Wolfsberger – Salzburg 1:1 (kon.) | Rapid Viedeň – Admira Wacker Mödling 0:4 (kon.) | Ried – Rheindorf Altach 0:2 (kon.)
Grodig – Mattersburg 0:1 (kon.)
koniec
SV Grodig
0:1 (0:1)
SV BauWelt Koch Mattersburg
cz Sobota 12.03.2016, 18:30 • Untersberg-Arena, Grödig • Rakúska Bundesliga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešní večer vše! Přeji příjemný zbytek sobotního večera a u dalšího textového přenosu zase nashledanou. (20:30:31)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 8:6. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:20.
     
    Máme za sebou dnešní zápas rakouské ligy mezi domácím SV Grödig a hostujícím celkem SV Mattersburg. Zápas nenabídl mnoho pohledných akcí, jak z jedné, tak z druhé strany. Oba celky kupily v kombinaci chybu na chybu a jejich útoky postrádaly lepší finální přihrávky. Grödig se ve druhém poločase zlepšil, byl lepším týmem, ale v gól se mu jeho snaha přetavit nepodařila. Zápas tak rozhodla branka ze 27. minuty, kdy se ve skrumáží ve vápně Sweteho nejlépe zorientoval hostující Manuel Prietl, který tak zařídil svému celku tři body z dnešního utkání!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Přímý kop rozehrál Wallner, který však trefil pouze zeď před sebou. Obrana Mattersburgu odehrává míč do bezpečí.
     
    90+4
    V závěrů se dočkal žluté karty i hostující obránce Malic.
     
    90+4
    Domácí se snaží dát zbytky sil do posledního útoku, obrana hostí naivně zastavila průnik domácích zhruba 25 metrů od branky a Grödig bude mít zajímavou standardní situaci.
     
    90+3
    Následný roh hosté nepřetavili ve větší šanci a brankář Swete dokázal míč ukrýt do své náruče.
     
    90+2
    Velká šance hostí! Farkas po pravém křídle uháněl s Pinkem dva na jednoho, obránce Grödigu však včasným skluzem zabránil pohromě pro svůj tým!
     
    90+2
    Brauer zahrál volný kop ze 40 metrů, který směroval do vápna. Ve vápně však nenašel nikoho ze spoluhráčů a Mattersburg jde do protiútoku.
     
    90+1
    Hráči Grödigu se snaží dostat na polovinu hostí dlouhými nákopy, ty však dobře sbírá obrana Mattersburgu.
     
    90
    Domácím fotbalistům se nedaří usadit na polovině Mattersburgu, který se tak blíží zisku třech bodů z dnešního zápasu.
     
    89
    V závěru zápasu střídá i hostující celek. Ze hry je stažen Röcher, kterého nahrazuje Rath.
     
    88
    Domácí potřebují vstřelit alespoň jednu branku, aby mohli pomýšlet na bodový zisk. Je to však Mattersburg, který ovládá hru posledních minut. Další útok zakončil střelou z levé strany Pink, jeho pokus však Swete chytá.
     
    87
    Rozhodčí v posledních minutách rozehrával karetní mariáš. Brauer zastavil na pravé lajně pronikajícího Röchera a je poznamenán do notýsku rozhodčího.
     
    86
    Další žlutou kartu dostává Markus Pink za zbytečný zákrok na domácího Kainze u středového kruhu.
     
    85
    Žlutou kartu obdržel hostující Röcher za ostrý zákrok na domácího hráče půlce hřiště.
     
    84
    Domácí útočník Wallner se teď na levém křídle dral do vápna soupeře, rozhodčí Eisner však jeho počínání vyhodnotil jako hru za hranou pravidel a odpískal mu útočný faul.
     
    83
    Domácí se ženou za vyrovnáním, jejich snaha však zatím žádné ovoce nepřináší. Centr z levé strany chtěl poslat do vápna Goiginger, jeho pokus byl však zablokován Farkasem.
     
    81
    Krásná kombinaci Grödigu na vápně soupeře končí střelou Baumgartnera, který však minul levý růžek Kusterovi branky! Velká šance domácích v závěru zápasu.
     
