FK Dinamo Moskva – FK Krasnodar 1:4 (kon.)
koniec
Dynamo Moskva
1:4 (1:1)
FK Krasnodar
cz Pondelok 04.04.2016, 18:30 • Arena Chimki, Chimki. Kapacita: 18000 diváků. • Ruská Premier Liga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Krásný pondělní podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Dnes máme na programu dohrávku 22. kola nejvyšší ruské soutěže mezi domácím FK Dinamo Moskva a hostujícím celkem FK Krasnodar. Úvodní výkop dnešního utkání je naplánován na 18:30.
     
    FK Dinamo Moskva

    Domácí celek neprožívá vůbec povedenou sezónu a v tabulce ruské ligy se krčí až na 11. místě. Na 13. pozici, která by jej odsoudila k baráži o první ligu, má náskok pouhých pěti bodů a to zejména zásluhou výhry na hřišti Ufy 1:0 v minulém kole. Domácí tak musí nutně zabrat, aby se sestupovým pozicím co nejvíce vzdálili a sezónu dohráli v klidu.
     
    FK Krasnodar

    Soupeř pražské Sparty z úvodního kola play off Evropské ligy je v tabulce až na 8. místě, což je pro letošního účastníka EL rozhodně zklamáním. Na 4. pozici, která zajišťuje postup do předkola EL ztrácí 6 bodů, takže potřebuje každý bod k tomu, aby si účast v pohárově Evropě zajistil i v příští sezóně.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Dinamo Moskva: V. Gabulov (C) – Živogljadov, Holmén, Djakov, Ješčenko – Ionov, Drahun, Zobnin, Morozov – Sosnin, Bećiraj.
    Náhradníci: Šunin, Leščuk – Pogrebňak, Kuzmin, Kaljašin, Katrič, Tašajev.

    FK Krasnodar: Kritsyuk – V. Kalešin, R. Sigurðsson, Granqvist (C), Petrov – Pereyra, Kaboré, Achmedov – Mamajev, Podběrezkin, Smolov.
    Náhradníci: Dikan, Sinicyn – S. Strandberg, Ari, Wánderson, Markov, Bystrov, Laborde, Joãozinho.

    Rozhodčí: Ivanov – Bereznev, Usachev. (vš. Rusko).
     
    Oba celky již nastupují na hrací plochu a utkání tak během pár minut odstartuje! Domácí Dinamo hraje v modrých dresech, hosté z Krasnodaru v bílých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání byl právě teď odstartováno! Úvodní výkop obstarali borci Krasnodaru, kteří se hned hnali po levé lajně dopředu. Dlouhý míč však obrana Dinama dokázala odhlavičkovat.
     
    2
    Dlouhý výkop brankáře Gabulova odhlavičkoval na autové vhazování Kalešin, Dinamo tak zůstává u míče.
     
    2
    První šance domácího celku. Jeden z hráčů v modrém poslal centr z levé strany do vápna, kde jej hlavou dokázal trefit Bećiraj. Jeho střela však mířila mimo tři tyče.
     
    3
    Hráči Krasnodaru kombinovali na své polovině, když jejich nepřesnost vystihl jeden z napadajících hráčů domácích. Ten se však dopustil faulu, takže Krasnodar bude v akci pokračovat.
     
    4
    Z pravého křídle centroval do vápna hostující Pereyra, jeho centra však nedokázal žádný z jeho spoluhráčů zasáhnout a tak bude od branky vykopávat brankář Gabulov.
     
    5
    Hosté jsou zatím v rozehrávce velmi opatrní, snaží se s míčem kombinovat převážně na své polovině a do útoky se jim moc nechce.
     
    6
    Z pravé strany posílal míč do vápna hostující Pereyra, jeho prudký centr nedokázal nikdo z jeho spoluhráčů trefit, navíc byl odpískán útočný faul Granqvistovi.
     
