
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Adam Lallana, prichádza Joe Allen.
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Roberto Firmino, prichádza Daniel Sturridge.
     
    61
    Liverpool je síce pri lopte, lenže veľmi ďaleko od brány Weidenfelera, kde sa práve jeho hráči snažia dostať, no nedarí sa to. Defenzíva BVB hrá veľmi dobre.
     
    61
    Jurgen Klopp bude striedať, do hry prídu hneď dvaja noví hráči.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry a videli sme štyri góly, čo znamená, že bližšie k postupu má Dortmund. Všetko je to v jeho rukách.
     
    59
    Pas na prvú žrď sa však neujal, lopta je okamžite odvrátená do autu a ďaleko od vlastnej brány nemecký tím natiahne čas.
     
    58
    Milner bol na krídle ubránený Kagawom, získal však aspoň rohový kop pre svoje farby.
    57. Marco Reus (DOR) - 1:3
     
    57
    Dortmund dal gól!
    Fantastická prihrávka medzi Clynea a Lovrena do šestnástky, kam si nabehol MARCO REUS a proti Mignoletovi už nemal problém peknou technickou strelou po zemi k žrdi skórovať.
     
    56
    Borussia opäť drží loptu na svojich kopačkách pred šestnástkou súpera, ktorý je zatlačený v defenzíve a snaží sa niečo vymyslieť.
     
    55
    Kagawa dostal veľmi pekný pas od Marcela Schmelzera, no Japončan nezvládol spracovanie a lopta mu z dobrej pozície uteká preč.
     
    54
    Divock Origi sa snažil pridať druhý gól v zápase, pretože vyskúšal vystreliť spoza šestnástky. Bránu oblúkom míňa.
     
    53
    Žltú kartu dostáva Mats Hummels (Borussia Dortmund).
     
    53
    Piszczekov center sa cez Morena do šestnástky súpera nedostal, odrazil sa iba k Firminovi. Brazílčan ale prihrával nepresne, lopta opäť pre BVB.
     
    52
    Už to vyzeralo, že Aubameyang so spoluhráčom môže ísť do zaujímavej šance, lenže afrického útočníka zastavil ofsajd.
     
    51
    Na pravej strane dostal veľmi veľa miesta Mkhitaryan, presunul hru do druhej strany, odkiaľ vypálil Schmelzer, avšak len do Lallanu.
     
    50
    Divock Origi v prehustenom priestore na hranici šestnástky hostí o loptu prichádza, Weidenfeler skúsene podrží čas a počká si s rozohrávkou.
     
    49
    Liverpool okamžite pokračuje v útočení a po centri Clynea získava rohový kop, lenže ten nekončí úspechom a preto lopta putuje k Mignoletovi.
    48. Divock Origi (LIV) - 1:2
     
    48
    Liverpool dal gól!
    Teraz to už ale vyšlo, pretože Emre Can vymyslel famóznu prihrávku za obranu, kde si nabehol DIVOCK ORIGI a zoči-voči Weidenfelerovi uspel. Začína obrat LFC?
     
    48
    Firmino dostal loptu do šestnástky, okamžite odcentroval, ale od obrancu BVB sa lopta odráža k Weidenfelerovi.
     
    47
    Emre Can získal ťažkú loptu v náročnom súboji a po krídle už vyráža dopredu Firmino, lenže na polovici bola jeho akcia čisto preťatá a Brazílčan sa nikam nedostal.
     
    46
    Castro veľmi nepríjemne poslal na zem sklzom Coutinha, ktorý bude v poriadku. Žltá karta ešte neprichádza.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Skvelý úvod BVB znamená, že Liverpool musí skórovať a to hneď trikrát, ak chce postúpiť. V celom priebehu prvého polčasu sme sledovali veľa šancí na oboch stranách. Liverpool začal hrať až po druhom inkasovanom góle, čo asi nebol najlepší nápad.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Reus sa takmer dostal do šestnástky súpera, čo by asi v tejto situácií znamenalo šancu, lenže Lovren ako posledná nádej LFC včas zasiahol a nebezpečenstvu zabránil.
     