    81
    Útok po pravé straně vedl hostující Sprangler, jeho centr do vápna však celkem pohodlně stáhl ze vzduchu brankář Swete.
     
    80
    Domácí celek využil i poslední možnosti střídání. Do hry na závěrečnou desetiminutovku naskočil Goiginger, ze hry je stažen Kerschbaum.
     
    79
    Rozhodčí Rene Eisner si teď vyžádal ošetření sebe sama u doktora domácího Grödigu, který mu rozmasíroval lýtko a hra bude pokračovat.
     
    78
    Ten rozehrával přímo na hlavu Baumgartnera, který se však srazil s Kusterem a nedokázal trefit odkrytou branku.
     
    78
    Ve středu hřiště byl faulován Grubeck, který okamžitě rozehrával na Kainze. Ten však z pravého křídla nedokázal odcentrovat do vápna, ale vybojoval pro svůj tým roh.
     
    77
    Akce na pravém křídle Grödigu skončila pouze centrem Derflingera do zámezí. Domácí záložník dnes posílá velmi nepřesné pasy na své spoluhráče.
     
    76
    Další rohový kop Grödigu zahrával Christian Derflinger, který jej však nasměroval pouze do náručí Markuse Kustera, který tak celou situaci uklidňuje a zakládá útok Mattersburgu.
     
    74
    Další taktický faul na polovině hřiště předvedl obránce Malic, Derflinger však z následné standardní situace nic nevymyslel a rozehrávat od branky tak bude Kuster.
     
    73
    Hostující celek se teď ocitl na krátkou dobu v problémech díky napadání Grödigu, snahu domácích však zhatil faul Grubecka. Míč tak opět získává Mattersburg.
     
    72
    Rohový kop přistál pouze na hlavě domácího obránce Maaka, ten jej odvrátil pouze na nohu Michaela Perlaka, který svým pokusem míjí levou šibenici o zhruba metr.
     
    71
    Z ojedinělého výpadu hostí po levém křídle se dostal do vápna Pink. Jeho zpětná přihrávka však nenašla nikoho z jeho spoluhráčů a obrana domácích odvrací na roh.
     
    70
    Domácím fotbalistům se daří stupňovat svůj tlak, obrana Mattersburgu si však počíná vcelku jistě a útoky domácího celku zatím zvládá odvracet.
     
    69
    Derflingerův centr z levé strany nenašel ve vápně nikoho z jeho spoluhráčů a rozehrávky se tak ujme brankář Mattersburgu Kuster.
     
    68
    Přichází na řadu další střídání v řadách Grödigu. Ze hry je stažen Schütz, kterého nahrazuje Grubeck.
     
    67
    Z následného přímého kopu Wallner vyslal krásnou střelu k pravé tyči! Brankář Kuster však efektivním zákrokem míč vyráží mimo vápno.
     
    66
    Vracející se Jano zastavil na polovině hřiště útok Grödigu který vedle neohrožený Derflinger, rozhodčí Eisner jeho počínání odměnil žlutou kartou.
     
    65
    Další akci po pravém křídle předvedl hostující Mattersburg, jeho akce měla však pouze jepičí život a obrana Grödigu včas zasáhla.
     
    64
    Střídají i hosté, ze hřiště odchází Bürger a je nahrazen Michaelem Perlakem.
     
    63
    Domácím se daří odstraňovat některé chyby v kombinaci, což okamžitě dostává hráče Mattersburgu pod tlak. Další akci středem hřiště předvedl Kerschbaum, jeho snahu však zastavil řízný Mahrer.
     
    62
    Přímého kopu se ujal hostující útočník Bürger, jeho střela však minula levou tyč Sweteho branky o zhruba půl metru a rozehrávat tak bude Grödig.
     
    62
    Nedorozumění v obraně Grödigu hasí až obránce Maak, který nabídl hostujícímu celku zajímavou standardní situaci asi 25 metrů od branky Sweteho.
     
    60
    Pink teď zbytečně fauloval Rasnera na půlce hřiště a míč pošle do hry Wallner. Jeho centr do vápna sklepl jeden z hráčů Grödigu až k Schützovi, ten však branku netrefil.
     
