Leverkusen – Villarreal 0:0 (kon.) | Valencia – Bilbao 2:1 (kon.) | Lazio – Sparta Praha 0:3 (kon.)
Manchester United – Liverpool 1:1 (kon.) | Tottenham – Dortmund 1:2 (kon.) | Braga – Fenerbahce 4:1 (kon.)
Anderlecht – Doneck 0:1 (kon.) | Sevilla – Bazilej 3:0 (kon.)
koniec
FC Sevilla
3:0 (3:0)
FC Bazilej 1893
Štvrtok 17.03.2016, 21:05 • Štadión Ramóna Sáncheza Pizjuána • Európska liga • Osemfinále
Predzápasové kurzy
    90+6. Breel Embolo v jasnej šanci opäť zlyhal
     
    90+6
    Breel Embolo sa dostal do ďalšej obrovskej šance, no strela mu absolútne nesadla a putuje iba nad bránu domáceho tímu.
     
    90+4
    Za svoj nešetrný zákrok na bránkovej čiare ešte dostáva Breel Embolo žltú kartu. Celkovo je tak tretím hráčom, ktorého Deniz Aytekin dnes napomenul žltou kartou.
    90+4. Breel Embolo nedostal loptu za bránkovú čiaru
     
    90+4
    Bazilej mohol streliť čestný gól. Po sérii odrazov sa lopta dostala na kopačku Breela Emboloa, ktorý zakončoval z tesnej blízkosti. Jeho strelu David Soria stlmil a z bránkovej čiary ju následne odkopol Sergio Escudero.
     
    86
    Fernando Lllorente mal obrovskú šancu. Po peknom centri od Josého Antonia Reyesa si loptu ideálne prebral, ale svoju strelu nasmeroval len priamo do Tomáša Vaclíka.
     
    71
    Posledné striedanie hostí. V dnešnom zápase končí nevýrazný Marc Janko a na záverečných 20 minút prichádza Cedric Itten.
     
    69
    Unai Emery sťahuje z ihriska hrdinu zápasu – Kévina Gameira, ktorý strelil v závere prvého polčasu dva góly. Na jeho miesto prichádza ďalší výborný strelec Fernando Llorente.
     
    62
    A ďalšie striedanie. V zápase končí aj Birkir Bjarnason, ktorého nahradzuje švédsky futbalista Alexander Fransson.
     
    61
    Striedanie na oboch stranách. Do zostavy Sevilly sa po zranení vracia Grzegorz Krychowiak, ktorý nahradil Vicenteho Iborru. Na druhej strane sa lúči s dnenšým zápasom Matías Delgado a prichádza Breel Embolo.
     
    52
    Prvé striedanie zápasu. Unai Emery zrejme zo zdravotných dôvodov sťahuje z ihriska Michaela Krohn-Dehliho a na jeho miesto posiela Sergia Escudera.
    45. Kévin Gameiro (SEV) - 3:0
     
    45
    Sevilla dala gól! Bazilej absolútne nezvládol záver prvého polčasu. Zbytočne stratil loptu Daniel Høegh, nasledoval center z ľavej strany od Michaela Krohn-Dehliho a KÉVIN GAMEIRO na dvakrát dostal loptu za bránkovú čiaru. Prvý jeho pokus smeroval len do brvna, no ten druhý znamená komfortné trojgólové vedenie pre Sevillu.
    44. Kévin Gameiro (SEV) - 2:0
     
    44
    Sevilla dala gól! Dvojnásobný víťaz Európskej ligy je blízko k postupu do štvrťfinále. José Antonio Reyes zabojoval, zachytil loptu na hracej ploche a prízemným pasom našiel osamoteného KÉVINA GAMEIRA. Francúzsky útočník už nemal problém skórovať.
     
    39
    Druhým potrestaným hráčom v dnešnom zápase je Renato Steffen. Hlavný arbiter bol v tomto momente nekompromisný.
    35. Adil Rami (SEV) - 1:0
     
    35
    Sevilla dala gól! Favorit zápasu strieľa mimoriadne dôležitý gól. Od ľavej rohovej zastávky poslal center do ohňa José Antonio Reyes a na jeho pas si dokonale nabehol ADIL RAMI. Domáci stopér svoju strelu obtrel o bránkovú konštrukciu, no práve od ľavej tyče putovala lopta do siete.
    26.
     
    26
    Michael Krohn-Dehli mohol skórovať. Po centri z pravej strany sa lopta odrazila práve na kopačku dánskeho futbalistu, no ten svojim half-volejom minul bránu súpera.
     
    7
    V úvode zápasu registrujeme aj prvý kartový trest. Po faule na Marca Janka ju dostáva domáci obranca Timothée Kolodziejczak.
     
    5
    Skvelý zákrok českého brankára. Hostia zbytočne stratili loptu v okolí vlastnej šestnástky a José Antonio Reyes okamžite poslal loptu na nohu Michaela Krohn-Dehliho. Ten ju priťukol Kévinovi Gameirovi, no domáci útočník trafil len padajúceho Tomáša Vaclíka.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 35. Rami, 44. Gameiro, 45. Krohn-Dehli

    Karty:   7. Kolodziejczak (SEV) – 39. Steffen (BAS), 90+4. Embolo (BAS)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 14:14.
    FC Sevilla: Soria – Mariano, Rami, Kolodziejczak, Trémoulinas – Cristóforo, Iborra (61. Krychowiak) – J. A. Reyes (C), Banega, Krohn-Dehli (52. Escudero) – Gameiro (69. F. Llorente).
    Náhradníci: S. Rico – Krychowiak, Carriço, Escudero, F. Llorente, Muñoz, Figueiras.

    FC Bazilej 1893: Vaclík – Safari, Suchý, Høegh, Lang – Bjarnason (62. Fransson), Xhaka, Steffen – Zuffi, Delgado (C) (61. Embolo) – Janko (71. Itten).
    Náhradníci: Vailati – Traoré, Fransson, Itten, Hunziker, Embolo, Callà.

    Rozhodca: Deniz Aytekin
    10.03.2016
    Bazilej - Sevilla 0:0

    Karty:   9. Samuel (BAS), 90. Steffen (BAS) – 37. Banega (SEV), 40. Cristóforo (SEV), 75. N'Zonzi (SEV), 85. Trémoulinas (SEV)   87. N'Zonzi (SEV)

    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 0:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:16.