    44
    Center do šestnástky Liverpoolu presný nebol, lopta končí priamo v náručí Mignoleta.
     
    43
    Mkhitaryan rozohral nakrátko s Castrom, lenže nič nevymysleli a o loptu prišli. Budú však mať aspoň aut.
     
    42
    Zachytenie rozohrávky LFC prináša center Aubameyanga sa sprava až do malého vápna, akrobatickým spôsobom odvrátil na roh Sakho.
     
    40
    Mkhitaryan to skúsil ľavačkou z diaľky, bránu netrafil a tak nebezpečná jeho strela nebola.
    39. Philippe Coutinho (LIV)
     
    39
    A ďalšia veľká šanca! Roh síce hostia odvrátili, lenže následný nákop späť našiel na malom vápne hlavu Origiho, ktorý tesne bránu míňa. Tak čo všetko LFC dnes zahadzuje...
     
    38
    Firmino našiel pred šestnástkou Coutinha a ten sa okamžite spoza nej oprel do lopty, vypálil a len veľmi tesne minul bránu Weidenfelera. Bude to roh.
     
    37
    Papastathopoulos si dobre postrážil ľavú stranu a odkopol loptu pred Lallanom aspoň na aut, po ktorom sa domáci posúvajú smerom dozadu.
     
    36
    Aubameyang poslal loptu jedným dotykom z prvej do šestnásty pre Reusa, ktorý sa pozrel a nabiehajúcemu útočníkovi poslal loptu späť. Gabončan to mal na dlhú nohu, ale aj tak vystrelil a to len tesne vedľa brány.
     
    34
    Vyzerá to tak, že BVB sa dostali spod tlaku Liverpoolu a tak to vyzerá vyrovnanejšie, ako v posledných minútach.
     
    33
    Po niekoľkých šanciach, alebo náznakoch sa hra upokojila a všetko sa odohráva v strede poľa, kde neuvidíme žiadne nebezpečenstvo.
     
    31
    Piszczek sa dostal do šestnástky súpera a servíroval loptu pred prázdnu bránu Aubameyangovi, avšak Mignolet ju jemne pohladil a to pokazilo útočníkovi BVB streleckú pozíciu. Belgičan teraz zachránil Liverpool.
     
    30
    Následne sa k zakončeniu dostal aj Coutinho, jeho pokus končí rohom. Neujala sa ani jeho následná strela spoza šestnástky, ktorá bola zrazená.
     
    29
    Lallana v dobrej pozícií po tom, ako mu streleckú parketu vytvoril Firmino, avšak aj keď to vyzeralo zaujímavo, strela bola zrazená.
    28. Roberto Firmino (LIV)
     
    28
    Aubameyang zostal prekvapený s loptou na kopačke, ako keby nevedel, čo rýchlo vymyslieť a tak prihral doprava, kde však stál jeho spoluhráč v ofsajde.
     
    27
    Rýchlo musíme ísť pred Weidenfelera, kde prišlo na rohový kop a aj zakončenie mierne akrobatickým spôsobom v podaní Firmina. Končí ale vedľa troch žrdí a tak nebezpečenstvo nevidíme.
    26. Divock Origi (LIV)
     
    26
    Aubameyang sa už takmer dostal do ohromnej šance pred Mignoleta, lenže Sakho to vyriešil najlepšie, ako mohol, keď mu padol pod nohy a zrazil loptu do bezpečia.
     
    25
    Hráči BVB vyviezli loptu na polovicu súpera, lenže tam sa rýchlo píska ofenzívny faul.
     
    24
    Milner sa rýchlo predral po pravej strane okolo Schmelzera a v sklze odcentroval do šestnástky, kde sa snažil zakončovať cez Hummelsa Origi, avšak loptu na bránu neposlal.
     
    23
    Milner rozohral na krátko a to asi robiť nemal, keďže domáci sa k ničomu nedostali a ich lopta putuje iba k Mignoletovi.
     
    22
    Center Clynea spadol až na zadnú stranu pokutového územia, kde ho Piszczek poslal na rohový kop.
     
    21
    Dopredu ale ide Liverpool a Firmino už vymýšľa v šestnástke súpera. Brazílčan napokon poslal loptu pod seba pred malé vápno, kde sa snažil z otočky vypáliť Lallana, no skoro si uši odkopol. Netrafil ju proste.
     
