Leverkusen – Villarreal 0:0 (kon.) | Valencia – Bilbao 2:1 (kon.) | Lazio – Sparta Praha 0:3 (kon.)
Manchester United – Liverpool 1:1 (kon.) | Tottenham – Dortmund 1:2 (kon.) | Braga – Fenerbahce 4:1 (kon.)
Anderlecht – Doneck 0:1 (kon.) | Sevilla – Bazilej 3:0 (kon.)
koniec
FC Sevilla
3:0 (3:0)
FC Bazilej 1893
Štvrtok 17.03.2016, 21:05 • Štadión Ramóna Sáncheza Pizjuána • Európska liga • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Dnešný zápas je minulosťou. O jeho osude rozhodol už prvý polčas, ktorý Sevilla vyhrala 3:0. Bazilej sa na vážnejší tlak nezmohol, a tak sa jeho púť v Európskej lige končí. V druhej časti sme už gól nevideli, hoci najmä Breel Embolo mal v samotnom závere dve obrovské príležitosti. Obhajca trofeje po výsledkoch 0:0 a 3:0 postupuje ďalej a zajtra bude netrpezlivo čakať na žreb štvrťfinálových dvojíc. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (23:08:40)
     
    90+7
    Koniec zápasu.
    90+6. Breel Embolo v jasnej šanci opäť zlyhal
     
    90+6
    Breel Embolo sa dostal do ďalšej obrovskej šance, no strela mu absolútne nesadla a putuje iba nad bránu domáceho tímu.
     
    90+5
    Na druhej strane sa dostal do zakončenia Sergio Escudero, no jeho peknú strelu vyrazil na rohový kop Tomáš Vaclík. Bol to skutočne skvelý zákrok českého brankára.
     
    90+4
    Za svoj nešetrný zákrok na bránkovej čiare ešte dostáva Breel Embolo žltú kartu. Celkovo je tak tretím hráčom, ktorého Deniz Aytekin dnes napomenul žltou kartou.
    90+4. Breel Embolo nedostal loptu za bránkovú čiaru
     
    90+4
    Bazilej mohol streliť čestný gól. Po sérii odrazov sa lopta dostala na kopačku Breela Emboloa, ktorý zakončoval z tesnej blízkosti. Jeho strelu David Soria stlmil a z bránkovej čiary ju následne odkopol Sergio Escudero.
     
    90+3
    Center z pravej strany bez problémov odvrátil Adil Rami, ktorý otvoril skóre dnešného zápasu a zaznamenal tak rozhodujúci gól v boji o postup.
     
    90+2
    Sevilla necháva hostí kombinovať na polovici ihriska a prakticky vôbec nenapáda. Bazilej by určite rád strelil aspoň čestný gól.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca dnešného zápasu nadstavuje až 6 minút. Je pravdou, že sme videli veľa ošetrovaní, no ani poltucet minút nepomôže Bazileju zvrátiť nepriaznivý stav.
     
    90
    Tak konečne sa opäť hrá. Napokon kuriózna situácia nenastala a v domácej bráne ostáva naďalej brankár David Soria, ktorý v dnešnom zápase nemal veľa práce.
     
    88
    Stále prebieha ošetrovanie domáceho brankára. Sevilla už ale nemôže striedať, a možno sa do brány bude musieť postaviť nejaký hráč z poľa.
     
    87
    Na trávniku sa nehrá, pretože pri predchádzajúcom zákroku sa zrejme zranil domáci brankár David Soria. Už je v opatere klubových lekárov Sevilly.
     
    86
    Fernando Lllorente mal obrovskú šancu. Po peknom centri od Josého Antonia Reyesa si loptu ideálne prebral, ale svoju strelu nasmeroval len priamo do Tomáša Vaclíka.
    85. Center Renata Steffena bez problémov chytá David Soria
     
    85
    Renato Steffen je najaktívnejším hráčom Bazileju v dnešnom dueli. Aj teraz sa pekne dostal cez Mariana, no nanešťastie jeho center zlikvidoval David Soria.
     
    83
    Marek Suchý mal veľké problémy s tým, aby odvrátil center z ľavej strany do bezpečia. Dokonca pri obrannom zákroku spadol a môže byť rád, že v jeho blízkosti nebol nikto v bielom drese.
     
