Real Madrid – Eibar 4:0 (kon.) | Espanyol – Atlético Madrid 1:3 (kon.) | Sociedad – Barcelona 1:0 (kon.)
Real Betis – Levante 1:0 (kon.)
koniec
Real Madrid
4:0 (4:0)
SD Eibar
Sobota 09.04.2016, 16:00 • Štadión Santiaga Bernabeua • Španielska LaLiga • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Real Madrid sa aspoň na pár hodín dostáva na druhé miesto tabuľky Primery División, keď o dva body preskakuje Atlético. V druhom polčase už Madridčania hrali len na pol plynu a skôr šetrili sily na dôležitejší utorňajší zápas proti Wolfsburgu. Aj bez Garetha Balea či Karima Benzemu vyhrali jasne 4:0. Svoj jubilejný 30. gól v tejto ligovej sezóne strelil Cristiano Ronaldo, ktorý v súboji o trofej Pichichi zvýšil svoj náskok pred Luisom Suárezom na štyri góly. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný sobotný večer. (17:58:34)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Spoza šestnástky sa snažil pridať svoj druhý gól v zápase Cristiano Ronaldo. Jeho strela pravačkou ale mierila len nad bránu Eibaru.
     
    90
    Na štadióne Santiaga Bernabeua sa v druhom polčase príliš veľa neprerušovalo, a tak sa nadstavujú len dve minúty.
     
    89
    Za obranu hostí si pekne nabehol obranca Danilo. Brazílčan bol ale tiesnený, a tak mu loptu ukradol pred nosom Asier Riesgo. V spomínanom súboji sa ale zranil Ander Capa.
     
    88
    Aj štatistika držania lopty dokazuje, že Real Madrid bol v dnešnom zápase pánom na ihrisku. Celkovo loptu držal na kopačkách 62% hracieho času.
     
    87
    V tesnom ofsajde sa ocitol krajný obranca Ander Capa. Jeho následný center smerujúci na Bastóna už tak bol viac-menej zbytočný.
     
    86
    K strele z veľkej diaľky sa odhodlal Danilo, no jeho pokus bol veľmi nepresný. Nasleduje odkop od brány Asiera Riesga.
     
    85
    Borja Mayoral spadol v pokutovom území hostí, no hlavný rozhodca jeho súboj s Aleksandarom Pantićom neoznačil za nedovolený.
     
    84
    Akcia Realu Madrid musí byť prerušená. Borja Mayoral totiž bol v čase prihrávky v postavení mimo hry.
     
    83
    Za svoj zákrok v strede ihriska dostáva žltú kartu brazílsky obranca domáceho tímu – Danilo.
     
    82
    Následne sa šanca črtala pre Ronalda. Ten ale volil prihrávku na Jamesa Rodrígueza, ktorý bol veľmi dobre zdvojený.
     
    81
    K centru z pravej strany sa dostal španielsky stredopoliar Isco, no jeho pas sa končí len odkopom od brány Eibaru.
     
    80
    James Rodríguez bol faulovaný približne 25 metrov od brány. Real Madrid ale pokračuje v postupnom útoku.
     
    79
    Eibar mohol streliť čestný gól. Po rohovom kope loptu dobre nadvihol Sergi Enrich, no Borja Bastón z jasnej pozície triafa len brvno brány Realu Madrid.
     
    78
    Veľmi dobre si splnil svoje defenzívne povinnosti Nacho, ktorý čisto a elegantne odzbrojil Izeta Hajrovića. Nasleduje tak len vhadzovanie hostí.
     
    76
    Posledné striedanie zápasu. Na lavičku náhradníkov smeruje Jesé, ktorého nahradil mladučký Borja Mayoral.
     
    75
    Domáci držia loptu na kopačkách a svojmu súperovi prakticky nič nedovoľujú. Smerom dopredu, ale Pusinky takisto nie sú dvakrát aktívne.
     
    74
    Cristiano Ronaldo teraz zahodil obrovskú šancu. Po prihrávke Lucasa Vázqueza z pravej strany sa snažil v páde usmerniť loptu do siete, no bránu tesne minul.
     
    72
    Posledné striedanie Eibaru. Na dnes má odrobené Keko, ktorého nahradil bosniansky futbalista Izet Hajrović.
     
    71
    A ďalšia nepresnosť na domácej strane. Vidno, že madridský veľkoklub už v podvedomí šetrí sily na utorňajší odvetný zápas Ligy majstrov.
     
