NJ Devils – Washington 0:1 (po pr.) | Tampa Bay – NY Islanders 7:4 (kon.) | St. Louis – Vancouver 4:0 (kon.)
Buffalo – Winnipeg 3:2 (kon.) | Detroit – Pittsburgh 2:7 (kon.) | Colorado – Minnesota 0:4 (kon.)
San Jose – Dallas 2:4 (kon.)
koniec
Colorado Avalanche
0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
Minnesota Wild
cz Sobota 26.03.2016, 20:08 • Pepsi Center, Denver • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:15
    Velkou šanci před Varlamovem měl Pominville, ale nedokázal ani osamocen a nikým netísněn propálit brankáře domácích. Puk následně odklizí jeden z obránců, který se vrhnul do ohně.
     
    58:36
    Martinsen při souboji o puk použil ruku trochu víc, než měl a za držení oslabuje svůj tým.
    51:06 Mikael GRANLUND - 0:4
     
    51:06
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Odvážný tah devět minut před koncem se nevyplatil. Landeskog příliš dlouho otálel u mantinelu ve středním pásmu, přišel o puk a MIKAEL GRANLUND skóruje do prázdné branky! Asistence: Erik Haula.
     
    51:01
    Colorado zkouší hru bez brankáře!
     
    50:56
    Colorado hrálo asi dvacet vteřin ve výhodě, ale nic z ní nevytěžilo, a tak přichází vyloučení na straně hostí. Dvě minuty dostává Mikko Koivu, který zahákoval Landeskoga a za vlastní brankou ho poslal k zemi. Přesilovka začne po komerční pauze.
     
    50:25
    Colorado hrálo chvilku bez brankáře, ten se však zase vrátil do brankoviště.
     
    46:28
    Bude se znovu vylučovat a to na straně Colorada. Boedker strčil hůl mezi brusle Spurgeona a poslal ho k zemi.
    44:55 Zach PARISE - 0:3
     
    44:55
    Minnesota právě vstřelila branku!
    A je pravděpodobně rozhodnuto! Do konce sice stále zbývá dost času, ale Minnesota ukazuje, že dnes hraje jako z partesu! Potvrdila to i kombinace v přesilovce, kdy na modré přihrával do pravé strany Suter na ZACHA PARISEHO, jenž zamíchal pukem a střelou zápěstím propálil Varlamova! Jeho druhá branka v utkání. Asistence: Ryan Suter, Mikko Koivu.
     
    44:14
    Hosté se dokonce odhodlali k úniku, a ač z toho nebyla žádná střela, tak si Granlund vynutil faul na Matthiasovi, který ho zaháčkoval a míří na trestnou lavici.
     
    42:27
    Hra je přerušena po návratu Coylea na led a na trestnou lavici za držení odchází Justin Fontaine.
     
    40:24
    A je po přesilovce. Na dvě minuty za podražení odchází na trestnou lavici Charlie Coyle, který fauloval při přechodu přes modrou čáru.
     
    39:50
    A bude se ještě vylučovat na straně domácích! Andreas Martinsen si pomohl háčkem v souboji s Davidem Jonesem a oslabuje svůj tým.
    39:38 Jordan SCHROEDER - 0:2
     
    39:38
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Obrana Colorada hrubě zaspala, nechala zcela volného JORDANA SCHROEDERA, který si najížděl před Varlamova a dostal přesnou přihrávku od Fotnainea. Pro útočníka Minnesoty už nebyl problém do prakticky odkryté klece zasunou puk. Asistence: Justin Fontaine, Marco Scandella.
     
    38:47
    Varlamov podržel svůj tým fantastickým zákrokem proti Niederreiterovi, který se dostal k odraženému puku a hnal se do úniku. Prakticky samostatný nájezd však nedokázal dotáhnout do konce a Varlamov se stává hrdinou okamžiku.
    31:27 Zach PARISE - 0:1
     
    31:27
    Minnesota právě vstřelila branku!
    A ten právě našla! Všemu předcházela chyba domácích na vlastní modré, kde pokazili rozehrávku, Parise následně přenesl hru na levé křídlo na Granlunda, jehož střelu Varlamov vyrazil jen do najíždějícího ZACHA PARISEHO, který otevírá skóre zápasu! Asistence: Mikael Granlund.
     
    28:15
    První vyloučení na straně domácích, na dvě minuty za sekání odchází na trestnou lavici Bigras.
     
    27:56
    Fantastický zákrok Varlamova! Parise ujel v oslabení hned dvěma hráčům Colorada a zkusil před brankáře soupeře udělat ještě kličku a Varlamov puk vyrazil jen do levé strany, kam si Parise nabruslil a znovu vypálil! Důležitý zákrok Varlamova!
     
    26:03
    Dvě minuty za hákování dostal Ryan Suter. Přesilovka Colorada bude zahájena po komerční přestávce.
     
    15:08
    Colorado se hnalo do přečíslení 2 na 1, avšak Mitchell se nakonec rozhodl nepřihrávat na Bigrase, který mu najížděl, a sám vypálil jedovatou střelu, kterou Dubnyk chytil lapačkou!
     
    09:51
    Bude se poprvé vylučovat. Na dvě minuty odchází Justin Fontaine, který si přidržel Redmonda.
     
    09:25
    A na druhé straně se do obrovské šance dostal Zach Parise, jehož střelu Varlamov vyrazil jen před sebe, kam z druhé vlny najízděl Suter – tomu se do střely postavil bek Johnson, který jeho pokus zablokoval!
     
    08:56
    Obrovská chyba Minnesoty při rozehrávce za brankou, ze které mohli domácí těžit, ale Holden, najíždějící od modré čáry k volnému puku, minul klec.

    Jan Vojkůvka

    Góly a asistencie: 32. Parise (Granlund), 40. Schroeder (Fontaine, Scandella), 45. Parise (Suter, Koivu), 52. Granlund (Haula)


    Colorado Avalanche: Varlamov (Pickard) – Johnson, Beauchemin, Barrie, Holden, Redmond, Bigras – Landeskog, Soderberg, Matthias – Comeau, Grigorenko, Boedker – Iginla, Mitchell, Martinsen – Skille, Rantanen, McLeod.
    Minnesota Wild: Dubnyk (Kuemper) – Spurgeon, Suter, Brodin, Scandella, Dumba, Reilly – Coyle, Koivu, Parise – Jones, Granlund, Vanek – Pominville, Haula, Niederreiter – Schroeder, Stoll, Fontaine.

    Rozhodca: Dave Jackson, Eric Furlatt – Darren Gibbs, Vaughan Rody