    82
    Po rohovom kope sa lopta odrazila na kopačku Sebastiána Cristófora. Ten skúsil vystreliť zo 16 metrov, no jeho strela bola zrazená a k Vaclíkovi nedoputovala.
     
    81
    Breel Embolo sa v momente prihrávky ocitol v postavení mimo hry, a tak akcia Bazileju nemôže pokračovať.
     
    80
    Renato Steffen bol v strede ihriska faulovaný. Voči pravidlám sa previnil uruguajský futbalista Sebastián Cristóforo.
     
    79
    Hoci sa to hosťujúcim obrancom príliš nepáči, Sevilla bude mať výhodu ďalšieho rohového kopu. V tejto štatistike Andalúzia jasne dominujú pomerom 10:1.
     
    77
    Timothée Kolodziejczak sa dostal do hlavičkového zakončenia, ale jeho pokus mieril len nad bránu. Nasleduje tak odkop od smutného brankára Tomáša Vaclíka.
     
    76
    Štadión Ramóna Sáncheza Pizjuána už oslavuje postup svojho tímu a vôbec mu neprekáža, že José Antonio Reyes prišiel zbytočne o loptu.
     
    75
    Veľmi veľa nepresností vidíme v hre oboch tímov. Aktuálne sú pri lopte hostia, ktorí budú na polovici ihriska vhadzovať.
     
    74
    Sevilla sa snažila prekvapiť svojho súpera dlhou prihrávkou za obranu, no tá bola pridlhá aj na rýchleho Brazílčana Mariana, ktorý si nabiehal po pravej strane.
     
    73
    V tomto úseku hry sa prakticky nič zaujímavého nedeje. Sevilla kontroluje loptu na svojich kopačkám a Bazilej sa zúfalo snaží napádať jej rozohrávku.
     
    71
    Posledné striedanie hostí. V dnešnom zápase končí nevýrazný Marc Janko a na záverečných 20 minút prichádza Cedric Itten.
     
    70
    Tentokrát sa krajný obranca Mariano nedokázal presadiť po pravej strane, no jeho výkon osobne hodnotím veľmi pozitívne.
     
    69
    Unai Emery sťahuje z ihriska hrdinu zápasu – Kévina Gameira, ktorý strelil v závere prvého polčasu dva góly. Na jeho miesto prichádza ďalší výborný strelec Fernando Llorente.
     
    68
    Španielsky klub absolútne kontroluje dnešné stretnutie. Aj niektorí hráči Bazileja už pôsobia rezignovane a vedia, že do štvrťfinále Európskej ligy sa s najväčšou pravdepodobnosťou nepozrú.
     
    67
    Sevilla zahrávala rohový kop. Po centri Josého Antonia Reyesa sme opäť videli pád v šestnástke hostí, no píšťalka Deniza Aytekina ostala aj v tomto momente nemá.
     
    66
    Kévin Gameiro sa dostal do zakončenia hlavou. Jeho pokus ale nebol dostatočne razantný, keďže Francúza dobre bránil Behrang Safari.
     
    65
    Nový muž na trávniku Alexander Fransson sa po odrazenej lopte dostal k strele, ale jeho pokus spoza šestnástky nemieril presne.
     
    63
    Obranca Mariano poslal z pravej strany pekný prízemný center smerujúci na Kévina Gameira. Francúz sa pretlačil do zakončenia, no to nebolo také presné ako zo záveru prvého polčasu.
     
    62
    A ďalšie striedanie. V zápase končí aj Birkir Bjarnason, ktorého nahradzuje švédsky futbalista Alexander Fransson.
     
    61
    Striedanie na oboch stranách. Do zostavy Sevilly sa po zranení vracia Grzegorz Krychowiak, ktorý nahradil Vicenteho Iborru. Na druhej strane sa lúči s dnenšým zápasom Matías Delgado a prichádza Breel Embolo.
     
    60
    Máme za sebou hodiny. Sevilla je veľmi blízko k tomu, aby potvrdila úlohu favorita a postúpila ako obhajca trofeje ďalej.
     
    59
    Švajčiarsky klub zvyšuje obrátky a viac drží loptu na svojich kopačkách. Sevilla sa ale veľmi dobre bráni a nedáva súperovi ani milimeter priestoru.
     