    70
    Máme pre sebou posledných dvadsať minút zápasu. Druhý polčas je na zaujímavé momenty podstatne chudobnejší, čo sa domácim priaznivcom nepáči.
     
    69
    Domáci brankár Kiko Casilla mal menšie problémy s rozohrávkou. Loptu napálil do dobiedzajúceho Sergiho Enricha, no napokon sa to pre Real skončilo dobre.
     
    68
    Úplne zbytočnú žltú kartu dostáva za nešportové správanie obranca Iván Ramis.
     
    67
    Real Madrid v poslednom úseku hry zvýšil svoju aktivitu a do šestnástky smeruje jeden center za druhým. Domáci hráči sa ale zatiaľ do zakončenia nedostali.
     
    66
    Po aktivite Jesého bude domáci tím zahrávať rohový kop. Loptu totiž odhlavičkoval do bezpečia stopér Iván Ramis.
     
    65
    Nedovoleným zákrokom sa v strede ihriska prezentoval Lucas Vázquez. Akcia Eibaru následne pokračovala, no v postavení mimo hry sa ocitol Keko.
     
    63
    Druhé striedanie Realu Madrid. V dnešnom zápase končí Dani Carvajal, ktorého nahradil brazílsky krajný obranca Danilo.
     
    62
    Isco sa snažil niečo vymyslieť, no v jeho snažení ho prerušil Gonzalo Escalante. Ten za svoj zákrok vidí žltú kartu.
     
    61
    Nepresnosť v rozohrávke bieleho baletu. Ten v druhom polčase nie je príliš aktívny, čo domáci priaznivci hodnotia mohutným piskotom.
     
    60
    Výborný zákrok v podaní Pepeho. Ten si dobre postrážil Borju Bastóna, na ktorého smeroval prízemný center od Sergia Enricha. Nasledovať tak bude len rohový kop.
     
    59
    Sergi Emrich teraz nepríjemne pristúpil nohu Nacha, no jeho zákrok sa zaobišiel bez žltej karty. Hosťujúci hráč sa svojmu súperovi sympaticky ospravedlnil.
     
    57
    James Rodríguez bol faulovaný, a tak lopta ostáva na kopačkách domácich futbalistov. Tí budú rozohrávať z oblastí stredového kruhu.
     
    56
    Druhý polčas má zatiaľ podobné tempo ako ten prvý. Rozdielom však je, že aj Eibar si dokázal vytvoriť niekoľko nádejných šancí na skórovanie.
     
    55
    Eibar sa dostal do ďalšej šance. Po prízemnom centru z pravej strany zakončoval David Luncà, no jeho strela z prvej prefrčala tesne vedľa brány Casillu.
     
    54
    Prvé striedanie na strane bieleho baletu. Z ihriska odchádza Casemiro, ktorý prenecháva svoje miesto chorvátskemu záložníkovi Mateovi Kovačićovi.
     
    53
    Rohový kop zahral biely balet nakrátko. Do hlavičkového zakončenia sa snažil pretlačiť Jesé, no v súboji s Aleksandarom Pantićom neuspel.
     
    52
    Real Madrid dokázal zatlačiť svojho súpera. Dostal sa k niekoľkým nebezpečným centrom, no v zakončení mu chýbala väčšia koncentrácia. Napokon ale domáci ostanú pri lopte, keďže budú zahrávať roh.
     
    50
    K strele z veľkej diaľky sa dostal Cristiano Ronaldo. Strela portugalského kanoniera ale mierila vedľa brány Eibaru.
     
    49
    Na druhej strane mohol znížiť Borja Bastón. Ten sa dostal do zakončenia po strieľanom Keka z pravej strany, no jeho pätička tesne minula domácu bránu.
     
    48
    Cristiano Ronaldo si krásne nabehol na center z pravej strany. Pekne sa položil do zakončenia, no jeho pokus vyrazil Asier Riesgo na rohový kop.
     
    47
    Po príchode na trávnik sa okamžite dostal do šance najlepší strelec hostí – Borja Bostón. Ten sa pekne obtočil s loptou a vystrelil. Jeho strelu ale vyrazil Kiko Casilla.
     
