Košice – B. Bystrica 1:5 (kon.)
koniec
HC Košice
1:5 (1:3, 0:1, 0:1) Stav série: 0:2
HC MONACObet Banská Bystrica
Pondelok 28.03.2016, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga play-off • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení priaznivci slovenského hokeja, srdečne vás vítam pri sledovaní priameho prenosu z druhého semifinálového stretnutia, v ktorom HC Košice hostí HC 05 iClinic Banskú Bystricu.

    HC Košice patrí ku každoročným favoritom na zisk majstrovskej trofeje. My sa pritom tomuto faktu nemôžeme vôbec čudovať, len ťažko totiž možno nájsť väčšieho favorita, ako najúspešnejší slovenský hokejový klub. Košice sa tešili z pohára pre majstra aj v uplynulých dvoch ročníkoch najvyššej hokejovej súťaže Slovenska. To znamená, že v prípade víťazstva aj v sezóne 2015/2016 by vyrovnali vlastný rekord, kedy by sa mohli v rámci samostatnej republiky popýšiť už druhým „zlatým hetrikom“. Ten sa nepodaril okrem Košíc už nikomu.

    Štvrťfinálová séria Košíc:

    HC Košice – MHC Martin 4:1
    HC Košice – MHC Martin 3:2
    MHC Martin – HC Košice 2:3 pp
    MHC Martin – HC Košice 1:4

    Konečný stav série Košice – Martin: 4:0

    HC 05 iClinic Banská Bystrica rozhodne nepatrí medzi celky, ktoré by medzi štvoricou najlepších hokejových klubov Slovenska nemali čo robiť. Napokon, dokazuje to aj jej vlaňajší úspech, kedy zastavili „baranov“ vo svojej ceste až práve Košice, avšak v tomto prípade to bolo vo finále. Banská Bystrica sa tak tešila zo strieborných medailí, ktoré odzrkadľovali jej celoročnú tvrdú prácu. Zdá sa ale, že HC 05 úspech vo forme striebra nestačí, čo sa bude snažiť Košiciam dokázať už na horúcom ľade v Steel aréne.

    Štvrťfinálová séria Banskej Bystrice:

    HC 05 iClinic Banská Bystrica – Dukla Trenčín 3:0
    HC 05 iClinic Banská Bystrica – Dukla Trenčín 0:1
    Dukla Trenčín – HC 05 iClinic Banská Bystrica 1:2 sn
    Dukla Trenčín – HC 05 iClinic Banská Bystrica 0:1 pp
    HC 05 iClinic Banská Bystrica – Dukla Trenčín 3:0

    Konečný stav série Banská Bystrica – Trenčín: 4:1

    V nedeľu sa Banskej Bystrici podarilo na košickom ľade vyhrať pomerom 3:1. Na ťahu je tak úradujúci majster, ktorý bude chcieť na stredné Slovensko cestovať s vyrovnanou semifinálovou sériou.

    Hľadáme nových redaktorov!


    Portál Onlajny.eu rozširuje rady svojich komentátorov. Ak si z Košíc, zaujíma ťa futbal alebo florbal a chcel by si sa stať športovým novinárom, neváhaj a pridaj sa k nám. Viac informácií TU.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Halász (Melicherčík) – Deyl, Dudáš, Jankovič, Cebák, Mikuš, Pavúk, Macejko – Bartánus, Suja, Bicek – Bartoš, Hrnka, Spilar – Varga, Češík, Lapšanský – Milý, Boltun, Hričina – Šoltés

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Bacashihua (Košarišťan) – Ďatelinka, Šmach, Roussel, Pujacs, Gründling, Čížek, Majeský, Sandgren – Majdan, Bast, Tománek – Hvila, Kytnár, Gillies – Matoušek, Zigo, Lamper – Bortňák, Handzuš, Lunter

    Rozhodca: D. Konc, Kubuš – Kacej, Stanzel.
    Rozcvička v Steel aréne sa práve začala
     
    Milí športoví priatelia, srdečne vás pozdravujem z košickej Steel arény. Na jej hlavnej ľadovej ploche sa v tejto chvíli pripravujú oba celky. Po rozkorčuľovaní príde na rad úprava hracej plochy, ktorá dodá ľadu opäť potrebnú kvalitu na zápas.
     