    7
    Hráči Krasnodaru se teď dostali do rychlé kombinace ve středu hřiště, jejich snahu však celkem záhy přerušil domácí obránce Ješčenko.
     
    8
    Hostující Achmedov se snažil přenést hru z levé strany na pravou, jeho centr však byl velmi nepřesný a skončil na kopačkách domácích fotbalistů, kteří tak mohou jít do útoku.
     
    9
    Ve slibné šanci se ocitl domácí Bećiraj, rozhodčí však signalizoval ofsajd a tak domácí fotbalista nemohl pokračovat ve hře.
     
    10
    Hostující fotbalisté se teď usadili okolo vápna Dinama, jejich útoky však končí na špatné finální přihrávce, když nejprve míč do vápna zprava nedokázal procpat Pereyra a po něm ani Kaboré.
     
    11
    Krásný centr z pravé strany poslal Achmedov, ve vápně jej však nedokázal zpracovat Smolov a tak bude brankář Dinama opět jen odkopávat od branky.
     
    12
    Krásnou přihrávku ze středu hřiště poslal domácí Zobnin, vlevo našel volného Morozova, který okamžitě centroval do vápna Krasnodaru. Tam však nebyl nikdo z jeho spoluhráčů, tudíž míč opět ukořistili hosté.
     
    13
    Hostující fotbalisté mají v úvodu utkání míč většinu času na svých kopačkách, víc než slabý tlak si ale vytvořit zatím nedokázali.
     
    14
    Na levé straně se zkoušel do vápna dostat hostující Smolov, jeho průnik však nekompromisně zastavil Živogljadov, který míč odpálil až na tribunu.
     
    15
    Hostující brankář se dostal do problémů, když si jen těžko věděl rady s nepovedenou malou domů. Před dotírajícím Sosninem však stihl míč odkopnout včas.
     
    16
    Z pravé strany posílal do vápna střílený centr záložník Ionov, jeho pokus však Kritsyuka v brance Krasnodaru nijak výrazně nevylekal.
     
    17
    Po levé straně se krásné prosmýkl domácí Ješčenko, jeho zpětná přihrávka od brankové čáry však byla zastavena hostující obranou včas.
     
    18
    Opět to byl domácí Ješčenko, který si naběhl na přihrávku na levém křídle, jeho postup však zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího, signalizující ofsajd.
     
    19
    Na levé straně je na začátku velmi aktivní domácí bek Ješčenko. Teď se snažil uvolnit nabíhajícího Bećiraje, jeho úmysl však dobře přečetl bránící Holmén.
     
    20
    Pro penaltu si chtěl do vápna dojít hostující Kalešin, jeho teatrální pád však rozhodčí jako penaltový neposoudil.
     
    21
    Domácí obránci kombinovali mezi sebou, jejich rozehrávku však velmi aktivně napadali hráči Dinama, kteří donutili Holména k chybě. Jeho zaváhání však včas uhasil brankář Kritsyuk.
     
    23
    Na pravé straně se řítil do šance domácí Ionov, míč vyslaný Živogljadovem byl na něj však příliš dlouhý, vykopávat od branky tak bude brankář Krasnodaru.
     
    24
    Domácí fotbalisté se snaží rozjet akci po pravém křídle, jejich snahu však záhy zastavil dobře se vracející záložník Kaboré.
     
    25
    Velmi ostrý zákrok předvedl domácí Bećiraj, který ve středu hřiště zajel do Kaborého. Ten však ze souboje vyvázl bez zranění a rozhodčí ani domácího borce nepotrestal žlutou kartou.
     
    26
    Uvidíme penaltu! Hostující kapitán Granqvist zahrál ve vápně rukou!
    26.
     
    27
    Dinamo Moskva právě vstřelilo branku!
    A domácí útočník ALEXEI IONOV se nemýlil! Míč poslal zkušeně přízemní ranou k levé tyči a nedal tak brankáři Kritsyukovi šanci! Domcí vedou 1:0.
    27. Alexej IONOV - 1:0
     
    28
    Hosté jsou jako opaření, do obdržené branky měli hru zcela pod kontrolou a teď prohrávají. Do další šance se dral Achmedov, jeho střela však nemířila do branky.
     
