Columbus – NJ Devils 6:1 (kon.) | Philadelphia – Minnesota 3:2 (kon.) | Toronto – Carolina 3:1 (kon.)
Florida – Arizona 3:2 (kon.) | Chicago – Nashville 1:3 (kon.) | St. Louis – NY Rangers 1:2 (kon.)
Dallas – Winnipeg 3:6 (kon.) | Calgary – NY Islanders 1:2 (po pr.) | Vancouver – Ottawa 5:3 (kon.)
LA Kings – Edmonton 2:1 (kon.)
koniec
Florida Panthers
3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Arizona Coyotes
cz Piatok 26.02.2016, 01:40 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:40
    Roberto Luongo znovu musel předvést své reflexy! Za brankou Floridy se pokusil jeden z útočníků Arizony dostat kotouč před branku, ale ten tečoval svou nohou Smith a Luongo s vypětím všech sil zabránil pohromě v podobě vlastního gólu!
     
    59:27
    To bylo neuvěřitelné! Roberto Luongo je hrdinou okamžiku! Přesunul se rychle levým betonem ke střele Vermetta, která mířila do odkryté klece, zvládl i následnou jeho dorážku a v pozici na břiše pokryl i Domiho, který se zapojil do akce!
     
    58:20
    Louis Domingue sedí na střídačce, Arizona to zkouší v šesti!
     
    57:02
    Brankář Domingue je asi zraněný! Jágr z levého křídla přihrál před branku na Kulikova, který při zakončení přepadl přes ležícího brankáře Arizony a kolenem nakopl Domingue do žeber.
     
    55:18
    Po pumelici z voleje Petrovica zazněl halou zvuk nastřelené tyčky! Opět se prosadila první lajna Floridy, která zatopila obraně soupeře.
    54:17 Oliver EKMAN-LARSSON - 3:2
     
    54:17
    Arizona právě vstřelila branku!
    Krátce po vhazování se OLIVER EKMAN-LARSSON přeci jen dočkává! Odražený puk v mezikruží sebral Vermette, který přihrál na Larssona, jenž se z pravého křídla nemýlil a snižuje! Asistence: Antoine Vermette, Michael Stone.
     
    53:08
    Přesilovku přerušuje krátce po dělovce Bjugstada faul právě tohoto hokejisty! Po vyraženém puku se natahoval a přitom si pomohl háčkem na Hanzalovi.
     
    51:36
    Antoine Vermette zasáhl do boje u mantinelu velmi nečistě, když narazil na hrazení nic netušícího Reillyho Smithe a jde na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    47:23
    A další česko-finská spolupráce! Tentokrát Jokinen přihrával skrz mezikruží z levé strany na pravou na najíždějícího Jágra, který nevměstnal střelu do klece a pálil těsně vedle! Domingue nestíhal přesun a o to víc může Jágra mrzet nepřesná střela.
    44:00 Aleksander BARKOV - 3:1
     
    44:00
    Florida právě vstřelila branku!
    Hanzal následně možná trochu scházel před brankou, kam sice přibruslil, ale do obrany už se nezapojil. Jaromír Jágr poslal puk na hokejku ALEKSANDERA BARKOVA, který dnes slaví svou druhou branku a zvyšuje vedení Floridy! Asistence: Jaromír Jágr, Jussi Jokinen.
     
    40:33
    To byla obří šance Floridy, kterou nedokázal Aleksandr Barkov využít! Najížděl si společně s Jágrem do útočného pásma a dostal přihrávku od českého veterána za obranu. Před Dominguem zvládl udělat i bekhendový blafák, ale puk nedokázal dostat přes položený beton brankáře!
     
    37:53
    Rychlost Nicka Bjugstada dělá Arizoně problémy! Další průnik tohoto forvarda přináší faul Michaela Stonea, který na něho bruslařsky nestačil a přidržel si ho.
     
    32:17
    Tyčka zazvonila za Luongem po střele Duclaira, který to z levého kruhu pro vhazování zkusil zápěstím! Co scházelo?
    30:18 Aleksander BARKOV - 2:1
     
    30:18
    Florida právě vstřelila branku!
    Nápor na Louise Dominguea již byl během této přesilovky příliš velký. Jeho dva skvělé zákroky jen oddálily radost Floridy z gólu. Dlouhé okupování branky Arizony zakončuje ALEKSANDER BARKOV, jenž pokořil brankáře hostí. Asistence: Nick Bjugstad, Dmitryj Kulikov.
     