    Vážení športoví priaznivci dovoľte mi vás ešte raz srdečne pozdraviť zo Steel arény, z Košického štadióna Ladislava Trojáka, kde sa už o malý moment začne prvý duel semifinálovej série Slovnaft play-off medzi Košicami a Banskou Bystricou. Oba celky v tejto chvíli prichádzajú na hraciu plochu, Košice nastupujú za špeciálnych svetelných efektov. Domáci hokejisti do zápasu vkročia v bielo-modrých dresoch, hostia z Banskej Bystrice si do metropoly výhodného Slovenska priviezli čiernu sadu dresov s červenými prvkami.
     
    My si ešte počkáme na hymnu Slovenskej republiky, ktorú zaspieva majster Jaroslav Dvorský, sólista opery Štátneho divadla v Košiciach. Po doznení hymny už vhodeniu úvodného buly nebude nič brániť.
     
    Dnešným stretnutím nás prevedie rozhodcovská štvorica: ako hlavní sa dnes predstavia páni Daniel Konc a Jozef Kubuš, na pozícii čiarových arbitrov im budú dopomáhať páni Lukáš Kacej a Matúš Stanzel.
     
    V tejto chvíli je už všetko pripravené na vhodenie úvodného buly, dlho očakávaný zápas sa môže začať. Dámy a páni, prajeme vám krásny športový zážitok!
    Steel aréna počas hymny Slovenskej republiky
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Úvodné buly bolo vhodené. Košičania ho, podobne, ako tomu bolo včera, vyhrali. Domáci celok sa preto môže s pukom okamžite stiahnuť pred vlastného gólmana, odkiaľ sa pokúsi o čo najrýchlejšie založenie prvej útočnej akcie zápasu.
     
    00:18
    V strednom pásme sa teraz odohralo viacero osobných súbojov, väčšina z nich ale bola zvádzaná v okolí mantinelu. Pri tom napokon hostia aj puk zašliapli.
     
    00:40
    Bicek rozohrával popri mantineli už v útočnej tretine. dlhý puk pred bránkovisko mal pritom nájsť Bartánusa. Ten však stál k prihrávke chrbtom, preto ju nedokázal zachytiť.
     
    00:57
    Košičania si vypracovali prvú zaujímavú príležitosť v dnešnom zápase, keď sa po krátkej kombinácii v útočnom pásme rozhodli vypáliť, avšak táto strela presvišťala len ponad hosťujúcu bránku.
     
    01:23
    Pokus o rýchly prechod stredným pásmom domácim nevyšiel vôbec podľa ich predstáv, Košice sa tak dopustili len zakázaného uvoľnenia.
     
    01:45
    Na opačnej strane ihriska tak dostala priestor Banská Bystrica. Tá poslal puk z buly na modrú čiaru, odkiaľ si ešte do medzikružia nakorčuľoval Bast, avšak jeto rana pozorného Halásza neprekvapila.
     
    02:16
    Hra teraz mierne stratila na tempe, pomerne často sa musel zápas prerušovať. Ani jeden z celkov nechce v jeho úvode zbytočne inkasovať a zameriava sa na pozornú defenzívnu hru.
     
    02:43
    Bicek naháňal v útočnej tretine Šmacha, ktorému sa puk zamotal medzi korčule, do celej situácie ale včas prišli aj ďalší hostia, ktorí nedovolili skúsenému útočníkovi rozohrať.
     
    03:30
    Košičania sa mohli ujať vedenia! Domáci sa prezentovali rýchlou útočnou akciou, po ktorej nakorčuľoval do priestoru ľavého kruhu na vhadzovanie Boltun. Jeho rana švihom ešte Bacashihuovi vypadla, avšak gólman puk skrotil na ľade.
     
    03:36
    Buly v útočnej tretine Košíc zvládli lepšie hosťujúci hokejisti, ktorí puk okamžite poslali za svoju bránku. Odkiaľ sa pokúsia o jeho čo najrýchlejšie vyvezenie.
     