    29
    Hráči Krasnodaru jsou i nadále aktivní, na pravé straně se s míčem chtěl prosmýknout Kalešin, byl však faulován Ješčenkem. Hosté mají k dispozici zajímavou standardní situaci.
     
    30
    A penalta bude i na druhé straně! Po centru zleva byl faulován jeden z hostí a Krasnodar tak okusí možnost pokutového kopu.
    30.
     
    30
    Žlutou kartu obdržel za penaltový zákrok domácí Drahun.
     
    31
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    A máme vyrovnáno! Stejným stylem, jakým dali branku domácí, tak se to podařilo i hostům. PAVEL MAMAJEV trefil míč razantně k levé tyči a záhy srovnal stav utkání na 1:1!
    31. Pavel MAMAJEV - 1:1
     
    32
    Dalším potrestaným hráčem je hostující Fedor Smolov, který zbytečně na středu hřiště zajel do jednoho z domácích borců.
     
    33
    Utkání najednou dostalo naprosto jinou tvář, oba celky jsou vstřelenou brankou nabuzeny a snaží se přidat další. Teď to po pravém křídle zkoušel hostující Mamajev, míč však špatně zpracoval a bude z toho jen aut pro domácí.
     
    34
    Na pravé straně se dokázal uvolnit domácí Ionov, jeho centr do vápna však nebyl povedený a končí na kopačce jednoho z obránců Krasnodaru.
     
    36
    Hra je teď poněkud kouskovaná, na čemž mají zásluhu borci obou celků. Ve středu hřiště si hráči několikrát vyměnili míč po nepřesnostech na obou stranách. Vše ukončila střela Achmedova, kterou Gabulov bez problému lapil.
     
    37
    Ke střele se na pravém rohu vápna odhodlal i domácí útočník Bećiraj. Jeho střela však postrádala jak razanci, tak i přesnost a mířila dost mimo branku.
     
    38
    Dlouhý nákop poslal po pravé lajně Kalšin, který se snažil do brejku poslat Mamajeva. Ten však míč nestihl na hrací ploše a vykopávat tak bude brankář domácího celku.
     
    39
    O kombinaci ve středu hřiště se snažili hostující borci, jejich snahu však přečetl Zobnin, který okamžitě založil protiútok svého celku. Dlouhý míč na Ionova však sebral brankář Kritsyuk.
     
    41
    Na hostech je vidět, že se nechtějí s poločasovou remízou smířit. O další útok po pravém křídle se pokoušel opět Mamajev, Ješčenko byl však pozorný a útočníka Krasnodaru ubránil.
     
    42
    Do vápna si nabíhal hostující Smolov, kterého se snažil lehkým obloučkem najít Kaboré. Jeho centr však stihl akrobaticky odvrátit obránce Holmén.
     
    43
    Na pravém křídle krásně kombinovali Mamajev s Pereyrou, jejich akci však překazila nepřesnost druhého jmenovaného a tak mají míč opět domácí fotbalisté.
     
    44
    I domácí celek se snaží ještě vrhnout do útoku, Ionovovu snahu na křídle však nedokázal podpořit nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    45
    Domácí borci se teď snaží dohrávat poločas v klidu na své polovině, čemuž pomáhají i hráči Krasnodaru, kteří jejich rozehrávku nijak neatakují.
     
    45+1
    Na levém křídle byl faulován útočící Mamajev, tudíž budou mít hostí k dispozici standardní situaci z levé strany.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas dnešního střetnutí. V úvodní skoro půl hodině měli jasně navrch hráči Krasnodaru, kteří měli míč pod kontrolou většinu času a do útoku se pouštěli v jednom kuse. Studenou sprchou pro ně tak byl obdržený gól, který z penalty po Granqvistově ruce proměnil Ionov. Odpověď v podobě gólu z penalty však přišla o 4 minuty později i na druhé straně, když faul Drahuna na Smolova potrestal Pavel Mamajev. Poločasový stav je tak 1:1 a můžeme se těšit, co nabídne druhá půle, která začne zhruba v 19:34.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    První střídání provedl domácí trenér, který stáhl Bećiraje a poslal do hry Pogrebňaka.
     