    46
    Do druhého polčasu nastúpil Eibar s dvoma novými mužmi. Na trávnik prišiel Borja Bastón, ktorý vymenil Adriána Gonzáleza. Takisto končí aj Jota, ktorého pre zmenu nahradil David Luncà.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Real Madrid pokračuje v španielskej La Lige vo výborných výkonoch. V súboji s Eibarom vedie po prvom polčase komfortným štvorgólovým rozdielom a snáď nikto nepochybuje o tom, že zaznamená šieste víťazstvo v rade. Gólový účet stretnutia otvoril z priameho kopu James Rodríguez a následne sa presadili aj Lucas Vázquez, Cristiano Ronaldo a Jesé. Druhým polčas sa začína približne o 15 minút.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V poslednej akcii prvého dejstva bol Isco. Španielsky futbalista ale zakončoval z pomerne ostrého uhla, a tak jeho strelu dokázal zblokovať obranca Ramis.
     
    45
    V prvom polčase sa bude nadstavovať ešte 60 sekúnd.
     
    44
    Keko si počínal nedovolene v súboji s Nachom Fernandézom, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorým je dnes José Sánchez Martinéz.
     
    43
    Máme pred sebou posledné minúty prvého polčasu. Futbalisti Eibaru si zrejme povedali, že nemajú čo stratiť a snažia sa streliť aspoň čestný gól.
     
    42
    Na druhej strane sa dostal do zakončenia Cristiano Ronaldo, no jeho hlavičke chýbala väčšia razancia i presnosť.
     
    41
    Veľká šanca Eibaru! Po rohovom kope z pravej strany sa dostal do hlavičkového zakončenia srbský obranca Aleksandar Pantić, no jeho pokus fantasticky vyráža Kiko Casilla.
     
    40
    Paradoxom v dnešnom zápase je, že v štatistike rohovových kopov má navrch hosťujúci tím. Už tretí v poradí bude zahrávať opäť Jota.
    39. Jesé (REA) - 4:0
     
    39
    Real Madrid dal gól! Obrana Eibaru je deravá ako švajčiarsky ementál. Aj teraz poľahky pustila do prečíslenia domácich futbalistov, ktorí ich nemilosrdne trestajú. Cristiano Ronaldo z ľavej strany našiel osamoteného JESÉHO, ktorý posiela loptu do prázdnej brány.
     
    38
    Exekútorom priameho kopu bol skutočne James Rodríguez. Jeho strela ale nebola tak presná ako v piatej minúte a mierila vysoko nad bránu súpera.
     
    36
    Lucas Vázquez sa dostával k lopte, no vo vzdušnom súboji ho fauloval Iván Ramis. Obaja hráči musia byť ošetrovaní. O chvíľu bude priamy kop zahrávať James.
     
    35
    Casemiro si v juhoamerickom súboji vyšliapol na Argentínčana Gonzala Ecalanteho. Jeho zákrok bol veľmi tvrdý a Brazílčan môže byť rád, že nedostal kartový trest.
     
    34
    Ani Real nezahral svoj rohový kop práve najlepšie. Do zakončenia sa nedostal a loptu odkopol do bezpečia Iván Ramis.
     
    33
    Eibar zahral roh veľmi zle. Na druhej strane sa dostal do rýchleho brejku Cristiano Ronaldo, no jeho center smerujúci na Jesého bol zblokovaný.
     
    32
    A ďalší rohový kop pre Eibar. Jeho exekútorom bude Španiel Jota. Dokážu hostia konečne ohroziť bránu súpera?
     
    31
    Keko sa dostal k lopte, no v jeho snahe založiť rýchly brejk ho taktickým faulom zastavil bývalý obranca FC LIverpoolu obranca Álvaro Arbeloa.
     
    30
    Prvú polhodinu zápasu ukončila nepresnosť v rozohrávke madridského veľkoklubu. Strelec druhého gólu Lucas Vázquez už nestihol loptu na hracej ploche, a tak nasleduje odkop od Riesgovej brány.
     
    29
    Cristiano Ronaldo vybojoval pre domáci tím rohový kop. Zverenci Zinedinea Zidanea ho zahrali nakrátko, no nepresným centrom sa prezentoval Isco.
     
    27
    Real Madrid sa so svojim súperom doslova hrá. Nejaký úporný tlak síce nemá, no s prehľadom využíva svoje šance.
     
    26
    Po nedovolenom zákroku sa v strede poľa ocitol na trávniku Brazílčan Casemiro. Pri lopte tak ostane domáci tím.
     
    25
    Hostia zahrali rohový kop na prvú žrď. Center z ľavej strany ale nebol najlepšie zahraný, a tak si s ním domáci obrancovia bez problémov poradili.
     