    59
    Christian Derflinger se ujal rozehrávky dalšího rohového kopu domácího celku. Jeho centr z levé strany dopadl na hlavu jednoho z obránců hostí a nakonec míč sbírá brankář Kuster.
     
    58
    Grödig je v tomto poločase zatím lepším celkem, další akci po pravém křídle zkoušel útočník Wallner, jeho centr byl však sražen obráncem Novakem, rozhodčí však nařizuje pouze odkop od branky, nikoliv rohový kop.
     
    57
    Domácí Derflinger se ujal rohového kopu, jeho centr ve vápně odvrací na další roh útočník Mattersburgu Bürger.
     
    56
    Farkas se na pravém křídle krásně probil až do středu hřiště, kde připravil míč na hranici vápna Manuelu Prietlovi. Jeho střela minule levý horní roh Sweteho branky o dobrý metr.
     
    54
    Centr domácího Kerschbauma z pravé strany si dokázal najít ve vápně osamocený Schütz, jeho střela přes hlavu však neskončila v mezi třemi tyčemi.
     
    53
    Akci po pravém křídle teď táhl domácí Rasner, jeho snahu však dokázal přerušit Novak a posílá svůj tým do protiútoku! Mattersburg však nedokázal nic pořádného vytvořit a míč má opět Grödig.
     
    52
    Oba celky do druhé části hry nastoupily daleko aktivněji. Centr Derflingera z levé strany doplachtil až k Wallnerovi, ten však ve vápně nezvládl dobře zpracovat a o míč přišel.
     
    51
    Další šance, tentokrát na straně hostí! Hráči Mattersburgu se dostali ke krásné kombinaci na pravé straně, ve vápně se však Farkas nedokázal prosadit tváří v tvář Swetemu!
     
    50
    Hráči Grödigu se dostali do první velké šance tohoto poločasu! Výkop Kustera zachytili domácí záložníci, kteří míč poslali okamžitě k Schützovi, který však branku netrefil!
     
    48
    Domácí Grödig se snaží vyvíjet aktivitu hned zkraje druhého dějství, jeho snahu však stejně jako na začátku provází mnoho nepřesností.
     
    47
    K prvnímu útoku se dostával celek Mattersburgu, jeho snahu na levém křídle však včas dokázal překazit Kainz, který skluzem dobře odebral míč.
     
    46
    Domácí celek provedl po prvním poločase první střídání, ze hřiště je stažen nevýrazný Ofosu a je nahrazen Derflingerem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první polovinu zápasu mezi domácím Grödigem a hostujícím Mattersburgem. Během prvních pětačtyřiceti minut jsme neviděli moc pohledný fotbal, domácí celek ve své kombinaci hodně kazí a hosté se soustředí hlavně na obranu a do útoku se moc nepouštějí. Z ojedinělých útoků však umí být Mattersburg poměrně nebezepečný, což nejlépe dokládá branka Manuela Prietla z 27. minuty, která znamená poločasové vedení Mattersburgu. Doufejme, že druhé dějství nám nabídne o něco lepší podívanou. Druhý poločas začne zhruba v 19:32.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    K poslednímu útoku tohoto poločasu se dostal domácí celek. Centr z levé strany si však ve vápně nikdo z hráčů Grödigu nenašel.
     
    45+1
    Hosté v závěru poločasu už nikam nepospíchají a chtějí ho hlavně v poklidu dohrát, takže máme možnost vidět další kombinaci mezi hostujícími stopery.
     
    45
    Grödig se teď nechal hostujícím celkem zatlačit na vlastní polovinu a nemůže se z tlaku Mattersburgu dostat.
     
    44
    Na zemi se svíjí hostující Röcher, který dopadl nešťastně po srážce s domácím Wallnerem, vypadá to však, že bude v pořádku.
     
    43
    Dlouhý nákop Rasnera si našel na hrotu útočník Bürger, zpracoval si však míč nedovoleným způsobem rukou a rozhodčímu Eisnerovi to neuniklo. Míč pro domácí celek.
     