    46
    Domácí celek se hned z první akce snažil dostat po levé straně do vápna, průnik Pogrebňaka končí jen rohovým kopem pro domácí.
     
    47
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Tak to je šok pro domácí! Hosté se z protiútoku dostali do šance, když si za vápnem zpracoval míč hostující VJAČESLAV PODBĚREZKIN, který nádhernou střelou k levé tyči zvyšuje na 2:1 pro Krasnodar.
    47. Vjačeslav PODBĚREZKIN - 1:2
     
    48
    Domácí teď musí dotahovat, ale jejich snaha na pravém křídle končí jen špatným zpracováním Ionova, do útoku tak můžou jít opět hráči Krasnodaru.
     
    49
    Do další šance se dostal hostující Mamajev, z pravého rohu vápna však branku vysoko přestřelil, tudíž bude následovat výkop brankáře Gabulova.
     
    50
    Domácí Dinamo se snaží napadat rozehrávku Krasnodaru, což se jim částečně daří. Po chybě Kalešina však nezpracoval dobře Holmén, tudíž míč mají opět hosté.
     
    51
    Hosté se dostali do další slibné šance, když se na levém křídle dokázal uvolnit Mamajev, jeho střelu však brankář Dinama bez problému zkrotil.
     
    52
    Hráči Krasnodaru jsou ve druhém poločase výrazně aktivnějším celkem, i po vstřelené brance podnikají jeden útok za druhým. Další z nich vedl Smolov po levé lajně, fauloval však Holména, takže rozehrávat budou domácí.
     
    53
    Z levé strany nacentroval do vápna domácí Ionov, jeho centr však ze vzduchu pohodlně stáhl brankář Kritsyuk.
     
    54
    K další nebezpečné střele se dostal domácí Zobnin, brankář Krasnodaru se však včas vrhl k pravé tyči a Zobninovu bombu dokázal vyrazit.
     
    55
    Domácí se probudili a iniciativu přebírají oni. K další střele se odhodlal domácí záložník Morozov, jeho střela však mířila vysoko nad Kritsyukovu branku.
     
    55
    Další střídání využil trenér Kobelev, ze hry stáhl Drahuna a poslal na hřiště Kuzmina.
     
    57
    Zajímavou standardní situaci z levé strany zahrávali hostující fotbalisté, střela Mamajeva však mířila doprostřed branky, takže s ní Gabulov neměl problémy.
     
    58
    Po levé lajně se prosmýkl domácí Ionov, byl však tvrdě zastaven branícím Kalešinem. Dinamo se tak dostane k přímému kopu z levé strany.
     
    58
    Centrovaný míč do vápna se snesl přímo na hlavu Holména, jeho hlavičku však domácí brankář dobře zlikvidoval.
     
    59
    Hráči Krasnodaru se dostali ve středu hřiště ke krásné rychlé kombinaci, jejich snahu však překazila nepřesná přihrávka Kaborého, domácí se tak můžou pustit do protiútoku.
     
    60
    Na konci rychlého protiútoku byl domácí střelec Ionov, jeho střela k pravé tyči však nebyl přesná a branku minula o zhruba metr.
     
    61
    Na pravé straně se uvolnil domácí Zobnin, jeho centr do vápna našel přesně nabíhajícího Sosnina, ten však nedokázal míč dobře trefit.
     
    61
    Hostující obránce Kalešin obdržel za faul na Ionova žlutou kartu.
     
    63
    Hostující fotbalisté teď nikam nespěchají a v klidu kombinují na své vlastní polovině. Hráči Dinama i přes nepříznivý stav jejich rozehrávku výrazněji nenapadají.
     