    04:08
    Ďalšia pekná akcia Košíc stroskotala až na Bacashihuovi, ten tentokrát ukryl v lapačke strelecký pokus Češíka, ktorý puk ešte dobre skryl za posledného obrancu.
    04:08 Matej Češík (KOS)
     
    04:36
    Banská Bystrica dala gól!
    Banská Bystrica sa ujíma vedenia. Hostia sa prezentovali krásnou akciou, keď oklamali obranu Košíc. S pukom si následne pred Halásza nakorčuľoval MÁRIO LUNTER, ktorý mu už nedal šancu na zákrok. Asistencia: Michal Handzuš.
    04:36 Mário LUNTER - 0:1
     
    05:15
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    05:40
    Hričina vyhral buly na svojich spoluhráčov, tí sa s pukom rýchlo presunuli pred bránku svojho súpera, kde pomaly roztáčajú svoj útočný kolotoč.
     
    05:54
    Dlho však ich útočná snaha netrvala. Hostia sa totiž dostali j voľnému puku, ktorý sa odrazil od zadného mantinelu a poslali ho do bezpečia. Hosťujúci celok išiel následne striedať.
     
    06:38
    Češík teraz na ľavej strane klziska potiahol útočnú akciu Košíc, keď puk zaviezol do útočnej tretiny až spred Halásza, následne svojou milimetrovou prihrávkou našiel Lapšanského, avšak jeho strelu po zemi dokázal Bacashihua vykopnúť betónom.
    06:38 Adam Lapšanský (KOS)
     
    07:04
    Trochu smolný moment pre Košice, Hrnka sa teraz po celý čas venoval až trojici hráčov hostí, ktorých si dokázal dobre pokryť, nevšimol si však prihrávku, ktorá mu ušla až za bránku súpera. Pískalo sa tak zakázané uvoľnenie.
     
    07:42
    Košice dali gól!
    Tak toto už hostia zvládnuť rozhodne nemohli! Košice vyvíjali na svojho súpera zdrvujúci tlak, ktorý napokon priniesol vyrovnanie. V neprehľadnej situácii sa najlepšie zorientoval TOMÁŠ HRNKA, ktorý puk zavesil do siete. Asistencie: Gabriel Spilar, Juraj Cebák.
    07:42 Tomáš HRNKA - 1:1
     
    08:22
    Banská Bystrica dala gól!
    Dlho však radosť Košičanov netrvala. Rýchlym gólom totiž odpovedá LUKÁŠ HVILA, ktorý Banskej Bystrici navrátil jednogólové vedenie.
    08:22 Lukáš HVILA - 1:2
     
    08:55
    Košičania sú opäť v útočnej tretine, sledujeme ich zvýšenú útočnú aktivitu.
     
    09:20
    Banská Bystrica ale dokázala svojho súpera od puku odstaviť a zaviezla ho aspoň do stredného pásma. Hluchú pasáž hry využijú oba celky na kompletné prestriedanie svojich hráčov.
     
    10:07
    Strela hostí od modrej čiary bola akási propagačná a jej cieľom bolo skôr oklamať obranu Košíc. Puk však bol včas zrazený na ochrannú sieť.
     
    10:23
    Banská Bystrica dala gól!
    Banská Bystrica vedie už o dva góly! Hostia dávajú svojmu súperovi lekciu z efektivity a zdá sa, že toto je koniec Halásza bránke. Strelecky sa presadil PATRIK LAMPER. Asistencia: Tomáš Zigo.
    10:23 Patrik LAMPER - 1:3
     
    10:23
    Zmena v bráne Košíc: Tomáša Halásza strieda Marcel Melicherčík.
     
    11:00
    Gillies (BBY) – 2 minúty – faul lakťom.
     
    11:40
    Košičania opäť vyvinuli na svojho súpera veľký tlak, domáci hokejisti vyslali nebezpečnú strelu, ktorá Bacashihuovi vypadla z lapačky, brankár ale puk včas zaľahol pred Bartošom.
     
    11:45
    Košičania to skúšali bezprostredne po buly od modrej čiary, v tomto prípade ale puk priestor troch žrdí preletel. Banská Bystrica má priestor na oslobodenie.
     