    42
    Kerschbaum se ujal exekuce rohového kopu Grödigu, jeho pokus však našel pouze hlavu Mahrera, tudíž Mattersburg odvrací míč do bezpečí.
     
    41
    Domácí celek se snaží vyrovnat utkání ještě do poločasu, jeho snahu na obou křídlech však kazí chyby v kombinaci.
     
    40
    Další žlutou kartu dostává domácí Rasner za faul na vlastní polovině na hostujícího Röchera.
     
    40
    Krásnou akci předvedl domácí celek na levé straně, pomocí kombinace se dostal až před vápno Mattersburgu, tam však míč nezpracoval Schütz a hosté tak celou akci zvládli ubránit.
     
    39
    Centr z levé strany si našel ve vápně domácí Matthias Maak, jeho hlavička však nemířila mezi tři tyče a tak se Kuster vůbec nemusel namáhat.
     
    38
    Hru domácího celku provází velké množství chyb, další z nich předvedl domácí Rasner na středu hřiště, kde se nechal jednoduše obrat o míč.
     
    36
    Centr z pravé strany poslal do vápna hostující Jano, jeho míč dokonce našel Bürgera, ten však fauloval Brauera a míč se vrací na kopačky Grödigu.
     
    36
    Domácí fotbalisté začínají vysunovat svoje napadání na polovinu soupeře, obránci Mattersburgu však stále celkem jistě kombinují mezi sebou.
     
    34
    Hostující celek má hru pevně pod kontrolou, hráči Grödigu se nemohou s míčem dostat za vlastní polovinu. Další útok po pravém křídle předvedl Sprangler, Bürgerovi však ve vápně míč utekl do zámezí. Vykopávat od branky bude domácí brankář Swete.
     
    33
    Domácí celek zahrával další rohový kop, centr Kainze však Wallner vracel před branku už ze zámezí, vykopávat tak bude brankář Kuster.
     
    33
    Akci po levém křídle teď zakládal hostující Novak, centrovaný míč si však ve vápně nenašel nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    32
    Hostující záložník Jano krásně překazil útok Grödigu ve středu hřiště a získal míč pro svůj celek. Mattersburg tak opět kombinuje na vlastní polovině a nikam se nežene.
     
    31
    Máme tady první žlutou kartu v dnešním zápase. Domácí Wallner neudržel nervy na uzdě a zbytečně dojel jednoho z hostujících obránců na pravé straně.
     
    30
    Rozhodčí Eisner si něco vyříkává s trenérem domácího celku, po krátké pauze se hra opět rozbíhá a brankář Swete zakládá útok Grödigu.
     
    28
    Hra hostujícího celku nese své ovoce a tak se hráči Mattersburgu opět uchylují ke kombinaci na vlastní polovině.
    27. Manuel PRIETL - 0:1
     
    27
    Mattersburg právě vstřelil branku!
    A máme tady první branku utkání! Krasný centr z pravé strany doplachtil k Pinkovi, ten jej vrátil do skrumáže před brankou, kde se nejlépe zorientoval MANUEL PRIETL a otevírá skóre dnešního zápasu!
     
    26
    Domácí Grödig se rozehrávku Mattersburgu nesnaží nijak aktivně napadat a pouze vyčkává na vlastní polovině na útok hostí. Jeden takový založil Sprangler, ale míč končí v autu.
     
    24
    Hostující hráči v dnešním zápasu příliš do útoku nespěchají, většinu času drží míč na svých kopačkách na vlastní polovině a do rychlých brejků se nepouští.
    23. V první větší šanci tohoto utkání se ocitl Bürger, avšak Swete dokázal zasáhnout!
     
    23
    První větší šance hostujícího celku! Přihrávku za obranu si našel hostující útočník Pink, brankář Swete byl však připraven.
     
    22
    Pěknou akci ve středu hřiště teď předvedli hráči Mattersburgu. V dnešním utkání už celkem typicky končí jejich snaha na špatné finální přihrávce. Míč má v moci domácí celek.
     
    20
    Rychlá kombinace na pravém křídle mezi Kainzem a Ofosu končí centrem Kainze do vápna, míč však nedoputoval k nikomu z jeho spoluhráčů.
     