    24
    Futbalisti Eibaru si vybojovali výhodu prvého rohového kopu v zápase. Medzitým sa do obrany vracia aj španielsky obranca Nacho.
     
    23
    Na trávniku sa momentálne nehrá, pretože domáci obranca Nacho Fernandéz musí byť po súboji so Sergim Enrichom ošetrovaný.
     
    21
    Ďalší center z ľavej strany už kryje brankár Asier Riesgo. Ten si prakticky nesiahol na loptu, no už ju musel trikrát loviť zo svojej brány.
     
    20
    Vynikajúci výkon madridského Realu. Ten okamžite necháva zabudnúť na nevydarené vystúpenie v Lige majstrov, keď prehral na pôde nemeckého Wolfsburgu 2:0.
    19. Cristiano Ronaldo (REA) - 3:0
     
    19
    Real Madrid dal gól! Gólový koncert desaťnásobného víťaza Ligy majstrov pokračuje. Po krásnej prihrávke za obranu postupoval sám na brankára Jesé. Ten sa neulakomil, prihral nestráženému CRISTIANOVI RONALDOVI, ktorý už nemal problém skórovať. Pre hviezdneho Portugalčana to bol jubilejný 30. gól v ligovej sezóne.
    18. Lucas Vázquez (REA) - 2:0
     
    18
    Real Madrid dal gól! Biely balet dokázal zdvojnásobiť svoje vedenie. Cristiano Ronaldo sa presadil v súboji s hosťujúcim obrancom, prihral voľnému LUCASOVI VÁZQUEZOVI, ktorý z vnútra šestnástky technickou strelou pridáva svoj druhý gól v sezóne.
     
    16
    James Rodríguez sa prvým dotykom s loptou snažil vysunúť Cristiana Ronalda, no jeho spoluhráč bol v čase prihrávky v postavení mimo hry.
     
    15
    Tempo hry zatiaľ nie je nejak dych berúce. Real Madrid drží loptu na svojich kopačkách a útočí do sformovanej obrany hostí.
     
    13
    Po centri Isca z pravej strany sa snažil akrobaticky zakončiť Cristiano Ronaldo. Portugalčan ale vo vzduchu loptu minul.
     
    12
    Z veľkej diaľky skúšal ohroziť bránu domáceho tímu Keko. Jeho pokus ale bol veľmi nepresný. Nasleduje odkop od brány Kika Casillu.
     
    11
    Real Madrid bez problémov kontroluje priebeh zápasu. Po góle kolumbijského kanoniera vedie najtesnejším rozdielom a zrejme nikto nepochybuje o tom, že ešte nejaké góly pridá.
     
    10
    Lucas Vázquez ukázal svoj dôraz a v súboji s Antoniom Lunom si počínal mimoriadne tvrdo. Podľa názoru hlavného rozhodcu ale išlo o čistý zákrok.
     
    9
    Ďalšia šanca pre Real. James Rodríguez pekne poslal loptu na hlavu Cristiana Ronalda, ten sa dokonale vyhol ofsajdovej pasci, no svoj pokus nasmeroval mimo troch žrdí brány hostí.
     
    8
    Prvýkrát sa dostal do akcie aj Eibar. S centrom z ľavej strany si ale bez najmenších problémov poradil stopér Pepe.
     
    7
    Po peknej narážačke sa črtala šanca pre Lucasa Vázqueza, no domáci útočník sa napokon do zakončenia nedostal. Lopty sa napokon zmocnil až brankár hosťujúceho tímu.
     
    6
    Biely balet ostane pri lopte. Ander Capa si totiž na pravej strane nedovolene počínal v súboji s Álvarom Arbeloom.
    5. James Rodríguez (REA) - 1:0
     
    5
    Real Madrid dal gól! Favorit zápasu sa expresne rýchlo dostáva do vedenia. Exekútorom priameho kopu z nebezpečnej vzdialenosti bol JAMES RODRÍGUEZ a strelou k vzdialenejšej žrdi prekvapil brankára Asiera Riesga.
     