    12:16
    Bartánus oklamal obranu súpera, Bacashihuu ale nie! Jeho strieľanú prihrávku gólman Banskej Bystrice vyrazil tesne pred voľným Češíkom.
     
    13:20
    Spilar chcel hru upokojiť, včas k nemu ale pristúpil Handzuš, ktorý ho o puk pripravil. Oba celky odídu striedať, Banská Bystrica útočiť nechce.
     
    14:59
    Ďatelinka s Pujacsom sa teraz pri svojej rozohrávke vôbec neponáhľajú, duo Banskobystričanov puk dlho drží za Bacashihuovou svätyňou.
     
    15:10
    Zdá sa, že Košičanov prestalo baviť neustále napádanie zo strany ich súpera a čoraz častejšie hrajú do tela. Takéto obrázky k hokeju rozhodne patria.
     
    16:19
    Banská Bystrica odišla striedať, preto puk odpálila len za Melicherčíka. Košice teraz dostanú priestor na založenie útočnej akcie.
    Hľadáme nových redaktorov!


    Portál Onlajny.eu rozširuje rady svojich komentátorov. Ak si z Košíc, zaujíma ťa futbal alebo florbal a chcel by si sa stať športovým novinárom, neváhaj a pridaj sa k nám. Viac informácií TU.
     
    16:46
    A tá takmer priniesla gól, nanešťastie pre domácich ale puk pred Lapšanský vyskočil do vzduchu a skúsený útočník tak zakončovať nemohol.
     
    17:45
    Mikušovi sa nepodarilo puk vyhodiť z obrannej tretiny, preto vzal na seba zodpovednosť mladík Milý. Jeho sólo bolo zakončené strelou po ľade, ktorú Bacashihua bez väčších problémov prikryl.
     
    17:50
    Vhadzovanie v útočnej tretine Košíc.
     
    18:05
    Súboj dvoch 61 vyznel lepšie v prospech domáceho kapitána Bartánusa, ktorý súpera poslal k ľadu. Odrazený puk ale už hostia dokázali poslať do bezpečia.
     
    18:35
    Teraz mala Banská Bystrica obrovské šťastie, jednoduchá strela totiž vypadla Bacashihuovi z lapačky, avšak voľný puk do siete nedoklepol ani Bartánus, ani Suja.
     
    19:29
    Bežia posledné sekundy prvej tretiny, zdá sa, že pred prestávkou sa už nič podstatné neudeje.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina zápasu, Banská Bystrica vedie po 20 minútach hry pomerom 3:1. Bude zaujímavé sledovať, ako s týmto faktom Košice naložia v ďalšom pokračovaní stretnutia.

    Pomer striel po 1. tretine: 13:5

    Druhá tretina sa začne približne o 17:56.

    Vedieme 3:1

    Fotka uverejnená používateľom HC ´05 iClinic BANSKÁ BYSTRICA (@hc05bb),


     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Úvodné buly druhej tretiny bolo vhodené. Začala sa tak prostredná časť zápasu, ktorá môže podstatne napovedať o víťazovi tohto stretnutia.
     
    20:19
    Deyl musel okamžite riešiť náročnú situáciu, kedy smerovala pred Melicherčíka dobrá spätná prihrávka, skúsený obranca ale nenechal nič na náhodu a puk súperovi odobral priamo z čepele hokejky.
     
    21:19
    Košice potrebovali prestriedať, preto nahodenie Deyla Suja len pozdvihol, aby sa proti domácim hokejistom nepískalo zakázané uvoľnenie.
     
    21:58
    Banská Bystrica sa v úvode druhej tretiny zameriava na pozorné bránenie a puk často nevyváža zo svojho obranného pásma, Košice tak majú kombináciu sťaženú.
     
    22:08
    Napriek tomu ale stále dokážu svojmu súperovi znepríjemniť život. Potvrdilo sa to aj v tejto chvíli, kedy hasil pri prečíslení Košíc Bacashihua chybičku v obrane svojho celku.
     
    23:01
    Dudáš zahral proti Gilliesovi za Melicherčíkom tvrdo, ale čisto. Preto sa v hre môže pokračovať pri útočnej akcii Košíc.
     