    19
    Domácí se snaží o aktivní kombinaci po křídlech, jejich snahu ale kazí velké množství chyb ve finální fázi, z čehož těží hráči Mattersburgu,
     
    18
    Dlouhé přenesení hry zleva doprava na domácího Ofosu končí pouze zákrokem hostujícího Farkase. Z následného autu domácí nic nevymysleli a míč vrátili do moci Mattersburgu,
     
    17
    Novak vhazoval dlouhý aut do vápna Grödigu, jeho pokus prodloužil Pink přímo na Bürgera, tomu však míč sebral Maak dříve, než Bürger stihl vůbec vystřelit.
     
    16
    Hostující celek se snaží zakládat postupný útok, jejich snaha na pravém křídle však končí pouze zákrokem Dennera. Hosté alespoň vybojovali autové vhazování.
     
    15
    Kombinace domácích na levém křídle skončila střelou Daniela Schütze, jeho pokus však mířil přímo doprostřed branky, kde byl hostující Kuster připraven.
     
    14
    Grödig se snaží aktivně napadat rozehrávku hostujícího celku, což přináší své ovoce. Wallner zachytil rozehrávku domácího celku, jeho šanci však záhy zmařil Mahrer.
     
    13
    Hráči Grödigu po svém počátečním tlaku dost polevili. Po levé straně se prosmýkl hostující Röcher, který poslal zpětnou přízemní přihrávku do vápna Sweteho. Jeho pokus však nenašel nikoho v zeleném a tak míč mají opět hráči domácího celku.
     
    12
    Hosté se dostali do rychlého brejku po levé straně, snahu Röchera však zastavila jeho vlastní nepřesnost, kdy si míč nechal utéct do zámezí.
     
    10
    Po velkém množství nepřesností ve středu hřiště se teď oba celky střídají v držení míče. Hráči Mattersburgu se rozhodli uklidnit hru a kombinují na vlastní polovině.
     
    9
    Hráči Mattersburgu se poprvé v zápase na delší čas usadili na polovině Grödigu. Po faulu na jednoho z hostí se ujal exekuce volného kopu z pravé strany Jano, hlavička Mahrera však nezamířila mezi tyče.
     
    8
    Hostující Mattersburg nechává hráčům Grödigu velký prostor, což umožňuje domácím kvalitní kombinaci na křídlech. Další takovou na pravé straně předvedl Kainz s Brauerem, jejich pokus však končí nepřesností v kombinaci.
     
    7
    Domácí celek je od počátku zápasu výrazně aktivnější, k první přímé střele na branku se dostal Rasner, jeho pokus z hranice vápna však brankář Mattersburgu s přehledem kryje.
     
    6
    Exekuce dalšího rohu, tentokrát z pravé strany se ujal Denner. Jeho centr byl nebezpečný, brankář Kuster se však dokázal ve změti těl k míči dostat a vyrazit ho z vápna pryč.
     
    5
    Roh, který zahrával domácí Kerschbaum skončil pouze na kopačce jednoho z hostujících obránců, Mattersburg tak v klidu odvrací míč do bezpečí.
     
    4
    Další akce na pravé straně, kterou předvedli hráči Grödigu. Opět u toho byl Schütz, jeho centr však pouze prolétl velkým vápnem a nenašel nikoho z jeho spoluhráčů.
     
    3
    Špatně rozehrávky na půlce Mattersburgu využil Schütz, který svůj tým okamžitě posílá do útoku po pravém křídle. Centr z pravé strany si našel Ofosu, který se však s míčem dostal do zámezí a vykopávat tak bude Kuster.
     
    2
    Hostující Röcher se ve středu hřiště dostal k míči, který na hranici vápna přiťukl Bürgerovi, hostující útočník však pálil mimo tři tyče.
     
    1
    Rozhodčí Rene Eisner právě zahájil dnešní utkání! Rozehrávky se ujal hostující Mattersburg a první útok vede po levém křídle. Domácí Kainz však průnik hostí záhy zastavil.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí už přivedl oba celky na hrací plochu a utkání co nevidět začne! Domácí nastupují v bílo-modré kombinaci, hostující Mattersburg nastoupil v zelených dresech.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Grödig: Swete – Kainz, Maak, Baumgartner, Denner – Brauer (C) – Kerschbaum, Rasner – Ofosu, Schütz – Wallner.
    Náhradníci: Schlager – Derflinger, Grubeck, Strobl, Pichler, Itter, Goiginger.