    64
    Hosté znovu střídají, ze hry jde autor druhé branky Podběrezkin, na hřiště přišel čerstvý Ari.
     
    65
    Hostující fotbalisté předvedli rychlou akci na jeden dotyk ve středu hřiště, dobře však z obranné řady vystoupil Djakov, který jejich souhru překazil.
     
    66
    Po pravé straně se rozběhl Živogljadov, kterého svým centrem hledal Ionov. Ionovův míč byl však příliš dlouhý a tak bude od branky vykopávat Kritsyuk.
     
    67
    Do další akce se řítil rozběhnutý útočník Pogrebňak, jeho průnik však záhy zastavil praporek pomezního, který signalizuje ofsajd.
     
    68
    Na levé straně se dokázal uvolnit hostující Ari, který poslal přízemní centr na malé vápno. Mamajev však ve skluzu míč nezasáhl a tak jej sebral brankář Gabulov.
     
    69
    Po lehkých zmatcích ve vápně se k odraženém míči snažil dostal Pogrebňak, pohotový Sigurðsson však včas odvrátil hrozící nebezpečí.
     
    69
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Tak to už je pro Dinamo velká komplikace! Po nepřehledné situaci se dostal ve vápně jeden z hostí, který poslal míč na malé vápna, kde jej do sítě usměrnil FJODOR SMOLOV. Krasnodar vede 3:1!
    69. Fjodor SMOLOV - 1:3
     
    71
    Domácí fotbalisté se snaží o rychlou odpověď, střela Zobnina z dvaceti metrů však branku netrefila a tak mají míč opět hosté.
     
    72
    Domácí fanoušci jsou hrubě nespokojení s počínáním svých svěřenců, z tribun je místy slyšet hukot a nebo skandování fanoušků Krasnodaru.
     
    73
    Mauricio Pereyra dostal žlutou kartu za souboj s domácím stoperem Holménem.
     
    74
    Na pravém křídle se snažili kombinovat domácí fotbalisté, Kuzmin však poslal velmi nepřesnou přihrávku do středu hřiště, kterou sebral hostující záložník Kaboré.
     
    75
    Hosté jsou výrazněji aktivnější, na kopačky domácího celku se začíná vkrádat nervozita a na jejich kombinaci je to vidět. Další nepřesnou nahrávku na krátkou vzdálenost poslal Kuzmin.
     
    76
    Na pravé straně se uvolnil jeden z hráčů domácího celku, který však nedokázal nacentrovat do vápna přesně a jeho míč si ze vzduchu stáhl brankář Kritsyuk.
     
    77
    Ze hry je stažen Roman Zobnin, nahradil jej Alexandr Tašajev. Domácí lavička tak už nemá k dispozici žádnou možnost střídání.
     
    78
    Domácí fotbalisté se snaží tlačit do útoku, jejich snahu však kazí velké množství nepřesností v jejich kombinaci. Po další souhře na pravé straně nedokázal míč dobře zpracovat Pogrebňak, který ještě fauloval.
     
    79
    Střídají i hosté, ze hry je stažen střelec první branky Pavel Mamajev, na hřiště přišel Vladimir Bystrov.
     
    80
    Na levé straně se snažil rozehrávku Kalešina napadat čerstvý Tašajev, jeho přemíra snahy však pramení pouze v odpískaný útočný faul.
     
    81
    Hostující fotbalisté nemají kam spěchat a tak mohou pohodlně kombinovat na své vlastní polovině. Snaha Dinama o napadání je teď téměř nulová.
     
    82
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    A je to 4:1! Po rychlém brejku se dokázal na hranici vápna uvolnit hostující ODIL ACHMEDOV, který umístěnou střelou k pravé tyči zvyšuje na 4:1!
    82. Odil ACHMEDOV - 1:4
     
    83
    Máme tu poslední střídání v dnešním zápase. Trenér Kononov stahuje za hry Fjodora Smolova, kterého na závěrečné minuty nahradí Nikolaj Markov.
     