    23:40
    Domáci celok sa s pukom usadil pri bránke svojho súpera, kombinácia Košíc ale smeruje zväčša len popri mantineli, preto presnejšiu strelu nevidíme.
     
    24:57
    Košičania sú v týchto momentoch neporovnateľne aktívnejší, Banská Bystrica sa ale dobre bráni. Uvedomuje si to aj Mikuš, ktorý teraz vymýšľa prihrávku smerom dopredu.
     
    25:08
    Pokus o rýchlu rozohrávku teraz nevyšiel Pavúkovi, ktorý prihrával z otočky a preto si nemohol všimnúť, že jeho spoluhráči sa už medzičasom premiestnili.
     
    25:15
    Majeský sa ocitol s pukom na hokejke medzi kruhmi, čo je pre strelca nádejná pozícia, avšak v bránke stál pozorný Melicherčík, ktorý ranu vyrážačkou vyrazil.
     
    26:26
    Bortňák (BBY) – 2 minúty – podrazenie.
     
    26:50
    Hrnka teraz dostal ideálny puk priamo pred bránkovisko, urastený útočník Košíc sa ešte pokúšal o sťahovačku, avšak na Bacashihuu bol prikrátky.
    26:50
     
    27:10
    Košice sú usadené v pásme svojho súpera, v tejto chvíli tam roztáčajú presilovkový kolotoč. Presnejšie strely zatiaľ neprišli.
     
    27:40
    Trochu zbytočne to teraz domáci hokejisti chceli zahrať na krásu. Košice si pomerne často prihrávajú, za takéhoto stavu by im ale nepochybne vyhovovala viac početnejšia streľba.
     
    28:08
    Bude sa vylučovať, na trestnú lavicu pôjde jeden z hostí.
     
    28:14
    Gillies (BBY) – 2 minúty – podrazenie.
     
    28:30
    Košičania si teraz dokázali dobre rozhodiť obranu svojho súpera, pričom puk následne smerovali na hranicu pravého kruhu na vhadzovanie, strela odtiaľ ale bola tečovaná na ochrannú sieť.
     
    28:44
    Košičania opäť roztáčajú svoj presilovkový kolotoč, Banská Bystrica sa bráni zubami-nechtami, avšak zatiaľ úspešne.
     
    29:05
    Bicekovo nahodenie na bránku spôsobilo hosťom veľké problémy, našťastie pre Banskú Bystricu ale nik z rozostavených útočníkov puk nedorazil do siete.
    29:05 Nebezpečný teč Jakuba Suju
     
    29:35
    Píska sa ofsajd Košíc.
     
    30:05
    Od modrej čiary prišlo poriadne tvrdé zakončenie, pálil Dudáš, avšak jeho ranu dokázala zastaviť obrana Banskej Bystrice ešte skôr, ako sa puk dostal k Bacashihuovi.
     
    30:55
    Medzičasom sa sily na ľadovej ploche vyrovnali.
    Hľadáme nových redaktorov!


    Portál Onlajny.eu rozširuje rady svojich komentátorov. Ak si z Košíc, zaujíma ťa futbal alebo florbal a chcel by si sa stať športovým novinárom, neváhaj a pridaj sa k nám. Viac informácií TU.
     
    31:13
    Košičania opäť zatlačili svojho súpera v obrannej tretine, z tohto priestoru sa ale napokon vyhnali sami. Pískalo sa totiž postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    31:13
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    31:59
    Tempo hry v tejto chvíli mierne opadlo. Môže za to nepochybne aj fakt, že hráči si pred malou chvíľou nechcene odpočinuli počas reklamnej prestávky. Veríme, že toto nebude dlhodobejší efekt.
     
    32:19
    Hra ale opätovne naberá na svojom tempe. Sledujeme rýchly hokej z oboch strán, hrá sa však takticky. Ani jeden z celkov tak nechce chybovať v obranných radoch a zbytočne ich tak príliš neotvára.
     
    32:40
    Košičania zavreli svojho súpera v obrannej tretine, z ich tlaku pritom prišlo presné strelecké zakončenie od modrej čiary, avšak puk skončil len v lapačke pozorného Bacashihuu.
     
