Real Betis – Levante 1:0 (kon.) | Gijón – Vigo 0:1 (kon.) | Valencia – Sevilla 2:1 (kon.)
Villarreal – Getafe 2:0 (kon.) | Bilbao – Rayo Vallecano 1:0 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
1:0 (0:0)
Rayo Vallecano
Nedeľa 10.04.2016, 20:30 • San Mamés Barria (Bilbao) • Španielska LaLiga • 32. kolo
Predzápasové kurzy
    85. Javi Guerra (VLL)
     
    85
    Javi Guerra a ďalšia veľká príležitosť hostí na možno už zaslúžené vyrovnanie. Po pravej strane ihriska sa predral nesmierne aktívny Embarbo, ktorý je do týchto chvíľ obrovským prínosom pre Vallecano. Po Adriho centri sa lopta dostala až ku Guerrovi, ktorý zo siedmich metrov zakončil z prvej. Prízemný pokus smeroval k pravej tyči prikrátkeho Iraizoza, no priestor troch žrdí napokon tesne minul. Vallecano ešte rozhodne neskladá zbrane.
     
    79
    Miku sa dnes napriek viacerým zaujímavým príležitostiam gólu nedočkal a už sa ani nedočká. Desať minút pred koncom ho vymenil Manucho.
     
    64
    Striedanie v tíme Rayo Vallecano: z ihriska odchádza Nacho Martínez, prichádza Adrián Embarba.
     
    63
    Práve strelec doposiaľ jediného gólu krátko po svojom zásahu opúšťa hraciu plochu. Iňakiho Williamsa nahradí defenzívnejšie ladený Mikel San José.
     
    61
    Bilbao dalo gól!
    Dokonalý príklad populárneho porekadla nedáš-dostaneš. Vallecanu sa na pravej strane podarilo vynikajúco vykombinovať domácich. Z asi desiatich metrov zakončil Pablo Hernández, ktorého strelu k ľavej tyči vyrazil Iraizoz do strany, odkiaľ v ofsajde dorazil loptu do siete Miku. Bilbao počas hosťujúcich protestov rýchlo zaútočilo. Na konci kontry Baskov stála výborná prihrávka Raúla Garcíu na IŇAKIHO WILLIAMSA, ktorý si nachystal loptu na pravačku a presne z hranice veľkého vápna zamieril do ľavého horného rohu Carlosovej svätyne. Gólman Vallecana už nestihol zastaviť loptu, favorit sa ujal vedenia!
    Iňaki Williams (ATB) - 1:0
     
    54
    Po desiatich minútach druhého dejstva sme konečne zaznamenali na San Mamés trochu vzruchu, o ktorý sa postaral trápiaci favorit. Bilbao promptne zakombinovalo na ľavej strane ihriska, odkiaľ sa lopta dostala na jeho os. Tam sa dobre orientoval Raúl García, ktorý postrehol nábeh Aduriza, no napriek tomu sa z dvadsiatich metrov pokúsil o gólový obstrel. Lopta smerovala k ľavej žrdi bránky Vallecana, kam sa ale Juan Carlos presunul včas a vyrazil aspoň do strany. Gólman Raya uspel i pred dorážajúcim Williamsom, pokračujeme bez gólov.
     
    53
    Nespokojný Ernesto Valverde sa konečne odhodlal k prvým zmenám v skladbe svojho mužstva. Dvojicu Rico a Susaeta nahradili Etxebarria a Aduriz.
     
    52
    Žltú kartu dostáva Zé Castro (Rayo Vallecano).
     
    16
    Strkanica medzi Baenom a Raúlom Garcíom pred priamym kopom domáceho mužstva neprestávala, hlavný arbiter to vyriešil šalamúnskou žltou kartou pre oboch zúčastnených kohútov.
     
    7
    Bilbao bolo teraz jednoznačne ukrátené o pokutový kop po jasnej hre rukou v podaní obrancu Nacha Martíneza, ktorý by v prípade hvizdu hlavného arbitra mohol vidieť i druhú žltú kartu. Z pravej strany šestnástky sa pokúsil o center Markel Susaeta, ktorého pokus zastavila pravačka ľavého obrancu Vallecana. Hra ale pokračovala ďalej, po Iturraspeho oblúčiku zakončil nebezpečne Muniain, ktorého krížnu ranu Juan Carlos kryl. Na druhej strane po zakončil po Hernándezovom centri nebezpečne Miku, po ktorého strele prezentoval svoju pohotovosť i gólman Iraizoz. Zaujímavé momenty s dobrými brankármi na oboch stranách.
     
    2
    Iňaki Williams si už po 62 sekundách pred šestnástkou hostí nebezpečne hodil loptu okolo obrancu Nacha Martíneza, ktorý musel na šestnástkovom oblúku hasiť i za cenu skorej žltej karty a nebezpečnej štandardky pre Athletic.

    Erik Farkaš

    Góly: 61. I. Williams

    Karty:   16. Raúl García (ATB) – 2. N. Martínez (VLL), 16. Baena (VLL), 52. Zé Castro (VLL)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 2:7. Fauly: 7:14.
    Athletic Club Bilbao: Iraizoz (C) – Lekue, Etxeita, Bóveda, de Marcos – Iturraspe, M. Rico (53. Etxebarria) – Muniain, Raúl García, Susaeta (53. Aduriz) – I. Williams (63. San José).
    Náhradníci: Herrerín – San José, Etxebarria, Gurpegi, Aduriz, Viguera, Balenziaga.

    Rayo Vallecano: Carlos – Quini, Zé Castro, Crespo, N. Martínez (64. Embarba) – P. Hernández, Trashorras (C), Baena, Bébé – Guerra, Miku (79. Manucho).
    Náhradníci: Campos – Amaya, Dorado, Manucho, Embarba, Piti, Özbiliz.

    Rozhodca: Jesús Gil Manzano – Á. Nevado, J. Fernández – F. Hernández