Toronto – Philadelphia 4:5 (po pr.) | Ottawa – Detroit 3:2 (1:0 po s.n.) | Florida – Winnipeg 3:1 (kon.)
Washington – NJ Devils 4:3 (kon.) | Nashville – LA Kings 1:2 (po pr.) | Dallas – Boston 3:7 (kon.)
Arizona – St. Louis 4:6 (kon.) | Edmonton – Colorado 2:3 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 3:4 (kon.)
Minnesota – Chicago 6:1 (kon.)
po s.n. (1:0)
Ottawa Senators
3:2 (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0)
Detroit Red Wings
cz Nedeľa 21.02.2016, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    65:00 Kyle TURRIS - 3:2
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Ottawa Senators.
    Autorem vítězné branky je KYLE TURRIS.
     
    64:23
    Domácí obránce Phaneuf mohl být naprostým hrdinou zápasu! Po zákroku Andersona se Ottawa dostala do přečíslení, které sice bylo ubráněno, ale právě Phaneuf obdržel přihrávku do druhé vlny a z mezikruží mohl rozhodnout. Neučinil tak a zřejmě se dočkáme samostatných nájezdů.
     
    63:23
    Hodně dravě se před Andersona prodíral Pavel Dacjuk! Rus si poradil se dvěma hráči Sens a poté se natlačil až do brankoviště. Domácí brankář odolal, ale ottawský kouč Dave Cameron si žádá vyloučení Dacjuka. To nepřichází!
     
    63:00
    Neuvěřitelný zákrok Petra Mrázka!!!!! Bobby ryan se na něj řítil od vzdálenější modré čáry, českého gólmana si dobře rozhýbal, ale Mrázek dokázal reagovat a levý beton včas přitiskl k tyči, čímž zabránil jistému gólu!
     
    62:08
    Ono přečíslení řešil ruský veterán Pavel Dacjuk jedovatou střelou z mezikruží, avšak i Craig Anderson si se soupeřovým pokusem věděl rady!
     
    61:16
    Velká šance domácích! Mark Stone dokázal přebruslit dva protihráče, k zakončení se sice sám nedostal, ale po objetí brány přihrával před odkrytou svatyni Red Wings! Nikdo z domácíh se ale k puku nedostal.
     
    60:37
    První útok v prodloužení obstarali hosté a hned to byla zajímavá situace. Zetterbergův bekhend si Anderson s notnou dávkou štěstí pohlídal, ale puk se odrazil před brankoviště, kde byl připravený Dacjuk. Ani on ale rozhodnout nedokázal!
    56:09 Dion PHANEUF - 2:2
     
    56:09
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Jenže Senátoři se okamžitě dostali do tlaku a je vyrovnáno! DION PHANEUF obdržel přihrávku na modrou čáru, minul, ale poté dostal kotouč znovu a svým druhým pokusem už prostřelil vše, co mu stálo v cestě. První gól Phaneufa v dresu Ottawy od přestupu z Toronta! Bez asistence.
     
    53:11
    Dzingel se skvěle uvolnil za bránou Petra Mrázka a našel Pageaua. Centr Ottawy okamžitě zakončoval, ale Mrázek si připsal skvělý zákrok, když se stačil zorientovat a natlačit k tyči.
     
    50:43
    Hosté mohli utéct na rozdíl dvou branek! Marčenko si výborně sjel z pozice obránce mezi kruhy, dostal přihrávku, avšak jeho razantní pokus dokázal srazit jeden z domácích a puk končí nakonec jen v lapačce Craiga Andersona.
     
    47:14
    Dvě trestné minuty za sekání dostává Mark Stone (OTT) a Detroit tak má ideální možnost na navýšení jednobrankového vedení.
    37:52 Brad RICHARDS - 1:2
     
    37:52
    Detroit právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelně nepovedený zápas dnes prožívá domácí kapitán Erik Karlsson. Hosté si několikrát skvěle vyměnili pozice a zamotali tím obranu Sens včetně Karlssona, který si do vlastní brány srazil nahození BRADA RICHARDSE. Bez asistence.
     