    33:23
    Spilar puk ponúkol Bartošovi, ten ho zasa na útočnej modrej prenechal Hrnkovi. Až urastený útočník sa rozhodol vypáliť, jeho strelu po ľade ale obrana súpera včas zastavila.
     
    33:54
    Boltun (KOS) – 2 minúty – hrubosť.
     
    33:54
    Majdan (BBY) – 2 minúty – hrubosť.
     
    34:15
    Lapšanský si teraz puk niekoľkokrát vymenil s Deylom, aby napokon skúsený útočník v rýchlosti vystrelil len mimo priestor troch žrdí.
     
    35:01
    Beží posledných 5 minút druhej tretiny, stále platí stav z prvej časti hry. Banská Bystrica tak v Košiciach vedie o dva góly.
     
    35:52
    Košičania sa dokázali s pukom usadiť za bránkou Bacashihuu, kde sme videli niekoľko osobných súbojov, ani pri jednom sa ale nepískalo. Pokračujeme tak v hre v rovnovážnom stave.
    Steel Aréna čaká na gól od 11. minúty a stále povzbudzuje domácich Košičanov
     
    36:36
    Košičania sa neustále tlačia do pásma svojho súpera, hostia ale dobre bránia a preto majú domáci hokejisti len veľký problém zakončiť.
     
    37:01
    Banská Bystrica dala gól!
    Naopak, Banská Bystrica využíva brejky na výbornú. Potvrdil to aj ROMAN TOMÁNEK, na ktorého v tejto chvíli obrana domácich zabudla pred Melicherčíkom. Asistencie: Juraj Majdan, Jason Bast.
    37:01 Roman TOMÁNEK - 1:4
     
    37:33
    Lapšanský sa dostal k odrazenému puku, ktorý ešte chcel poslať na Češíka, napokon sa ale predsa len odhodlal k strele. Po nej sa Bacashihua naťahoval zbytočne, skončila totiž na plexiskle.
     
    38:00
    Ostávajú dve minúty do konca druhej tretiny.
     
    38:10
    Košičania sa dostávali do šance, ich útočná snaha stroskotala až na pozornom Bacashihuovi. Ak dnes Banská Bystrica vyhrá, tohto muža môžeme bez väčších problémov označiť za hviezdu oboch zápasov.
     
    38:30
    Cebákovi pri jeho zakončení puk absolútne nesadol na hokejku, preto mohol z prečíslenia strieľať Hvila. Pokus hráča Banskej Bystrice zadunel na zadnom plexiskle.
     
    39:00
    Minúta do konca druhej tretiny.
     
    39:13
    Píska sa ešte jedno postavenie mimo hru, v tomto prípade sa proti pravidlám previnila Banská Bystrica. S najväčšou pravdepodobnosťou sa už v druhej tretine nič podstatné neudeje.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina je už minulosťou. Po 40 minútach hry platí stav 1:4. Do tretej tretiny tak vstúpi s psychickou výhodou Banská Bystrica.

    Pomer striel po 2. tretine: 23:9

    Tretia tretina sa začne približne o 18:51.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Úvodné buly tretej tretiny bolo vhodené. Začala sa posledná časť riadnej hracej doby. Budeme zvedaví na to, či pôjde aj o poslednú časť dnešného zápasu, alebo sa ešte Košiciam podarí s výsledkom niečo urobiť.
     
    40:36
    Košičania sa usadili v pásme súpera, kde vyslali strelu od modrej čiary, Banská Bystrica mala šťastie, že padajúci puk ešte nezasiahol Bicekovu hokejku.
     
    41:09
    Dudáš (KOS) – 2 minúty – podrazenie.
     
    41:15
    Košičania sa pomerne rýchlo oslobodili, puk teraz letí cez všetky čiary.
     
    41:40
    Banksá Bystrica sa s pukom nedokáže dostať ani do útočnej tretiny, za takéhoto stavu to ale hosťom rozhodne neprekáža.
     
    42:10
    A opäť sa Košice oslobodzujú. Hosťujúci celok nevymyslel počas presilovej hry do tejto chvíle absolútne nič.
     
    43:00
    Platí to aj po takmer jednej minúte hry v početnej výhode. Banská Bystrica často zbiera puky za Bacashihuom, ich vyhadzovanie je teraz najbezpečnejším riešením pre Košice.
     