    SV Mattersburg: Kuster – Farkas (C), Malic, Mahrer, Novak – Jano – Sprangler, Prietl – Röcher – Pink, Bürger.
    Náhradníci: Borenitsch – Maksimenko, Höller, Ibser, Templ, Rath, Perlak.

    Rozhodčí: Rene Eisner – Hübler, Bauernfeind. (vš. Rakousko).
     
    SV Mattersburg

    Hostující celek hraje v poklidném středu tabulky, po šestadvaceti odehraných kolech se nachází na 6. pozici. Na sestupovou pozici má náskok devíti bodů, na poháry ztrátu 11 bodů a tak jej v podstatě žádné starosti netrápí. V minulém kole se Mattersburgu podařilo na vlastním hřišti porazit Sturm Graz gólem Markuse Pinka 1:0. Během posledního měření sil vyhrál Grödig na hřišti Mattersburgu 2:0 a hostující hráči tak mají dnes svému sokovi co vracet.

    Klíčové postavy hostující celky jsou především útočník Markus Pink a záložník Michael Perlak. Pink v letošním ročníku přihrál na 4 branky a sám jich 8 vstřelil, což jej řadí mezi nejproduktivnější hráče ligy. Perlak má na kontě 3 branky a 5 gólových asistencí, které jsou pro jeho tým také velkým přínosem.
     
    SV Grödig

    Domácí celek prožívá nepovedenou sezónu a momentálně je přikován na poslední, tedy 10. příčce v tabulce. Grödig, který naposledy vyhrál před více jak čtvrt rokem, musí dnes nutně bodovat, aby se udržel ve hře o záchranu. Na předposlední Altach sice ztrácí pouhé dva body, ale jeho forma je opravdu špatná. Minulý týden dostali domácí hráči lekci od Salzbrugu, tak si dnes stoprocentně budou chtít spravit chuť.

    Mezi klíčové hráče salcburského týmu patří ofenzivní mladík Christian Derflinger a obránce Matthias Maak. Derflinger je v letošním ročníku autorem 2 ligových branek a 2 asistencí, jeho přínos však spočívá hlavně v jeho houževnatosti a bojovnosti. Maak patřil v posledním kole na hřišti Salzburgu mezi hrstku hráčů, která na hřišti snesla přísnější měřítka. V letošní sezóně zaznamenal rovněž dvě branky a patří mezí základní stavební kameny domácí obrany.
     
    Krásný sobotní podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Dnes nás čeká 27. kolo rakouské Tipico bundesligy. Aktéry zápasu, na který se dnes společně zaměříme, budou domácí SV Grödig a hostující SV Mattersburg. Úvodní výkop dnešního utkání je naplánován na 18:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Jakub Hataš

    Góly: 27. Prietl

    Karty:   31. Wallner (GRD), 40. Rasner (GRD), 87. Brauer (GRD) – 66. Jano (MTT), 85. Röcher (MTT), 86. Pink (MTT), 90+4. Malic (MTT)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 8:6. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:20.
    SV Grodig: Swete – Kainz, Maak, Baumgartner, Denner – Brauer (C) – Kerschbaum (80. Goiginger), Rasner – Ofosu (46. Derflinger), Schütz (68. Grubeck) – Wallner.
    Náhradníci: Schlager – Derflinger, Grubeck, Strobl, Pichler, Itter, Goiginger.

    SV BauWelt Koch Mattersburg: Kuster – Farkas (C), Malic, Mahrer, Novak – Jano – Sprangler, Prietl – Röcher (89. Rath) – Pink, Bürger (64. Perlak).
    Náhradníci: Borenitsch – Maksimenko, Höller, Ibser, Templ, Rath, Perlak.

    Rozhodca: Rene Eisner – Hübler, Bauernfeind. (vš. Rakousko)