    20
    Kagawa v strede poľa získal faul na svoju osobu, nedovolene sa previnil Can.
     
    19
    Liverpool je pri lopte a snaží sa postupnou rozohrávkou niečo svetaborné vymyslieť. Cez polovicu mu to však ide veľmi ťažko.
     
    18
    Origi pasom z pravej strany šestnástky dostal loptu až doľava, kde padla na nohu Morena a ten sa dostal do dobrej pozície, avšak netrafil bránu.
     
    18
    Po zahraní rohu sa však lopta rýchlo ocitá pri Mignoletovi, ten rozohral a opäť ideme na druhú stranu.
     
    17
    Lallana vyslal do veľkej šance Liverpoolu Divocka Origiho, ktorého našiel kolmicou, avšak strelu Belgičana zrazil na roh Papastathopoulos.
     
    16
    Strata hostí vpredu prináša iba pas Lovrena hľadajúci Origiho, toho dvaja stopéri zvládli postrážiť bez problémov.
     
    15
    Hráči BVB kombinujú v strede poľa a postupne sa posúvajú k bráne súpera. Hrajú ďaleko od vlastnej brány, čo im vyhovuje.
     
    14
    Kagawa padá po súboji s Lovrenom, čo sa ešte nepíska, ale následný stret práve Chorváta s Weiglom už áno. Je to faul hráča BVB.
     
    13
    Schmelzer sa na ľavej strane nedostal cez Clynea, ktorý zastavil jeho prihrávku a poslal ju na autové vhadzovanie.
     
    12
    Lallana sa snažil nájsť sprava centrom na druhú stranu Firmina, ktorého chcel pasom nájsť v šestnástke, lenže ten nebol vôbec presný.
     
    11
    Niekoľko prihrávok a súbojov v strede poľa znamenajú častú stratu a zároveň zisk lopty z oboch strán, no nie je to momentálne nič súvislé.
     
    10
    Ak bola pre Liverpool ťažká pozícia po inkasovaní prvého gólu, tak aké to bude teraz? Tešme sa však na skvelý futbal, pretože LFC sa určite nevzdá.
    9. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR) - 0:2
     
    9
    Dortmund dal gól!
    Tak čo teraz Dortmund predvádza, Anfield zmĺkol! Strata domácich v strede poľa znamenala rýchly prechod Reusa dopredu a aj jeho následnú kolmicu za Sakha, ktorú prebral PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG a fantastickou strelou do rohu brány druhýkrát prekonáva Mignoleta.
     
    8
    Roberto Firmino fauloval pred šestnástkou BVB v snahe získať loptu, jeho sklz ale presný a ani úspešný nebol.
     
    7
    Weigl faulovaný v strede poľa, lenže hostia sa ďaleko dopredu nedostali, Liverpool získal loptu do svojho držania.
     
    6
    Úvodný, asi nečakaný gól zápasu mu určite pomôže, ale je otázne, či to bude pre niekoho výhoda, alebo v konečnom dôsledku nie.
    5. Henrich Mchitarjan (DOR) - 0:1
     
    5
    Dortmund dal gól!
    Mkhitaryan akciu začal a aj skončil, keďže získal loptu na svojej polovici, poslal dopredu na Kagawu, ktorý prihral pred šestnásku Castrovi a jeho oblúčik našiel pred Mignoletom Aubameyanga, ktorý ešte Belgičana neprekonal, ale HENRIKH MKHITARYAN už trafil do siete.
     
    3
    Aubameyangov pokus spoza šestnástky však už môžeme označiť za prvý v zápase, lenže Gabončan sa šmykol a zamieril vedľa.
     
    3
    Schmelzerov center odvrátil Lovren len pred seba, odkiaľ pálil Reus, avšak jeho rana bola zrazená a ďaleko neprešla.
     
    2
    Prihrávka od otvoreného priestoru v šestnástke Liverpoolu našla Aubameyanga, ktorý na poslednú chvíľu odcentroval z bránkovej čiary, našiel len Lovrena.
     