    43:10
    Kytnár vyhral vhadzovanie v stredovom kruhu, hostia sa ale s pukom stiahli len do obrannej tretiny. Zdá sa preto, že túto presilovku už na gól nepretavia.
     
    43:35
    Pokračujeme v hre piatich proti piatim. Dudáš sa po návrate z trestnej lavice mohol zapojiť do diania na klzisku, Košičanov tam ale zastavila ofsajdová pozícia.
     
    44:10
    Banskobystričania sa prezentujú obrovskou bojovnosťou. Potvrdilo sa to aj pri zakončení Milého, do ktorého sa obetavo hodil Čížek a zastavil tak puk.
     
    44:57
    Hvila (BBY) – 2 minúty – hrubosť.
     
    45:15
    Košice sú usadené v pásme svojho súpera, kde pomaly roztáčajú svoj presilovkový kolotoč.
     
    45:20
    Myslím, že teraz už môžem Bacashihuu bez väčších výčitiek svedomia označiť ako za muža včerajšieho zápasu, tak aj za dnešnú prvú hviezdu. Gólman baranov čaruje a drží svojich spoluhráčov nad vodou.
     
    45:35
    Hrnka bol na buly úspešný, preto mohol z hranice pravého kruhu na vhadzovanie páliť Lapšanský, avšak jeho strelecký pokus do protipohybu Bacashihuu skončil len na zadnom mantineli.
     
    46:55
    Prihrávka Bartánusa spoza bránky prepadla Sujovi až do stredného pásma, snahu Košiciam uprieť rozhodne nemožno, domácim ale v tejto chvíli nič nevychádza.
     
    47:09
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    47:10
    Šmach sa teraz pri vyvezení puku vôbec neponáhľal, aj preto mohla Banská Bystrica prestriedať počas hry. Hostia kontrolujú jej priebeh.
     
    48:09
    Aj takéto jednoduché vyhadzovanie pukov môže byť receptom na úspech. Hostia sa už prakticky vôbec nepúšťajú do útočenia a svojho súpera držia na dištanc.
    Hľadáme nových redaktorov!


    Portál Onlajny.eu rozširuje rady svojich komentátorov. Ak si z Košíc, zaujíma ťa futbal alebo florbal a chcel by si sa stať športovým novinárom, neváhaj a pridaj sa k nám. Viac informácií TU.
     
    48:55
    Hrnka si teraz myslel, že Bartoš mu pomôže v osobnom súboji pri mantineli, preto mu puk prikopol, skúsený útočník ale okolo neho prekorčuľoval do medzikružia.
     
    49:39
    Pokračujeme v rýchlom hokeji, aký sa napokon od tohto stretnutia aj očakával. Hra sa prelievala zo strany na stranu, ani jeden z účastníkov tohto stretnutia si ale nedokázal vypracovať lepšiu príležitosť na skórovanie.
     
    50:16
    Košiciam dlhá prihrávka cez stred poľa nevyšla, puk skončil na zakázanom uvoľnení. Napriek tomu toto nahodenie ešte Bacashihua kontroloval, nebezpečne totiž lízalo ľavú žrď jeho svätyne.
     
    50:50
    Radek Deyl (KOS) – 5 minút + do konca zápasu – napadnutie hlavy a krku.
     
    50:50
    Trest odpyká za skúseného obrancu Košíc jeho mladší spoluhráč z útoku, Tomáš Hričina.
     
    51:30
    Zdá sa, že je definitívne vymaľované. Banská Bystrica si dnes z Košíc s najväčšou pravdepodobnosťou odvezie víťazstvo a fakt, že puk sa zdržiava pri Bacashihuovi, na tom už zrejme nič nezmení.
     
    52:48
    Hra je pre diváka totálne nezáživná, zápas práva stratil aj posledné tempo, ktoré ešte mal. Taktickému vyčkávaniu Banskej Bystrice sa ale čudovať rozhodne nemôžeme.
     
    53:37
    Hoci sa teraz Košice počas svojho oslabenia dobre bránia, domáci hokejisti by sa najradšej videli už v sprchách.
     