    58
    Na lavičke Bazileju je poriadne rušno a len pár okamihov nás delí od striedania. Medzitým sa po prihrávke od Birkira Bjarnasona nepredral do šance Marc Janko.
     
    57
    Tentokrát sa Kévin Gameiro do koncovky nedostal. Francúz si nie práve najlepšie spracoval loptu, ktorá sa tak stala jednoduchou korisťou pre brankára Vaclíka.
     
    56
    Birkir Bjarnason si nabiehal na center z pravej strany, ale pred ním zasiahol brankár David Soria. Ten chytá loptu do svojich rukavíc.
     
    55
    Osobne som čakal, že Bazilej v druhom polčase zvýši aktivitu, no zatiaľ sledujeme rovnaký priebeh hry ako v prvom polčase. Sevilla má územnú prevahu a smeruje do štvrťfinále.
     
    54
    Po sérii rohových kopov sa dostal k hlavičke striedajúci Sergio Escudero, no jeho pokus mieril nad bránu švajčiarskeho tímu.
     
    53
    Po aktivite Kévina Gameira zahrávali domáci na krátko rohový kop. Napokon sa k centru dostal Reyes, ale takisto vybojoval len roh.
     
    52
    Prvé striedanie zápasu. Unai Emery zrejme zo zdravotných dôvodov sťahuje z ihriska Michaela Krohn-Dehliho a na jeho miesto posiela Sergia Escudera.
     
    51
    Renato Steffen sa dokázal presadiť po ľavej strane a vybojoval aspoň vhadzovanie v blízkosti šestnástky súpera. Treba vyzdvihnúť aj obranný zákrok Evéra Banegu.
     
    50
    Marc Janko je na hrote bazilejského útoku až príliš osamotený, a tak nemôže konkurovať presile domácich obrancov. Práve tak dopadla aj situácia spred niekoľkých sekúnd.
    49. Tomáš Vaclík vyrazil strelu Mariana na rohový kop
     
    49
    Mariano je dnes veľmi platným hráčom. Brazílčan sa dokonca dostal do zakončenia a keďže jeho strelu Tomáš Vaclík iba vyrazil, bude nasledovať rohový kop.
     
    48
    David Soria sa teraz zahral na Manuela Neuera, no na rozdiel od nemeckého brankára nezaváhal. Naopak, krásne prechytračil Marca Janka.
     
    47
    José Antonio Reyes sa dostal k centru z ľavej strany, no jeho pas na Kévina Gameira upratal do bezpečia Daniel Høegh.
     
    46
    Na začiatku druhého polčasu sme boli svedkami nepodarených akcii na jednej i druhej strane. Pri lopte je Sevilla, ktorá bude vhadzovať.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Čo k tomu dodať. Sevilla fantasticky zvládla poslednú desaťminútovku prvého polčasu a zrejme rozhodla o svojom postupe do štvrťfinále Európskej ligy. Po prvom dejstve vedie zásluhou Adila Ramiho a Kévina Gameira (2) trojgólovým rozdielom a o účasť v zajtrajšom nyonskom žrebe ju môže pripraviť len veľké zlyhanie. Bazilej potrebuje zápas vyrovnať, akýkoľvek remízový výsledok ho posúva ďalej. Zatiaľ však prehráva 3:0, a tak bude mať v druhom polčase čo naprávať. Sledujte aj druhú časť na onlajny.eu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
    45. Kévin Gameiro (SEV) - 3:0
     
    45
    Sevilla dala gól! Bazilej absolútne nezvládol záver prvého polčasu. Zbytočne stratil loptu Daniel Høegh, nasledoval center z ľavej strany od Michaela Krohn-Dehliho a KÉVIN GAMEIRO na dvakrát dostal loptu za bránkovú čiaru. Prvý jeho pokus smeroval len do brvna, no ten druhý znamená komfortné trojgólové vedenie pre Sevillu.
    44. Kévin Gameiro (SEV) - 2:0
     
    44
    Sevilla dala gól! Dvojnásobný víťaz Európskej ligy je blízko k postupu do štvrťfinále. José Antonio Reyes zabojoval, zachytil loptu na hracej ploche a prízemným pasom našiel osamoteného KÉVINA GAMEIRA. Francúzsky útočník už nemal problém skórovať.
     