    29:10
    Nick Bjugstad si skvěle nabruslil do útočné třetiny, prosmýkl se skrz trio bránících hráčů a ještě zakončil bekhendem. Sice neúspěšně, ale jeho útok si vyžádal faul Ekmana-Larssona, který ho zaháčkoval.
     
    26:34
    Výborný zákrok brankáře Dominguea, který vykryl rychlonohého Shawa, jenž si stihl objet bránícího hráče a ještě zkusit kličku do bekhendu. Domingue nyní zachránil svůj tým.
     
    25:13
    MacKenzie se prosmýkl kolem svého obránce a už se dostával za něho při nájezdu na branku! Stone ho zastavil nedovoleně, když si ho přidržel a znemožnil mu zakončit – krátce ve vzduchu visela možnost trestného střílení, ale nakonec jsou to "jen" dvě minuty.
     
    23:45
    Jenže do útoku šla nakonec Florida, Barkov přihrál za branku na Jágra, který zakouzlil a přihrál před branku na Jokinena, který měl dostatek času na zpracování – jeho bekhendové zakončení ale Dominguea nepřekvapilo.
     
    15:47
    Ale toto se publiku v hale vůbec nelíbí! Na dvě minuty za hru vysokou holí odchází na trestnou lavici Kyle Rau, který trefil hokejkou Michálka. Správný trest, ale diváci pociťují křivdu.
    12:04 Vincent TROCHECK - 1:1
     
    12:04
    Florida právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno! VINCENT TROCHECK se dostal k přihrávce od Campbella mezi kruhy a propálil vše, co mu stálo v cestě, včetně brankáře Coyotes! Asistence: Brian Campbell, Derek MacKenzie.
     
    10:57
    Jaromír Jágr spálil obrovskou šanci, když dostal puk před brankoviště Dominguea, ale dřív, než vůbec stačil zakončit, tak mu puk brankář Arizony vypíchl nataženou holí. Odvážný zákrok brankáře!
    07:02 Shane DOAN - 0:1
     
    07:02
    Arizona právě vstřelila branku!
    Co se vlastně stalo? Možná právě tato myšlenka nyní probíhá Luongovi hlavou. Murphy s Martinookem obrali ve středním pásmu soupeře a dostali puk na Doana, jenž nabruslil si poblíž pravého kruhu pro vhazování a přes clonícího obránce propálil brankáře Floridy, který si vyrážečkou srazil puk odražený od své hole do brány! Asistence: Jordan Martinook, Connor Murphy.
     
    04:02
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Trocheck – 2 min., hákování).
     
    04:02
    Velká šance Arizony! Před brankou si Trocheck nepohládal Martinooka, který nadvakrát zkusil zakončit, ale puk za Luonga nedostal. Arizona bude alespoň hrát přesilovku, Martinooka totiž právě Trocheck nedovoleně bránil.

    Jan Vojkůvka

    Góly a asistencie: 13. Trocheck (Campbell, MacKenzie), 31. Barkov (Bjugstad, Kulikov), 44. Barkov (Jágr, Jokinen) – 8. Doan (Martinook, Murphy), 55. Ekman-Larsson (Vermette, Stone)


    Florida Panthers: Luongo (Montoya) – Ekblad, Kulikov, Gudbranson, Campbell, Petrovic, Kampfer – Jágr, Barkov, Jokinen – Rau, Bjugstad, Shaw – Smith, MacKenzie, Trocheck – Thornton, McKegg, Wilson.
    Arizona Coyotes: Domingue (Treutle) – Murphy, Ekman-Larsson, Michálek, Dahlbeck, Stone, Connauton – Boedker, Vermette, Domi – Duclair, Hanzal, Rieder – Doan, Richardson, Martinook – Tichonov, Gaudet, Chipchura.

    Rozhodca: Ghislain Hebert, Francois St. Laurent – Darren Gibbs, Devin Berg