    84
    Domácí fotbalisté už hrají víceméně rezignovaně, čtvrtý gól Krasnodaru je zřejmě definitivně položil na lopatky. Po levé lajně se teď pouštěl do dalšího útoku Pereyra, který byl tvrdě zastaven Holménem.
     
    85
    Hostující fotbalisté jsou stále při chuti, další útočný výpad podnikl Kaboré, který na levé straně kombinoval s Pereyrou. Jejich snaha však nikam nevedla a tak vrátili míč mezi vlastní stopery.
     
    87
    Domácí fotbalisté teď sice drží míč na svých kopačkách, jejich útočná snaha je však v závěru zápasu naprosto minimální.
     
    88
    Na levé straně se do vápna odhodlal domácí Tašajev, jeho průnik však obrana Krasnodaru celkem bez problémů dokázala ubránit a tak mají míč opět hosté.
     
    89
    Utkání se již víceméně dohrává, ani domácí fotbalisté, ani hosté se nikam neženou a z tribun je slyšet vítězná děkovačka fandů Krasnodaru.
     
    90
    Po pravé straně se ještě do útoku pouště Živogljadov, jeho útočná snaha však končí jeho faulem na obránce Granqvista. Hosté tak mají míč opět na svých kopačkách.
     
    90+1
    Domácí jsou s míčem na polovině Krasnodaru, jejich počíná si ale odehrává více než třicet metrů od branky, kde nemůžou brankáře Kritsyuka ohrozit.
     
    90+2
    Domácí obránci si teď v rychlém tempu vyměňují míč mezi sebou, hráči Dinama se sice ještě snaží napadat, jejich snaha však zatím přichází vniveč.
     
    90+3
    Na levé straně se prosmýkl hostující Pereyra, který nacentroval do vápna na Ariho, ten však míč zasáhnout nedokázal.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je za námi dohrávka 22. kola ruské nejvyšší soutěže, v níž domácí FK Dinamo Moskva podlehlo hostujícímu FK Krasnodar jednoznačně 1:4. Po vyrovnaném prvním poločase jsme viděli naprosto odlišnou druhou půli, ve které se trefil již z kraje Podběrezkin. Další góly pak přidali Smolov a Achmedov, tudíž hosté vyhráli jasným rozdílem a naprosto zaslouženě.
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 8:3. Rohy: 1:0. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 27:16.
     
    To je ode mě pro dnešní večer vše. Užijte si zbytek pondělního večera a u dalšího textového přenosu zase na shledanou! (20:27:15)

    Jakub Hataš

    Góly: 27. Ionov (pen.) – 31. Mamajev (pen.), 47. Podběrezkin, 69. Smolov, 82. Ahmedov

    Karty:   30. Drahun (DMO) – 32. Smolov (KRS), 61. V. Kalešin (KRS), 73. Pereyra (KRS)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 8:3. Rohy: 1:0. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 27:16.
    Dynamo Moskva: V. Gabulov (C) – Živogljadov, Holmén, Djakov, Ješčenko – Ionov, Drahun (55. Kuzmin), Zobnin (77. Tašajev), Morozov – Sosnin, Bećiraj (46. Pogrebňak).
    Náhradníci: Šunin, Leščuk – Pogrebňak, Kuzmin, Kaljašin, Katrič, Tašajev.

    FK Krasnodar: Kritsyuk – V. Kalešin, R. Sigurðsson, Granqvist (C), Petrov – Pereyra, Kaboré, Ahmedov – Mamajev (79. Bystrov), Podběrezkin (64. Ari), Smolov (83. Markov).
    Náhradníci: Dikan, Sinicyn – S. Strandberg, Ari, Wánderson, Markov, Bystrov, Laborde, Joãozinho.

    Rozhodca: Ivanov – Bereznev, Usachev. (vš. Rusko)