    43
    Svoje obranné povinnosti si do bodky splnil Marek Suchý. Český obranca dokázal odstaviť od lopty Kévina Gameira.
     
    42
    Marc Janko sa nešťastne zrazil v súboji s Adilom Ramim a obaja menovaní hráči musia byť ošetrovaní. Na trávniku sa približne už 80 sekúnd nehrá.
     
    40
    Sevilla kombinuje na vlastnej polovici ihriska. Dobre vie, že ešte nič nemá vyhrané. Bazileju v tejto chvíli stačí na postup streliť jediný gól.
     
    39
    Druhým potrestaným hráčom v dnešnom zápase je Renato Steffen. Hlavný arbiter bol v tomto momente nekompromisný.
     
    38
    Matías Delgado poslal výborný center. V hlavičkovom súboji nešťastne tečoval loptu Adil Rami, no našťastie pre domácich dokázal brankár David Soria jeho "strelu" vyraziť.
     
    37
    Prvý rohový kop v zápase rozohrajú aj futbalisti Bazileja. Jeho exekútorom bude ich kapitán Matías Delgado.
    35. Adil Rami (SEV) - 1:0
     
    35
    Sevilla dala gól! Favorit zápasu strieľa mimoriadne dôležitý gól. Od ľavej rohovej zastávky poslal center do ohňa José Antonio Reyes a na jeho pas si dokonale nabehol ADIL RAMI. Domáci stopér svoju strelu obtrel o bránkovú konštrukciu, no práve od ľavej tyče putovala lopta do siete.
     
    34
    Birkir Bjarnason sa dostal k centru z pravej strany. Pekne našiel Renata Steffena, no ten mieril len do miest, kde stál pripravený brankár David Soria.
     
    33
    Z posledných 20 súťažných zápasov vyhrala Sevilla v domácom prostredí až 19. Ak chce postúpiť do štvrťfinále Európskej ligy, tak dnes musí takisto zvíťaziť.
     
    32
    Z veľkej diaľky vystrelil Kévin Gameiro a český brankár mal s jeho strelou nečakané problémy. Napokon ju dokázal vyraziť len na ďalší rohový kop.
     
    31
    Matías Delgado so strelou zbytočne neváha. Podobne ako pred niekoľkými minútami vystrelil spoza šestnástky, no bránu súpera minul o poriadny kus.
     
    30
    Z prvej strany sa dostal k centru aj brazílsky obranca Mariano, ale jeho pas vyboxoval do bezpečia český brankár v službách Bazileja.
     
    29
    Benoît Trémoulinas sa vydal na útočný výlet a vybojoval rohový kop. Ten napokon zahral Reyes, no nikoho v bielom drese nenašiel.
     
    28
    Domáci zahrali roh na krátko a po následnej kombinácii sa dostal k strele Evér Banega. Jeho pokus ale minul bránu Tomáša Vaclíka.
     
    27
    Michael Krohn-Dehli hrá veľmi dobrý zápas. Aj teraz spôsobil svojou aktivitou problémy hosťujúcej obrane a loptu na rohový kop odvracia jeho krajan Daniel Høegh.
    26.
     
    26
    Michael Krohn-Dehli mohol skórovať. Po centri z pravej strany sa lopta odrazila práve na kopačku dánskeho futbalistu, no ten svojim half-volejom minul bránu súpera.
     
    25
    Kapitán hostí Matías Delgado si počínal nedovolene v súboji s Josém Antoniom Reyesom. Pre domácich sa tak naskytá šanca v podobe štandardnej situácie.
     
    24
    Bazilej toho smerom dopredu zatiaľ veľa nepredviedol. V domácom súboji vyslal na bránu súpera len jeden strelecký pokus a dnes takisto nie je príliš aktívny.
     
    23
    Hostia zlyhali v rozohrávke a pre Sevillu sa okamžite črtala šanca na rýchly brejk. Veľmi dobre ale zastavil Gameira taktickým faulom Daniel Høegh.
     
    22
    Obrana Bazileja zatiaľ funguje ako švajčiarske hodinky. Tentokrát sa do zakončenia tlačil Iborra, no okamžite bol zdvojený hosťujúcimi stopérmi.
     
    20
    Druhú desaťminútovku zápasu uzatvára nepresná kombinácia domáceho tímu. Loptu na hracej ploche už nedokázal zachytiť aktívny Kévin Gameiro.
     