    54:00
    Tretia tretina sa poriadne vlečie, ešte stále ostáva jej 6 minút. Banská Bystrica tento čas trávi vo svojej obrannej tretine, odkiaľ sa vôbec neponáhľa.
     
    54:21
    Vhadzovať sa bude po pravici Bacashihuu.
     
    54:59
    Košice túto situáciu nezvládli celkom podľa svojich predstáv a puk prenechali svojmu súperovi. Ten takticky vyčkáva pri Bacashihuovi.
     
    55:18
    Do konca trestu, ktorý za Deyla odpykáva Hričina, ostáva už len niekoľko desiatok sekúnd. S najväčšou pravdepodobnosťou túto presilovku Banská Bystrica nevyužije.
     
    55:37
    Matoušek (BBY) – 2 minúty – hrubosť.
     
    55:37
    Na trestnú lavicu usadá aj domáci Mikuš, taktiež si odpyká dvojminútový trest za hrubosť.
     
    56:13
    Gillies (BBY) – 2 minúty – podrazenie.

    Bystricka hokejova uderka fandi naplno!!!

    Posted by HC 05 Banská Bystrica on Monday, 28 March 2016
     
    56:40
    Videli sme niekoľko vylúčení, v hre môžeme pokračovať. Na ľade sa teraz nachádza 5 domácich korčuliarov a 4 hráči Banskej Bystrice. To znamená presilovú hru pre Košice.
     
    57:45
    Strelu Biceka z hranice pravého kruhu Bacashihua koncom lapačky zastavil, puk však prepadol následne ešte na Bartánusa. Kapitán domácich bránku prepálil.
     
    58:16
    Pred bránkou operoval Jakub Suja aj Jiří Bicek, skúsená útočná dvojička v drese Košíc ale nedokázala prepáliť Bacashihuu, ktorý si na svoje konto pripísal ďalší úspešný zákrok na ľade.
     
    59:00
    Beží posledná minúta zápasu.
     
    59:15
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia ešte stihli pridať aj piaty gól, presadil sa MÁRIO LUNTER. Asistencie: Dalibor Bortňák, Michal Handzuš.
    59:15 Mário LUNTER - 1:5
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi Košicami a Banskou Bystricou. Po výsledku 1:5 sa z výhry tešia hostia a to teda znamená, že táto séria bude ešte poriadne zaujímavá. Do Banskej Bystrice sa totiž cestuje za stavu 2:0 v prospech „baranov“.

    Pomer striel v dnešnom zápase:30:15 (19:25:38)

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 8. Hrnka (Spilar, Cebák) – 5. Lunter (Handzuš), 9. Hvila, 11. Lamper (Zigo), 38. Tománek (Majdan, Bast), 60. Lunter (Bortňák, Handzuš)


    HC Košice: Halász (11. Melicherčík) – Deyl, Dudáš, Jankovič, Cebák, Mikuš, Pavúk, Macejko – Bartánus, Suja, Bicek – Bartoš, Hrnka, Spilar – Varga, Češík, Lapšanský – Milý, Boltun, Hričina – Šoltés
    HC MONACObet Banská Bystrica: Bacashihua (Košarišťan) – Ďatelinka, Šmach, Roussel, Pujacs, Gründling, Čížek, Majeský, Sandgren – Majdan, Bast, Tománek – Hvila, Kytnár, Gillies – Matoušek, Zigo, Lamper – Bortňák, Handzuš, Lunter

    Rozhodca: D. Konc, Kubuš – Kacej, Stanzel
    Košice 2 4 B. Bystrica
    #1 Nedeľa 27.03.2016 • 17:00
    Košice - B. Bystrica 1:3
    #2 Pondelok 28.03.2016 • 17:00
    Košice - B. Bystrica 1:5
    #3 Štvrtok 31.03.2016 • 17:00
    B. Bystrica - Košice 1:2 po s.n. (0:2)
    #4 Piatok 01.04.2016 • 17:00
    B. Bystrica - Košice 3:2
    #5 Pondelok 04.04.2016 • 17:00
    Košice - B. Bystrica 3:2 po s.n. (1:0)
    #6 Streda 06.04.2016 • 17:00
    B. Bystrica - Košice 4:1