    36:59
    Souboj u mantinelu ve středním pásmu končí dvěma trestnými minutami za hrubost pro Kylea Turrise (OTT) i Darrena Helma (DET). Bude se hrát ve čtyřech.
     
    32:08
    Luke Glendening (DET) se navíc dopustil držení protihráče a Ottawa si záhy po vstřelené brance zahraje přesilovou hru.
    31:46 Zack SMITH - 1:1
     
    31:46
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak to je blesková odpověď domácího celku. Smith se dopustil hodně podobné chyby jako Karlsson, po jeho chybné rozehrávce se Detroit okamžitě dostal pod tlak a ze všeho vyústila přihrávka před brankoviště, kam si sjel ZACK SMITH, který v pádu usměrnil puk za Mrázkova záda. Asistence: Jean-Gabriel Pageau
    30:46 Andreas ATHANASIOU - 0:1
     
    30:46
    Detroit právě vstřelil branku!
    A na druhé straně přichází trest za neproměněné střely Ottawy. Erik Karlsson se dostal za vlastní bránou pod obrovský tlak dvou napadajících hráčů a vše se snažil vyřešit rozehráním kotouče přes střed. To však byla špatná volba, neboť kotouč přistál přesně na holi zcela volného ANDREASE ATHANASIOUA, jenž okamžitou dělovkou překonal domácího gólmana. Bez asistence.
     
    30:33
    Hned několika nepříjemným střelám ale nyní čelil Mrázek! Tři či čtyři tvrdé projektily domácích borců však český gólman zlikvidoval!
     
    24:02
    Velká šance Detroitu! Green nejprve sice minul bránu, avšak po odrazu od mantinelu se k puku dostal Zetterberg a následně Abdelkader, který rychle zakončoval, ale místo odkryté části trefil jen betony ležícího brankáře Sens!
     
    22:59
    Hosté chvíli hráli ve výhodě, ale teď už dochází k vyloučení. Za sekání je potrestán Nick Paul (OTT), jenž si paradoxně zlomil svou vlastní hokejku.
     
    14:33
    Do velmi solidní střelecké pozice si od mantinelu vyjel Henrik Zetterberg. Švédský veterán mířil do horních pater branky, ale v cestě kotouči stál Craig Anderson!
     
    07:29
    Záhy po oné chybce si Anderson připisuje první zákroky zápasu! Detroit se dostal do tlaku po střele od modré čáry, avšak Tomáš Tatar puk nadvakrát za záda amerického brankáře nedostal.
     
    05:44
    Bobby Ryan to zkoušel velmi šikovně, když se rychlým manévrem dostal před bránu. Mrázek stihl reagovat na bleskovou kličku domácího hráče a tuto šanci chytá.
     
    04:33
    Gustav Nyquist (DET) u Andersonovy brány neustál menší provokace od Phaneufa a sekl domácího beka do nohy. Za to dostává dvě trestné minuty.

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 32. Smith (Pageau), 57. Phaneuf, rozh. náj. Turris – 31. Athanasiou, 38. Richards

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Ryan (OTT)
    0:0   Nyquist (DET)
    2. séria:
    1:0   Turris (OTT)
    1:0   Richards (DET)
    3. séria:
    1:0   Zibanejad (OTT)
    1:0   Dacjuk (DET)


    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson (C), Methot, Ceci, Phaneuf, Borowiecki, Wiercioch – Ryan, Turris (A), Hoffman – Stone, Pageau, Z.Smith – Chiasson, Zibanejad, Dzingel – Neil (A), Lazar, Paul
    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – DeKeyser, Quincey, Green, B.Smith, Marčenko, Ouellet – Abdelkader, Dacjuk (A), Zetterberg (C) – Tatar, Richards, Pulkkinen – Jurčo, Athanasiou, Nyquist – Helm, Glendening, Sheahan

    Rozhodca: Trevor Hanson, Tom Kowal – Steve Barton, Matt MacPherson

    Diváci: 18.930