    19
    Hráči Sevilly zakopávajú loptu mimo hracej plochy. Po súboji s Timothéem Kolodziejczakom totiž ostáva na zemi ležať Marc Janko. Vyzerá to na problémy s chrbtom.
     
    18
    K odrazenej lopte sa dostal Argentínčan Matías Delgado. Okamžite sa snažil vystreliť spoza šestnástky, no trafil len prvého obrancu Sevilly, ktorý proti nemu vystúpil.
     
    17
    Birkir Bjarnason to teraz poriadne prehnal v súboji s Vicentem Iborrom a môže byť rád, že sa svoj nešetrný zákrok nevidel žltú kartu.
     
    16
    Pri lopte ostane švajčiarsky klub. Mariano si totiž pomohol nedovolene v súboji s Renatom Steffenom.
     
    15
    Vicente Iborra nedosiahol na dlhú loptu za obrannú líniu hosťujúceho tímu, a tak sa lopta stáva korisťou brankára Tomáša Vaclíka.
     
    14
    Michael Krohn-Dehli takmer našiel nabiehajúceho Josého Antonia Reyesa. Pred španielskym obrancom ale v poslednej chvíli opäť vynikajúco zasiahol Daniel Høegh.
     
    13
    Sevilla má v prvej štvrťhodine jasnú územnú prevahu. Bazilej ale zatiaľ dobre vytláča jej postupnú rozohrávku.
     
    12
    Loptu v rukách má David Soria. Ten poľahky kryje center z ľavej strany. Jeho autorom bol, ak sa nemýlim, švédsky krajný obranca Behrang Safari.
     
    11
    Po rohovom kope sa domáci nepresadili. Naopak akciu Birkira Bjarnasona zastavuje nedovoleným zákrokom Vicente Iborra.
     
    10
    Veľká pochvala pre Daniela Høegha. Obranca Bazileju výborne prečítal úmysel Kévina Gamiera, ktorý prízemnou prihrávkou hľadal Vicenteho Iborru. Namiesto veľkej šance z toho bude len rohový kop.
     
    9
    Po pravej strane sa k centru nepredral Reyes a o niekoľko sekúnd neskôr ani Mariano. Nasleduje tak iba odkop od brány švajčiarskeho klubu.
     
    8
    Center z pravej strany poslal do šestnástky súpera Luca Zuffi, no v hŕstke súbojov pred bránou Davida Soriu sa jeden z hosťujúcich futbalistov previnil útočným faulom.
     
    7
    V úvode zápasu registrujeme aj prvý kartový trest. Po faule na Marca Janka ju dostáva domáci obranca Timothée Kolodziejczak.
     
    5
    Skvelý zákrok českého brankára. Hostia zbytočne stratili loptu v okolí vlastnej šestnástky a José Antonio Reyes okamžite poslal loptu na nohu Michaela Krohn-Dehliho. Ten ju priťukol Kévinovi Gameirovi, no domáci útočník trafil len padajúceho Tomáša Vaclíka.
     
    4
    Brazílsky krajný obranca Mariano posielal loptu do šestnástky súpera, no jeho aktivita sa končí len odkopom od brány českého brankára Tomáša Vaclíka.
     
    3
    Snáď po prvýkrát sa Bazilej dostane k lopte. Na konci tretej minúty bude po nepresnosti domácich futbalistov vhadzovať.
     
    2
    Pekná akcia zverencov Unaia Emeryho. Michael Krohn-Dehli sa snažil kolmicou nájsť Kévina Gameira a veľa nechýbalo k tomu, aby sa francúzsky kanonier dostal do zakončenia vo vyloženej pozícii.
     
    1
    Úvodný výkop mali domáci futbalisti. Tí rozbiehajú aj prvú útočnú akciu, no zatiaľ kombinujú len v okolí stredového kruhu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Sevilla: Soria – Mariano, Rami, Kolodziejczak, Trémoulinas – Cristóforo, Iborra – J. A. Reyes (C), Banega, Krohn-Dehli – Gameiro.
    Náhradníci: S. Rico – Krychowiak, Carriço, Escudero, F. Llorente, Muñoz, Figueiras.