    1
    Nákop domácich smerom na bránu Weidenfelera odvrátila pozorná defenzíva a pomaly sa chceli jej hráči pohnúť dopredu, ale v strede poľa sa akcia zastavila.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -1
    Pred začiatkom ešte minúta ticha za obete tragédie na Hillsborough. Zajtra, teda 15.4. bude výročie tohto smutného dňa.
     
    -5
    Práve znie hymna You´ll never walk alone a ako vždy, je to nádherné divadlo. Zimomriavky pocítite aj keď si to len predstavíte pri našom online prenose.
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Lovren, M. Sakho, A. Moreno – Milner (C), Can – Lallana, Firmino, Coutinho – Origi.
    Náhradníci: D. Ward – Sturridge, Lucas Leiva, Allen, Škrtel, Smith, Ojo.

    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Papastathopoulos, Hummels (C), Schmelzer – G. Castro, Weigl – Mchitarjan, Kagawa, Reus – Aubameyang.
    Náhradníci: Bürki – S. Bender, Gündoğan, Şahin, Pulisic, Ramos, Ginter..
     
    Borussia Dortmund

    Posledných päť duelov

    Schalke – Dortmund 2-2
    Dortmund – Liverpool 1-1 (EL)
    Dortmund – Bremen 3-2
    Augsburg – Dortmund 1-3
    Tottenham – Dortmund 1-2 (EL)

    Najlepší strelci v EL

    1. Aubameyang 7
    2. Reus 4
    3. Mkhitaryan, Castro, Ginter, Hummels, Piszczek, Park 1
     
    Liverpool FC

    Posledných päť duelov

    Liverpool – Stoke 4-1
    Dortmund – Liverpool 1-1 (EL)
    Liverpool – Tottenham 1-1
    Southampton – Liverpool 3-2
    Manch. Utd. – Liverpool 1-1 (EL)

    Najlepší strelci v EL

    1. Lallana, Milner 2
    2. Coutinho, Ibe, Sturridge, Can, Origi, Benteke, Firmino 1
     
    Prvý zápas

    Štvrtok 07.04.2016, 21:05 • Signal Iduna Park, Dortmund • Európska liga • Štvrťfinále

    Borussia Dortmund 1-1 Liverpool FC

    Góly: 48. Hummels – 37. Origi
    Žlté karty: 45+5. Weidenfeller (DOR), 52. Reus (DOR), 81. Papastathopoulos (DOR) – 9. Can (LIV), 44. Lallana (LIV)

    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, S. Bender (77. Papastathopoulos), Hummels (C), Schmelzer – Weigl – Durm (46. Şahin), G. Castro, Mchitarjan, Reus – Aubameyang (77. Pulisic).

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Lovren, M. Sakho, A. Moreno – Henderson (C) (46. Allen), Can – Lallana (78. Firmino), Coutinho, Milner (C) – Origi (84. Sturridge).
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:05.

    Matej Kubove

    Góly: 48. Origi, 66. Coutinho, 77. M. Sakho, 90+1. Lovren – 5. Mchitarjan, 9. Aubameyang, 57. Reus

    Karty:   53. Hummels (DOR), 75. Piszczek (DOR), 90+1. Schmelzer (DOR)


    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Lovren, M. Sakho, A. Moreno – Milner (C), Can (81. Lucas Leiva) – Lallana (62. Allen), Firmino (62. Sturridge), Coutinho – Origi.
    Náhradníci: D. Ward – Sturridge, Lucas Leiva, Allen, Škrtel, Smith, Ojo.

    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Papastathopoulos, Hummels (C), Schmelzer – G. Castro (82. Gündoğan), Weigl – Mchitarjan, Kagawa (77. Ginter), Reus (83. Ramos) – Aubameyang.
    Náhradníci: Bürki – S. Bender, Gündoğan, Şahin, Pulisic, Ramos, Ginter.
    07.04.2016
    Dortmund - Liverpool 1:1

    Góly: 48. Hummels – 37. Origi

    Karty:   45+5. Weidenfeller (DOR), 52. Reus (DOR), 81. Papastathopoulos (DOR) – 9. Can (LIV), 44. Lallana (LIV)