    3
    Hráči Eibaru zbytočne stratili loptu na poliacej čiare. Po rýchlom brejku sa dostával do zakončenia Jesé, no tesne pred šestnástkou ho nedovolene zastavil Dani García. Ten dostáva aj žltú kartu.
     
    2
    Loptu na svojich kopačkách držia zverenci Zinedinea Zidanea. Zatiaľ sa však ich kombinácia odohráva prevažne v polovici ihriska.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu mali futbalisti Eibaru. Ich prvá útočná akcia sa ale končí útočným faulom Keka.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Madrid CF: Casilla – Carvajal, Pepe, Nacho Fernández, Arbeloa – Isco, Casemiro, James Rodríguez – L. Vázquez, Jesé, Ronaldo.
    Náhradníci: Yáñez – Bale, Danilo, Kovačić, Kroos, Marcelo, Mayoral.

    SD Eibar: Riesgo – Capa, Pantić, Ramis, Luna – Escalante, Dani García – Keko, Adrián González, Jota – Enrich.
    Náhradníci: Irureta – Ansotegi, Bastón, Berjón, Hajrović, Inuj, Juncà.

    Rozhodca: José Sánchez.
     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu, v ktorom vám priblížime dianie zo zápasu medzi Realom Madrid a Eibarom. Na štadióne Santiaga Bernabeua sa zápas začína v sobotu o 16:00 hod.

    REAL MADRID CF

    Výkony Realu Madrid sú v poslednej dobe ako na hojdačke. Po výborne zvládnutom El Clásicu si mnohí futbaloví priaznivci mysleli, že biely balet svoju formu zúročí aj v Lige majstrov. Opak však bol pravdou. V nemeckom Wolfsburgu nepodali zverenci Zinedinea Zidanea optimálny výkon a zaslúžene prehrali 2:0. V budúcotýždňovej odvete tak budú mať čo robiť, aby si zaistili postup do semifinále. V Primere División patrí Realu priebežné 3. miesto s jednobodovou stratou na druhé Atlético. V rámci tejto sezóny vyhral madridský veľkoklub doma 13 zo 16 duelov a nič iné ako zisk troch bodov si v zápase proti Eibaru nepripúšťa. V tomto stretnutí sa ale nepredstaví dištancovaný Sergio Ramos a otázny štart je v prípade Karima Benzemu a Raphaëla Varanea. Najlepším strelcom tímu je Cristiano Ronaldo, ktorý sa presadil už 29-krát.

    SD EIBAR

    Futbalisti Eibaru majú katastrofálnu formu, keď v posledných desiatich zápasoch získali len chudobných päť bodov. Dovolím si tvrdiť, že ak by nemali taký fantastický štart do súťaže, keď okupovali miesta zaručujúce pohárovú Európu, dnes by boli hlavným kandidátom na zostup. Práve mimoriadne vydarený úvod ročníka im zaistil priebežné deviate miesto s desaťbodovým náskokom pred zostupovými vodami. Od druhej polovice januára akoby zverenci Josého Luisa Mendilibara zabudli dávať góly. Len raz z predošlých siedmich zápasov strelili aspoň dva góly, no paradoxne pri prehre na pôde Celty Vigo (3:2). Najlepším strelcom tímu je Borja Baston, ktorý nastrieľal úctyhodných 17 gólov. Španielsky tréner v Madride nemôže rátať s vykartovaným Maurom Dos Santosom, zraneným Jaimem a otáznik visí aj nad štartom Josipa Radosevića.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 5. James Rodríguez, 18. L. Vázquez, 19. Ronaldo, 39. Jesé

    Karty:   83. Danilo (REA) – 3. Dani García (EIB), 62. Escalante (EIB), 68. Ramis (EIB)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:12.
    Real Madrid: Casilla – Carvajal (63. Danilo), Pepe, Nacho Fernández, Arbeloa – Isco, Casemiro (54. Kovačić), James Rodríguez – L. Vázquez, Jesé (76. Mayoral), Ronaldo.
    Náhradníci: Yáñez – Bale, Danilo, Kovačić, Kroos, Marcelo, Mayoral.

    SD Eibar: Riesgo – Capa, Pantić, Ramis, Luna – Escalante, Dani García – Keko (72. Hajrović), Adrián González (46. Bastón), Jota (46. Juncà) – Enrich.
    Náhradníci: Irureta – Ansotegi, Bastón, Berjón, Hajrović, Inuj, Juncà.

    Rozhodca: José Sánchez