    FC Bazilej 1893: Vaclík – Safari, Suchý, Høegh, Lang – Bjarnason, Xhaka, Steffen – Zuffi, Delgado (C) – Janko.
    Náhradníci: Vailati – Traoré, Fransson, Itten, Hunziker, Embolo, Callà.

    Rozhodca: Deniz Aytekin.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu z Európskej ligy UEFA. Spoločne sa pozrieme do španielskej Andalúzie, kde domáca FC Sevilla odohrá odvetný zápas proti švajčiarskemu Bazileju. Prvý duel góly nepriniesol, a tak je pred dnešným stretnutím ešte všetko otvorené.

    FC SEVILLA

    FC Sevilla si Európsku ligu podmanila v posledných dvoch sezónach. V sezóne 2013/14 zdolala vo finálovom zápase Benficu Lisabon (1:0 pen.) a vlani si poradila aj s ukrajinským Dneprom Dnepropetrovsk (3:2). Vďaka druhému spomínanému triumfu sa tento ročník predstavila v skupinovej fáze Ligy majstrov, no do vyraďovacích bojov neprenikla. Napokon však vybojovala aspoň 3. miesto, ktoré znamenalo postup do play off Európskej ligy. V šestnásťfinále si zverenci Unaia Emeryho poradili s nórskym Molde, ktoré zdolali po celkovom skóre 3:1. V domácom prostredí je Sevilla veľmi kvalitná o čom svedčí aj fakt, že z posledných 20 súťažných zápasov vyhrala až v 19 prípadoch. Najväčšia útočná sila sa skrýva v osobe Kevina Gameira, ktorý nastrieľal v tejto sezóne už 18 gólov. V dnešnom zápase bude chýbať suspendovaný Steven N'Zonzi a tiež zranené duo – Vitolo a Yevhen Konoplyanka.

    FC BAZILEJ 1893

    FC Bazilej si postup do ďalšej fázy Európskej ligy vybojoval v základnej I-skupine. V konkurencii Fiorentiny, Lechu Poznaň a Belenensesu získal 13 z možných 18 bodov, keď prehral len s portugalským klubom. Bazilej si tak zabezpečil postup z prvého miesta a v úvodnom vyraďovacom kole narazil na St. Etienne. Vo Francúzsku síce prehral 3:2, no na štadióne Svätého Jakuba dokázal po infarktovej koncovke zvíťaziť 2:1. Hrdinom sa napokon stal Luca Zuffi, ktorý v nadstavenom čase pohotovou strelou rozhodol zápas. V prvom vzájomnom dueli so Sevillou nepredviedol švajčiarsky klub práve najlepší výkon, keď len raz ohrozil bránu súpera. Celkovo však bol zápas vyrovnaný a remíza 0:0 mu viac-menej svedčala. V dnešnom odvetnom zápase nebudú môcť Bazileju pomôcť zranení Manuel Akanji, Jean-Paul Boëtius a takisto ani suspendovaný Samuel.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:05.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 35. Rami, 44. Gameiro, 45. Krohn-Dehli

    Karty:   7. Kolodziejczak (SEV) – 39. Steffen (BAS), 90+4. Embolo (BAS)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 14:14.
    FC Sevilla: Soria – Mariano, Rami, Kolodziejczak, Trémoulinas – Cristóforo, Iborra (61. Krychowiak) – J. A. Reyes (C), Banega, Krohn-Dehli (52. Escudero) – Gameiro (69. F. Llorente).
    Náhradníci: S. Rico – Krychowiak, Carriço, Escudero, F. Llorente, Muñoz, Figueiras.

    FC Bazilej 1893: Vaclík – Safari, Suchý, Høegh, Lang – Bjarnason (62. Fransson), Xhaka, Steffen – Zuffi, Delgado (C) (61. Embolo) – Janko (71. Itten).
    Náhradníci: Vailati – Traoré, Fransson, Itten, Hunziker, Embolo, Callà.

    Rozhodca: Deniz Aytekin
    10.03.2016
    Bazilej - Sevilla 0:0

    Karty:   9. Samuel (BAS), 90. Steffen (BAS) – 37. Banega (SEV), 40. Cristóforo (SEV), 75. N'Zonzi (SEV), 85. Trémoulinas (SEV)   87. N'Zonzi (SEV)

    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 0:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:16.