Leverkusen – Villarreal 0:0 (kon.) | Valencia – Bilbao 2:1 (kon.) | Lazio – Sparta Praha 0:3 (kon.)
Manchester United – Liverpool 1:1 (kon.) | Tottenham – Dortmund 1:2 (kon.) | Braga – Fenerbahce 4:1 (kon.)
Anderlecht – Doneck 0:1 (kon.) | Sevilla – Bazilej 3:0 (kon.)
koniec
FC Sevilla
3:0 (3:0)
FC Bazilej 1893
Štvrtok 17.03.2016, 21:05 • Štadión Ramóna Sáncheza Pizjuána • Európska liga • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Dnešný zápas je minulosťou. O jeho osude rozhodol už prvý polčas, ktorý Sevilla vyhrala 3:0. Bazilej sa na vážnejší tlak nezmohol, a tak sa jeho púť v Európskej lige končí. V druhej časti sme už gól nevideli, hoci najmä Breel Embolo mal v samotnom závere dve obrovské príležitosti. Obhajca trofeje po výsledkoch 0:0 a 3:0 postupuje ďalej a zajtra bude netrpezlivo čakať na žreb štvrťfinálových dvojíc. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (23:08:40)
     
    90+7
    Koniec zápasu.
    90+6. Breel Embolo v jasnej šanci opäť zlyhal
     
    90+6
    Breel Embolo sa dostal do ďalšej obrovskej šance, no strela mu absolútne nesadla a putuje iba nad bránu domáceho tímu.
     
    90+5
    Na druhej strane sa dostal do zakončenia Sergio Escudero, no jeho peknú strelu vyrazil na rohový kop Tomáš Vaclík. Bol to skutočne skvelý zákrok českého brankára.
     
    90+4
    Za svoj nešetrný zákrok na bránkovej čiare ešte dostáva Breel Embolo žltú kartu. Celkovo je tak tretím hráčom, ktorého Deniz Aytekin dnes napomenul žltou kartou.
    90+4. Breel Embolo nedostal loptu za bránkovú čiaru
     
    90+4
    Bazilej mohol streliť čestný gól. Po sérii odrazov sa lopta dostala na kopačku Breela Emboloa, ktorý zakončoval z tesnej blízkosti. Jeho strelu David Soria stlmil a z bránkovej čiary ju následne odkopol Sergio Escudero.
     
    90+3
    Center z pravej strany bez problémov odvrátil Adil Rami, ktorý otvoril skóre dnešného zápasu a zaznamenal tak rozhodujúci gól v boji o postup.
     
    90+2
    Sevilla necháva hostí kombinovať na polovici ihriska a prakticky vôbec nenapáda. Bazilej by určite rád strelil aspoň čestný gól.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca dnešného zápasu nadstavuje až 6 minút. Je pravdou, že sme videli veľa ošetrovaní, no ani poltucet minút nepomôže Bazileju zvrátiť nepriaznivý stav.
     
    90
    Tak konečne sa opäť hrá. Napokon kuriózna situácia nenastala a v domácej bráne ostáva naďalej brankár David Soria, ktorý v dnešnom zápase nemal veľa práce.
     
    88
    Stále prebieha ošetrovanie domáceho brankára. Sevilla už ale nemôže striedať, a možno sa do brány bude musieť postaviť nejaký hráč z poľa.
     
    87
    Na trávniku sa nehrá, pretože pri predchádzajúcom zákroku sa zrejme zranil domáci brankár David Soria. Už je v opatere klubových lekárov Sevilly.
     
    86
    Fernando Lllorente mal obrovskú šancu. Po peknom centri od Josého Antonia Reyesa si loptu ideálne prebral, ale svoju strelu nasmeroval len priamo do Tomáša Vaclíka.
    85. Center Renata Steffena bez problémov chytá David Soria
     
    85
    Renato Steffen je najaktívnejším hráčom Bazileju v dnešnom dueli. Aj teraz sa pekne dostal cez Mariana, no nanešťastie jeho center zlikvidoval David Soria.
     
    83
    Marek Suchý mal veľké problémy s tým, aby odvrátil center z ľavej strany do bezpečia. Dokonca pri obrannom zákroku spadol a môže byť rád, že v jeho blízkosti nebol nikto v bielom drese.
     
    82
    Po rohovom kope sa lopta odrazila na kopačku Sebastiána Cristófora. Ten skúsil vystreliť zo 16 metrov, no jeho strela bola zrazená a k Vaclíkovi nedoputovala.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 35. Rami, 44. Gameiro, 45. Krohn-Dehli

    Karty:   7. Kolodziejczak (SEV) – 39. Steffen (BAS), 90+4. Embolo (BAS)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 14:14.
    FC Sevilla: Soria – Mariano, Rami, Kolodziejczak, Trémoulinas – Cristóforo, Iborra (61. Krychowiak) – J. A. Reyes (C), Banega, Krohn-Dehli (52. Escudero) – Gameiro (69. F. Llorente).
    Náhradníci: S. Rico – Krychowiak, Carriço, Escudero, F. Llorente, Muñoz, Figueiras.

    FC Bazilej 1893: Vaclík – Safari, Suchý, Høegh, Lang – Bjarnason (62. Fransson), Xhaka, Steffen – Zuffi, Delgado (C) (61. Embolo) – Janko (71. Itten).
    Náhradníci: Vailati – Traoré, Fransson, Itten, Hunziker, Embolo, Callà.

    Rozhodca: Deniz Aytekin
    10.03.2016
    Bazilej - Sevilla 0:0

    Karty:   9. Samuel (BAS), 90. Steffen (BAS) – 37. Banega (SEV), 40. Cristóforo (SEV), 75. N'Zonzi (SEV), 85. Trémoulinas (SEV)   87. N'Zonzi (SEV)

    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 0:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:16.